Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Aloittelijat turnauksissa?  (Luettu 7993 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #30 : 20.06.13 - klo 10:02 »
Miksi se on pelikelvoton?  ???
Viittasin nimenomaan peliseuraasi sillä jos vastustajasi osaa pelata ainut relevantti asia mitä tuo voi ikinä tehdä edes ollessaan absoluuttisen parhaimmillaan on estää jotain pientä ukkoa hyökkimästä ja sen 2 pistettä vastustajaan kun vastus haluaa treidata tai chumpata jonkun todella ison monsterisi juuri sillä ukolla jossa tuo enchantment on. Isoihin ukkoihin tuo ei käytännössä tee mitään kuin aivan marginaalitilanteissa, tämä liittyy pitkälti siihen että oletko beatdown vai et. Jos et ole tämä enchantment ei tee mitään koska vastusta ei haittaa ottaa 2 päähän vuorossa siitä että lyö sua enemmän. Jos olet beatdown mikä tahansa ukko lisää pöytään on parempi.

Kyse on siis nimenomaan kortti ja tempo edusta jonka annat vastustajalle pelaamalla korttia joka ei tee mitään relevanttia lähes koskaan. Tämä ei ole 1 manan ja 1 kortin arvoinen efekti. Ainut potentiaalinen mahdollisuus että tämä kortti olisi "hyvä" on siis että vastustajasi ei tunnista että on puolustuskannalla=ts. ei ole beatdown (ja hyökkii vaikka 2/2 lenturilla tradettaen damagea) ja tälläiseen tarvitaan huono vastus.

Poissa Padishar

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #31 : 20.06.13 - klo 10:57 »
Jokainen pakkaan laitettu Sinister Possession vie jonkun muun kortin paikan pakasta. Kuten yllä on perusteltu, tuo efekti ei vain ole tarpeeksi hyvä oikeuttaakseen lapun pelaamisen, sillä ainoastaan marginaalitilanteissa haluaisi tuon mielummin käteensä kuin esimerkiksi ihan peruspelattavan creaturen tai jonkun keskinkertaisen combat trickin.

Poislukien erikoisdraftiarkkityypit kuten millaus, limitedin kannalta kannattaa korteista tuumia siten, että kaikkien lappujesi pitäisi tuoda omalle puolellesi pöytää lisää voimaa tai ländejä, vastata johonkin vastustajan uhkaan tai antaa sinulle enemmän kortteja. Monet erinomaiset limited-laput tekevätkin useamman ylläolevista asioista ilman että manamaksu on kohtuttoman suuri. Esimerkkejä: Skinrender, Mulldrifter, Ondu Giant.

Sinister Possession joko aiheuttaa life lossia tai passivoi vastustajan ukon, jotka sinänsä ovat kelpo efektejä. Pacifism ja Lust for War ovatkin laadukkaita limited-lappuja. Mutta ongelma on tosiaan siinä, että Sinister Possessionin tapauksessa vastustaja päättää kumpi moodi valitaan, ja voi muuttaa päätöstä pelitilanteen muuttuessa. Pahimmassa tapauksessa pelaat sen vastustajan Vassal Souliin ja sitten et voi omalla Stonefare Crocodilella ajaa, koska tällöin vastustajan blockatessa olet menettänyt kaksi korttia yhtä vastaan, ja ainoa mitä kostuisit tilanteesta olisi pari lifepointsia vastustajalta pois. Ilman Possessionia tuo trade kävisi sinulle vallan hyvin.