Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Surkuhupaisimmat MTG-pelit  (Luettu 32083 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« : 16.07.07 - klo 18:28 »
Tämä ei ole turnausraportti, joten sijoitan sen tänne yleisosiolle turnausosion sijaan. Kirjoitus kuitenkin liittyy taannoisiin Magicin SM-kisoihin. Jos joku muu vastailee tähän ketjuun, viestien ei ole pakko koskea SM-kisoja.

SM-kisoissa 2007 pelasin kaksi sellaista matsia, että niille ei löydy omasta kokemuspiiristä vertaa. Nöyryytys oli niin totaalinen, että jaan sen nyt kanssanne.

Ensimmäinen tapaus sattui ensimmäisessä dräftissä, jossa dräftäsin kakkospöydässä. Pöydässämme avattiin yleisesti ottaen hyvin heikkoja buustereita ja ihmisten pakat olivat sen seurauksena vähän niin ja näin. Dräftäsin aluksi halpaa ja aggressiivista RW-pieksua kohokohtina 2 Stingscourgeria ja 2 Whitemane Lionia. Future Sightissa sain kaksi myöhäistä Sprout Swarmia, joten pistin pakkaan myös ne loppupelin voittokeinoiksi (semmoinen dräfti) ja vanhan kunnon tempun, Strength in Numbersin. Ensimmäiset kaksi dräftikierrosta menivät 1-1 ja viimeisellä kierroksella oli vastassa Jere Moilanen Jyväskylästä.

Jeren pakassa oli erittäin hyvinä kortteina kaksi Ithiä ja Duskrider Peregrine. Muilta osin pakasta löytyi Spirit Loop, synergia Sliversmith + Telekinetic Sliver, synergia Benalish Commander + Even the Odds + Gaze of Justice, Logic Knot, Lumithread Field, Wistful Thinking jne. Ensimmäisen erän voitin Sprout Swarmeilla ja tuuttaamalla päähän Marshalling Cryllä. Toisessa erässä pakka tarjoili etupäässä Mountaineja ja valkoisia kortteja ja vastustaja puolestaan Ithiä, Peregrineä ja Spirit Loopia. Kolmannessa erässä sain aluksi hyvän pieksun, mutta sitten alkoi loputon maiden kavalkadi ja Ithin ja Spirit Loopin näytös. Riddle of Lightning ja Stingscourgerit loistivat poissaolollaan, vaikka Jere viivytteli tiskissä olevaa tappoa 2-3 kierrosta. Hävisin 1-2.

Dräftiformaattia tunteva huomaa oitis, että tappio oli karvas kalkki juotavaksi. Myös samassa pöydässä ollut Tommi hävisi dräftin aikana Jerelle ja tilitti kokemuksiaan.

Huomautan, että alkuperäinen reaktioni nöyrtymisen jälkeen oli lievä turhautuminen. Sen jälkeen tarkoitukseni ei ollut eikä nyt ole avautua, vaan halusin ja haluan neuvoa Jereä. Tuollaisella pakalla 2-1 nimittäin synnyttää illuusion, että noiden korttien dräftääminen olisi hyvä strategia myös tulevaisuudessa. Arviotani tukee se, että keskustelussa Jeren kanssa esiintyi - likimain - argumentteja: "Tällä voitti, joten pakka on hyvä", tai: "Jos pakka olisi huonompi, pelitaito ratkaisee."

Kuitenkin oikeampi tapa suhtautua dräftäämiseen on (aluksi) dräftätä yleistasoltaan hyviä kortteja, jotka eivät ole riippuvaisia muiden korttien läsnäolosta, ja saada aikaan mieluummin hyvä kuin pariin pommiin luottava keskiverto pakka. Hyvän dräftisilmän kehittäminen lähtee lisäksi siitä, että tunnustetaan omat dräftin aikaiset möhläykset, otetaan opiksi ja dräftätään jatkossa eri tavalla. En ole itsekään ylpeä pakkaan menneestä Keldon Maraudersista, vaikka pakka olikin erittäin aggressiivinen 2 ja 3 manan miesten spesiaali ja taustatueksi oli tupla-Lion.

Toinen tapaus sattui turnauksen viimeisellä kierroksella Standardissa. Olin vajonnut 5-6-tuloksella viimeiseen pöytään ja vastaan asettui Joni Kiviluoma. Jonin pakka oli kokopunainen, herkullinen manabuusti + Empty the Warrens + Greater Gargadon -viritys. Oma pakkani oli melko samanlainen Korlash kuin turnauksessa toiseksi tulleella naapurillani. Ensimmäisessä erässä Joni pisti postiin 3 Gargadonia vuoroilla 1 ja 2. Pelin edetessä Gargadoneja tuli pikku hiljaa peliin, mutta hoitelin ne kahdella Slaughter Pactillä ja Tendrilsillä. Lopulta Jonilla oli vain pari permanenttia pöydässä, mutta nostoni olivat sikäli epätyydyttävät, että tapossa kesti aikansa.

Toisessa erässä Joni aloitti nopealla pärähdyksellä ja Empty the Warrensilla, kuten odotinkin tilastollisesti kerran tapahtuvaksi matsin aikana. (Dragonstorm on luotettavampi, koska siinä voi oikeasti manipuloida nostojaan.) Suurempia panikoimatta hain käteen Damnationin ja annoin vuoron. Joni nosti kortin, julisti nostaneensa "mauttoman side-techin", pelasi neljänneen maan ja perään Barbed Shockerin. Damnation ja viisi muuta korttia purivat multaa ja tilalle nousi kuusi ei-Damnation-korttia. Oman vuoron korttikaan ei ollut Damnation, joten se siitä.

Toinen erä oli ohi niin nopeasti, etten tajunnut ajatella vastustajan ottaneen minua vastaan mahdollisesti sisään Blood Mooneja, joita vastaan olisin itse voinut ottaa Repealit. Kolmas erä menikin siihen, että sain nopean Korlashin ajolle, mutta sitten tuli Blood Moon ja minulla olikin enää kaksi Swampia tiskissä. Ajelin päähän 2/2 Korlashilla tarkoituksena viimeisellä peli Demonfirellä. Pakka tarjoili vain Signetejä ja erikois-Mountaineja. Vastustaja pelasi pari Jester's Scepteriä ja myöhemmin 4 Goblinia Empty the Warrensilla. Lopulta pääsin tilanteeseen, jossa 1) vastustajalla oli 0 korttia kädessä; 2) nostin Dimir House Guardin ja hain itselleni seuraavan vuoron tapon: toinen Korlash grandeuriin, Swampeja tiskiin ja tappava Demonfire päähän (ei Demonfireä Scepterin alla); 3) kierrosaika loppui ja matsimme oli turnauksen viimeinen. Luovutin vuoron. Vastustaja nosti pakan päältä Haze of Ragen, manat riittivät juuri kolmeen kopioon ja päähän tuli juuri tarvittavat 16 pistettä. 1-2.

Yllä olevista tarinoista löytää asiansa osaava lukija suunnattomasti hupia. Suolausta ja käkläilyä saa ohjata minun suuntaani roppakaupalla. Jos jollakulla muulla on vastaavia tarinoita nöyryyden ihmemaasta, pyydän jakamaan niitä tässä ketjussa. Jaettu katkeruus lämmittää monta sydäntä. Pyytäisin kuitenkin, että tarinoiden pitäisi liittyä jotenkin merkittäviin matseihin (SM-kisat, PT-karsinnat jne).

-- Nute
Oulu

Poissa Anssi

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #1 : 16.07.07 - klo 19:00 »
PTQ:n top 8:ssa vastustaja jätti Pactin maksamatta, hävisin silti matsin. (Ei, en flipannut Brine Elementalia). Sama mies myös pariin otteeseen kämmäili River of Tiersin kanssa ja pelasi miehet mieluummin omalla vuorollaan Teferin ollessa tiskissä.

Hävisin myös Wikerin 4-c draftidekille, josta löytyi tuplacastereitä joka väriltä.
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa Rancid-

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #2 : 16.07.07 - klo 19:06 »
Ensimmäisen tarinan peli ei ollut sinänsä mitenkään merkittävä, kyseessä oli nimittäin Modon possujonon finaalimatsi. Nöyrtymisen määrä oli silti harvinaista luokkaa, kun vastustaja kuuteen mulligoituaan pelaa kolmannella vuorolla Avatar of Discordin ja seuraavalla vuorolla tuuttaa Psychotic Furyn avustuksella 10 päähän. Avatarin naapuriksi vielä Blind Hunter ja meikäläinen on paketissa topdekatusta ihan-sama-jostain huolimatta.

Toinenkin legendaksi mielessäni muodostunut taisto tapahtui Magic Onlinessa, kyseessä oli jonkun TPF-blokin formaatin sealed-PE ja sen top8-drafti. Erään pelaajan yhteys serverille katkesi kahden ja puolen buusterin ajaksi, jolloin hänelle siunaantui noin 35 random-kortilla suolattu draftikasa. Kolmen buusterin sealedilla kyseinen sankari onnistui kuitenkin voittamaan puolivälierävastustajansa tämän armottoman tuuttailun ansiosta yhdessä lifessä antamalla ratkaisupelissä Augur il-Vecilleen vastustajan endissä Leaden Fistsin ja tekemällä Utopia Vow'n turvin kylkeen Thrill of the Huntin ja Fatal Frenzyn.

Minut on myös voitettu draftin semifinaalissa pelaamalla tällainen miehekäs kurvahdus:

t1: Forest, Virulent Sliver
t2: Plains, Augur il-Vec
t3: Forest, Hivestone, Virulent Sliver

Wiker voitti mutkin neliväriherkullaan nostamalla pasifioidun Intetin käteen Stormfront Ridersillä. Miettikää tätä ja kilahtakaa.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Mozzam

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #3 : 17.07.07 - klo 01:36 »
aika paha toi stormfront ridersilla bouncattu intet, joutuu kilahtamaan  ::)


(paisti)
Johdatte minua harhaan, harhaanjohtajat. Minä en enää keskustele teidän kanssanne.

Poissa FinFizu

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #4 : 17.07.07 - klo 02:43 »
No huh huh..

Selvennetäänpä hieman omalta osaltani tuon ensimmäisen draftin kolmannen kierroksen kulkua. Avautumisenhan aloitti vastustajani itse (Matti "Rölli" Nuortio) kolmannessa pelissä siinä vaiheessa kun Wistful Thinking tyhjensi Matin käden (jossa 2 lappua, toinen Sprout swarm). Pelin jälkeen vastustaja winetti miten dekilläni voi voittaa hänen huomattavasti paremman dekkinsä. Ithejäkään ei kuulemma saisi pelata kahta samassa pakassa, koskapa ovat legendaarisia criippejä. Avautumisen jatkuessa pöydästä lähtiessäni totesinkin, että oli sitten varmaan pelaajasta kiinni. ;D

Viimeisen pelin "tapon viivyttäminen 2-3 kierroksella" johtui puhtaasti siitä, että tiesin pakassasi olevan joukko-buustia, enkä voinut täten jättää puolustusta auki.

Spirit Loop on näitä makuasioita.. Monen mielestä paska lappu, mutta itse pidän. Spirit Loopin ansiosta jäin toisessa pelissä ruhtinaalliseen 29 lifeen ja kolmannessakin pelissä nosti lifeni 8sta lopulliseksi jääneeseen 20een. Dekissähän oli myös mm. 2 Sunlancea ja Mana Tithe, joista Mana Tithe osui Sprout Swarmiin toisessa pelissä.

Tiedän kyllä, että pakkani ei ollut paras mahdollinen, ja draftikierrosten 3-3 -tuloksella draftaamistaidoissani on toki vielä parantamisen varaa. Manan kusut / Floodaukset kuuluvat kuitenkin peliin ja tästä syystä avautumisesi pelin jälkeen vaikuttikin hieman lapselliselta.

Yritähän Matti nyt kaapia tappion karvas kalkki kieleltäsi. Turnauksia tulee uusia  ;)

Näin paljon tunteita onnistuin herättämään turnauksen aikana sinun lisäksesi ainoastaan Max Lehtisessä standardin aikana (pelasi lifepyöritystä), joka avautui toisenkin pelin hävittyään. Syynä hänellä avautumiseen 0 permanenttia tiskissä matsin lopuksi ja tuhotut Forestit, joiden tilalle ei noussut uusia. Tuntui kyllä olevan kiivasluontoinen kaveri muutenkin  :D

Kaikesta huolimatta kaikkea hyvää Matille jatkossa toivottaen,
 Jere
« Viimeksi muokattu: 17.07.07 - klo 02:46 kirjoittanut FinFizu »

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #5 : 17.07.07 - klo 07:39 »
Tämä nöyrtymistarina on kylläkin vastapuolelle, mutta sitäkin herkullisempi.

Oli extended PTQ ja Sligh oli vielä tuolloin voimissaan. Kahden kierroksen jälkeen olin 1-1, jouduin deckcheckkiin. Huomattiin että pakkalistassa oli vain 56 korttia, Mogg Fanaticit oli unohtunut kirjata listaan joten ne korvattiin valitsemillani basic landeilla (Mountaineja). Sain vielä lämpimiksi Game Lossin kolmannelle kierrokselle. Vastaan tuli mätseistä ehkä pahi tuolloin, Rock. Mutta kuinka ollakaan, yhden pelin takamatkalta ja ehkä juuri ylimääräisten ländien avittamana voitin matsin. Hommassa auttoi että vastustaja pelasi kuin pulloperseinen paviaani, mutta käytettyäni kaiken ylimääräisen tuurin droppasin 2-1 tilanteessa turnauksesta pois ja käklättelin koko loppuviikon.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #6 : 17.07.07 - klo 08:52 »
Ithejäkään ei kuulemma saisi pelata kahta samassa pakassa, koskapa ovat legendaarisia criippejä.

Mitä ihmettä? En koskaan sanonut tällaista. Olet ilmeisesti ymmärtänyt kommenttini vähän väärin. Tietysti Ithejä menee pakkaan kaksi, sehän on mauton pommi. Ei edes haittaa, vaikka molemmat nousevat käteen, koska voi sitten pelata toisen, jos vastustaja saa yhden pois. Tarkoitukseni oli sanoa, että pakassasi oli muutamia todella vahvoja kortteja: tupla-Ith ja Duskrider, joilla sitten voititkin pelejä, kun olivat nousussa, mutta muuten se oli kyllä jätettä.

Viimeisen pelin "tapon viivyttäminen 2-3 kierroksella" johtui puhtaasti siitä, että tiesin pakassasi olevan joukko-buustia, enkä voinut täten jättää puolustusta auki.

Marshalling Cry on velhous (sorcery) ja sinulla oli aktiivinen Ith, joten et olisi voinut hyökätä äijiäsi rikki minun äijiini. Ithin, Telekinetic Sliverin ja Spirit Loopista saamiesi yli 20 elämäpisteen takia et myöskään missään vaiheessa ollut tilanteessa, jossa olit lähelläkään häviämistä vastahyökkäykseen. Tappava hyökkäys ei olisi myöskään vaatinut kaikkia ukkojasi, joten edes täppiin jäämistä Dawn Charmin takia ei tarvinnut pelätä. Vuoron lopussa täppäilit vain yhtä miestäni tilanteessa, jossa olisit voinut täpätä kaksi, myöhemmin kolmekin ja turauttaa tappavat päähän.

Dekissähän oli myös mm. 2 Sunlancea ja Mana Tithe, joista Mana Tithe osui Sprout Swarmiin toisessa pelissä.

Sun Lancet ovat myös oikein hyviä kortteja. Unohdin niiden pakassaolon. Mana Tithe on pelattava. Mutta jos 40 kortin pakassa on 6 hyvää tai pelattavaa korttia, sillä ei tilastollisesti voiteta kauhean usein, mikä tietysti selittää vastustajien keskimääräistä pahemmat kilahdukset tappioiden jälkeen.

Näin paljon tunteita onnistuin herättämään turnauksen aikana sinun lisäksesi ainoastaan Max Lehtisessä standardin aikana (pelasi lifepyöritystä), joka avautui toisenkin pelin hävittyään.

Max Lehtinen on omaa luokkaansa, hän kilahtelee myös tavallisista häviöistä ja varmaan voitoistakin. Tuomarit ovat tietoisia asiasta ja Max joutui mm. puhutteluun käytöksestään.

-- Nute
Oulu

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #7 : 19.07.07 - klo 12:27 »
Vuoden 1999 Ropeconissa kaverini Rauli Alaruikka pelasi Extended-turnauksessa Slighillä Jona Kososen mustavihreää Corpse Dance -pakkaa vastaan. Jona mulligoi neljään, mikä on Slighille aika hyvä juttu. Raulillakin nousi aloituksen jälkeen vähän huonosti ja lopulta peli oli tilanteessa, jossa Jonalla oli hyvin vähän elämäpisteitä eikä kummallakaan maiden lisäksi mitään tiskissä. Raulin pakassa oli tässä vaiheessa kolmeen eri kategoriaan jaettavia kortteja: Mountain, jolla ei enää tee mitään; Wasteland, jolla vähennetään Jonalta yksi mana ja ostetaan itselle ainakin vuoro lisää aikaa härvätä rauhassa; punainen kortti, joista pulteilla voittaa suoraan ja ukoillakin voittaa, ellei Jona tsägätä blokkereita.

Rauli nosti sitten seitsemän vuoroa putkeen pelkkiä Mountaineja. Seitsemän vuoron jälkeen Jonakin lopulta nosti jotain, millä pääsi peliin mukaan, ja Rauli hävisi lopulta. Todennäköisyys, että Rauli ei nosta yhtään punaista korttia seitsemän vuoron aikana, on mahtavat 0,036 %, eli kertalukua 1 per 2800.

-- Nute
Oulu

Poissa malin

  • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • **
  • Taas Helsinginforssassa
Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #8 : 20.07.07 - klo 12:21 »
Mut hei, vastassa oli Jona, ei kai se ois mulligoinu neljään jos ei ois tienny että niin voittaa.
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa malin

  • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • **
  • Taas Helsinginforssassa
Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #9 : 20.07.07 - klo 12:25 »
Ja tässä tositarina SM-kisoista.

Antero / Valtteri (en muista kumpi) Saaren vastustaja pelasi Firesiä SM-skaboissa 2001 ja aloitti pelin nohevasti:

Karplusan Forest, punaista manaa (1 päähän)... oho en voikaan pelata tätä Birdiä, burnia.
Ja Mr. Saari voitti pelin kun vastus pelasi kaikki pahat spellit vuoroa myöhemmin ja Saari sai otettua pelin haltuun.

Eihän se r1 Birds of Paradise r2 Fires of Yavimaya r3 Blastoderm r4 Saproling Burst olisikaan ollut hyvä :)
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa vodel

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #10 : 20.07.07 - klo 14:12 »
Muistaakseni Mirrodinin prelikassa yhdessä ratkaisevassa pelissä, jossa mulligoin viiteen, jonka jälkeen vastustaja aloitti tyyliin:

t1: Land, Bonesplitter
t2: Land, Steel Wall
t3: Land, Spikeshot Goblin
t4: Land, Bonesplitter --> splitterit kiinni ja 5/2 gobbo valmiina

Tämän jälkeen pelailin joitain pikkulihoja tiskiin seuraavilla vuoroilla ja vastustaja pelasi vielä yhden Steel Wallin ja jotain randomia, mutta 5/2 gobbo keskittyi ammuskelemaan pois pikku ukkojani, sen sijaan että olisi ampunut minua 5 vuorossa päähän :D, kunnes nostin jo vuorolla 7 terrorin ensimmäisenä poistona, jolloin tilanne kääntyikin nopeasti voittooni. Tiedustellessani pelin jälkeen, mistä kyseisessä taktiikassa oli kyse, jolloin vastustaja tähän: "Oho. Vi*** pitäis varmaan alkaa lukemaan näitä kortteja paremmin".

Kävi vielä ilmi että hänellä oli pakassaan 2 Splitteriä, 2 Spikeshottia ym.
Nopeat elävät, kuolleet eivät.

Poissa Kavu

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #11 : 20.07.07 - klo 14:25 »
GP Tukholmassa Hunter Burton (texasista) mulligoi avauspelissä minua vastaan viiteen on the play. Itselläni oli vielä hyvä käsi RGu-pihvipinolla, joten vaikutti hyvältä. No, Hunter suspendasi Ephemeronin vuorolla 2, pelasi Sporesower Thallidin vuorolla 4, Sporoloth Ancientin vuorolla 5 tai 6 ja muita hyviä lihoja vaan älytöntä vauhtia. Olin kuitenkin omilla hyvillä miehillä pitänyt pelin tasaisena, ja voitto häämötti kun nostin kahdeksannen manan ja hardcastasin Maelstorm Djinnin. Siihenkin oli Hunterilla näyttää Cancel, sitten pari lihaa lisään ja voitto kotiin. Obv ei ollut mitään sanottavaa seuraavassa kun Hunter ei mulligoinut. Itse tietysti voitin yhtä vaille kaikki loput pelit, kun taas Hunter ei voittanut enää yhtäkään matsia...

Poissa Eetu

    Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Kuningas karismaattinen saa aina väkeä taakseen
Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #12 : 20.07.07 - klo 14:29 »
Casual-pelissä:
Vastustajalla:
*savannah lions jossa kiinni sword of fire and ice
*2 lifeä

Minulla:
*mogg fanatic
*5 lifeä

No vastustaja hyökkää leijonallaan ja pikaisen yhteenlaskun summana arvioin leijonan tekevän 4 vahinkoa minuun eli minulle jäisi eeppisesti 1 life. Näin jo silmissäni ensi vuoron, jolloin hyökkäisin fanaticilal ja uhraisin sen sitten saaden tehtyä 2 damagea vastustajaan ja voittaisin. En siis torjunut vaan päätin säästää fanaticin ensi vuorolle. Noh, leijona+miekka kyllä tekee sen 4 vahinkoa, mutta miekasta otin sitten 2 ylimääräistä, koska leijona teki combat damaa minuun. Tuli sellainen WTF olo. Topdekkauksesta olisikin tullut niin turha kortti kuin incinerate :o

Poissa Hopo

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #13 : 20.07.07 - klo 14:41 »
Casual-pelissä:
Vastustajalla:
*savannah lions jossa kiinni sword of fire and ice
*2 lifeä

Minulla:
*mogg fanatic
*5 lifeä

No vastustaja hyökkää leijonallaan ja pikaisen yhteenlaskun summana arvioin leijonan tekevän 4 vahinkoa minuun eli minulle jäisi eeppisesti 1 life. Näin jo silmissäni ensi vuoron, jolloin hyökkäisin fanaticilal ja uhraisin sen sitten saaden tehtyä 2 damagea vastustajaan ja voittaisin. En siis torjunut vaan päätin säästää fanaticin ensi vuorolle. Noh, leijona+miekka kyllä tekee sen 4 vahinkoa, mutta miekasta otin sitten 2 ylimääräistä, koska leijona teki combat damaa minuun. Tuli sellainen WTF olo. Topdekkauksesta olisikin tullut niin turha kortti kuin incinerate :o

Etpä olisi voinut blokatakaan, sillä miekka antaa protection from fanaticin.
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa tutka

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #14 : 20.07.07 - klo 15:02 »
Tiistainen drafti, peli ernest1 vastaan DragonSlayer: Ekillä pöydässä väärinpäin oleva Brine Elemental ja pari epärelevanttia ukkoa, DS:llä n miestä enemmän kuin ekillä ja voitto vuoron päässä. DS animoi vihreän toteemin ja ajaa sillä, eki ottaa vahinkoa. Ekin vuoro: pakan päältä Timbermare, pikainen manojen lasku, repeäminen, heppa pöytään, viis päähän, elementaali ympäri, DS ei hyökkääkkään, eki ajaa seuraavalla vuorolla voittoon marshalling cryn säestämänä.

Oulun smq:t, peli Bur-korlashia vastaan, alla project x. Pelit 1-1, vastustaja seitsemässä lifossa, itsellä lifoa 19. End of turnille Chord of Calling Teneb, the Harvesteriin. Lohhari ajaa, ability tuo hierarchin peliin(en muista oliko itsellä saffia gravella, ois varmaan kannattanu tuoda jos oli), lifot 23-1. Vastustaja untäppää, pelaa Damnationin ja passaa vuoron. Enpä sitten nostakkaan enää kuin pulun, Persecuten(joka osuu neljään landiin ja yhteen signettiin), pari maata, Putrefyn ja kaksi Krosan Grippiä. Urzatehdas Tekee toksuja, joista kolme ensimmäistä kuolee. Sen jälkeen tuleekin kaveriksi Aeon Chronicler, ja häviän.
« Viimeksi muokattu: 20.07.07 - klo 15:07 kirjoittanut tutka »
Lainaus
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa rayenni

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #15 : 20.07.07 - klo 15:07 »
Lainaus
No vastustaja hyökkää leijonallaan ja pikaisen yhteenlaskun summana arvioin leijonan tekevän 4 vahinkoa minuun eli minulle jäisi eeppisesti 1 life. Näin jo silmissäni ensi vuoron, jolloin hyökkäisin fanaticilal ja uhraisin sen sitten saaden tehtyä 2 damagea vastustajaan ja voittaisin. En siis torjunut vaan päätin säästää fanaticin ensi vuorolle. Noh, leijona+miekka kyllä tekee sen 4 vahinkoa, mutta miekasta otin sitten 2 ylimääräistä, koska leijona teki combat damaa minuun. Tuli sellainen WTF olo. Topdekkauksesta olisikin tullut niin turha kortti kuin incinerate

Tää on aika surkuhupaisaa tekstiä.

Edit: oli mulla asiaakin:
tän vuoden suomen mestari   :'(

Poissa Eetu

    Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Kuningas karismaattinen saa aina väkeä taakseen
Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #16 : 20.07.07 - klo 15:37 »
Etpä olisi voinut blokatakaan, sillä miekka antaa protection from fanaticin.

Totta :D! Eipä sitä pelin tuoksinnassa tultu ajatelleeksi. No pelattiinpa ainakin oikein ;)

Poissa JunioRcmf

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #17 : 24.07.07 - klo 08:46 »
Pelailtiin eilen kaverin kanssa MtG:tä ja itselläni oli MGA ja kaverilla UW Control käytössä.
Itselläni oli pöydässä Boreal Druid ja 5x untapissä olevaa Forestia ja kädessä 1x Forest ja 1x Spectral Force. No päätän bluffata kädessä olevalla landillani ja pelaan Forcen pöydässä olevilla manoillani (jättäen itselleni yhden manan auki) ja siihenpä kaveirni vastaa Rune Snagilla (ei ollut vielä aiemmin pelannut yhtään kopiota) ja koska olin jättänyt pelaamatta sen yhden kädess olevani landin en pystynyt maksamaan Snagin vaatimaa kahta manaa ja Force counteroitui ja myöhemmin kaverini Wrathasi yksinäisen Druidini enkä nostanut enää mitään järkevää, nostin boostia ja landejä, pelin aikana paitsi yhden Groundbreakerin, kun kaverini oli saanut jo pöytään Akroma, Angel of Wrathin ja Adarkar Valkyrian...
Peli loppui tilanteeseen, jossa kaverillani oli 4lifeä ja minulla tippui 20 -> 0. Olisin voittanut pelin, jos en olisi bluffannut landilla, koska kaverini kertoi ettei hänellä olisi ollut tai heti noussut vastausta Forceen...

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #18 : 01.08.07 - klo 17:06 »
Viikko tai pari ennen SM-kisoja dräftäsin MODO-harjoitusdräftissä yhden elämäni kilipäisimmistä dräftipakoista, nopean RG-herkun. Sillä pystyi tekemään mm. seuraavanlaisia asioita.

Forest, Essence Warden.
Mountain, Radha, Warden hyökkää.
Forest, Uktabi Drake, Drake, Warden ja Radha hyökkäävät, kaksi punaista Radhasta, Scryb Ranger, yksi päähän manasta, Forest käteen, Radha auki, Radhasta vihreä mana, Mogg War-Marshal. Tässä vaiheessa on itsellä 25 elämää, 6 ukkoa tiskissä, Uktabi Draken kaiun pystyy maksamaan, War Marshal korvaa itsensä, ja vastustaja katselee toimintaa huuli pyöreänä 14 elämäpisteen takaa.

Dräftin finaalinkin voitin 2-1, joten todellista surkuhupaisuustarinaa tästä ei saa, mutta tuo yksi erätappio oli jotain ihan käsittämätöntä. Pelasin keskinkertaista ja manahinnaltaan kallista valkomustaa vastaan. Aloitin muutamalla nopealla ukolla, mutta vastustaja pääsi vähän stabiloimaan D'Avenant Healerin ja sitten paljon stabiloimaan Lymph Sliverin kautta. Minulla oli selkeä pöytäylivoima, mutta silmittömällä hyökkäämisellä olisin vain saanut suurimman osan hyvistä ukoistani rikki ja vastustajalle pakotettua päähän vain pari pistettä vauriota. Siispä keskityin pelailemaan lisää lihoja tiskiin ja vastustaja nosteli aina juuri riittävästi omia, heikompia mutta stabiloivia ukkoja niitä vastaan.

Peli eteni lopulta siihen, että minä pyöritin pakkaani tyhjäksi synergialla Greenseeker + Scryb Ranger ja vastustaja haki kaasua Null Profusionilla. Endrek Sahr ja Skirk Ridge Exhumer tekivät kaikesta massahyökkäämisestä toivotonta. Pakassani oli pultteja, mutta ensimmäinen niistä nousi vasta, kun kortteja oli jäljellä enää 8, ja siinä vaiheessa vastustajalla oli Mire Boaa pysäyttämässä sekä Healer että Errant Doomsayer, joten yhden poistaminen oli turhaa - mieluummin ammuin päähän. Ihan lopussakin tilanne oli se, että jos ennen viimeistä korttia nousee Pyrohemia, voitan kuin voitankin. Tietysti Pyrohemia oli sitten viimeinen kortti, missä vaiheessa vastustajalla oli, Enslavella riistetyn Essence Wardenin ansiosta, 3 elämäpistettä liikaa.

-- Nute
Oulu

Poissa hembba

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #19 : 04.08.07 - klo 14:36 »
Joskus Time Spiralin releasessa sain ihan hyvän poolin josta kasautui hieno UGb pakka. Viimeinen peli, olen kakkospöydässä, vastustajalla BG saprodekki, itsellä Savage Thallid jossa Verdant Embrace ja Fallen Ideal, muutama saproling tokeni ja vastustaja 12 lifessä. Hyökkään ja pidän itsestään selvyytenä että voitan, häviämiseen olisi tarvittu kaksi split second poistoa, ja panostin siihen että näitä ei ollut. Mutta Sudden Spoiling oli. Vituttaa vieläkin.

Poissa Fumba

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #20 : 04.08.07 - klo 15:19 »
Heehe, olipas eilen hassu FNM. Aamulla Miinin pyysi IRC:n puolella Gruulia lainaan, mihin suostuin (älkää kysykö, miksi). Tungin Kird Apejen tilalle jotain satunnaista jätettä (Martyr of Ashes, joka ei sinänsä ole jätettä, mutta sitä se on tässä metassa). Miininin vastustajat pelasivat aivan järkyttävästi, minkä seurauksena hän olikin 2-0 -tilanteessa ennen viimeistä kierrosta, samoin kuin minä.

Tässä vaiheessa Miinin totesi standardin olevan paska formaatti, koska sitä on niin helppo pelata, ja ehdotti ID:ta. Sanoin, etten halua tiputtaa ratingejani tasurilla, joten pelasimme sitten (pelasin Angelfirellä, jonka pitäisi voittaa huono Gruul helposti, muuten olisi voinut onnistuakin). Ensimmäisessä pelissä nostin kaksi no-landeria, mulligoin viiteen ja nostin pelin aikana kolme landia ja yhden signetin, jonka Tinakadun Huligaani hajoitti. Tämän pelin jälkeen Miinin tarjosi taas ID:ta, johon en suostunut, sillä uskoin vielä vakaasti voittavani matsin. Pitäisihän sen olla helppo matchup.

Arvatkaas, kuinka kävi? Helpotan sen verran, että eilisiltana vitutti, nyt lähinnä naurattaa.

Poissa ilpo

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #21 : 04.08.07 - klo 15:48 »
Standardin helppous on jotain käsin kosketeltavaa. Dekinrakennusskillejä ei vaadita, kun on intterwebbi ja ahkerat japsit. In-game tilanteet on jotain "countteroinko vai ajanko", voi herranjestas. Toista se on oikeassa formaatissa.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa miinin

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #22 : 04.08.07 - klo 17:08 »
Standardin helppous on jotain käsin kosketeltavaa. Dekinrakennusskillejä ei vaadita, kun on intterwebbi ja ahkerat japsit. In-game tilanteet on jotain "countteroinko vai ajanko", voi herranjestas. Toista se on oikeassa formaatissa.

Kerrankin joutuu olemaan oululaisen kanssa samaa mieltä O_o Turnauksen vaikein päätös oli se, että pelaanko vahinkotehokkaamman Tin-Street Hooliganin, vai Seal of Firen ja odottelen Huligaanin kanssa mahdollista sinettiä - ja vaikka olisin tässä tehnyt väärän valinnan, niin olisin 99% varmuudella voittanut silti. Hieno formaatti!

Poissa oze

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #23 : 06.08.07 - klo 00:12 »
Type 1 turnaus joitain vuosia takaperin jossain Jellyconissa:

Pelasin poweroitua monoU-ophidian-morphling dekkiä jossain ratkaisevassa pelissä (en muista tarkkaan):
Tilanne oli hyvässä controllissa minulla (käsi täynnä counttereita ja kortinnostoa ja vastustajalla pöytä ja käsi tyhjänä. Ei tarvitsisi tehdä muuta, kuin nostaa voittokeino, eli yksi niistä neljästä morphlingistä. Heittelin impulset ja brainstormit toisensa perään saadakseni mopoja, mutta ne eivät olleet suostuvaisia nousemaan. Fectheilläkin ohensin pakkaani paljon... Pakkaan jäi muistaakseni joku 7 korttia, joissa 4 mopoa, kunnes vastustajani nosti jotain mautonta ja voitti.

Samaisessa turnauksessa kävi myös niin, että lähdin luottavaisesti yhden sinisen manasourcen kädellä. Moxeja, brainstormeja, wastelandeja, impulseja ym näkyi runsaasti, mutta toinen sininen manasource jäi uupumaan, vaikka siinä pelissä nostin pakasta yli 30 korttia! Vastustaja voitti. Toinen sininen source olisi riittänyt voittoon milloin tahansa.

t.Ossi

Poissa Frein

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #24 : 20.08.07 - klo 14:44 »
Tapahtui PTQ:ssa:

Minulla U/B/w Korlash Teachings ja vastustajalla joku outo G/w Stompy jossa mm. Tarmogoyf, Timbermare, Spectral Force ja Griffin Guide.

Ensimmäisessä erässä meni ilmeisesti vaan drawit persiilleen kun hävisin enkä muista mitään järkevää syytä tappiolle vaikka oletin matsin olevan helppo. Toisessa erässä miekkonen keksi sidettää sisään Magus of the Moatin (hah), ja lukitsikin sitten omat elukkansa maaginsa taakse koska luuli sen pysäyttävän vain vihollisen miehet. Minä sitten rupean laittamaan controllia pystyyn ensin Teferi's Moatilla ja saanpa sitten vihdoin Damnationin ja Korlash, Heir to Blackbladen käteen. Pöytä ensin sieläksi, sitten Korlash esiin ja aletaan ajella.

Vastustaja on sitten yhden huitaisun päässä kuolemasta (Korlash joku 10/10) ja pelaa Timbermaren ostamaan aikaa. Peli keskeytetään ajan loppumisen takia ja minä häviän koko ottelun 1-0. Jees, kyllä kontrollia on kiva pelata.

Poissa Andros

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #25 : 07.10.07 - klo 13:45 »
Nyt on kyllä pakko turvautua härskiin necroamiseen,  johonkin on pakko päästä tilittämään. Aiheena siis eilisen junnut, ensimmäinen kierros. Pealsin Rakdosta, joka sisälsi kaikki kyseisen pakan normaalit kortit joten mistään budjettiviritelmästä tai casual pakasta ei nyt puhuta. Turnaukseen mennessä oli alla FNM-voitto Tampereelta samalla dekillä edelliseltä päivältä, joten fiilikset oli hyvät ja odotukset korkealla. Kuinka vituiksi voikaan asiat mennä.

Ensimmäinen vastustajani pelasi epäillyttävästi draftidekin näköistä UW-läjää, joka sisälsi mm. seuraava herkkua: Minister of Impediments, Mistral Charger, Paliation Accord, Angel's Feather ja Overrule. Uskoisin lähes kaikkien korttien olevan one-offeja, varmaan jotain jätettä löytyi kaksikin kappaletta. Ennen pelin alkua vastustaja flippaa dekistään Paliation Accordin, joten olin varma siitä että peli olisi nopea ja pääsisin scouttailemaan muiden dekkejä. Pidin melko solidin käden joka sisälsi muutaman polton, neljä lääniä ja rakdos guildmagen. Vastustaja ei pelaa ensimmäiseen kahteen vuoroon mitään, kolmannella tiskiin tulee Benevolent Ancestor johon napsahtaa Char. Vastustajan elämäpisteet ovat jossain kuuden paikkeilla kun pöytään tulee formaatin mauttomin lifegain vehje, Angel's Feather. Oma dekkini päättääkin sen kunniaksi antaa mulle pelkkää lääniä ja vastustaja kiskoo tyhjään käteen joka vuoro uuden valkoisen pihvin mallia Azorius First-Wing ja kumppanit. Nostelen siinä sitten rauhassa lääniä läänin perään, kunnes tähtään hellbent Demonfiren vastustajan naamaan mielessä kakkospeliin siirtyminen. Vastustaja ottaa miljoona manaa pooliin, ja overruulaa viidellä. Kostilta saadun varmistuksen jälkeen käy ilmi, että vastustaja tosiaankin saa siitä elämät, ja vastustaja on viidessä. Noh, peli jatkuu ja Oathworn Giant tulee tiskiin. Nostan Charrin tähdäten sen vastustajan päähän, hänen pudotessa kahteen. Itselläni elämää on noin 12 tässä vaiheessa, joten uskon että minulla on runsaasti aikaa nostaa ihan mikä tahansa pakkani monesta poltosta. Noh, muutama vuoro kuluu ja vastustajani on taas viidessä kiitos Angel's Featherin kun ei ole pakan päältä muuta kuin lääniä näyttää. Kuolen sitten Seal of Fire tiskissä vastustaja kahdeksassa elämässä Firs-Wingin ajeluun kun seali ei sitä osaa syödä.

Otan sideltä Rain of Goret sisään. En ole vieläkään erityisen huolissani, eihän draftipakalle voi hävitä? Tässä pelissä aloitan confidantilla, poltan vastustajan blokkerit ja ajelen sillä. Life totaalini on tässä vaiheessa 12, pelaan solifugen ja fanaticin. Vastustaja on kahden vuoron päästä kuollut riippumatta siitä mitä hän pelaa, joten en ole elämätotaalistani huollissani ja poistan fanaticilla bolkkerin. Seuraavalla vuorolla pakan päältä paljastuu toinen solifuge joka tiputtaa minut kahdeksaan. Kädessä ei ole enää polttoa jäljellä, joten olen hieman huolissani mahdollisuudesta että pakkani päällä on Hit//Run. Ajan vastustajan kahteen, pässään vuoron ja hän tekee jotain millä ei ole merkitystä. Oma upkeeppini saapuu, käännän pakkani päällimäisen kortin ja sieltähän se Hitti kurkistaa. Kertauksen vuoksi, vastustajani ei tehnyt minuun yhtään pistettä vahinkoa ja siitä huolimatta lifetotaalini meni näin: 18, 16(ländi, char), 14, 12, 8, 0 (confidant).

Seuraavalla kierroksella koppaan turnauksen ainoan White Weenien, joka ajelee minut piiloon Soltari Priesteillä ja Calcidermeillä. Tuloksen 0-2 Drop, loppupäivä meni pohtiessa, että miten tässä nyt näin kävi?

Poissa Tomtz

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #26 : 07.10.07 - klo 19:08 »
Eilisten junnujen semifinaaleissa sain vastaani UG lihalaatikon. Itse pelasin UR stormia. Ekassa pelissä pyörähdän helposti vuorolle 5 tai 6 kolmen Grapeshotin ja Empty the Warrensin siivittelemänä. Tokassa pelissä vastustaja saa nopean alun pyöräytän 10 goblinia eteen vuorolla 5, koska Grapeshottia ei ollut näyttää. Käteen jää Lotus Bloom, joka ei ole kovinkaan herkullinen Teferin ollessa pöydässä. Vastustaja topdeckailee lihaa minun tyytyessä ländeihin ja Lotus Bloomeihin.
 Parin vuoron päästä Stampeding Wildebeests liittyy vastustajan joukkioihin. Kyseinen veijari on melko paha myöskin pöydästä löytyvän Coiling Oraclen kanssa. Seuraavalla vuorolla vastustaja kuitenkin lyö Wildebeestsillä jolloin luonnolisesti koppaan sen neljällä goblinillani ja lopetan synergian sykkimiset. Vastustaja kuulemma luuli, ettei creaturea voi blokkia useammalla kuin kolmella creaturella. Muutaman vuoron päästä vastustaja saa Brine Elemental+Vesuvan Shapeshifter -yhdistelmän pyörimään. Tällä hetkellä pöytätilanne näytti seuraavalta:

Minulla: 6 1/1 Goblin tokenia, Claws of Gix, 7 ländiä. Kädessä 5 korttia(Pyromancer's Swath, Hatching Plans, 2 Lotus Bloom, Repeal)

Vastustajalla: Teferi, Vesuvan Shapeshifter, Brine Elemental, Coiling Oracle, pari-kolme Llanowar Elvesiä, pari Wall of Rootsia, Carven Caryatid, pari Birds of Paradisea, Treetop Village ja noin 10 muuta ländiä. 1 kortti kädessä.

Vastustaja pelaili miehiä tiskiin minkä kerkesi ja piti näin kätensä tyhjänä. Brine-lukko haittasi hieman omaa pelaamista, mutta sain vaan nostella kortteja kun 6 goblinia piti kaikki vastustajan miehet aisoissa. Vuoroja myöhemmin vastustajan tajutessa hänellä olevan kaksi Treetop Villagea,  hän uskalsi hyökätä ensimmäisen kerran sitten alkuvuorojen. Otin miehet läpi jääden noin kymmeneen. Nostelin kortteja Hatching Planseilla yrittäen löytää Rite of Flamea tai Repealia joilla saisi rutistettua tarvittavat stormit ja manat Pyromancer's Swath + Grapeshot -tappoon. Eipä ollut nousussa ja vastustaja ajeli parin vuoron päästä ylitse.

Kolmas peli se vasta surkuhupaisin olikin. Taisin aloittaa kädellä, jossa oli 2 ländiä(Steam Vents+Fungal Reaches), Perilous Research, 2 Rite of Flamea, Pyromancer's Swath ja Claws of Gix. Grapeshotin nostaminen olisi käytännössä siis GG.  Empty the Warrensikaan ei hassumpi nosto olisi. Aloitan ländillä, ja tokalla vuorolla nostan Lotus Bloomin, jonka laitan suspendiin pelaten myös toisen ländin. Vastustaja pelaa parilla ekalla vuorolla lantun ja pari Heartwood Storytelleriä. Itse nostelen ländiä ja muuta turhaa. Pelailen Researcheja säkkäilemällä ländejä. Koluan dekkiä läpi minkä kerkeän ja nostan vielä kolmannen Rite of Flamen ja toisen Pyromancer's Swathin. Latailen storagemaita ja on ~piljoona manaa.  En nosta kuitenkaan Grapeshottia enkä Empty the Warrenssia. En nosta myöskään Repealeja+Remandeja joilla olisin saanut vastustajan pieksuja hidastettua. Nostelen Remandit tietysti heti kun threatit on pelattu. Vuoroa ennen lethaleita Remandaan oman Clawsini kolmesti, mutten nosta vastauksia tai Grapeshottia. Koluan pelin aikana noin puolet dekistä osumatta yhteenkään Empty the Warrensiin tai Grapeshottiin. Revealaan pelin jälkeen kortteja pakan päältä: Repeal oli toisena ja Grapeshot kolmantena. Tilttaan ja lähden jättimäisen Brushlandini kanssa pelaamaan Gears of Waria.

Poissa rayenni

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #27 : 07.10.07 - klo 23:05 »
~Kaikki näkemäni pelit, joissa joku (markku) on pelannut Perilous Stormia, ovat olleet surkuhupaisia. Se pakka on ihan uskomattoman huono ja sillä kuuluukin hävitä pakalle jossa on edes muutama hyvä kortti. Aiheesta valittaminen on, jos mahdollista, vielä itseänikin ja omaanikin säälittävämpää.

Poissa ilpo

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #28 : 08.10.07 - klo 09:22 »
Olli tarkoitti tietysti, että Markku on surkuhupaisa ja uskomattoman huono.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa rayenni

Vs: Surkuhupaisimmat MTG-pelit
« Vastaus #29 : 08.10.07 - klo 13:38 »
Äh, ei pitäisi noin myöhään kirjoittaa mitään. Ilpo on tietenkin oikeassa. Hyvä, että sen lisäksi että huomasit erheeni myös korjasit sen tulevien väärinkäsitysten välttämiseksi.