Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?  (Luettu 77553 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa jkk

 • L3-tuomari / Regional Coordinator
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ***
 • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Magic-newbiet kysyvät usein, mikä olisi "paras" vaihtoehto ensimmäiseksi Magic-ostokseksi sen ilmaisen 30 kortin pakan tai Intro packin jälkeen. Tähän ei tietenkään ole yhtä oikeaa vastausta, vaan se riippuu aina budjetista ja omista tavoitteistasi. Yritän nyt kuitenkin tarjota jonkinlaisia mahdollisimman yleispäteviä neuvoja.

Neuvot on tarkoitettu ensisijaisesti ihan uusille pelaajille, mutta myös 10 vuotta taukoa pitänyt pelaaja saa tästä varmaankin jotain vinkkejä.

Ensimmäinen ostos: Intro pack tai Duel Deck

Aloittelijan kannattaa hankkia heti aluksi pelikelpoinen pakka, niin pääsee heti pelaamaan kulkematta pakanrakennusruudun kautta.

Intro pack on aloittelijalle tarkoitettu valmispakka. Jokaiselle sarjalle julkaistaan intro packeja, ja niitä on yleensä tarjolla monta eri väriä (tai väriyhdistelmää). Näistä kannattaa valita se, jonka värit/teema eniten miellyttävät itseä - korttilistoihin voi tutustua etukäteen internetissä, mutta teeman/värin perusteella valitessa ei mielestäni voi mennä kovin pahasti metsään, kun kyse on ensimmäisestä Intro Packista. Usein jokin intro packeista on muita suositumpi (koska se sisältää jonkun hyvän/kalliin kortin, tai suositun teeman kuten vampyyrit tai elffit) ja kalliimpi, jolloin voit päästä halvemmalla jos valitset jonkun muun värin. Intro pack sisältää yhden foiliraren sekä kaksi boosteria (M13 julkaisusta alkaen - vanhemmissa pakoissa on yksi boosteri), joiden sisällöllä pakkaa voi sitten tuunata. OVH on 14 EUR. Tämä on suositeltavin vaihtoehto niille, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin pelanneet peliä.

Toinen vaihtoehto on Duel Deck. Duel deck-paketissa on kaksi valmispakkaa, jotka on tarkoitettu pelattavaksi vastakkain. Se on siis erinomainen vaihtoehto, jos haluaa aloittaa harrastuksen yhdessä kaverin kanssa. Duel deckejä ilmestyy kahdesti vuodessa ja viimeisin niistä on Ajani vs. Nicol Bolas. Duel deck-pakat voivat olla vähän monimutkaisempia pelata kuin Intro packit. OVH on 20 EUR. Tämä vaihtoehto voi sopia niille, jotka ovat pelanneet Magicia joskus kauan sitten.

Toinen ostos: Deck Builder's Tool Kit tai Fat pack

Seuraavaksi hankitaan lisää kortteja, joilla pääsee muokkaamaan pakkaansa tai rakentelemaan uusia pakkoja.

Deck Builder's Tool Kit on paketti, joka sisältää 4 kpl boostereita, 125 kpl irtokortteja (sekalainen valikoima peruskamaa), 100 basic landia, strategiaoppaan sekä näppärän säilytyslaatikon. Boosterien ja irtokorttien osalta sisältö vaihtelee, eli kaikki toolkitit eivät ole samanlaisia. Tämä on hyvä ostos etenkin basic landien takia - niitä voi olla hankala kerätä tarvittavaa määrää pelkkiä boostereita avaamalla. OVH on 20 EUR.

Fat Pack on muhkeampi paketti, joka sisältää 9 boosteria, 80 basic landia, life counterin, player's guiden, dekkibokseja ja säilytyslaatikon. Boosterien määrä ja lisätauhka voi vähän vaihdella sarjoittain. Jokaiselle sarjalle ilmestyy Fat Pack, joten tämä on hyvä vaihtoehto jos haluaa panostaa jonkun tietyn sarjan boostereihin. OVH on 39 EUR.

Jos ei kaipaa basic landia ja säilytyslaatikoita, nämä molemmat vaihtoehdot voi korvata irtoboostereilla tai jopa kokonaisella boosteriboksilla.

Kolmas ostos: valintojen maailma

Seuraavaksi jatketaan kokoelman kasvattamista. Tässä vaiheessa voi ehkä jo miettiä, minkälaista Magicia haluaa lähitulevaisuudessa pelata - pelataanko keittiönpöytäpelejä vai Highlanderia vai Standardia. Standard-pelaajan kannattaa keskittyä uusimpien sarjojen boostereihin, keittiönpöytäpelaaja voi ostaa vaikka yhden jokaista kaupan hyllyltä löytyvää sarjaa, jos siltä tuntuu. Kannattaa kuitenkin muistaa, että monista sarjoista löytyy kortteja jotka toimivat parhaiten saman sarjan korttien kanssa. Jos rahaa on vähän, kannattaa ehkä mielummin keskittyä yhteen sarjaan.

Oikeisiin Standard-turnauksiin haluavalle löytyy myös Event Deck. Event Deck on Standard-laillinen valmispakka, joka sisältää myös 15 kortin sideboardin. Pakat on suunniteltu siten, että ne ovat kilpailukykyisiä Friday Night Magic-turnauksissa - ts. niillä ei välttämättä voita koko turnausta, mutta ei myöskään häviä ihan suoraan "oikeille" pakoille. Event Deckejä ilmestyy kaikille sarjoille kaksi erilaista. OVH on 27 EUR.


Kannattaako ostaa heti irtokortteja?

Jos tiedät tarkkaan mitä haluat, niin miksipä ei. Aloittelijan ei kuitenkaan kannata valita sokkona irtokortteja, jos oikeaa pelikokemusta ei vielä juuri ole. Irtokortteja kannattaa ehkä ruveta hankkimaan siinä vaiheessa, kun tiedät minkälaista pakkaa olet rakentamassa ja haluat siihen juuri tiettyjä lappuja.

Ns. kiloboksit voivat silti olla hyvä vaihtoehto Deck Builder's Toolkitille tai Fat packille. Kiloboksit ovat kauppiaiden itse paketoimia läjiä sekalaisia kortteja. Hinta on usein hyvin edullinen korttien määrään nähden, mutta sisältö voi olla lähes mitä tahansa roskacommonia. Ensimmäisenä ostoksena kannattaa silti hankkia valmispakka.


Ugh, olen puhunut. Toivottavasti näillä ohjeilla pääsee alkuun.
« Viimeksi muokattu: 23.02.13 - klo 22:54 kirjoittanut jkk »
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa Arcane

Myös Commanderiin/Highlanderiin löytyy valmispakkoja 5 kappaletta. Nämä 5 pakkaa ovat tarkoitettu nimenomaan Commanderiin, mutta jo hyvin pienellä tuunauksella niistä saa myös ihan pelattavia ensimmäiseksi Highlander-pakaksi.

Tämä on ihan hyödyllinen tieto silloin, jos aloittaa pelaamisen suoraan näistä formaateista. Tämä voi olla ihan mahdollinen skenaario silloin, jos peliin tutustuttaneet kaverit pelaavat ainoastaan näitä 100 kortin järkälepakkoja. Toisaalta näissä tilanteissa varmaan myös pelikaverit osaavat neuvoa, mistä ja mitä niistä kannattaa ostaa.

Lisätiedot viidestä Commander valmispakasta täältä: http://www.wizards.com/magic/magazine/article.aspx?x=mtg/daily/arcana/732

Sanoisin vielä, että jos peliin on tutustunut nimenomaan kaverien avulla, ei ole tyhmää tai itsekästä kysyä heiltä hieman ilmaisia kortteja. Vähänkin enemmän pelanneelta löytyy varmasti satoja käyttämättömiä kortteja, joista voi löytyä isojakin läjiä hyödyllisiä kortteja. Jos ei muuta, niin ainakin niitä tärkeitä basic landeja. Voin sanoa tämän kokemuksesta, koska muutamia vuosia sitten halusin huoneeseeni tilaa, jolloin lahjoitin ilmaiseksi ison muovipussillisen verran kortteja paikallisille uudemmille keittiöpöytäpelaajille. Luonnollisesti kavereilta saa myös apua pakanrakennukseen ja muokkaamiseen, kunhan on valmis sulattamaan ison määrän tietoa ja joskus aika kärkkäitäkin mielipiteitä tietyistä korteista.
Nahkaa ja niittejä, miehisiä riittejä.

Poissa Farseer

Alkuperäiseen artikkeliin kommentoiden nostaisin Event Deckin suoraan Intro Deckin yläpuolelle hankinnassa. Kuten myöhemmin artikkelissa jo todetaan, sillä voi jo ihan oikeasti pärjätäkin FNM- ja viikkoturnaustasolla (pienellä viilauksella). Eikä hintakaan ole kuin joitain euroja kalliimpi. Intro Deckit ovat toistaiseksi tarjonneet yksi toisensa jälkeen kamalampaa kuraa.

Toki (varsinkin casual-porukoissa) tärkeämpää on se että ostettava dekki on pelaajan mielestä hauska pelata kuin että kuinka hyvä se on. Commander-pakat on luonnollisesti hyvä hankinta jos peliseuraa löytyy highlanderin merkeissä.
http://mtgsuomi.fi/listat/Farseer/om/ - Partanetin paras valikoima boostereita, muuta produktia sekä irtokortteja! Esimerkiksi boksit: T2 87€ tai 85€ jos ostat kaksi boksia tai enemmän!

MtG Helsinki-ryhmä facebookissa[/url

Poissa jkk

 • L3-tuomari / Regional Coordinator
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ***
 • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Event Deck on hyvä vaihtoehto niille, jotka aloittavat harrastuksen uudestaan. Niille, jotka vasta tutustuvat peliin eivätkä vielä kiinnostavatko turnaukset ollenkaan, on Intro Pack parempi vaihtoehto. Sen avulla tutustutaan peliin (myös siihen, että osa korteista on huonoja ja niiden tilalle haluaa laittaa pakkaan jotain muuta), eikä kannata juuri huolehtia korttien arvosta tai turnauskelpoisuudesta. Eivät ne turnaukset ole kaikille se ensimmäinen tavoite.
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa nerdsoft

  Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • Summoning Sick
 • harvinaisin kortti mitä on boosterist tullu ^
minä ainakin ostin huutonetistä noin.4000 korttia  ;D ;D ;D tai sitten event deck

Poissa lee-lukas05

Olen aloittelija ja kuulin jostain että Intro Deck ois oiva valinta. En tietenkään viellä tunne sääntöjä hyvin, pitääpä lukaista noita sääntöjä viellä :) Kyllä se tuosta lähtee käyntiin :)

Poissa Metz^^

Olen aloittelija ja kuulin jostain että Intro Deck ois oiva valinta. En tietenkään viellä tunne sääntöjä hyvin, pitääpä lukaista noita sääntöjä viellä :) Kyllä se tuosta lähtee käyntiin :)

Lähtee helposti käyntiin, kun etsii paikan missä porukka pelaa tai yllyttää kaverin, pari mukaan :>

Poissa Taikinavelho

Aion juuri aloittaa Mtg pelaamista ja aloitin tavallaan jo sen pelaamista Duels of the Planeswalker 2013 pelaamisella. Tosi hyvät neuvot, mutta nopee kysymys. Kannattaako ostaa Innastrad settin Intro Deckiä, koska se on uusi ja vähän uudemmat kortit kun vanha setti vai onko 2013 myös ok?

Poissa WoRMaSTeR

Aion juuri aloittaa Mtg pelaamista ja aloitin tavallaan jo sen pelaamista Duels of the Planeswalker 2013 pelaamisella. Tosi hyvät neuvot, mutta nopee kysymys. Kannattaako ostaa Innastrad settin Intro Deckiä, koska se on uusi ja vähän uudemmat kortit kun vanha setti vai onko 2013 myös ok?
Tällä ei sinänsä ole väliä. Käytännössä setit Innistrad, Dark Ascension, Avacyn Restores ja M13 tulevat olemaan yhtä kauan Standard kelpoisia (FMN ajatelleen jos se on suunnitelmissa). Eli valitset niistä vaan semmoisen joka tuntuu olevan omaan makuun, jos meinaat pelailla vaan keittiönpöydille setillä ei liene suurempaa merkitystä. Itse huomioisin kuitenkin että yleensä vanhemmista seteistä jää kauppoihin se ns. sakka eli huonoimmat pakat jäljelle. FMN:stä vielä sen verran että jos se on suunnitelmissa itse ostaisin silloin ennemmin Event Deckin, käytännössä nimittäin saat vaihtaa Intro Deckistä n. 30 korttia + 15 sideboardin jos meinaat oikeesti jossain turnauksessa pelailla. Event Deckistä puuttuu yleensä vaan muutama kallis kortti (n. 10 kpl) ja niillä voi jo olettaa pari peliä voittavansakkin.

Poissa jkk

 • L3-tuomari / Regional Coordinator
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ***
 • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Intro Deck on aloittelijalle paras ostos. Huomaa, että M13 on uudempi kuin Innistrad.

Event Deck on toki ihan jees jos aikoo FNM:ään, mutta jos nyt kuitenkin lähdetään siitä ettei tämä harrastus jää yhden tuotteen ostamiseen, niin aloita ihan rauhassa siitä Intro Packista ja osta Event Deck sitten myöhemmin jos ylipäätänsä haluat turnaukseen.
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa Taikinavelho

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #10 : 14.08.12 - klo 12:55 »
Joo ostin jo Innastradin Repel the Darkin mutta aion ostaa Path to Victory ja yhdistän molemmat super Deckiksi :D

Poissa Kapselimato

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #11 : 23.02.13 - klo 22:46 »
Itsehän tutustuin kyseiseen peliin suoraansanottuna eilen, työkaverit siihen aikansa minua aivopesivät ja sorruin sitten intro deckin ostoon, toki sain sen ilmaisen 30 kortin pakkahärpäkkeen ensin. ainoa ongelma omalla kohdalla on se etten saa ohjeista tolkkua että miten tämä peli oikein etenee, asiaa voisi toki helpottaa sillä että harjoittelisin kaverini kanssa joka tätä peliä aikanaan pelaili ja joka nyt on myös siitä jälleen kerran innostunut, vaikuttaa mukavalta harrastukselta, saattaa vaan käydä niin että lähtee homma lapasesta, noh lähteköön... kaikenkaikkiaan hyvinkin hyödyllinen tämä postaus kuitenkin, infoineen kaikkineen, kiitos siitä :)

Poissa syfilisx

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #12 : 23.02.13 - klo 22:55 »
http://planeswalkingpeddler.blogspot.fi/2011/01/magic-gathering-tutorial-week-11-elcome.html
En lukenut itse ihan kokonaan, että toivottavasti on alusta loppuun hyvää kamaa, mutta tossa ois ainakin vuoron rakenteet yms. selitetty, jos siitä pääsis alkuun?

Poissa Etheraven

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #13 : 30.04.13 - klo 00:43 »
Omastakin mielestäni Intro pack on paras tapa aloittaa, joku mikä näyttää omantyyliseltä niin saa pidettyä aloittelijatason pelimotivaation jotenkin yllä (itse aloitin aikanaan Myr of Mirrodin dekillä, koska Sunblast angel on kaunis) ja saa sen yksi tai kaksi boosteria minkä avulla tehdä ensimmäiset omat muunnokset ja mahdollisia korttivaihtoja kavereiden kanssa.

Sitten tosiaan se tool box tai duel deck, ellei halua heti turnauksiin mihin paras olisi se event deck +muutama irtokortti.

Poissa KingKoljaatti

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #14 : 15.05.13 - klo 20:28 »
Ihan uunituore noobie tääsä hei no viikon vanha ehkä.

Olen nyt kerännyt m13 ja puuttuu muutama mythic rare ja rareja muut taitaapi olla useampana lappusena. Ajattelin laajentaa kokelmaani jollain booster boxilla. Lähinnä tulee nyt mieleen Gatecrash ja return to ravnica tai dragon's mace. Mikä noista seuraavaksi ? Block 2 ei varmaan kande kun menee syksyl vanhaks noi on vielä vuoden voimassa standardia ja kilpailu pelaamista silmällä pitäen.

Ystävällisin terveisin KingKoljaatti

Poissa Gagis

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #15 : 16.05.13 - klo 00:59 »
return to ravnicassa taitaa noista olla eniten pelattavia lappuja.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Tuskaaja

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #16 : 08.07.13 - klo 23:57 »
Olen uusi pelaaja ja uusi tämän kyseisen foorumin käyttäjä. ( eli hei vaan kaikki! )

Olen asunut youtubessa viimeisen viikon ahmien tietoa MTG:stä ja edelleen on hieman epäselvää, että mikä on hyvä pakka/ setti aloittelijalle, joka on valmis panostamaan rahallisesti harrastukseen ja myös halukas hyppäämään suuriin saappaisiin ja rakentamaan dekkinsä itse.

Kuten aikaisemmista viesteistä käy, ilmi että Deck Builder's Toolkit ja Fat Pack on hyvä vaihtoehtoja, niin onko järkevää ostaa vaikka molemmat?
Ja onko merkitystä mitkä lootat ostaa, vai kannattaako molemmat olla samaa sarjaa/ vuosimallia?
                     esim. Dragon's Maze Fatpack  + Deck Builders M13 2013 Core Set Toolkit
                     tai   M13 2013 Core Set Sealed Fat Pack + Deck Builder's Toolkit 2011

Pystynkö näillä pelaamaan missä vain ja milloin vain välttäen turhat kitinät ja ystävyys suhteiden hajoamiset?
Vanheneeko kortit? Onko laittomia kortteja? Toimiiko kaikki kortit keskenään?

Poissa Viikumi

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #17 : 09.07.13 - klo 00:09 »
Käytännössä paras mitä voisi ostaa on joko uusimman blockin (block = 3 settiä) tai sitten uusimman core setin fat pack tai deck builders toolkit tai mitä noita liekään. Myös mahdollista on mennä ostamaan jokin event deck, maksavat jotain vajaat 30e, mutta siinä on valmis pelikelpoinen pakka. Käytännössä sillä voi kehdata mennä FNM:ään pelaamaan silloin kun siellä on standardia.
M2013 en suosittele ostamaan, sillä se tulee tipahtamaan standardista parin kuukauden päästä, eli joko ostaisit return to ravnica blockia (Return to Ravnica, Gatecrash, Dragon's Maze setit), joista mieluummin RTR tai Gatecrash, sisältävät enemmän pelikelpoisia lappuja, tai sitten odotat pari viikkoa ja ostat M2014 settiä, joka julkaistaan tuossa kahden viikon päästä. Nämä M2014 kortit tulevat olemaan vielä reilun vuoden standard-käytössä, eli jos standard on tähtäimessä, niin kannattaa m2013 jättää varmaankin ostamatta.

Saattaapi olla hieman epäselvä viesti, olen nauttinut hieman viiniä ja väsyttää.
EDIT: Muista ostaa heti alkuun deck protectorit, eli tuttavallisemmin suojat tai sleevet. Nämä helpottavat sekoittamista ja kortit pysyvät hyvässä kunnossa.
« Viimeksi muokattu: 09.07.13 - klo 00:37 kirjoittanut Viikumi »
Osaaminen on taitolaji.

Poissa ling

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #18 : 09.07.13 - klo 00:15 »
Kuten äskeisessä sanottiin niin m14 tulee kahden viikon sisään ja syksyllä kun theroksen eka setti julkaistaan niin kaikki innistrad blockin ja m13 kortit rotatoituu standardista ulos joten jos "turnauslaillista" pakkaa olis tarkoitus kasata niin ei noihin vanhoihin setteihin kannata koskea.

Ehkä paras aloitustapa on tosiaan ostaa joku noista uusista event deckeistä (return to ravnica tai gatecrash) jota voi sitten singlejä ostamalla tuunata.

toisena vaihtoehtona on vaa googlata turnauksissa menestyviä decklistejä ja sit vaa ostaa ne singleinä jos on tosiaan valmis sijoittamaan.

Mut tosiaan jos tarkentaisit et onko tarkoitus ihan jossai liikkeessä käydä turnauksissa vai ihan keittiöpöytä pelei kavereiden kanssa?

Poissa Tuskaaja

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #19 : 09.07.13 - klo 00:35 »
Kuten äskeisessä sanottiin niin m14 tulee kahden viikon sisään ja syksyllä kun theroksen eka setti julkaistaan niin kaikki innistrad blockin ja m13 kortit rotatoituu standardista ulos joten jos "turnauslaillista" pakkaa olis tarkoitus kasata niin ei noihin vanhoihin setteihin kannata koskea.

Ehkä paras aloitustapa on tosiaan ostaa joku noista uusista event deckeistä (return to ravnica tai gatecrash) jota voi sitten singlejä ostamalla tuunata.

toisena vaihtoehtona on vaa googlata turnauksissa menestyviä decklistejä ja sit vaa ostaa ne singleinä jos on tosiaan valmis sijoittamaan.

Mut tosiaan jos tarkentaisit et onko tarkoitus ihan jossai liikkeessä käydä turnauksissa vai ihan keittiöpöytä pelei kavereiden kanssa?

Ihan keittiöpöytä pelejä on takoitus ainakin näin aluksi. ehkä sit myöhemmin kattoa niitä tunaus hommia kun vähän kokemusta kertyy.

Kiitos ja kumarrus nopeasta ja täsmällisestä vastauksessta. :D

Poissa Tuskaaja

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #20 : 09.07.13 - klo 00:38 »
Käytännössä paras mitä voisi ostaa on joko uusimman blockin (block = 3 settiä) tai sitten uusimman core setin fat pack tai deck builders toolkit tai mitä noita liekään. Myös mahdollista on mennä ostamaan jokin event deck, maksavat jotain vajaat 30e, mutta siinä on valmis pelikelpoinen pakka. Käytännössä sillä voi kehdata mennä FNM:ään pelaamaan silloin kun siellä on standardia.
M2013 en suosittele ostamaan, sillä se tulee tipahtamaan standardista parin kuukauden päästä, eli joko ostaisit return to ravnica blockia (Return to Ravnica, Gatecrash, Dragon's Maze setit), joista mieluummin RTR tai Gatecrash, sisältävät enemmän pelikelpoisia lappuja, tai sitten odotat pari viikkoa ja ostat M2014 settiä, joka julkaistaan tuossa kahden viikon päästä. Nämä M2014 kortit tulevat olemaan vielä reilun vuoden standard-käytössä, eli jos standard on tähtäimessä, niin kannattaa m2013 jättää varmaankin ostamatta.

Saattaapi olla hieman epäselvä viesti, olen nauttinut hieman viiniä ja väsyttää.
EDIT: Muista ostaa heti alkuun deck protectorit, eli tuttavallisemmin suojat tai sleevet. Nämä helpottavat sekoittamista ja kortit pysyvät hyvässä kunnossa.

Kuten myös kiitos nopeasta vastauksesta! :D
Tämä auttaa jo paljon.

Poissa Viikumi

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #21 : 09.07.13 - klo 00:41 »
Suosittelen kyllä lähtemään niitä FNMiä hakkaamaan, jos vain mahdollista (eli siis jos asuinkaupungissa on joku paikka joka sellasia järjestää). Itse pelasin sen viisi-kuusi vuotta keittiönpöytäpelejä saman sakin kanssa, niin ne pakat kävi aikalailla tutuiksi, tämä oli siksi, että lähin FNM sattui olemaan helsingissä, vajaan 100km päässä. Sitten kun Turkuun muutin, niin melkeinpä heti tuli lähdettyä paikallista turnauspaikkaa katsomaan, ja siitä se sitten lähti, siellä käytännössä ollut siitä lähtien melkein joka perjantai ja mikäli lauantaisin sitä mtg:tä myös oli, niin silloin myös. Eikä yhtään kaduta se, että tuli edettyä niistä keittiönpöytäpeleistä (tai hupipeleistä, miksi haluaa sanoa) pois.

Todennäköisesti FNMissä löytyy myös avuliaita ihmisiä jotka kertovat mitä pakalle kannattaisi tehdä, eli rohkeasti mukaan vaan.
Osaaminen on taitolaji.

Poissa Tuskaaja

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #22 : 09.07.13 - klo 00:50 »
Suosittelen kyllä lähtemään niitä FNMiä hakkaamaan, jos vain mahdollista (eli siis jos asuinkaupungissa on joku paikka joka sellasia järjestää). Itse pelasin sen viisi-kuusi vuotta keittiönpöytäpelejä saman sakin kanssa, niin ne pakat kävi aikalailla tutuiksi, tämä oli siksi, että lähin FNM sattui olemaan helsingissä, vajaan 100km päässä. Sitten kun Turkuun muutin, niin melkeinpä heti tuli lähdettyä paikallista turnauspaikkaa katsomaan, ja siitä se sitten lähti, siellä käytännössä ollut siitä lähtien melkein joka perjantai ja mikäli lauantaisin sitä mtg:tä myös oli, niin silloin myös. Eikä yhtään kaduta se, että tuli edettyä niistä keittiönpöytäpeleistä (tai hupipeleistä, miksi haluaa sanoa) pois.

Todennäköisesti FNMissä löytyy myös avuliaita ihmisiä jotka kertovat mitä pakalle kannattaisi tehdä, eli rohkeasti mukaan vaan.

Kiitos vastauksesta, vinkistä ja rohkaisusta.
Saattaahan tuo olla, että lähden käymään täältä Kemistä vielä etelässä päin katsomassa jonkun turnauksen. :D

Poissa Tuskaaja

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #23 : 04.08.13 - klo 15:21 »
Tilauksen tuotteet:   ( Poromagia.com )
Tuotteiden määrä:   Tuote:                                         Hinta:
2            --            Spindown Lifecounter (noppa)                       2,00€
1            --            Playmat - Sun Titan *TARJOUS,                      13,00€
1            --            Noppapussi iso (musta)                                   2,50€
1            --            Noppapussi iso (harmaa)                           2,50€
1            --            Gaming Counters (Glass Beads), Jet Black      2,00€
1            --            Gaming Counters (Glass Beads), Pearl White   2,00€
1            --            Playmat - RTR, Blood Crypt                           19,00€
3            --            KMC Sleeves, Super Series, musta, 80kpl      7,50€
2            --            Korttilaatikko (700) - Ciruelo Dragons II      5,00€
3            --            KMC Sleeves, Super Series, violetti, 80kpl      7,50€
1            --            Kiloboksi - boksi (= 6 kiloboksia)               33,00€
1            --            Avacyn Restored Booster Display Box      109,00€
1            --            Gatecrash Booster Display Box              104,00€
2            --            Magic 2014 Fat Pack                              39,00€
2            --            Magic 2014 Deck Builder's Toolkit              19,00€
1            --            Lisäkulut                                              7,90€
1            --            Postiennakko                                       5,25€
Summa:    --                                                                           475,15€

Tilaus tehty.

onkohan tässä tarpeeksi?

Poissa Rancid-

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #24 : 04.08.13 - klo 15:23 »
No älä nyt hitossa osta Avacyn Restoredia.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Retardi

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #25 : 04.08.13 - klo 15:37 »
No älä nyt hitossa osta Avacyn Restoredia.

Juu kyllä Avacyn Restored pitäisi korvata vaikka puolikkailla bokseilla Return to Ravnicaa ja Dragon's Mazea, näin saat kortteja jotka eivät syksyn jälkeen ole standardissa pelikelvottomia.
Joo tai siis ei eiku häh?

Poissa Enterorrhexis

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #26 : 04.08.13 - klo 15:48 »
Melkonen ostoslista johon täytyy myös sanoa, että Avacyn Restored olis hyvin voinu jäädä pois ja juurikin mainitusta syystä. Enpä myöskään näe syytä miksi ostaa kerralla pari pelimattoa mutta se on ihan makuasia. Miten itse olisin tässä tilanteessa neuvonu niin eletään tällä hetkellä sellasta väliinputoamisaikaa, kun ens kuun lopulla kuitenkin tulee uuden blokin (Theros) eka setti ja samalla rotaatiot tapahtuu.. Vaikka kova hinku onkin saada paljon tavaraa päästäkseen pelin tuntumaan niin olisin tässä vaiheessa vielä hankkinu aika säästöliekillä tavaraa ja panostanu kunnolla sitte Therosin tullen kun ei tuohon julkaisuun enää ole niin hirvittävän pitkä aika.
Niin, mutta kun teen Batterskullin ja se 0/0 token tulee sen mukana ja vastustaja tekee siihen sen että palautetaan sen tokenin omistaja käteen niin onko se siellä kädessä loppupelin vai mitä?

Poissa Tuskaaja

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #27 : 04.08.13 - klo 16:00 »
Älkää nyt kaverit hyvät repikö pelihousujanne. :D Elikkäs tuo Avacyn Restored boxi ja ylimääräinen pelimatto tulee kaverille kun se välttämättä sen halusi tilata (kerää koko Avacyn Restored settiä).

Syyskuun tilaukseen lisää sliivejä tupla sliivaukseen ja booster boxi tai pari Return to Ravnicaa. :)

Poissa Kide

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #28 : 04.08.13 - klo 18:13 »
Kannattaa mainita kaverille, että boosterien aukominen ei ole pätevä tapa kerätä täyttä settiä, tulee melkein halvemmaksi ostaa esim MCMstä täysi setti (tai puuttuvat irtokortit).
Teach a man to reason and he'll think for a lifetime.

Poissa Tuskaaja

Vs: Olen aloittelija, mitä kannattaa ostaa ihan ensimmäiseksi?
« Vastaus #29 : 04.08.13 - klo 19:25 »
Kannattaa mainita kaverille, että boosterien aukominen ei ole pätevä tapa kerätä täyttä settiä, tulee melkein halvemmaksi ostaa esim MCMstä täysi setti (tai puuttuvat irtokortit).

Kyllä hän on tietoinen asiasta, mutta haluaa silti ostaa koko loovan ja lahjoittaa tarpeettomia foileja minulle. no can do. :D