Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Ohjeita: Minne ja miten postaan minkäkin pakkani? + Pientä opastusta pakoista.  (Luettu 37440 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa cosminen

    Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Foorumiaddikti
  • *
  • W:Breeding Pool,Rafiq,RhoxWarMonk,QasaliPride.....
    • Progebändi, jossa vaikutan
ETERNAL/EXTENDED/STANDARD/CASUAL?
Ennen kuin lähetät pakkaasi tänne, käytä ihmeessä searchia tai lueskele/katsele muuten vaan tuolla jo olevia pakkoja, jos tuolta löytyy aivan vastaavanlainen pakka, sen kommenteista saat jo varmasti itsellesi apua. Mutta jos silti tahdot postata tänne about täysin samanlaisen pakkasi parannusehdotuksia kaivaten, mieti tarkkaan, tarvitseeko pakkasi uutta topikkia, vai voisiko sen postata johonkin toiseen jo valmiiksi samanlaista pakkaa käsittelevään topikkiin. Ketään ei hyödytä mitenkään se, että meillä on kolmessa eri topikissa täysin samat pakat, erona vain lähettäjän nimi.

- Eli siis, yleisesti, samat pakat samaan topikkiin. Kommentoijien on sitten välillä tärkeää mainita, kenen pakkaa kommentoivat.

Jos olet menossa pakkasi kanssa turnauksiin, ja/tai tahdot sen tasoista palautetta, laita pakkasi oikean typen kansioon (standard/extended/eternal), jos pakkasi on ihan vain kaveripelejä/yleistä pelaamista varten tai muuten vaan tahdot "rennompaa" palautetta, laita se silloin casual-kansioon, mutta silti kannattaa mainita, minkä typen banned/restricted-listoja tahdot pakan noudattavan, jotta saat oikeanlaisia palautetta.
On myös tärkeää, että topikissasi ei ole pelkkää listaa pakkasi korteista, vaan että vähän myös kuvailet mitä tahdot pakan tekevän, ja mitä et.
Jos pakka on teemapakka, kannattaa siitä mainita, varsinkin jos tahdot pitää tiukasti kiinni jostain teemasta (esim: orzhov/beast/storm/x-poltto/yms).
Voit myös perustella joitain korttivalintoja ja esitellä joidenkin korttien keskinäisiä synergiota/comboja/syitä miksi juuri nuo kortit ovat pakassasi. Voit myös ihan hyvin mainita jos on joitain kortteja mitä et tule esim: budjettisyistä pakkaan hankkimaan (tai ihan vaan siitä syystä ettet tahdo jonkun tyyppisiä/jotain tiettyjä kortteja pelata), tämäkin siksi, että se helpottaa palautteenantajia.
Esim: sinulla on standard-osastolla selkeä sini-valkoinen controlli-dekki, josta puuttuvat sini-valkoiset dual-ländit, ja sinulla ei todellakaan ole varaa/aikomusta niitä sinne hommata, kannattaa tämä mainita, koska muuten saat ihan varmasti heti kehoitukseen hommata niitä neljä.

- Hyvin kirjoitettu pakka topikki palvelee kaikkia meitä parhaiten. Siis muista linkitys ja kuvailu.

Ihan yleistä pakan rakentamisesta + niiden tänne lähettämisestä ja palautteesta:
- Pakan koko on hyvä olla tasan 60 korttia. (ellei kyseessä ole highlander tms. formaatti)
- Kannattaa miettiä, mitä kortteja pakkasi tarvitsee eniten toimivuuden/teeman kannalta ja laittaa niitä pakkaan 4. Koska jos lähetät tuonne pakan, missä on kaikkia kortteja vain 1-2 kappaletta, tulet saamaan heti viestin "laita nämä ja nämä kortit neljään", "karsi turhat pois ja keskity olennaiseen". Ja kyllähän 4/60 on suurempi mahdollisuus saada kortti aloituskäteen kuin 1/60.
- Jos lähetät pakkasi ei-casual osastoille, älä hermostu, jos kaikki ehdottavat aika pitkälti samoja/paljon pelattuja kortteja. Kyllä sille on joku syy, miksi määrätyt arkkityypit hallitsevat ja miksi joitain kortteja pelataan enemmän kuin toisia.  Tähänkin auttaa kun jo alkuviestissäsi pohjustat pakkaasi niin hyvin ja tarkasti kuin mahdollista, ja...
- ...aina on olemassa tuo casual-osasto, jossa saat heti selkeästi erilaista palautetta.
- Eli siis, minkä typen pakka pakkasi on, ei ratkaise sitä minne se lähetetään, vaan se, millaista palautetta sille tahdot.

Mieti siis tarkkaan ennen listasi lähettämistä missä olet pakallasi pelaamassa ja millaista palautetta sille tahdot!

- Kun päivität pakkaasi, päivitä sitä ensimmäisessä viestissäsi olevaa listaa, älä kirjoita koko pakkalistaa joka kerran uudestaan uuteen viestiin samaan ketjuun pienien muutoksien takia, näin pysyy topikit selkeämpinä. Toki joskus voit kokea tarpeelliseksi kirjottaa listan uusiksi, vähän niinkuin joskus on fiksumpi postata oma dekki jo valmiina olevaan topikkiin kuin tehdä uutta.
- Linkitä kortit, se onnistuu helposti ruksaamalla kohta "linkitä kortit automaattisesti" kirjoituskentän vasemmasta alareunasta. Tämäkin helpottaa kovasti muiden pakkaan tutustumista ja sen kommentoimista. Myöskään käsineen card-tagien kirjoittelu ei ole kovinkaan työlästää, jos turhat tagitetyt tavut häiritsee, tai sitten ensin raksi ruutuun, sitten muokkaa ja korjailet turhat pois.
- Kun kommentoit jonkun pakkaa, älä kirjoita pelkästään esim: "-4 cry of contrition, +4 blackmail", vaan perustele sanojasi myös kommenteissa niin tarkasti kuin vain voit.
- "Älä pelaa pakkaa-X, pelaa pakkaa-Y" kommentit eivät auta topikin aloittajaa yhtään mitenkään. Joten älä kirjoita tuollaista palautetta. JOS kuitenkin tunnet suurta tarvetta suositella pakan rakentajalle jotain täysin toista pakkaa/jotain yleistä pakka-arkkityyppiä, niin koita edes perustella monisanaisesti, pelkkä "koska se on parempi" ei oikein riitä tai ole rakentavaa keskustelua/palautetta. Joskushan voi olla jopa niinkin, että jonkun pakka on erittäin lähellä jotain arkkityyppiä pakan rakentajan tietämättä, ja silloin voi olla jopa hyvä kehoittaa häntä tutustumaan kyseiseen arkkityyppiin mutta pelkkä käsky pelata toista pakkaa ei palvele ketään.
- "Voin kuule sanoa että kyllä tämä pakka on voittanut paljon pelejä." Älä hermostu jos pakkaasi "moititaan" ja kehoitetaan parantamaan sitä kovasti vaikka itse pidät sitä täydellisenä. Koita muistaa että oma kaveripiirisi ei ole se ainoa porukka maailmassa joka pelaa mtg:tä, ja täten ehkä muualta voi löytyä kehittyneempiä pakkoja ja taitavampia pakan rakentajia.
- Ole avoin ja ystävällinen! Turhasta suunsoitosta tai eipäs-juupas-leikistä ei kukaan hyödy mitään. Koita ottaa kaikki palaute vastaan ja koita auttaa jokaista pakanlähettäjää yksilönä.

Ja eikun ideoimaan! :)

Mitkä viestit kuuluvat suoraan tähän pakat osion alle?
- Jos viestisi ei käsittele selkeästi vain yhtä pakkaa, vaan sen sisältö on yleisempää, laajemmin pakkoja ja niiden rakentamista koskevaa.
- Tai, kuten jotkut ovat tehneetkin, tahdot esitellä hallitsevia pakkatyyppejä, niin formaatissa kuin formaatissa
- Tai tahdot kysyä mitkä ovat niitä hallitsevia, tai ihan jostain yhdestä pakasta tahdot kysellä miten se toimii ja miksi jne...
- Jos sinulla on intressejä ja tieto taitoa, voit myös vallanmainiosti kirjoittaa pakkoja koskevia artikkeleita. Kaikenlaiset artikkelit ovat enemmän kuin tervetulleita, KUNHAN sinulla on jotain oikeasti tärkeää sanottavaa. Ja olisi myöskin hyvä että olisit "puolueeton" ja pystyisit katsomaan/kertomaan asiasta monelta eri kantilta. Kuten tuonne on noita tekstejä tullutkin. Esim: pelkkä toteamus että agro on huono ei oikein anna kenellekkään mitää, vaan kyllä sitä nyt kannattaa kunnolla perustellakkin, ja lähteä ehkä ennemmin ajatuksesta että agro ei ole yhtä hyvä kuin controlli. Ja koska sitä agroa tullaan silti pelaamaan, ehkä se kaikista paras lähestymistapa olisi se, miten teet hyvän agron mistäkin eriväreistä mihinkin eri typeen. Tällä tavalla kannattaa ajatella kaikki muutkin asiat. Kirjoita kaikkia varten, älä vain itseäsi.

Laita kaikki yksittäiset pakkalistasi sille kuuluvan otsikon alle!

Ja koska parhaimmillaan nämä tässä allaolevat topikit ovat hyvinkin ajattomia, saa näitä tämän pääotsikon alla olevia topikkeja kommentoida vaikka ne olisivat kuinka vanhoja, kunhan sinulla on hyvä syy nostaa joku jo vuosia unohduksissa ollut topikki ylös. Älkää siis jakako karma miinuksia näiden necroamisesta, jos siihen on edes joku pointti. :)

Muuta?
- Tuonne arkistoon siirretään topikkeja pääasiassa vain rotaatioden yhteydessä. Sinne ei kai kenelläkään ole mitään syytä lähettää uutta topikkia.
- Pääasiassa pakkalistat poistellaan aina arkiston kautta, joten jos pakkasi menee liian aikaisin arkistoon, kommentoi siitä pakkaa listaan tai minulle yv:nä, niin palautetaan pakka osioonsa.
- Muutenkin, jos pyydän yv:tä, lähetä sitä ihmeessä minulle, tai muuten minun pitää tehdä ratkaisuni ihan oman pääni mukaan.
- Ja jos jostain syystä sinä et ole linkittänyt korttejasi, minä linkitän ne :) Joten elkää ihmetelkö jos mun nimi ilmestyy pakkalistaanne viimeisenä editoijana. Siivoan aina topikin siistiks samalla, korjaan väärin kirjoitetut kortit, linkitän kortit mitkä eivät ole linkittyneet ja poistelen väärät linkitykset + ne turhat tavut jotka ovat linkittyneet.
- Jos jostain syystä vastustat korttien linkitystä, mainitse siitä.
- Topikit eivät ole chattailyä varten.
- Kaikenlaiset kysymykset/kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita, laita vaan minulle YV:tä. :)

 - Tuomio Cosminen.
« Viimeksi muokattu: 03.09.07 - klo 19:35 kirjoittanut cosminen »

Poissa miinin

Yhistetään nämä kaksi ketjua, jolloin ei stickynä roiku samahkoa asiaa käsitteleviä informaatiopläjäyksiä:Ylläpidon päätöksellä tarkensimme tämän alueen koskemaan pakkojen lisäksi myös formaatteja, eli kaikki formaateista kertovat artikkelit, pohdinnat ja kysymykset kuuluvat tälle alueelle.

Virallisia formaatteja ovat mm.
Block Constructed
Standard (T2)
Extended (T1.X)
Legacy (T1.5)
Vintage (T1)
Booster Draft
Sealed Deck
Two-Headed Giant

Kun taas hupipelailua (Casualia) edustavat mm.
Highlander
Peasant
Minmaster
Taitis
Emperor

Asiaa valaisevat, asiantuntevat artikkelit ovat hyvin tervetulleita, mutta toivoisin, että formaatista kirjoittava tosiaan tietäisi mistä on kyse. MuTulla kirjoitetut artikkelit kun sisältävät usein virheitä tai niiden informaatioarvo jää vähäiseksi. Näiden artikkelien olisi tarkoitus lisätä etenkin uusien ihmisten formaattitietoisuutta ja antaa valmiuksia pelata hieman paremmin kussakin formaatissa. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta tietopaketista voi pitää Sauronin Vintage-tietopakettia, joka alunperin aiheutti alueiden tarkennuksen.

Poissa Steep

Pitkään miettinyt: Minne postaan Pauper-deckini johon tarvitsen apua?

Meillä on Savonlinnassa alkamassa pienimuotoinen Pauper-liiga joten pakat ovat kilpahenkisiä (porukka pelaa verenmaku suussa), joten pakka ei taida kuulua keittiönpöytäpakat-osioon. Parempaakaan paikkaa en kuitenkaan sille löydä, joten postaanko sinne?

Poissa miinin

Minne postaan Pauper-deckini johon tarvitsen apua?

Keittiönpöytä on oikea osoite näille pakoille - voit kuitenkin aloitusviestissäsi mainita, että tarkoitus on pärjätä turnauksissa, eikä vain hupailla.