Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Harjoittelu on lahjattomille, vai?  (Luettu 3597 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa roussih

Harjoittelu on lahjattomille, vai?
« : 23.08.11 - klo 12:26 »
Ihan mielenkiinnosta nyt kun SM kisat 2011 on ohi. Kuinka paljon kukakin qualifoitunu harjoitteli limited / standard turnausta varten vai mentiinkö taksuilla et lainataan decki edellisenä iltana ja luetaan draftissä kortit lennosta?

(Siirtoo vaa jos ei ny oo oikee topic kysellä, mielellään kiinnostaa ne jotka pääs ees tokalle päivälle)
« Viimeksi muokattu: 23.08.11 - klo 12:48 kirjoittanut kivi »

Poissa Warma

Vs: Harjoittelu on lahjattomille, vai?
« Vastaus #1 : 23.08.11 - klo 13:15 »
Ihan mielenkiinnosta nyt kun SM kisat 2011 on ohi. Kuinka paljon kukakin qualifoitunu harjoitteli limited / standard turnausta varten vai mentiinkö taksuilla et lainataan decki edellisenä iltana ja luetaan draftissä kortit lennosta?

Kahtena iltana pelitestasin kavereiden kanssa valitsemallani standard-dekillä. En omista modoa enkä ole aikeissa sinne mennä, joten erinäisten aikataulujen kusemisen vuoksi alla oli kokonaista nolla draftia kys. formaattia. Sijoitus 17, pelit 6-3-3, mistä yksi tasureista sekä yksi häviöistä ihan selvästi omia kämmejä*1.

Eipä silti, että olisin ikinä draftannut merkittäviä määriä mitään formaattia. Tämän seuraukset ovat ilmeisiä, jos katsoo vaikka lifetime-recordiani SM-kisojen drafteissa (selvästi tappiollinen).

*1 Tämä on mielenkiintoinen aihe. Joskus väittelin nuoremman ja turhautuneemman lekapelaajan kanssa lajin tuuripohjaisuudesta, mutta olin voimakkaasti eri mieltä taidon osuudesta. Olen vakaasti siinä uskossa, että Magicissa tarvitsee onnea vielä huomattavasti vähemmän kuin valtaosa hyvistäkin pelaajista kuvittee.

Mietin melkein aina häviön (matsin, ei gamen) jälkeen sen syitä, ja lähestulkoon aina kyse on joko ilmiselvästä pelivirheestä, todennäköisyyslaskennallisesta virheoletuksesta (etenkin mulligoidessa), puutteellisesta formaatin tuntemuksesta tai siitä, että luen vastustajan aikeita aivan väärin (tämä lienee niin vaikeaa, että sen voi suosiolla jättää pokerimiehille). Perstuntumalta vain noin yksi kolmesta häviämästäni pelistä olisi hävitty, jos olisin pelannut edes omien a posteriori -oletusteni mukaan "optimaalisesti". Paremmilla pelaajilla suhde on tietenkin toisenlainen, mutta millainen? Olisi hauska kuulla muiden arvioita asiasta.

Poissa Augustus

Vs: Harjoittelu on lahjattomille, vai?
« Vastaus #2 : 23.08.11 - klo 13:23 »
Meikäpoika karsiutui Standard LCQ:sta tuloksella 5-1. Taustalla oli Ropeconin Standard-turnaus, joka meni samoin tuloksin, sekä hieman satunnaista läiskintää naakkoja ja gobboja vastaan. Muissa karsinnoissa en käynyt, ja muutenkin tämä standard-kausi meni ohi suun. Salaisuus karsintamenestykseen oli se, ettei paineita karsiutumiseen ollut, sillä pelasin huvin vuoksi ja mielessä oli lauantain Modern-turnaus (joka meni myöskin ohi suun, kun piti noihin isoihin kekkereihin karsiutua).

Itse kisoissa tulikin sitten turpaan erityisesti drafteissa, sillä taustalla oli vain yksi drafti M12:sta ja conin joukkuehylje, eikä ole edes vuosikausien rutiininomaista draftausta kompensoimassa. Yleensä tietty draftiformaatti on alkanut sujua millään tavalla vasta n. kymmenen draftin jälkeen. Standardit menivät 3-3, ja niistä kaksi matsia posautin pelaamalla pää perseessä. Draftit 2-4 :( Selvästi olisi pitänyt harjoitella enemmän molempia lajeja. Nyt turnauskestävyys ei mitenkään voinut riittää noin pitkään vääntöön, ja erityisesti draftissa olin pihalla kuin lumesta muotoiltu miehenkuvatus.

Jos olisi karsiutunut jostain alkuvuoden SMQ:sta, niin varmaan olisin harjoitellut enemmän ja täten päässyt ehkä parempaan tulokseenkin. Nyt tuli pelaltua vain osallistumisen ilosta.
« Viimeksi muokattu: 23.08.11 - klo 14:57 kirjoittanut Augustus »

Poissa instiqma

Vs: Harjoittelu on lahjattomille, vai?
« Vastaus #3 : 23.08.11 - klo 13:39 »
Ihan mielenkiinnosta nyt kun SM kisat 2011 on ohi. Kuinka paljon kukakin qualifoitunu harjoitteli limited / standard turnausta varten vai mentiinkö taksuilla et lainataan decki edellisenä iltana ja luetaan draftissä kortit lennosta?

(Siirtoo vaa jos ei ny oo oikee topic kysellä, mielellään kiinnostaa ne jotka pääs ees tokalle päivälle)

Drafteja n. 20 tienoilla ja standardia viimeisen parin viikon aikana ehkä keskimäärin hieman vajaa pari tuntia päivässä. Keskustelua formaateista sitten vielä paljon enemmän.

Itsehän tosin droppasin jo aikaisessa vaiheessa, kun totesin standard-dekin olevan melko hirveä ja tuli muuta menoa. Paskan techin kutsu oli tällä kertaa liian voimakas, olisi pitänyt pelata Mountaineja niinkuin alunperin suunnittelinkin.

Poissa Thalian

Vs: Harjoittelu on lahjattomille, vai?
« Vastaus #4 : 23.08.11 - klo 14:21 »
Omat standarditreenit olivat noin kahden illan peluut, joten turhan tutuksi ei voinut formaattia sanoa. Toki alkuperäinen idea olikin pelata pulttia, mutta kun piti rakentaa tuo podi testejä varten, niin pelasin sitten sillä, kun sillä oli eniten pelejä alla. Standardi meni 3-3 eli ei liian hyvin. Toki kahdessa matsissa decki kusi niin totaalisesti kuin vain voi decki kusta. Enemmän tein pelivirheitä voittopeleissä, mutta niissä decki sitten armahti antamalla pakan päältä vehkeitä. Toki formaatti oli jossain määrin tuttu eli ihan pihalla en metasta ollut, vaikka pelejä ei paljoa ollutkaan. Deckin rakentamisessa toki sitten tuli yksi virhe, kun en osannut laittaa sitä yhtä hämistä mainiin liman tilalle tai edes sidelle. Parissa matsissa olisi ollut melkoisen hyvä se, mutta M12 ei ollut tarpeeksi tuttu, että olisin osannut sen löytää.

Drafteja olin ennen kisoja vetänyt IRL 1 (+ SuperFNM juuri ennen kisoja)  ja modossa puolenkymmentä. Tuossakin määrässä drafteja ehti oppia, että formaatti on nopea, joten pläänit olivat suht selvillä. Draftit menivätkin 5-1 eli hirveästi ei heikohko valmistautuminen haitannut. Formaatti tosin tuntuu sen verran yksioikoiselta, että suurempi treenimäärä ei todennäköisesti auta ihan hirveästi eteenpäin eli jos on draftaaminen ennestään tuttua puuhaa, niin tässä formaatissa pärjää melko pienellä treenillä.

Poissa skuup

Vs: Harjoittelu on lahjattomille, vai?
« Vastaus #5 : 23.08.11 - klo 14:26 »

Paremmilla pelaajilla suhde on tietenkin toisenlainen, mutta millainen? Olisi hauska kuulla muiden arvioita asiasta.

Itse en usko hävinneeni tänä vuonna kahden PT:n,kahden GP:n ja SM-kisojen aikana kovin montaa matsia joissa en olisi ollut paremmilla jos:

-olisin pelannut paremmin
-pelannut parempaa pakkaa
-sidettänyt paremmin
-pelannut parempaa sideboardia
-mulligoinut paremmin
-draftannut paremmin.

SM-kisoissa recordini oli 4-5 drop. Näiden matsien aikana hävisin kaksi peliä joissa en parhaan tietoni mukaan voinut tehdä mitään toisin. Nekin pelit olivat eri matseissa ja molemmat matsit olivat voitettavissa.

Aina ei voi voittaa vaikka pelaisi kuinka hyvin, mutta kunnes pelaa "täydellisesti" (ja vähän paremmin) on turha itkeä yksittäisistä manakusuista. Tai sitten pitäisi itkeä myös vastustajan manakusuista :)

Poissa Roinisto

Vs: Harjoittelu on lahjattomille, vai?
« Vastaus #6 : 23.08.11 - klo 16:14 »
Treenasin niin paljon kun suinkin isyyslomalla kehtaa treenata.
Standardia on tullut pelailtua 1-2 turnausta viikossa jo vaikka kuinka pitkään ja limitediä ehdin pelata neljän draftin ja yhden sealedin verran. Kummastakin formaatista sain mielestäni ihan hyvän kuvan, onneksi m12 drafti ei ole sieltä vaikeammasta päästä.

Poissa Rancid-

Vs: Harjoittelu on lahjattomille, vai?
« Vastaus #7 : 23.08.11 - klo 16:19 »
Mulla oli takana yksi testiturnaus Goblineilla (gamet 8-0, maindeck 59 korttia samoja kuin kisoissa) ja runsaat sideboardin hitsaamiset. Limitedissä homma painottui enemmän sealedin pelaamiseen Modossa, koska releasesealedit ovat loistavaa EV:tä. Drafteja oli takana kymmenkunta ilman sen suurempaa menestystä kovissa paikoissa.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa malin

  • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • **
  • Taas Helsinginforssassa
Vs: Harjoittelu on lahjattomille, vai?
« Vastaus #8 : 23.08.11 - klo 22:49 »
Drafteja oli alla hieman vajaa kymmenen
-riittävästi siihen ettei kortteja tarvitse lukea (yksittäisia rareja lukuunottamatta, mutta ne ovat yleensä ne heikommat häröraret)
-riittävästi siihen että saa jotain perustuntumaa formaatin temmosta ja kikoista joita pitää varoa (Titanic Growth, Unsummon, Frost Breath jne) sekä siihen, voiko Manic Vandalia / Naturalizea jne. pelata mainissa
-aivan liian vähän siihen, että olisi kokemusta niistä väreistä ja dekkityypeistä joita ei ole tullut pelattua. Kuten kisoissa draftattu lähes monoblack tai oikeastaan kaikki G/X - yhdistelmät. Suurin osa harjoitusdrafteistakin meni 2-1 suurimman osan pelaajista ollessa hieman kokemattomampia kuin keskiverto vastustaja SM-kisoissa

Draftipeleistä havaitsin etenkin ekalla päivällä muutamia kämmejä - ei isoja mutta usein ne pienetkn kostautuu (Acidic Slimellä landi vai hexproof/haste - equipment? en vieläkään tiedä, veikkaan että väärin meni). Enemmän vaikutusta oli huonosti draftaamisella ja toka drafti menikin puihin.


Constructedia oli alla ennen Jacen ja Mysticin bännäystä eli ennen M2012:sta ehkä 50 matchia. Jacen bännäyksen jälkeen alla oli yksi Game Day, jossa voitin pelin. Vai oliko jopa kaksi peliä. Tästä rohkaistuneena vaihdoin dekkiä ja pelasin n. 20 peliä yhtä ja samaa matchuppia (Big Red) vastaan.

Constructedin puolella tuntui siltä, ettei pahoja pelivirheitä tullut tehtyä eikä juuri edes pieniä. Koska dekistä en tiennyt mikä oli hyvää ja mikä ei (ei testipelejä alla) pelasin kai 17 oneoffia mainissa (okei, oli tutoreita). Varmasti on herkut ja tuubat.


Lyhyesti: lisäharjoituksesta olisi taatusti ollut hyötyä.
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa ADraw-

Vs: Harjoittelu on lahjattomille, vai?
« Vastaus #9 : 23.08.11 - klo 23:37 »
*1 Tämä on mielenkiintoinen aihe. Joskus väittelin nuoremman ja turhautuneemman lekapelaajan kanssa lajin tuuripohjaisuudesta, mutta olin voimakkaasti eri mieltä taidon osuudesta. Olen vakaasti siinä uskossa, että Magicissa tarvitsee onnea vielä huomattavasti vähemmän kuin valtaosa hyvistäkin pelaajista kuvittee.

Suomen ennen kisoja julkaistun Total Ranking -listan kuudesta kärkinimestä viisi pelasi kisoissa ja neljä pelasi tiensä kahdeksan parhaan joukkoon. Top 8:ssa löytyivät myös herrat sijoilta 11. ja 15. 7, 9, 13 ja 14 eivät osallistuneet kisoihin. Kymmenen korkeimmalle ränkätyn pelaajan joukosta siis kuusi pääsi kärkikahdeksikkoon. Jätetään kotitehtäväksi miettiä, oliko kyse enemmän tuurista vai taidosta.

Edit: Alkuperäiseen kysymykseen liittyen mainittakoon, että drafteja tuli ~20-25 ja Standardia on tullut grindattua viimeisen parin kuukauden aikana _paljon_. Suurin osa matseista Modossa.
« Viimeksi muokattu: 23.08.11 - klo 23:43 kirjoittanut ADraw- »

Poissa Retardi

Vs: Harjoittelu on lahjattomille, vai?
« Vastaus #10 : 25.08.11 - klo 07:01 »
Mododrafteja ennen kisoja alla kolmisenkymmentä, livedrafteja kourallinen. Standardia tuli pelattua varmaankin kolmisenkymmentä tuntia.
Joo tai siis ei eiku häh?

Poissa IRIAD

  • Turnausjärjestäjä
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Team Paistikkaat
Vs: Harjoittelu on lahjattomille, vai?
« Vastaus #11 : 25.08.11 - klo 18:44 »
Drafteja takana parisenkymmentä, constructedia tuli pelailtua muutama tunti päivässä parin viikon ajan. Loppusijoitus kisoissa oli 23. tuloksin 5-1 drafteissa ja 2-4 conssissa.
Lainaus käyttäjältä: Peikko
Experts say that it will close so many games that it has access to Glengarry leads.