Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Trix Legacyyn  (Luettu 4399 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa SuperKessu

Trix Legacyyn
« : 06.09.06 - klo 16:08 »
Trixiä yritän Legacyyn kasata. Kyseinen pakka ei ole suuren maailman turnauksissa juhlinut, mutta eipä tätä hampaat irvessä väännetäkään. Kommentteja ja kehitysehdotuksia otan mielelläni vastaan.

Tässäpä tämänhetkinen lista:

10x Island
8x Sininen Fetch
4x Volcanic Island
4x Sapphire Medallion
4x Illusions of Grandeur
4x Donate
4x Force of Will
4x Counterspell
4x Brainstorm
4x Accumulated Knowledge
3x Intuition

Toistaiseksi listassa on siis 53 korttia. Joitain harkitsemiani vaihtoehtoja viimeisen seitsämän kortin paikalle:

Cunning Wishit ja jotain muuta. Sidelle tietysti erilaisia "utility"-kortteja.

Burning Wishit sisään, ainakin 1 Donate sidelle ja sidelle monipuoliset sorceryt.

Utilitykortit sisään (poistoa, lisää counteria)

Lisäksi kysyisin että voisiko Hatching Plans/Perilous Research olla jopa harkitseMisen arvoinen "nosto-engine"  Accu/Intu-kombon tilalle? Standstillillä on oma pakkansa, mutta voisiko sitä silti harkita? Ja olisiko sittenkin joku manakiihdytys (tyyliin muutama Chrome Mox) paikallaan?

Kertokaapas mielipiteitä/ehdotuksia...
Liiterin takana on vielä halkoja.
http://mtgsuomi.fi/listat/SuperKessu/hw/

Poissa oltrak

Vs: Trix Legacyyn
« Vastaus #1 : 06.09.06 - klo 18:16 »
Plans/Research voi vaikuttaa ihan kivalta kunnes huomaa että on jatkuvasti vain jompi kumpi kädessä. Ts. ei minkäänlaista synergiaa muiden korttien kanssa, huono.

Kannattaisikohan testata Ravnican muka-tutoreita. Drift of Phantasmsilla voi hakea Donaten tai hidastaa thresholdnalleja tms. Clutch of the Undercity hakee Illuusion tai... no bouncaa jotain. Jälkimmäinen tosin vaatii mustaa, mutta mustasta löytyy tehokasta poistoa joka käsittääkseni on Legacyssä ns. ihan hyvä juttu, kun punaisesta löytyy nyt vain mahdollisesti Burning Wish.

Sitten tuli vielä mieleen, että niinkin hieno carddisadvantagekortti kuin Mystical Tutor on Legacyssä laillinen.

Poissa cosminen

    Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Foorumiaddikti
  • *
  • W:Breeding Pool,Rafiq,RhoxWarMonk,QasaliPride.....
    • Progebändi, jossa vaikutan
Vs: Trix Legacyyn
« Vastaus #2 : 06.09.06 - klo 18:25 »
Anteeksi tymyyteni mutta taas pakko kysellä näistä turnauspakoista...
Eli siis voitto tehdään niin että pelataan illusions, sitten donatetaan se kaverille ja odotellaan että se ei voi maksaa upkeeppiä ja sitten se menettää 20 lifeä?

Poissa SuperKessu

Vs: Trix Legacyyn
« Vastaus #3 : 06.09.06 - klo 18:49 »
Anteeksi tymyyteni mutta taas pakko kysellä näistä turnauspakoista...
Eli siis voitto tehdään niin että pelataan illusions, sitten donatetaan se kaverille ja odotellaan että se ei voi maksaa upkeeppiä ja sitten se menettää 20 lifeä?

Joo enpä tajunnut tästä mainita. Mutta oikein arvelit. Ja jos Wish-linjalle lähtee niin senhän voi vaikka disenchantilla tuhota.

Mystical Tutoria en tosiaan edes ajatellut. Merchant scrollkin voisi tulla kysymykseen. Korttialivoimaa ei tule samalla tapaa, mutta sepä ei toisaalta hae donatea... Pannaan harkintaan.

Noista Ravnican transmute-lapuista en oikein pidä, mutta pitää niitäkin harkita.
« Viimeksi muokattu: 06.09.06 - klo 18:52 kirjoittanut SuperKessu »
Liiterin takana on vielä halkoja.
http://mtgsuomi.fi/listat/SuperKessu/hw/

Poissa Shmn

Vs: Trix Legacyyn
« Vastaus #4 : 07.09.06 - klo 01:36 »
Ensinnäkin, kannattaako manaperusta altistaa merkittävälle Wasteland-uhalle, ja ei-niin-todennäköiselle Back To Basics -uhalle vain Burning Wishin vuoksi pakassa, jossa riittävä mana on olennaista? Ei minusta. Pitäytyisin täyssinisessä. Tai, jos toista väriä harkitaan niin parhaita kortteja tarjoaa kyllä kiistatta musta: Demonic Tutor, Vampiric Tutor, Yawgmoth's Will, Dark Ritual, Duress.

Ja sitten herää toinen kysymys - onko Trixillä sijaa Legacyssa? Jos verrataan kortteja, joita pakka voi hyödyntää tässä formaatissa Vintagen sijaan, puutteita on useita: Sol Ring, Mana Crypt, Mana Vault, Mana Drain (, Ancestral Recall, Timewalk, Moxen, Lotus jos varaa on tietysti). Pohtisin tämän yhteydessä pakan luonnetta kombokontrollina: panostaako manakiihdytykseen ja tutorointiin eli kombo-strategiaan vaiko kieltämiseen, poistamiseen ja korttietuun eli kontrolliin.

Itse lähtisin kombo-painotuksesta, joka on tehokkaimpien kontrollielementtien tukema. Valitsisin formaatiksi Vintagen, jotta voisin hyödyntää manankiihdytysstrategiaa siihen parhaiten soveltuvilla korteilla (etenkin Mana Drain), mutta pitäydyn kommentoimaan Legacy -pakkaa toistaiseksi, koska sellaisesta oli alunperin, ja on ainakin vielä toistaiseksi kysymys.

Ja sitten korttikohtaisesti:

Sapphire Medallionit saattavat jossain määrin toimia manakiihdytysstrategiaa ajavina korvikekortteina (Vintagen vastaaville korteille), mutta en ole täysin vakuuttunut niiden riittävästä käyttökelpoisuudesta. Korvaisin ne mielelläni mm. Null Rodeilla, jotka ovat yksi tehokkaimmiksi todistautuneista häirintäkorteista (tietysti metagamen huomioonottaminen on olennaista - esim Goblineja vastaan Powder Keg on parempi, mutta sideboard antaa onneksi hengitystilaa).

Itse kombokorttien lukumääränä oikeana pitäisin joko 4/3 (Illusions/Donate) tai 3/2. Useampia kappaleita ei nimittäin halua nostaa pelin alkuvaiheessa (mutta todennäköisyys nostaa yksi kumpaakin pian pitää tietysti säilyttää).

Korttietumoottorin sijaan panostaisin laadunvalvontaan, eli Impulset käyttöön. Intuitionit voisi (ainakin toistaiseksi) säilyttää akuista huolimatta, sillä niillä saa haettua kombon palaset. Kahdeksan fetsiä voi olla liikaa, kuusi on aika sopiva (ja yleisesti riittäväksi hyväksytty) määrä. Paras sekoitus on kolme ja kolme, Pithing Needlen välttämiseksi, mutta lopultakin vain pieni ja epäolennainen yksityiskohta.

Hyödyllinen paitsi estämään monia vastustajan strategioita, Stifle toimii erinomaisena turvana omaa illuusiota lepyyttelemään. Jos suuruudenhulluus meinaa viedä pohjan todellisuudelta, Stifle pelastaa (leaves play -abilityn voi estää, ja näin saada [tai tarkemmin ottaen pitää] 20 lifeä jos tekee tukalaa sen osalta; Stifle pelastaa myös nololta bounce-häviöltä). Bouncesta puheenollen suosittelen joko kahta Echoing Truthia tai yhtä ja yhtä Chain of Vaporia ihan maindeckiin muutamasta syystä:

- vastustajalle ei tarvitse aikaa lisäaikaa löytää tiensä voittoon, tai vähintäänkin suuruudenharhoistaan eroon
- epämukavat uhat voi palauttaa käteen, mikä voi tehdä ratkaisevan eron (Vintagessa vielä tärkeämpi satunnaista mutta niin säännöllistä nopean pieksun Tinker+DSC -vetoa vastaan)
- suoranaiset esteet kuten Meddling Mage ja Chalice Of The Void eivät kaada peliä

En laittaisi Cunning Wishejä, koska niillä haetaan suurimmassa osasta tapauksista se bounce joka tapauksessa, joten sen ylimääräisen manan maksaminen vain hidastuttaa (ja silloin kun sitä tarvitsee, mana on yleensä kortilla). Wishin targeteiksi en keksi montaa, joista olisi suuremmoista etua sen sisällyttämiseksi. Sen sijaan Wishissä on haittapuolena se, että jos sideboardin rakentaa sen tueksi, hukkaa tärkeää tilaa korteilta, joiden tarkoitus on auttaa vaikeita matchupeja vastaan.

Ja sitten vielä kontrollipuolelta: Force of Will on tietysti vahva luonnollinen nelikko. Näiden lisäksi pelaisin kahta (tai jopa kolmea) Misdirectionia, jotka ovat erityisen hyviä muita kontrolleja vastaan, ja rehellisesti sanoen harvoin hyödyttömiä muutenkaan. Pahimmassa tapauksessa ne voi poistaa FoWille ykköspelissä, ja kakkospeliin saidata ulos jos matchuppi on sellainen.

Vaikka riittävä mana kombon pelaamiseksi onkin tärkeää, mielestäni nelikko Wasteland ansaitsee tulla sisällytetyksi pakkaan. Yhden värin manaperusta ei kärsi niistä juurikaan, varsinkaan kun useamman värillisen maksavat kortit ovat harvemmassa. Tilanteen mukaan - Wasteland toimii yleensä aivan kuin Islandkin, mutta se voi myös olla arvokas häirintäkortti, joka esim. katkaisee vastustajan tietyn värin manan saannin tai riittävään manacurveen pääsemisen.

Siinä onkin tärkeimmät neuvot ja ehdotukset, jotka tähän hätään tulevat mieleen. Toivottavasti olin avuksi, ja kysy ihmeessä jos jokin jäi epäselväksi tai olet eri mieltä jostain perustelustani. Itseasiassa minulla on itsellänikin resurssit Trixiin kaikkia paitsi Illusioneja itseään lukuunottamatta, joten kokoonpano on käynyt mielessä toisinaan. Menen kyllä itse Vintage-linjalle, koska Legacy-versio ei tunnu olevan riittävän nopea ollakseen kilpailukykyinen juuri tärkeiden manakiihdytyslappujen puutteen vuoksi (ja satun omistamaan drainit jo), mutta en tyrmää menestymismahdollisuuksia suoralta kädeltä, vaan rohkaisen kokeilemaan!
Ilman iloista ilkeä on arki ankeaa ahventa.

Poissa Farseer

Vs: Trix Legacyyn
« Vastaus #5 : 07.09.06 - klo 02:13 »
Ensinnäkin, kannattaako manaperusta altistaa merkittävälle Wasteland-uhalle, ja ei-niin-todennäköiselle Back To Basics -uhalle vain Burning Wishin vuoksi pakassa, jossa riittävä mana on olennaista? Ei minusta. Pitäytyisin täyssinisessä. Tai, jos toista väriä harkitaan niin parhaita kortteja tarjoaa kyllä kiistatta musta: Demonic Tutor, Vampiric Tutor, Yawgmoth's Will, Dark Ritual, Duress.

Hyviä korttejahan nuo, harmi vaan että banaania ovat kahta viimeistä lukuun ottamatta saaneet lappuset maistaa.

Itse dekkiin kannattaisin tehokkaampaa kaivamista, tehokas laputus voittokorttien nostamiseksi on todellakin must. Vaikka itse lappua vihaankin, tähän dekkiin mielestäni sopisi setti Fact or Fictioneja, vaikka ne varsin hitaita ovatkin, sekä mahdollisesti one-offeja höystettyinä Gifts Ungivenilla (mahd. laputusta, mahd. alternative win-conditioneita. Tämä dekki kuitenkin kammoaa kaikkia remoovauksia, joista todennäköisin lienee cranial extraction, joten jokin vaihtoehto voisi varsinkin sidetyksen jälkeen olla hyvä.

Mut joo, en jaksa tähän aikaan heittää enempää kommenttia typestä jota en kovin hyvin tunne.
http://mtgsuomi.fi/listat/Farseer/om/ - Partanetin paras valikoima boostereita, muuta produktia sekä irtokortteja! Esimerkiksi boksit: T2 87€ tai 85€ jos ostat kaksi boksia tai enemmän!

MtG Helsinki-ryhmä facebookissa[/url

Poissa SuperKessu

Vs: Trix Legacyyn
« Vastaus #6 : 07.09.06 - klo 12:53 »
Shmn:
Ensinnäkin kiitokset runsaista kommenteista. Luomalla tämän topikin toivoin jopa enemmän "oppivani uutta" ja saavani ideoita/muiden näkemyksiä pakasta, eternal-formaateista ja määtsikistä ylipäätään, kuin kehittäväni pakasta legacyyn tier 1-pakan.

Oman korttipoolini rajoittuneisuuden vuoksi pysyn mielummin legacyn puolella. Luulen ettei pakka olisi vintagessa oikein mistään kotoisin powerien ja mana drainien puutteen vuoksi. Tuota painotusta kombon ja kontrollin välillä en ollutkaan ajatellut noin pitkälle.

Korttivalinnoista vielä:
Sapphire Medallion. Itse uskon tähän, varsinkin jos ei lähdetä Burning Wish-linjalle. Pakassa on kuitenkin paljon kalliihkoja sinisiä kortteja, kuten kombon osat, intuition ja medaljonki saattaa mahdollistaa Fowin (tai misdirectionin) hardcastaamisen myöhemmässä vaiheessa peliä. Voin olla väärässäkin.

Manabase ei todellakaan ollut loppuunasti mietitty. Volcanicit olivat vain esimerkkin Burnig Wishiä varten. Jos esim sideboard vaatii niin ne voi vaihta settiin UG Seata. Fetsien tiputtaminen kuuteen on mahdollista, mutta tehdäänkö se vain life loss/stifle-pelon takia, vai minkä takia? Wastelandit ovat kyllä koviksia varsinkin jos pakasta tulee yksivärinen.

Ilman Wishejä bouncea tulee sisään varmasti. Ajattelin mielummin jakaa jo vaikkapa Chalicen takia bouncen kahtia, kuten ehdotit. Mietin tosin että mitäisikö laittaa vielä jompikumpi lisäksi.

Stiflet, pari misdirectionia ja impulset kuulostavat hyvältä.

Jos tämän perusteella pakka näyttäisi jotakuinkin tältä? (kontrollimpi versio)

12x Island
6x Sininen Fetch
4x Wasteland
4x Sapphire Medallion
4x Illusions of Grandeur
3x Donate
4x Impulse
3x Intuition
4x Brainstorm
4x Force of Will
4x Counterspell
4x Mana Leak(medaljonkisynergian takia)
3x Stifle
2x Misdirection
2x Eching Truth
1x Chain of Vapor

Sidestä ei oikeastaan hajua, vinkkejä voin ottaa mieluusti vastaan. Varmaankin neuloja?

Farseer:

Itsekään en perillä ole koko typestä joten jos jotain tulee mieleen niin anna tulla vaan.

Factatkin voisivat olla kovia, pannaan korvan taakse. Giftskin voisi olla varsin passeli kortti pakkaan, ainoa ongelma on se, että se on minulle liian vaikea :)

Ja toinen voittokeinokin kelpaa, legacyssä vain tinker+DSC ei ole sallittu, ja se oli äkkiseltään mieleentulleista ainut "helppo ratkaisu". Craniali olisi tosiaan aika paha isku pakalle.
Liiterin takana on vielä halkoja.
http://mtgsuomi.fi/listat/SuperKessu/hw/

Poissa Shmn

Vs: Trix Legacyyn
« Vastaus #7 : 07.09.06 - klo 13:47 »
Medallionit vois toimia hyvin kyllä faktojen kanssa. Jos listalta ottaa vaikka Mana Leakit pois ja pistää faktat tilalle. Giftsit ei ole niin hyviä tähän, koska ei ole Williä ja vastustaja antaa sinulle ne, mitä et tarvitse. Counterspellien tilalle vois harkita Muddle The Mixtureja, koska niillä voi hakea mm. Echoing Truthin ja Sapphire Medallionin, tarpeesta riippuen. Niitä täytyy kyllä testata ensin, koska artefaktien ja äijien estäminen voi olla tärkeää. Intuitionien tilalle voisi myös miettiä Mystical Tutoreja. Se ei hae käteen, mutta on halvempi, ja jättää loput laput pakkaan. Tarkistin bannilistan ja niitä sais pelata neljää. Kolme vois olla oikea luku, ja esim. faktan hakeminen sillä on aika hyvä veto myös. Muilta osin pakkalista näyttää hyvältä.

Trixillä pitäis olla hyvä aggro-matchup, koska Illusions ostaa reippaasti lisäaikaa. FCG on tosin aika räjähtävä, enkä tiedä riittääkö se kunnolla. Aggroa vastaan sininen hyvä sidelappu on Propaganda. Jotain hieman hitaampaa aggroa kuten Tresholdia vastaan Vedalken Shackles voi olla taas parempi. IGGy pop voi olla hankala, joten setti Chaliceja ei välttämättä ole ollenkaan huono idea. Tai sitten niitä tyyriitä Pithing Needlejä, jotka kusevat melkein komboa kuin komboa (Solidarityä lukuunottamatta). Solidaritya vastaan on onneksi countereita ja stiflejä, joilla pitäisi saada riittävästi aikaa. En osaa kyllä ihan kokemuksetta sanoa millainen matchup on.

Muokkaus (lisäys):

Yleensä Trixissäkin on ollut tapana olla esim. Morphling vaihtoehtoisena voittokeinona. Ja helpompi se on ajella kerran kun kiepauttaa toinen Illusions sen takia, että vastustaja sai satunnaisesti lifen tai pari.
« Viimeksi muokattu: 07.09.06 - klo 13:53 kirjoittanut Shmn »
Ilman iloista ilkeä on arki ankeaa ahventa.

Poissa cosminen

    Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Foorumiaddikti
  • *
  • W:Breeding Pool,Rafiq,RhoxWarMonk,QasaliPride.....
    • Progebändi, jossa vaikutan
Vs: Trix Legacyyn
« Vastaus #8 : 07.09.06 - klo 21:45 »
En oikein tiedä turnaus pelaamisesta paljon, mutta eikai pelit mene koskaan niin pitkiksi, että niitä foweja hard castattaisiin, tai jos menee niin silloin ei olla varmaan pyrkimässä top 8 :)

Noita medallioneja olen paljon miettinyt itse... casualissa ainakin aivan mahtavia herkkuja... mutta onko ne turnaus kortteja?
Ne eivät tee mitään tullessaan peliin, ja vievät kuitenkin arvokkaan toisen vuoron manat, toisella vuorolla on kuintekin jo mahdollista tehdä vaikka mitä (jos ajatellaan budjetti osastoa, 2 ländiä, lotus petal, sol ring, siinä on jo 5 manaa... ainiin, tämä legacy, eli ei sol ring, no, vaihda siihen toinen lotus petal niin ei se manan määrä liikaa pienene)

Poissa Shmn

Vs: Trix Legacyyn
« Vastaus #9 : 14.09.06 - klo 13:38 »
Ilman iloista ilkeä on arki ankeaa ahventa.

Poissa Llewar

Vs: Trix Legacyyn
« Vastaus #10 : 22.09.06 - klo 12:39 »


Mtjaa, tässä tälläinen lista mitä itte olen viuhutellut.

10 Island
4 Volcanic Island
4 Flooded Strand
4 Polluted Delta

4 Sapphire Medallion
   
4 Donate
2 Merchant Scroll
4 Illusions Of Grandeur

4 Accumulated Knowledge
2 Brainstorm
2 Impulse
1 Chain Of Vapor
4 Counterspell
4 Fire / Ice
4 Force Of Will
3 Intuition


Side:
8 Elemental blastia
4 Pyroclasmia
3 Chalice of the void

... Medallion makes the world go around


... Mistä.. löytäisin sen eläimen..
... Josta pidän eniten..

Poissa Shmn

Vs: Trix Legacyyn
« Vastaus #11 : 22.09.06 - klo 13:09 »
Suosittelen Llewar Chain of Vaporin tilalle Echoing Truthia muutamasta syystä:

1. Jos sinulla on Illusions tiskissä, muttei donatea tai manaa siihen vielä, et voi käyttää CoV vastustajan permanentteihin koska muuten tulee kopio takaisin. Ei tällaista tilannetta varmaan kauhean usein tule, mutta ei sitä koskaan tiedä.

2. ET voi palauttaa useamman permanentin.

3. Chalice 1:llä on paljon yleisempi kuin Chalice 2:lla.

4. Medaljongin kanssa ET:n hinta on kuitenkin vain U, jolloin cc ei liiemmin ole CoV:n etu tässä pakassa.

Miksi muuten pelaat neljää Donatea? Kolme pitäisi riittää hyvin. Illusioneja voi sentään muuttaa lifeksi Stiflen avulla jos ylimääräisiä on. Tietysti molemmista pääsee FoW:lla eroon. Jotkut pelaavat vain kahta.

Toisekseen suosittelen ehdottomasti lisäämistä Brainstormien määrää neljään - ne ovat vain niin pirun hyviä fetsien kanssa. Niiden tilalta voisi vaikka vähentää medaljonkien ja Fire/Ice:n määrät kolmeen. Kombo-pakasta kun on kyse niin korttien laatu on niiden määrää tärkeämpää, eli ottaisin akut pois (vaikka ne intuitioneiden kanssa hyviä ovatkin) ja täyttäisin Impulse-setin ja lisäisin pari Stifleä.

Mutta joo oma listani on tossa yllä, joten enpä väännä tämän enempää.  8)
Ilman iloista ilkeä on arki ankeaa ahventa.

Poissa Hopo

Vs: Trix Legacyyn
« Vastaus #12 : 14.11.06 - klo 16:03 »
Joo. Sanoisin, että neljän Fetchin tilalle vois laittaa neljä Svyelunite Templeä, mutta en ole vielä kokeillut kumpaakaan joten en ole asiasta varma. Oma pakka-hökötys tarvitsee paljon manaa, joten ajattelen että Svyelunite Templen tapaiset ovat Fetchejä parempia.
Ei natsaa. Tuo on aivan paska. Fetchien hienous on nimenomaan siinä, että ne hakevat dualit pöytään ja ohentavat dekkiä. Noilla säkkilandeilla ei juuri mitään tee, varsinkin kun ne vielä tulevat täpissä peliin. Parhaimmillaankin ne antavat nolla ekstramanaa. Siihen on syynsä, miksi fetseillä on arvoa ja Syvelunite Templellä ei.
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.