Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Lorwyn arvostelu, osa 4: Punainen  (Luettu 7993 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Lorwyn arvostelu, osa 4: Punainen
« : 13.11.07 - klo 14:46 »
Lorwyn on ollut kaupoissa jo jonkin aikaa ja tuli myös saataville Magic Onlinessä joten alkaa olla aika tehdä hieman arviointia setin korttien suhteen, sekä limitedin että constructedin suhteen. Constructedissä pyrin pitäytymään Standardin mittapuiden sisäpuolella, mutta noteeraan myös selkeästi formaatista riippumattomat hyvät kortit. Kaikki arvostelut ovat omia mielipiteitäni ja niistä saa olla toista mieltä.

Arvosteluasteikko on 1-5 missä 1 on silkkaa silsaa ja 5 parasta parhautta. Kannattaa huomioida että varsinkin limitedissä vielä 2:lla arvostellutkin laput voivat olla hyviä tietyissä tilanteissa tai tietyissä pakoissa, nelosen ja viitosen kortit voi dräftissä first pickata ilman että ottaa kipeää. Constructedarviointi tarkoittaa että 2-3 laput ovat käyttökelpoisia sopivassa pakassa, 4-5 tarkoittaa että useampi pakka yrittää tunkea niitä sisään.

Koska setti on iso, jaan arvostelun kuuteen erilliseen postaukseen, katso myös muut osat:
1. Valkoinen
2. Sininen
3. Musta
4. Punainen
5. Vihreä
6. Moniväriset, artifaktit ja maat

Punainen, common:

Adder-Staff Boggart [C:1,L:3]
Axegrinder Giant [C:1,L:2]
Blades of Velis Vel [C:1,L:3]
Blind-Spot Giant [C:1,L:3]
Boggart Forager [C:1,L:1]
Boggart Sprite-Chaser [C:1,L:2]
Caterwauling Boggart [C:1,L:3]
Consuming Bonfire [C:1,L:4]
Faultgrinder [C:1,L:2]
Fire-Belly Changeling [C:1,L:3]
Flamekin Brawler [C:1,L:2]
Giant's Ire [C:1,L:3]
Hurly-Burly [C:1,L:3]
Ingot Chewer [C:1,L:2]
Inner-Flame Acolyte [C:1,L:2]
Lash Out [C:1,L:5]
Lowland Oaf [C:1,L:3]
Mudbutton Torchrunner [C:1,L:3]
Needle Drop [C:1,L:1]
Smokebraider [C:1,L:3]
Soulbright Flamekin [C:1,L:3]
Stinkdrinker Daredevil [C:1,L:2]
Tarfire [C:2,L:4]

Punainen tarjoaa kolme heimoa, Goblinit, Elementalit ja Giantit joista kaikki ovat harkitsemisen arvoisia vaihtoehtoja. Tosin elementalien kohdalla joutuu käytännössä spläshäämään useammasta väristä herkkuja mukaan mutta ne ovat yleensä sitäkin voimallisempia. Varjopuolena on että elementalit ovat yleensä hyviä lappuja ilman tribaali-interaktiotakin joten esimerkiksi Mulldrifterin pyörähtämistä pyödän ympäri ei kannata odottaa. Parhaat commonit ovat jälleen poistoa, vähemmän yllättäen. Blind-Spot Giant on parempi kuin päällepäin näyttää, varsinkin jos otat Fire-Belly Changelingeja kaveriksi tai muuten vain saat niitä 3-4 kappaletta.

Punainen, uncommon:

Boggart Shenanigans [C:1,L:1]
Ceaseless Searblades [C:1,L:3]
Changeling Berserker [C:1,L:4]
Crush Underfoot [C:1,L:4]
Flamekin Bladewhirl [C:1,L:3]
Flamekin Harbinger [C:1,L:3]
Flamekin Spitfire [C:1,L:4]
Giant Harbinger [C:1,L:4]
Glarewielder [C:1,L:3]
Goatnapper [C:1,L:3]
Hearthcage Giant [C:1,L:2]
Inner-Flame Igniter [C:1,L:4]
Rebellion of the Flamekin [C:1,L:1]
Tar Pitcher [C:1,L:4]
Thundercloud Shaman [C:1,L:5]

Thundercloud Shaman on yksi setin parhaimpia uncommoneita ja Gianttien kera se on lähes pitelemätön.Mielestäni Giant Harbinger on cyclen paras elffin lisäksi koska se jättää jälkeensä ison ruhon. Crush Underfoot kiertää yleensä luvattoman pitkään ja se on varsin pelikelpoinen vaikka pelkästään changelingien voimin. Ja jos joku vielä ihmettelee Goatnapperia niin se on anti-changeling kortti, changelingit kun ovat myös vuohia.

Punainen, rare:

Ashling the Pilgrim [C:1,L:5]
Dräftistä en tiedä mutta ainakin sealedissä tämä oli hirmuinen pommi. Loppupelissä inferno, alkupelissä pieksijä ja pyroclasm+shock. Todennäköisesti poiston määrä on dräftissä aavistuksen korkeampi joten tämän käyttökelpoisuus on myös aavistuksen matalemmalla.

Ashling's Prerogative [C:1,L:1]
Aivan liian vaikea saada toimimaan limitedissä ja constructedissa efekti tuskin riittää vaikka pääsisi järjestelemään olosuhteet suotuisiksi.

Chandra Nalaar [C:2,L:5]
Toiseksi paras Planeswalker, käytetty constructedissa Skred-pakoissa. Limitedissä yllätyksetön first pick.

Hamletback Goliath [C:1,L:5]
Seitsemän manaa ei ole vielä limitedissä liikaa jos sillä saa näin ison olennon. Lisää vain trample (kts. Soulbright Flamekin).

Heat Shimmer [C:1,L:2]
Tämäkin kortti olisi niin paljon parempi jos se olisi instant. Kuinkahan monta kertaa on tuokin lause tullut sanottua vuosien varrella?

Hostility [C:2,L:5]
Joo en jaksa keksiä mitään uutta sanottavaa incarnaatioista. On ne hyviä.

Incandescent Soulstoke [C:2,L:4]
Yllättävän hyvä vaikka ei saisikaan kaveriksi montaa elementalia. Toinen ability on lievästi sanottuna poikaisa jos pakassa on Mournwhelkejä tai Mulldriftereitä puhumattakaan incarnaatioista.

Incendiary Command [C:1,L:5]
Kyllä, pyroclasm on edelleen hyvä. Varsinkin kun bonuksena saa muutakin. Tosin varmastikin vihreän lisäksi yksi heikoimmista Commandeista.

Nova Chaser [C:2,L:4]
Isohan se on ja yksikin perille asti viety hyökkäys yleensä tarkoittaa pelin voittoa.

Sunrise Sovereign [C:1,L:5]
Kuuden manan viis-viis ja lisäksi erittäin hyödyllinen ability. Kelpaa.

Wild Ricochet [C:2,L:4]
Koska tämä on rare, ei sitä yleensä osata odottaa limitedissä. Tämän käyttäminen poistoon on yleensä melko rampauttavaa vastustajalle. En silti ottaisi tätä poiston yli, mutta saattaa hyvinkin irrota myöhäisessä vaiheessa dräftiä.

Varsinaisia raharareja ei ole mutta Chandra Nalaar ja elementalit lienevät ne kysytyimmät.
« Viimeksi muokattu: 13.11.07 - klo 15:10 kirjoittanut kivi »
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa hembba

Vs: Lorwyn arvostelu, osa 4: Punainen
« Vastaus #1 : 13.11.07 - klo 15:03 »
Epäilen että kirjoittaja on pelannut paljon punaista lorwynin limitedissä... Osaan noista L3:sta sopisi paremmin 2. Ei ne kaikki niin hyviä ole.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Lorwyn arvostelu, osa 4: Punainen
« Vastaus #2 : 13.11.07 - klo 15:09 »
Ei tuo mikään salaisuus ole, eniten olen dräftännyt emmentaaleja ja giantteja ja vieläpä onnistuneesti. Jokainen kerta kun olen ottanut punaista pääväriksi olen ollut dräftin ykkönen tai kakkonen. Merfolkkien kanssa on useimmiten käynyt niin että kun mielestään saanut sikamaisen hyvän pakan, on joku munkittanut tupla-Austere Commandin tai jotain vastaavaa. Elffien kanssa on eräänlainen hit-miss recordi ja tuntuu että elffit on muutenkin ylidräftätty. Mutta kyllä, pidän punaisesta Lorwyn dräftissä.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa duracel

Re: Lorwyn arvostelu, osa 4: Punainen
« Vastaus #3 : 13.11.07 - klo 15:43 »
Noiden commonien rankkauksessa on se ongelma, että esimerkiksi Stinkdrinker nousee vitoseen heti, kun Giantit näyttävät hyvältä valinnalta. Sen ottaa helposti ainakin Tarfiren ja Bonfiren yli, jos on jo Gianteilla. Samoin tekisin Smokebraiderin kanssa. En tiedä ottaisinko Lash Outin yli enää, aika vaikea pikki mun mielestä.

Pelasin yhtenä päivänä Boggart Shenanigansia, se oli ihan mieletön. Pakassa oli kyllä runsaat goblinit, runsaat uhraus-outletit sekä Wort, joten monenlaista pyörimistä oli näyttää. Kannattaa kokeilla kunnollisessa Goblin-dekissä.

Heat Shimmer ei ole minulla ollut koskaan huono, instanttina se olisi sairas. Joko se tappaa jonkun Brionin tai Brigidin tai sitten tekee sopivassa tilanteessa Aethersnipen, Pestermiten tai vaikka Thundercloud Shamanin tai Glarewielderin, joka muuten on myös erinomainen kortti, tai melkein minkä vaan, efektejä löytyy. Heat Shimmerinkin yli kyllä tulee tavaraa otettua, mutta ei se mielestäni ansaitse tuota kakkosta.

~jari
Tätä se dementia teettää. Ei dementia! Ei, ei vaan dementia. Sanoinko mä sen dementian taas? Ei dementia vaan väsymys. Väsymystä tarkoitin. Meni sanat sekasin, kun on tämä dementia. Ei dementia ole minulla! Väsymys on vaan. Väsymys ja dementia. Jumalauta!

Poissa rayenni

Vs: Lorwyn arvostelu, osa 4: Punainen
« Vastaus #4 : 13.11.07 - klo 15:59 »
Samoin ku author itse, olen aivan lääpälläni punaiseen. Taas. Smokebraider ja Stinkdrinker ovat täysin typeriä herkullisissa arkkityypeissään, Tamperelaisen harjan sanoja mukailleen "revin pelihousuni aina kun vihu pelaa 2-vuoron smokebraiderin". Paras alkuni tähän mennessä (jäänee myös hetkeksi parhaaksi) t2 smokebraider t3 cairn wanderer t4 aethersnipe t5 aethersnipe.. ei tuossa ole enää mieltä - SMOKEBRAIDER PRESIDENTIXI!

En taasen sitten pidä aggresiivisestä elementaalipakasta, eli nuo caterwaulerit ja inner-flamet eivät niinkään sytytä.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Lorwyn arvostelu, osa 4: Punainen
« Vastaus #5 : 13.11.07 - klo 16:15 »
Yleensäkin ottaen rankkauksessa on se ongelma että tietyssä arkkityypissä laput ovat aivan kilipäisiä ja sen ulkopuolella ne taasen ovat jörssiä. Hyvänä esimerkkinä juuri edellämainittu Stinkdrinker Daredevil. Dräftäsin R/W Giantteja, valkoisesta oli lähinnä 2x Oblivion Ring, 1x Necksnap, 2x Avian Changeling, 2x Kithkin Greatheart ja Cloudgoat Ranger, punaisesta harbringer, 2x Blind-Eye, Shaman of Sexy (Thunderstone), 2x Giant's Ire ja 2x Tarfire. Täytteenä jotain jörssiä ja kaksi edellä mainittua Stinkdrinkeriä. Kyseessä oli 4-3-2-2 dräfti ja vikalla kierroksella tuli vastaan G/b elffi jossa oli mm. 3x Vren's Run Vanquisher, packmasteri, elffipumppu ja muuta kivaa. Ja mustaa poistoa.

Herra aloitti molemmat pelit niin että vuorolla 5 sillä oli 2x Vanquisher ja Huntmaster tiskissä. Mulla taas alkoi molemmat pelit samaan tapaan, ensin draw-land-go pari vuoroa, toisella kertaa pelasin Tar Firen sen ekan vuoron droppiin, kolmannella rundilla Stinky, neljännellä harbringer ja viidennellä blind-eye ja shaman of sexy. Lopputuloksena sillä oli pöytä tyhjänä ja mulla 11 powerin edestä lihaa liikkumassa. Ja olisin aivan varmasti hävinnyt ilman ihania Stinkyjä.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa jobim

Vs: Lorwyn arvostelu, osa 4: Punainen
« Vastaus #6 : 14.11.07 - klo 02:51 »
Tuon asteikko-ongelmanhan voisi ratkaista skaalalla, esim:

Stinkdrinker Daredevil C:1 L:1-5

Josta siis näkee että ilman synergioita se on 1, ja runsailla synergioilla 5.

Poissa Illotus

Vs: Lorwyn arvostelu, osa 4: Punainen
« Vastaus #7 : 15.11.07 - klo 10:35 »
Imo Hearthcage Giant on väkisin ainakin kolmosen lappu, jos Hamletback on vitosen lappu. Etenkin Soulbrightilla siihen kiihdytettynä se on varsin pöljä finisheri.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Lorwyn arvostelu, osa 4: Punainen
« Vastaus #8 : 15.11.07 - klo 10:48 »
Ongelma on siinä että se on kahdeksan manan lappu eikä siltikään varmasti takaa voittoa. Sealedissä se on toki parempi kuin dräftissä missä alkaa olla nihkeää jo seitsemän manan lappujenkin kanssa jos ei ole riittävästi jarrupaloja tai kiihdytystä. Useimmiten kun se on ollut pakassa niin cästäämättä se on jäänyt.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa KajaaninOlli

Jätit
« Vastaus #9 : 16.11.07 - klo 11:11 »
Toi Sunrise Sovereign oli kyllä tiukka prellu turnauksessa. Ensin Stinkdrinker Daredevil ja Sovereign maksoi vai 4 manaa. Hamletback Goliath oli myös aika mauton. Pakassani oli vielä Giant Harbinger, jolla haettiin yleensä sovereign, joskus hamletback goliath. Axegrinder giantkin oli Sovereignin kanssa jo 8/6 tallojia. Pari Changelingiä ja Kithikin Greathartia ja loput poistoo. Toimii :D


Edit: kirjoitus vihreet korjattu  ;)
« Viimeksi muokattu: 16.11.07 - klo 11:16 kirjoittanut vinny paz »