Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Lorwyn arvostelu, osa 3: Musta  (Luettu 6330 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Lorwyn arvostelu, osa 3: Musta
« : 13.11.07 - klo 12:24 »
Lorwyn on ollut kaupoissa jo jonkin aikaa ja tuli myös saataville Magic Onlinessä joten alkaa olla aika tehdä hieman arviointi setin korttien suhteen, sekä limitedin että constructedin suhteen. Constructedissä pyrin pitäytymään Standardin mittapuiden sisäpuolella, mutta noteeraan myös selkeästi formaatista riippumattomat hyvät kortit. Kaikki arvostelut ovat omia mielipiteitäni ja niistä saa olla toista mieltä.

Arvosteluasteikko on 1-5 missä 1 on silkkaa silsaa ja 5 parasta parhautta. Kannattaa huomioida että varsinkin limitedissä vielä 2:lla arvostellutkin laput voivat olla hyviä tietyissä tilanteissa tai tietyissä pakoissa, nelosen ja viitosen kortit voi dräftissä first pickata ilman että ottaa kipeää.

Koska setti on iso, jaan arvostelun kuuteen erilliseen postaukseen, katso myös muut osat:
1. Valkoinen
2. Sininen
3. Musta
4. Punainen
5. Vihreä
6. Moniväriset, artifaktit ja maat

Musta, common:

Black Poplar Shaman [C:1,L:2]
Bog Hoodlums [C:1,L:1]
Boggart Birth Rite [C:1,L:3]
Boggart Loggers [C:1,L:2]
Dreamspoiler Witches [C:1,L:4]
Exiled Boggart [C:1,L:1]
Eyeblight's Ending [C:2,L:5]
Facevaulter [C:1,L:3]
Footbottom Feast [C:1,L:3]
Hornet Harasser [C:1,L:3]
Moonglove Winnower [C:1,L:3]
Mournwhelk [C:2,L:3]
Nameless Inversion [C:2,L:5]
Nath's Buffoon [C:1,L:1]
Nightshade Stinger [C:1,L:1]
Peppersmoke [C:2,L:3]
Quill-Slinger Boggart [C:1,L:2]
Scarred Vinebreeder [C:1,L:1]
Skeletal Changeling [C:1,L:3]
Spiderwig Boggart [C:1,L:1]
Thieving Sprite [C:1,L:2
Warren Pilferers [C:1,L:4]
Weed Strangle [C:1,L:4]

Constructediin commonit eivät mitään ihmeellistä tarjoa, lähinnä poistoja kannattaa kokeilla. Limitedissä musta tarjoaa kaksi pääheimoa, Goblinit ja Faeriet. Lisäksi löytyy muutama elffi ja muuta treefolk. Faeriet jakaantuvat sinisen kun taasen goblinit punaisen kanssa joten yksi väristä heimoa ei mustasta löydy. Vahvimmat kortit ovat poistot ja henkilökohtaisesti arvostan Warren Pilferersin korkealle. Goblinit on yksi vaikeimmista heimoista dräftätä enkä ole itse koskaan saanut kasaan toimivaa faerietakaan joten yksittäisten korttien arviot saattavat heittää.

Musta, uncommon:

Boggart Harbinger [C:1,L:3]
Faerie Tauntings [C:1,L:1]
Final Revels [C:1,L:4]
Fodder Launch [C:1,L:4]
Ghostly Changeling [C:1,L:4]
Hoarder's Greed [C:1,L:2]
Hunter of Eyeblights [C:1,L:3]
Lys Alana Scarblade [C:1,L:2]
Makeshift Mannequin [C:4,L:3]
Marsh Flitter [C:1,L:3]
Nectar Faerie [C.1,L:3]
Prowess of the Fair [C:1,L:2]
Shriekmaw [C:4,L:5]
Squeaking Pie Sneak [C:1,L:3]
Thorntooth Witch [C:1,L:4]

Ehdoton tähti on Shriekmaw, sekä constructedissa että limitedissä. Perässä tulevat Ghostly Changeling, Thorntooth Witch sekä oma lempparini Fodder Launch. Ja muistutuksena, olkaa varovaisia Hoarder's Greedin kanssa, jo kaksi kertaa olen todistanut kun vastustaja on tappanut sillä itsensä voitollisessa pöytätilanteessa.

Musta, rare:

Boggart Mob [C:2,L:4]

Ei huono mutta ei mitenkään erityisen hyväkään jos mittapuuna käytetään muita Champion miehiä. Lisäability ei ole mitenkään erityisen voimakas verrattuna muihin mutta ruho on suhteellisen kookas.

Cairn Wanderer [C:1,L:4]

Yleensä tuppaa olemaan viiden manan 4/4 mies mikä sinänsä on ihan ok limitedissä. En silti välttämättä first pickaisi tätä poiston yli vaikka changeling onkin loistava ability.

Colfenor's Plans [C:1,L:1]

Äärimmäisen riskaabeli kortti, henkilökohtaisesti välttelen tätä. Saa minut osoittaa olevan väärässä jos tämä onkin himopommi jossain typessä mutta ei siihen kyllä merkit viittaa.

Dread [C:1,L:5]

Sama homma kuin muiden incarnaatioiden kohdalla, jos värit sopii niin ei tätä voi oikein mitenkään ohittaa.

Knucklebone Witch [C:3,L:2]

Enemmänkin constructed kuin limited kortti, mutta olen tätä kyllä sealedissä pelannut kun oli 10 muuta goblinia/changelingia pakassa.

Liliana Vess [C:3,L:5]

Odottaa vielä constructedissa ympärilleen sopivaa pakkaa. Limitedissä ehkä kuitenkin heikoin viidestä Planeswalkerista joka sinänsä ei vielä tee kortista huonoa. Vampiric Tutor ability on hyvä jos pakassa on hyviä vehkeitä haettavaksi ja päinvastoin, "ultimate" abilityn käynnistymiseen menee tappiollisessa pelitilanteessa liian kauan että se ehtisi auttamaan.

Mad Auntie [C:3,L:4]

Harmittavasti ei pysty regeneroimaan itseään mikä auttaisi melkoisesti. Lienee kuitenkin parempi kuin Goblin King.

Nettlevine Blight [C:1,L:4]

Kallis poisto joka jatkaa hidasta resurssien syömistä ensimmäisen poiston jälkeen.

Oona's Prowler [C:4,L:4]

Kahden manan 3/1 lenturi kuulostaa hyvältä diililtä, varsinkin typeissä joissa korttien discardaamisesta ei saa mitään hyötyä.

Profane Command [C:4,L:5]

Kaikki neljä abilityä ovat limitedissä käyttökelpoisia.

Thoughtseize [C:5,L:3]

Constructed käyttökohteet lienevät selvät joten keskityispohtimaan kuinka käyttökelpoinen tämä on limitedissä. Sopiva vertailukohta löytyy Distressistä ja sen pohjalta tuon arvostelin. Valitettavasti tämä tulee ihan rahallisen arvon takia usein first pickattua jos dräftäämänsä kortit saa pitää.

Rahakortit Thoughtseize, Profane Command ja Oona's Prowler. Lisäksi kannattaa huomioida että Shriekmaw liikkuu hyvin.
« Viimeksi muokattu: 13.11.07 - klo 14:48 kirjoittanut kivi »
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa rayenni

Vs: Lorwyn arvostelu, osa 3: Musta
« Vastaus #1 : 13.11.07 - klo 14:17 »
Shriekmaw [C:4,L:5]

Mikä toi vitosta pienempi luku tossa oikein? o.O

Muita nopeita, satunnaisessa järjestyksessä olevia huomioita:
- Spiderwig boggart on kyllä ihan pelattava. 2 tai 3.
- Nectar Faerie on kamala
- Hoarder's Greed on aina väärin :)
- Raphael Levy kehui viime viikonloppuna Colfernor's Plania, ja O. Ruel pelasikin sitä top8-draftissa. Ilman keinoja päästä siitä eroon. Itseäni kiinnostaa tämä, täytyy napata kunhan sattuu sopiva tilanne tulemaan.
- Nettlevine Blight ei vakuuta.
- Makeshift Mannekin on todella potentiaalinen kortti muutamankin hyvän cip-elementalin (drifter, 'snipe, saati sitten shriekmawin..) kanssa.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Lorwyn arvostelu, osa 3: Musta
« Vastaus #2 : 13.11.07 - klo 14:41 »
Shriekmaw [C:4,L:5]

Mikä toi vitosta pienempi luku tossa oikein? o.O

Muita nopeita, satunnaisessa järjestyksessä olevia huomioita:
- Spiderwig boggart on kyllä ihan pelattava. 2 tai 3.
- Nectar Faerie on kamala
- Hoarder's Greed on aina väärin :)
- Raphael Levy kehui viime viikonloppuna Colfernor's Plania, ja O. Ruel pelasikin sitä top8-draftissa. Ilman keinoja päästä siitä eroon. Itseäni kiinnostaa tämä, täytyy napata kunhan sattuu sopiva tilanne tulemaan.
- Nettlevine Blight ei vakuuta.
- Makeshift Mannekin on todella potentiaalinen kortti muutamankin hyvän cip-elementalin (drifter, 'snipe, saati sitten shriekmawin..) kanssa.

Totesinkin jo että noi constructed arviot on ahterista koska ne ovat pikemminkin pelataanko vai ei pelata. Lähinnä siihen on sisäänleivottuna myös jonkinlainen arvio siitä kuinka haluttu lappu on ja että kuinka monessa eri dekkityypissä sitä tulee näkymään. Joten yhtä hyvin se voisi olla viisikin.

Spiderwig Boggart on valitettavasti ollut se kortti jonka olen yleensä ensimmäisenä leikannut pakasta pois eli se kuuluisa 23. tai 24. kortti. Yleensä vain sattuu löytymään parempia. Goblinia en kyllä ole mitenkään eksentiivisesti dräftännyt joten en tiedä kuinka tarpeellinen se siinä on. Nectar Faerietakin olen kokeillut vain pari kertaa mutta molemmilla kerroilla se on kera lenturin auttanut reissaamaan voittoon.

Colfernor's Plan on vähän sellainen lappu että jos muuten pakka on jörssiä, sillä voi yrittää ottaa muutaman tuurivoiton. Tietenkin jos siitä pystyy hankkiutumaan eroon helposti niin se nostaa sen käyttökelpoisuutta roimasti. Ja Nettlevine Blight on kaikesta huolimatta poisto, vaikka maksaakin maltaita. Varsinkin hylkeessä sitä joutuu tahtomattaankin pelaamaan. Mannekiinista olen samaa mieltä.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa duracel

Re: Lorwyn arvostelu, osa 3: Musta
« Vastaus #3 : 13.11.07 - klo 15:35 »
Blight voi sealedissa olla pelattava, mutta draftissa en laittaisi pakkaan varmaan ikinä. Kokeilin kerran, ei kiitos enää. Vihollinen pääsee siitä liian helposti eroon, mikäli se on edes tarpeellista, koska se naksuttelee hissukseen ländejä rikki. Cairn Wanderer taas on ollut aina ihan mauton, kun se lentää, tramplaa ja laulaa kansanlauluja.

~jari
Tätä se dementia teettää. Ei dementia! Ei, ei vaan dementia. Sanoinko mä sen dementian taas? Ei dementia vaan väsymys. Väsymystä tarkoitin. Meni sanat sekasin, kun on tämä dementia. Ei dementia ole minulla! Väsymys on vaan. Väsymys ja dementia. Jumalauta!

Poissa instiqma

Vs: Lorwyn arvostelu, osa 3: Musta
« Vastaus #4 : 13.11.07 - klo 16:42 »
Olen pelannut Plansia kahdessa faerie.decissä, jossa siis usein mahis pelata spellejä myös vastustajan vuorolla. Oli myös Aethersnipe sen bouncaamiseen ja Mulldrifter lisäkortteihin, eli varmaankin aika optimaalinen dekki tolle kortille. Silti se tuntui ihan hirveeltä ja aina sai olla pelko perseessä kun sen pelas.