Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Säännöt  (Luettu 41382 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa miinin

Säännöt
« : 19.05.08 - klo 13:21 »
1 SÄÄNNÖT


Foorumilla ja #mtgsuomi @ Quakenet -irc-kanavalla on käytössä Suomen lain ja ylläpidon erillisten kehotusten sekä määräysten ohella seuraava säännöstö:

1. Ylläpito ei vastaa käyttäjien kirjoituksista, eikä mielipiteistä. Siveettömien, moraalisesti arveluttavien ja hyvän maun vastaisten tekstien tai kuvien, sekä niihin johtavien linkkien postaaminen on kielletty.
2. Käyttäydy kohteliaasti, asiallisesti ja perustele kommenttisi.


1.1 Foorumi


1. Järjen ja searchin käyttö ovat suositeltavaa. Mieti ennen postaustasi saavatko muut jotain uutta irti siitä, "olen samaa mieltä, hieno postaus!" tai "xD" -tyyppiset viestit eivät kehitä keskustelua mihinkään suuntaan ja sellaisia postaamalla vain kuormitat ylläpitoa turhaan. Tarkista myös aina ennen uuden ketjun luomista, ettei aihetta ole jo käsitelty lähiaikoina (tämä etenkin Sääntöongelmat-alueella).
2. Avatarin maksimikoko on 100x100 pikseliä ja sallitut tiedostomuodot ovat: .jpg .gif ja .png. Animoitujen avatarien maksimipituus on 3 sekuntia. Tämän säännön rikkomisesta seuraa avatarin poistaminen ja mahdollisesti avatarinkäyttökielto.
3. Sääntöongelmat-osiossa kysymyksiin vastaavat ainoastaan viralliset tuomarit, jollei muiden käyttäjien vastauksille anneta erillistä lupaa. Ketjukohtaisen luvan voi antaa kuka tahansa virallinen tuomari. Valitse ketjullesi mahdollisimman hyvin kysymystäsi kuvaava otsikko ja tarkista aina ennen uuden ketjun aloittamista, ettei kysymykseesi ole jo vastattu. Sääntö koskee myös muille alueille postattuja, selkeästi sääntöongelmat-osioon kuuluvia viestejä.
4. Osto ja myynti -listoissa on oltava hinnat. Hintojen puuttuessa lista poistetaan ilman varoitusta. Hinnat on oltava jokaisessa kortissa erikseen tai vastaavasti on ilmoitettava koko paketin hinta.
5. Varmista, että sinulla on riittävät todisteet rippauksesta tai hitaasta vaihdosta postatessasi Vaihto- ja kauppaongelmat -alueelle. Yritä myös aina ensin hoitaa ongelmat toisen osapuolen kanssa.
6. Älä liitä allekirjoitukseesi kuvia.
7. Huomaa, että foorumi ei ole "tsätti", vaan keskustelualue, jossa kirjoitukset täytyy perustella ja niissä tulee olla sisältöä.
8. Kullakin käyttäjällä saa olla vain yksi käyttäjätunnus.
9. Vanhojen, jo kuolleiden topiccien nostaminen on kiellettyä.
10. Huutokauppoja ei foorumilla pidetä - ne on rinnastettavissa hinnattomiin myynti-topiceihin.

1.2 QuakeNetin #mtgsuomi -irc-kanava

1. H/W-listoja ja/tai Osto ja myynti -ilmoituksia saa kanavalle pasteta korkeintaan neljä kertaa päivässä ja kertojen välissä tulee olla vähintään tunti aikaa.
2. Jos sinut poistetaan kanavalta olet rikkonut sääntöjä ja näin ollen sinun tulee pysytellä poissa sopivan aikaa. Autorejoin johtaa porttikieltoon.
3. Älä pyydä itsellesi operaattori- tai voice-statusta - ne tulee ansaita. Kiistatilanteissa operaattori on aina oikeassa.
4. HUUTAMINEN on kiellettyä ja hyvien käytöstapojen, sekä netiketin noudattaminen sallittua.

1.3 Vaihtaminen

1. Kaikki MtgSuomen kautta käyvä korttiliikenne tapahtuu omalla vastuulla.
2. Jokaisen käyttäjän on itse huolehdittava, että tavara menee perille. Lähettäjä on aina vastuussa lähettämistään korteista.
3. Älä vaihda/myy tuotteita, joita et vielä omista tai joka on vasta postissa tulossa sinulle.
4. Toisen rippaaminen on varastamista ja ripatulla osapuolella on oikeus rikosilmoituksen tekemiseen.
5. Vaihtopalautesysteemissä positiivista palautetta annetaan vain silloin, kun vaihto menee ongelmitta; neutraalia jos jotakin ongelmia ilmenee, esim toimitus hieman viivästyy; negatiivista esimerkiksi korttien puuttumisesta, pitkästä myöhästymisestä tai muuten huonosti menneestä kaupasta/vaihodosta.
6. Vaihtokauppaa käydään vain omilla korteilla - kaverien puolesta ei vaihdella.
7. Kun osoitteet on vaihdettu, ei kummallakaan osapuolella ole enää oikeutta perua tai muuttaa kauppaa ilman toisen osapuolen suostumusta.


2. RANGAISTUKSET

Sääntöjen rikkomisesta seuraa rikkeen vakavuudesta riippuen huomautus ja/tai viestin poistaminen taikka porttikieltoa ylläpidon päätöksen mukaan. Ohjeellinen asteikko porttikieltojen pituuksille rikkeiden toistuessa:
  • 1kk porttikielto
  • 4kk porttikielto
  • Pysyvä porttikielto

Toistuvista sääntörikkeistä rangaistusta kovennetaan jokaisella kerralla ja tarvittaessa voidaan hypätä yhden tai useamman portaan yli.

Vaihto- ja kauppaongelmissa rikkeisiin suhtaudutaan äärimmäisen tiukasti ja rangaistuksena käytetään porttikieltoa. Tällä varmistamme, että vaihtaminen MtgSuomella on turvallista ja luotettavaa molemmille osapuolille.

Huom!

Lue myös seuraava: http://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php/topic,60663.0.html
« Viimeksi muokattu: 01.11.16 - klo 21:18 kirjoittanut luma »

Poissa miinin

Vs: Säännöt
« Vastaus #1 : 03.12.09 - klo 18:45 »
1.1.15 lisätty erilliseksi kohdaksi epäselvyyksien välttämiseksi.

Poissa miinin

Vs: Säännöt
« Vastaus #2 : 10.12.09 - klo 20:12 »
1.4.6 lisätty, ongelmatilanteiden välttämiseksi.

Poissa miinin

Vs: Säännöt
« Vastaus #3 : 08.04.10 - klo 22:26 »
1.4.7 lisätty.

Tämän lisäksi lisätty myös selite:
"Vaihto- ja kauppaongelmissa rikkeisiin suhtaudutaan äärimmäisen tiukasti ja rangaistuksena käytetään porttikieltoa. Tällä varmistamme, että vaihtaminen vaihdetaan.netissä on turvallista ja luotettavaa molemmille osapuolille."

Poissa miinin

Vs: Säännöt
« Vastaus #4 : 13.09.11 - klo 14:07 »
Rangaistusportaikko selkeytetty.

Poissa luma

Vs: Säännöt
« Vastaus #5 : 30.10.12 - klo 00:21 »
Kohtaa 1.1.3 muutettu seuraavasti:

Muutaman viimeaikaisen tapauksen pohjalta todettiin, että joissain sääntöpalstakysymyksissä on hyvä sallia vapaa keskustelu. Nyt kuka tahansa tuomari voi antaa myös ei-tuomareille luvan vastata tiettyyn sääntöpalstakysymykseen laittamalla siitä tiedon esimerkiksi ketjun otsikkoon. Esimerkkinä toimikoon tämä ketju.
« Viimeksi muokattu: 30.10.12 - klo 00:24 kirjoittanut luma »

Poissa luma

Vs: Säännöt
« Vastaus #6 : 27.01.14 - klo 07:26 »
Kohtaa 1.1.3 muutettu seuraavasti:
3. Sääntöongelmat-osiossa kysymyksiin vastaavat ainoastaan viralliset tuomarit, jollei muiden käyttäjien vastauksille anneta erillistä lupaa. Ketjukohtaisen luvan voi antaa kuka tahansa virallinen tuomari. Valitse ketjullesi mahdollisimman hyvin kysymystäsi kuvaava otsikko ja tarkista aina ennen uuden ketjun aloittamista, ettei kysymykseesi ole jo vastattu. Sääntö koskee myös muille alueille postattuja, selkeästi sääntöongelmat-osioon kuuluvia viestejä.