Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Det lilla finskaspråkiga MODO-tutorialet eli MODOn alkeiden perusteet  (Luettu 5348 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Rancid-

Varoitus: vaikka tällä tarinalla on jo nyt pituutta parin nälkävuoden verran, se on silti vain pieni pintaraapaisu ja paljon olennaisia asioita varmasti on jäänyt kertomatta. Olipahan vaan tylsää kun Lorwynia ei päässytkään draftaamaan serverin ylikuormittumisen takia niin päätin kirjoitella tänne taas vähän tuubaa :-\

1. Mitä tarvitsen alkuun päästäkseni?

Käytännössä kaksi asiaa:


Lisäksi olisi syytä olla keino päästä jollain tavalla ostamaan online-tuotteita. Luottokortti, PayPal tai jonkun toisen toimiminen välittäjänä ovat yleisimmin käytetyt keinot. Täysin ilmaiseksi voi pelata precon-dekeillä, ja casual-huoneissa pelaaminen on myös ilmaista, kunhan saa hankittua pakkaan tarvittavat online-kortit.


2. Miten suuri alkuinvestointi vaaditaan?

Tunnuksen luominen maksaa $10. Tällä summalla voit myös ostaa Magic Online -kaupasta tavaraa. Käytännössä tuo kymmenen dollaria ei kuitenkaan riitä mihinkään, vaan kunnolla alkuun pääsemiseen tarvitaan ainakin muutama kymppi. Tällä summalla saa joko yhdet sealed deck -tarvikkeet tai pari draftia. Huomaa, että kaupassa on tarjolla dollarin hintaisia Event Ticketejä. Ne ovat MODOn valuuttaa, tavallaan leludollareita. Turnauksiin osallistuminen maksaa yleensä pari tikettiä, samoin korttien tai buusterien ostaminen toisilta käyttäjiltä.


3. Paljonko sen jälkeen tarvitsee syytää rahaa menemään?

Riippuu pelimäärästä ja menestyksestäsi. Mikäli pärjäät hyvin ja/tai pelaat harvoin, selviät halvalla. Hyvin pärjätessäsi pystyt käytännössä rahoittamaan draftaamisen edellisten draftien palkinnoilla ja raretuksilla. Huonommalla menestyksellä joudut kaivamaan kuvetta useammin. Constructed-pakkoihin tarvittavat kortitkaan eivät ole ihan ilmaisia, vaikkakin Standardin osalta kautta linjan halvempia kuin pahviversiot.


4. Mitä kaikkea siellä sitten voi pelata?

Ensi alkuun huomautus, etten itsekään tiedä tähän täydellistä vastausta. Casual-huoneissa pyörii niin paljon kaikenlaista, ettei allekirjoittaneella ole ollut aikaa eikä kiinnostusta selvittää koko kirjoa. Käydään kuitenkin läpi yleisimmät.

Yleiset faktat

  • Turnauksista voi halutessaan dropata koska tahansa. Ennen turnauksen alkua droppaamalla saa luonnollisesti osallistumismaksun takaisin.
  • Palkintoina on constructedissa uusimman blokin buustereita, limitedissä niitä buustereita, millä pelattiin.
    Palkintojakaumat esitetään muodossa x-y-z-jne, joka tarkoittaa käytännössä paremmuusjärjestyksessä etenevää voitettujen buusterien määrää.
  • Palkinnot saa yleensä heti, kun turnaus päättyy, mutta isompien Premier Eventien manuaalista palkinnonjakoa joutuu odottelemaan pari päivää.
  • Jos serveri kaatuu, turnaus yleensä jatkuu serverin noustua pystyyn siitä mihin kaatumishetkellä jäätiin. Jos kuitenkin kaatuminen vie turnauksen tiedot mennessään, voi ns. refund couponia hakemalla saada rahansa takaisin. Tässä on se etu, että limited-turnauksissa avaamansa kortit saa pitää.

8 hengen turnaukset

  • Draftit (palkintojakauma 4-3-2-2 tai 8-4)
  • Constructed (palkintojakauma 4-2-1-1)

8 hengen turnauksen jonoon liittyessään pelaaja näkee, moniko muu jonottaa päästäkseen pelaamaan kyseistä formaattia. Kun jonossa on ollut 8 henkeä muutaman minuutin ajan, ensimmäiset 8 pääsevät pelaamaan. MODOssa draftin paritukset ovat aina suoraan riippuvaiset pöytäjärjestyksestä; paikalla 1 istuva pelaa ensin paikalla 5 istuvaa vastaan, samoin 2 vs 6, 3 vs 7 ja 4 vs 8. Semifinaaleissa parittomat pelaavat vastakkain ja parilliset vuorostaan keskenään. Turnaukset ovat ns. single eliminationia, eli matsin häviäminen johtaa turnauksesta putoamiseen. Draftin hinta on draftattavat pussit + 2 event tickettiä (tix), constructed-jonoon pääsee omistamalla pakan ja 4 tix.


Premier Eventit
  • Sealed Deck
  • Constructed
  • Qualifier-turnaukset

Premier Eventit ovat isoja turnauksia, jotka alkavat aina ennalta määrätyllä ajankohdalla. Minimipelaajamäärä on 24, maksimi voi olla jopa 512. Homma toimii jotakuinkin samoin kuin paperikorteilla esim. PTQ:issa: sealedissa rakennetaan dekki, constructedissa tullaan paikalle pakkalistan kanssa. Pelaajamäärästä riippuen vaihtelevan swiss-kierrosmäärän tultua täyteen top8 pelaa pudotuspelit - sealedissa draftina, constructedissa samoilla pakoilla. Lopulta voittaja kerää suurimman potin ja muille jää turnauksen palkintojakaumasta riippuva määrä lohdutuspalkintoja jaettavaksi.

Jotkut Premier Eventit toimivat karsintoina toisiin turnauksiin, esim. vuosittaiseen Magic Onlinen MM-kisakarsintaan on edeltävällä viikolla parikymmentä esikarsintaturnausta. Niin ikään uuden setin julkaisuturnausten parhaat pääsevät pelaamaan uuden, ilmaisen sealedin hyvillä palkinnoilla.

Uusi innovaatio on 32 pelaajaan rajattu "no top8" -sealed, joka luotiin vähentämään sealed-turnauksissa top8-draftiin siirtymisestä aiheutuneita ongelmia. Tällaisissa turnauksissa palkinnot jaetaan pistemäärän perusteella siten, että kaikki 3-2 tai paremmin pärjänneet saavat palkintoja.

Sealed-turnausten hinta on yleensä tarvittavat pussit + 2 tai 4 tix turnauksen palkintomäärästä riippuen, constructed-PE:hen pääsee 6 tiketillä. Palkintojakauma on yleensä top4:lle 12-9-6-6 ja sijoille 5-8 sealedissa 2, constructedissa 3 buusteria. PE:issä on kuitenkin usein palkintokertoimena joko 2X tai 4X, joista jälkimmäisessä lisäksi jaetaan palkintoja sijaluvuille 9-16.


Liigat

Liigat ovat suuria, pitkäkestoisia sealed-turnauksia, jotka ovat erityisen aloittelijaystävällisiä paristakin syystä:

  • Pakkaa saa muutella mielin määrin koko liigan ajan
  • Pelaamaan pääsee käytännössä niin paljon kuin haluaa
  • Palkintoja jaetaan huomattavasti useammalle kuin Premier Eventeissä, 128 parhaalle

Liigassa paremmuusjärjestys määräytyy hieman erikoisesti: varsinaiset pisteet kertyvät joka viikko viiden ensimmäisen matsin aikana siten, että voitosta saa kaksi pistettä ja tappiosta yhden. Tämän jälkeen voi pelata haluamansa määrän ns. tiebreaker-matseja, joiden voitosta saa kaksi tiebreaker-pistettä ja tappiosta menettää yhden. Tiebreaker-pisteet ovat aina täysin toissijaisia varsinaisiin pisteisiin verrattuna, eli esim. 9 tavallista ja 0 tiebreaker-pistettä kerännyt pelaaja on lopputuloksissa 8 tavallisen ja 40 tiebreaker-pisteen omistajan edellä. Liiga jatkuu alkamishetkestään 1-4 viikon ajan, jonka jälkeen paremmuusjärjestys on selvillä ja palkinnot jaetaan. Useamman viikon ajan jatkuvissa liigoissa sealed-pooliin lisätään joka viikko yksi buusteri.


Casual

Casual-huone on Magic Onlinen villi länsi. Siellä voi törmätä outoihin formaatteihin kuten Vanguard, Prismatic tai Singleton (MODOn versio Highlanderista). Pakkaideat ovat hullumpia kuin tämän foorumin turnauspakka-alueella ja mikä parasta, koko lysti on ilmaista kunhan vain omistaa tarvitsemansa kortit.


5. Mitä muuta siellä voi tehdä?

Tärkein tässä vielä mainitsematta oleva toiminto on vaihtaminen, jonka hienouksista voisi kirjoittaa oman artikkelinsa. Lähes jokaisella turnauksella ja alueella on lisäksi oma chattiruutu, jonne voi valittaa shufflerista ja manakususta ;) Pelaajien yhteisöllisyyttä vahvistavat ns. klaanit, kuten useilla pro-pelaajilla tähditetyt DRAGONQUEST ja Cephalid Sea Food Restaurant. Kovimpia rating-hirmuja voi käydä ihmettelemässä Hall of Champions -ruudulla. Premier Eventeistä on tarjolla niiden käynnissä ollessa kuluvan kierroksen pelifilmatisoinnit, ja turnauksen päätyttyäkin voi käydä ihmettelemässä top8-pelejä.


6. Onko se kivaa?

Keskimäärin on. Peliseuraa löytyy kellon ympäri, se on yleensä aika tasokasta ja jos vastustajan jutut eivät miellytä, ne voi vaientaa. Lukuun ottamatta serverin epävakautta kovassa käytössä ja satunnaisia bugeja on pahimmat lastentaudit saatu hiottua pois ja pelaaminen sujuu luontevasti. Itse olen modottanut reilun vuoden ja suosittelen lämpimästi jatkuvista manaongelmista huolimatta ;)
« Viimeksi muokattu: 06.11.07 - klo 03:08 kirjoittanut Rancid- »
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Frein

Kiva pikku artikkeli.

Voikos muuten noita PE-filmatisointeja katsoa ilman omaa tunnusta? Se on oikeastaan ainoa feature, joka kiinnostaa.

Poissa jkk

  • L3-tuomari / Regional Coordinator
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ***
  • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Ei pysty, pitää olla account.
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa henka

Sattuuko kukaan tietämään pystyykö ton lataamaan macille? :)

Poissa jaakari

Jos haluaa väistää virallisen Online Shopin kalliit tiketit ja verotuksen,
niin seuraavaa voin suositella:

www.vrtstore.com


Tiketti 0,87 dollaria. Maksu Paypalin kautta. Nopea toimitus.

Poissa Rancid-

Clientistä ei ainakaan näillä näkymin ole tulossa Mac-versiota.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa yugular

Clientistä ei ainakaan näillä näkymin ole tulossa Mac-versiota.

Ankara necro, mutta asiahan on muuttunut hiukan tästä. Itse olen Macisti ja kovasti on kyseinen asia harmittanut, mutta tulevaisuudessa on mahdollista että Client on tulossa myös Linux/Mac tuella.

http://community.wizards.com/go/thread/view/75846/19201054/Magic_Online_FAQ_--_Last_Updated_21_December_2009
1.13 Will there be Macintosh and/or Linux support? *Updated*

The current client will not be available for any non-Windows operating system. However, the next-generation client is being prototyped in Microsoft® Silverlight, which should work on any operating system. Should Silverlight be chosen as the production platform for the new client, it should operate under almost any operating system.
paupertothepeople.proboards.com