Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Aloittelijat turnauksissa?  (Luettu 7992 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Willi4m

Aloittelijat turnauksissa?
« : 23.04.13 - klo 13:21 »
Terve ja heipä hei kaikille yhdessä ja erikseen. 25v vantaalainen on nyt päässyt ikävä kyllä innostumaan korttilätkyttelystä pahemman kerran. Magicia on tullut pelattua joskus aikoja sitten nassikkana pikkuveljen kanssa, ja nykyinen innostushan leimahti kun löysin vanhat portal2/8th core-kortit pölyttymästä hyllyn nurkasta. Ja pc/xbox-planeswalkerit on tullut myös kahlattua jossain määrin läpi. Seuraavaksi olisi tarkoituksena hankkia deck builders toolkitti, että saisi muutaman pakan kasaan ja pääsisi opiskelemaan säännöt kämppiksen kanssa keittiönpöydässä.

Siinä esittelyt, varsinainen kysymys on seuraava: miten pk-seudun pelipaikoissa järjestettävissä turnauksissa/drafteissa suhtaudutaan aloittelijoihin? Siis sellaisiin joiden deckit eivät ole yber-competetive, säännöt ovat ehkä vielä hieman hakusessa, välillä pitää kysellä ja kaivella sääntövihosta efektien seurauksia, draftissa ei osaa valita parhaita kortteja jne. Nauretaanko ulos? Autetaan, siedetään ja ymmärretään että jokainen aloittaa jostain? Kerrotaan uudelle kaverille heti alussa ettei ennen kokemuksen keräämistä ole asiaa osallistua? Sekoitus tätä kaikkea? Entä mikä paikka on aloittelijaystävällisin? Kävelenkö siis ensin fantsuun, poromagiaan vaiko lautapelit.fi:n kortti-iltaan?

Eniten pelin aloittamisessa kiehtoisi juurikin tämä sosiaalinen aspekti. Uusien tuttavuuksien tekeminen on aina hauskaa, varsinkin kun se tapahtuu harrastuksen/kiinnostuksenkohteen kautta. Miten on, ovatko Helsingin ja ympäryskuntien korttipelaajat sellaista sakkia johon haluaa tutustua? Vai olisiko parempi vain jäädä keittiönpöydälle leikkimään cubea kämppiksen ja kavereiden kanssa, ettei vaan tulisi itku ja henkinen pipi?

Poissa Retardi

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #1 : 23.04.13 - klo 14:01 »
Saatan nyt vetää vähän kotiinpäin, mutta uskoakseni Poromagialla on turnauksissa keskimäärin ihan hyvä fiilis ja aloittelijoille ei ainakaan naureskella. Yleensä hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää, että jos mtg-piireissä suoraan kertoo olevansa aloittelija niin ihmisten suhtautuminen on erittäinkin myötämielistä.

Nythän on lisäksi erinomaisen hyvä aika aloittaa turnauksissa pelaaminen, sillä ensi viikonloppuna järjestetään pre-release turnauksia jotka ovat ehkä kaikkein aloittelijaystävällisimpiä, kun kortit ovat kaikille uusia ja meininki muutenkin hyvin "casual".
Joo tai siis ei eiku häh?

Poissa Willi4m

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #2 : 23.04.13 - klo 14:24 »
Mukava kuulla että aloittelijoita ainakin siedetään. Figupiireissä sai aikanaan aika kylmää kyytiä aloittelijana, jäipä sekin harrastus kotihommiksi ja nykyisin melko puhtaasti pelkkään maalaamiseen. Kovasti kyllä kalentereita katsoessa himotti lähteä heti prelluturnauksiin tutustumaan aiheeseen, mutta muutaman yllärilaskun takia talous meni totaalisen kuralle ja pitää jättää alkupanostus vasta ensi kuun alkuun. Voisihan sitä toki tulla tiedustelureissulle Poromagiaan, varsinkin kun se toolkitti näyttäisi pikaisen hintavertailun perusteella olevan siellä edukkain. Sillä säästetyllä parilla eurolla voisi sitten perustella lisäboosterin ostamisen ;D

Poissa Nastaboi

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #3 : 23.04.13 - klo 14:41 »
Paikkaa enemmän aloittelijaystävällisyyteen vaikuttaa se, minkä tyyppinen turnaus on kyseessä. Prerelease on ensimmäiseksi turnaukseksi ehdottomasti paras: et ole taatusti ainoa kokematon pelaaja, kortit ovat veteraaneillekin uusia jolloin heistäkin moni rakentaa pakkansa aluksi väärin, ja porukka neuvoo tavallistakin auliimmin pakan rakentamisessa ja turnauskäytännöissä.

Jos prellut jäävät väliin, suosittelen lämpimästi seuraavan viikonlopun League Launch partya. Friday Night Magic -ohjelman turnaukset ovat myös hyvin aloittelijaystävällisiä. Periaatteessa mikä tahansa turnaus, joka ei ole karsinta/trial -tyyppinen arvoturnaus (competitive), sopii hyvin aloittelijalle.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #4 : 23.04.13 - klo 15:19 »
Minä ainakin sain Tampereella pelatessani ensimmäistä kertaa fmn:ssä mukavan vastaanoton.
Ja pakka ei tosiaankaan ollut yber-competitive (toisin kuin muiden)

EDIT: ja drafteihin kantsii mennä myös, ne on kivoja :)
« Viimeksi muokattu: 23.04.13 - klo 17:22 kirjoittanut DoorToNothingness »

Poissa Gagis

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #5 : 23.04.13 - klo 15:48 »
Suosittelen kans drafteja. Ite alotin satunnaisella M13 draftilla ja totesin hyväksi tavaksi alkaa oppia peliä.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa rukif

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #6 : 23.04.13 - klo 17:21 »
Itse uutena mätkyn lätkijänä voin kanssa kertoa että prellu on ihan hyvä tapa aloittaa pelailu. Omat pelailut alko noin 2kk ennen RTR prelikoita ja ne olivatkin sitten eka turnaukseni. Suurena yllätyksenä tuli se miten hyvin ihmiset ottivat kuvioissa uuden pelaajan mukaan, en pystyisi kuvittelemaan samankaltaista kohtelua esim. internetin roolipeleistä. Oma kaveripiiri on mätkyn myötä jonkun verran kasvanut, ja paikallinen shoppi rakastaa mua niin paljon että otti harjoittalija orjakseenkin pariksi kuukaudeksi.  Prelluista asti tähän päivään kulkenut säännöllisesti pelailemassa FNM:issä, ja turpaanhan aika usein on tullut. Aloittelevalle ehdottomasti paras formaatti pärjäämisen kannalta omasta mielestä on sealedit ja dräftit, ja näissä formaateissa olen omat "menestykseni" saavuttanut. Eli ei muutakun perjantai iltaisin paikalliseen putiikkiin lätkimään, pelaamalla oppii ja kun osaat kysellä oikeilta kavereilta niin voi vaikka jotakin pakanrakennus neuvoja jäädä haaviin.

Poissa Willi4m

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #7 : 23.04.13 - klo 18:10 »
Olette saaneet ylipuhuttua, vaikuttaa siltä että korttipiireissä osataan ottaa uudet pelaajat avosylin vastaan :D Voitte olla varmoja että kun se ylimääräinen kakskymppinen nasahtaa kouraan tulen poistamaan sen DBT:n ja kunhan perusasiat on sen kanssa plärätty päähän tulen kiusaamaan ihmisiä FNM:iin  ;)

Poissa jupu_

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #8 : 25.04.13 - klo 14:45 »
Jännä sinällään, itse pidän figuhommissakin aloittelijoille ihan mukavaa ilmapiiriä. Okei, välillä kuulen matsin jälkeen lausahduksia "otin 20-0 ku vihu oli paisti" ja myönnän syyllistyväni tähän itsekkin. Mutta miksi siellä olet saanut kylmän vastaanoton? Ja yleensä nämä tapahtuvat tietyssä porukassa ja aloittelijaa jeesitään ja kerrotaan että olisit tehnyt näin, näin ja näin ja kuinka listaa kannattaa muokata.

Poissa Tiemuuu

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #9 : 25.04.13 - klo 15:05 »
Oma asenne ratkaisee. Sekä poroissa että fantsussa saatat törmätä pelaajiin jotka mahdollisesti tuskastuvat jos joutuvat pelaamaan aloittelijoita vastaan. Näistä ei kannata itseensä ottaa! Jos toivot että sinuun suhtaudutaan suopeasti, tässä pari senttiäni:

1) Älä vitkuttele hirveästi. Jos kerrot reilusti olevasi aloitteilija, olen aivan varma että kaikki ymmärtävät kinkkisten päätösten vievän aikaa. Mutta jos homma menee siihen että jokaista siirtoa pitää miettiä pari minuuttia, olisi suotavaa ihan kunnioituksesta kanssapelaajaa kohtaan tehdä vaikka sitten huonoja pelipäätöksiä, tai antaa kaverille parhaimmillaan voitto jos homma venyy tasuriksi täysin omasta hitaudesta.
2) Kommunikoi tarpeeksi! Jos vastapelaaja alkaa nostella lupaa kysymättä vuorokorttia heti oman vuoroni combat-phasen jälkeen, saatan itsekin sortua tekemään tylyn huomautuksen siitä etten ole vielä vuoroa antanut. Eli jos jokin asia epäilyttää, tai et tiedä mitkä phaset ja triggerit on sopivia ilmoittaa, on parempi vetää yli kuin ali. Eli vähintäänkin ennen combattia kysytään "combat"?, eikä nostella vuorokortteja ennen kuin vastapelaaja ilmoittaa luovuttavansa vuoron sinulle.

Jos poroille satut, niin tervetuloa! Ei kannata stressata, perusasiat oppii todella nopeasti, ja jokainen muistaa millaista on ollut aloittelija. Itsekin toki olen aika noviisi, peliä on tullut pelailtua vasta reilu vuosi FNM-"tasolla", mutta sanomattakin lienee selvää ettei FNM:t ja prellut aiheuta enää samaan tapaan tutinaa ja kainaloitten hikoilua. Ja todella, mätäkkä is all about the funsies, eli ei kannata missään nimessä jättää tulematta. Kun alun hermoilut on hermoiltu niin jäljelle jää puhdasta euforiaa :)

EDIT: Prellujen ohella suosittelen ehdottamasti dräftäämistä, dräftäämistä ja dräftäämistä. Pakolliset puoli vuotta intensiivistä limitedin pelaamista, ennen kuin tuodaan se oma constructed-läjä mihinkään turnaukseen. ;D
« Viimeksi muokattu: 25.04.13 - klo 15:09 kirjoittanut Tiemuuu »

Poissa Armus79

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #10 : 25.04.13 - klo 19:38 »
EDIT: Prellujen ohella suosittelen ehdottamasti dräftäämistä, dräftäämistä ja dräftäämistä. Pakolliset puoli vuotta intensiivistä limitedin pelaamista, ennen kuin tuodaan se oma constructed-läjä mihinkään turnaukseen. ;D

Tosin limited ja constructed ovat aika lailla eri eläimiä. My $0.02. Toinen vaihtoehto on event deckin/lainadekin hankkiminen ja sitten pikkuhiljaa omia kortteja keräilemähän ja constructedin metaa opiskelemaan.
Does Black Lotus put you on a 20 turn clock? Does Tarmogoyf fly? Does Bob survive a gutshot? Can you pitch Emrakul to Force of Will?
Yeah. Didnt think so

Poissa Edvin

  Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • Grilled food is only good for one day.
Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #11 : 25.04.13 - klo 22:42 »
Kyllä, Poroille vaan. Itsekkin muutin toiselta paikkakunnalta pk-seudulle ja siellä otettiin tosi avosylin vastaan, en tosin ollut aloittelija mutta se ei muuta tilannetta. Keskiviikkona poroilla pelataaan casuaalimpaa formaattia EDH:ta kolmesta eteenpäin, jota kannattaa kokeilla kun on saanut vähän kokemusta ja kortteja. Sitten viidelta alkaa vuoro viikoin leka ja moderni joita en kyllä ihan heti suosittele kokeilemaan.

Poroille voi kyllä mennä milloin vaan lätkiin korttia, mutta kannattaa sopia etukäteen kaverin kanssa treffit pelailuun.

Poissa Willi4m

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #12 : 26.04.13 - klo 10:03 »
Vaikuttaisi siltä että ihan normaaleilla käytöstavoilla pärjää pitkälle :D Juurikin tämän takia ensin pitää opetella ne perussäännöt kotioloissa, ei ole aikomuksena tulla kenenkään pelejä pilaamaan koska "ööö, totanoin eiku taisiis eiks oo mun vuoro hä öö..."  ;D Nuo dräftit kyllä kieltämättä kuullostavat ainakin ideana hyvinkin hauskalta touhulta!

Figuista vielä sen verran: Saattaa hyvin olla että valitsin väärän paikan aloittaa, mutta ei silloin pienenä ollut kovin hieno kokemus kun omasta mielestä hienosti maalatut napit saivat aikaan avointa naurua ja pikaisen pelin jälkeen "hei, pelaaks munki kanssa, helpot voitot on aina kivoja"-heitot alkoivat. En yrittänyt toista kertaa.

Poissa Willi4m

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #13 : 16.05.13 - klo 16:40 »
En oikein keksinyt minne tämän kysymyksen laittaisin, laitetaan sitten omaan vanhaan lankaan.

Mitä pusseja Poromagian FNM-draftissa käytetään?

Eli nyt kun ensimmäiset kortit on ostettu ja kotiutettu, ensimmäinen vaihtokauppa koettu ja kämppiskin saatu ainakin lähelle magic-koukkua, perjantai lähestyy uhkaavasti ja sitämyöten ensimmäinen FNM. Tarkoituksena olisi mennä poroille vieraaksi pasilaan ja kokeilla dräftäämisen ihanuutta. Netistä on tullut lueskeltua pelottava määrä "beginners guide for drafting"-tyyppisiä artikkeleita, joten perustaktiikat (BREAD) alkavat olla jollain tavalla ainakin teoriassa hallussa. Ainoa asia mitä en ole vielä saanut aikaiseksi on käytettävien boostereiden ulkonäön selvittäminen jotta voisi hieman etukäteen tutkailla kortteja että olisi edes jotenkuten kartalla. Jos joltakulta tämä tiedonjyvänen löytyy, jakakoon sen nyt tai itken itseni uneen... Toki myös yleiset kikat ja vinkit dräftäilyyn ovat tervetulleita!

Poissa chlb

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #14 : 16.05.13 - klo 16:59 »
Mitä pusseja Poromagian FNM-draftissa käytetään?

FNM-draftit taitavat järjestäen olla aina uusinta settiä/blokkia, riippuen miten kyseistä tuotetta tulee draftata.

Tällä hetkellä avaat kolme pussia seuraavassa järjestyksessä: Dragon's Maze, Gatecrash, Return to Ravnica.

Poissa Willi4m

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #15 : 16.05.13 - klo 17:47 »
Kiitoksia, nyt pitääkin alkaa opiskella.  :D

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #16 : 20.05.13 - klo 10:47 »
Kiitoksia, nyt pitääkin alkaa opiskella.

Keskity ensin sarjojen commoneihin. Tai tietysti voit tsekata kaikki kortit, mutta tämä riippuu ihan omasta fiiliksestä ja siitä, miten paljon pystyy omaksumaan uutta tietoa kerralla.

Poissa Armus79

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #17 : 20.05.13 - klo 13:21 »
Kiitoksia, nyt pitääkin alkaa opiskella.  :D

Limited foorumissa onkin oiva opas aloitteleville dräftääjille.
Does Black Lotus put you on a 20 turn clock? Does Tarmogoyf fly? Does Bob survive a gutshot? Can you pitch Emrakul to Force of Will?
Yeah. Didnt think so

Poissa Gagis

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #18 : 20.05.13 - klo 13:38 »
Kiitoksia, nyt pitääkin alkaa opiskella.  :D
http://draft.bestiaire.org
Tuota naksuttelin itse pari päivää, ennen kuin lähdin ekaan draftiini. Toimii.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Willi4m

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #19 : 21.05.13 - klo 13:10 »
Nyt voin antaa omakohtaiset vinkkini aloittelijalle joka osallistuu ekaan dräftiinsä: Älä harjoittele liikaa, se on turhaa. Omalta osalta tuli selattua kortteja, opeteltua dräftitaktiikkaa ja strategiaa ja kaikkea muuta. Mutta, koska uusi asia ja jännityskerroin, heti kun eka boosteri avautui haihtui kaikki tieto päästä ja olin tyhjän päällä, eksyneenä, kädessä nippu kortteja joista ei meinannut tajuta mitään  ;D Toki jos olet henkilö joka ei jännitä uusia tilanteita pätkän vertaa vaan osaa pitää pään kylmänä harjoittelu auttaa varmasti. Toivottavasti seuraavalla kerralla ei omalla kohdalla räjähdä käsiin yhtä pahasti.

Poissa Dreamer Insane

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #20 : 18.06.13 - klo 13:38 »
Alotittelijat on just jees, varsinkin jos tosiaan kertovat olevansa sitä heti ja ovat halukkaita oppimaan. Kiva nähdä kun porukan peli ja pakanrakennustaito paranee.

Mutta harva asia on yhtä raivostuttava kuin aloittelija joka ei suostu uskomaan että jokin kortti tai strategia on huono. Siinä karisee sympatiat hiton nopeesti kun joku inttää että Browbeat tai Dash Hopes (tai herraisä Angel's Feather) on hyvä pahvi tai vastaavaa.

Poissa Dubter

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #21 : 18.06.13 - klo 14:11 »
Mutta harva asia on yhtä raivostuttava kuin aloittelija joka ei suostu uskomaan että jokin kortti tai strategia on huono. Siinä karisee sympatiat hiton nopeesti kun joku inttää että Browbeat tai Dash Hopes (tai herraisä Angel's Feather) on hyvä pahvi tai vastaavaa.

Kannattaa kuitenkin muistaa että aloittelijalle on usein hankala hahmottaa pelin syvempää ideaa joka ei ole vain se mitä kortissa lukee.  Aloittejalle parasta voi olla isomies joka lyö kovaa ja kortti etu tuntuu mitättömälle asialle.

Muistan itsekin aloittelija aikani jolloin pidin monia kortteja todella hyvinä ennen kuin tajusin pelin syvenmän idean. Tästä voin antaa esimerkkinä sen että aloittelijana pidin Dark Confidanttia paskana lappuna ja parasta mitä tiesin oli juurikin Browbeatin kaltaiset muka hyvät laput.

Hyvä tapa osoittaa joidenkin korttijen ja taktiikoiden heikkous on pelata aloittelijan kanssa ja antaa hänen itse tajuta asia. Se voi kestää jonkin aika mutta se tapahtuu varmasti jossain vaiheessa.  Virheistä oppii ja vitutus on paras opettaja :D

Poissa Dreamer Insane

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #22 : 18.06.13 - klo 15:18 »
Ite olen yrittäny kannustaa hiljattain aloittaneita kavereita hankkimaan sweeppereitä, ajaa korttietuajattelua ja muutenkin "oikeaa Magicia" kotiin tehokkaimmin, veikkaan ma.

Poissa Willi4m

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #23 : 19.06.13 - klo 11:17 »
Pelaamalla oppii parhaiten. Teoriaa voi opiskella, mutta useimmat "hienostuneemmat" asiat eivät kyllä päähän uppoa ennen kuin ne on tarpeeksi monta kertaa sinne hakattu parempien pelaajien toimesta. Alkaa omat keittiönpöytäpelaajakaverit jotka aloitti pelaamisen mun kanssa samaan aikaan pikkuhiljaa kypsyä meikäläisen dekkeihin, varsinkin kun noista dräfteistä on saanut sen verta vakuuttavat kasat lappuja kotiinviemisiksi. On muka liikaa yritystä...  ;D  "Ei helkkari, onko sillä taas toi R/W-dekki pöydällä?!"

Mun mielestä se Sinister Possession on kyllä edelleen hyvä kortti  :-[

Poissa rukif

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #24 : 19.06.13 - klo 11:50 »
Keittiönpöytä pelit on mukavia tiettyyn pisteeseen asti. Meidän pienessä piirissä ne keittiönpöytäpelit meni loppujen lopuksi siihen, että kun kaverin pakat oli tiedossa niin omat pakat rakennettiin pelkästään sitä vastaan. Pelattiin paljon semmosia kortteja jotka oikeasti ei tee mitään jos vastaan tuleekin joku muu kun se tuttu kaverin pakka.

Tosta Sinister Possessionista, ihan mielenkiinnosta kysyn että millaseen mieheen tuo on sun mielestä hyvä laittaa?

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #25 : 19.06.13 - klo 11:51 »
Mun mielestä se Sinister Possession on kyllä edelleen hyvä kortti  :-[
Tämä johtunee peliseurastasi. Kyseinen kortti on erinomainen esimerkki täysin pelikelvottomasta kortista missään pakassa koskaan ikinä milloinkaan.

Poissa Willi4m

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #26 : 19.06.13 - klo 23:07 »
Tosta Sinister Possessionista, ihan mielenkiinnosta kysyn että millaseen mieheen tuo on sun mielestä hyvä laittaa?

Tämä johtunee peliseurastasi. Kyseinen kortti on erinomainen esimerkki täysin pelikelvottomasta kortista missään pakassa koskaan ikinä milloinkaan.

Ei sitä korttia kotona rakennetussa pakassa ole, johtunee varmaan siitä etten ole mustaa rakentanut vielä. Dräftätessä olen kyllä tykännyt käyttää jos mustaa on tuntunut minulle asti valuvan. Saa kivasti vastustajan ajattelemaan pari kertaa ennen kuin hyökkäilee sillä 1/x-flyerillään jos itsellä ei ole ketään joka osaisi blockata. Tilanteen mukaan toimitaan hyvin pitkälti.

Miksi se on pelikelvoton?  ???

Poissa Co

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #27 : 19.06.13 - klo 23:56 »
Miksi se on pelikelvoton?  ???

Koska se ei tee sitä mitä oikeasti haluat, vaan vasustaja päättää mikä on sille vähiten huono vaihtoehto.

Jos vasustajaa ei haittaa se, että sitä tulee 2 päähän, se ajaa (ts. iso creature). Jos vasustajaa haittaa että sitä tulee 2 päähän, se odottaa kunnes tarvitsee chumpata (ts. pieni creature). Oikea poisto (tragic slip tai doom blade), pultti (lightning bolt tai searing spear) tai disableri (pacifism tai oblivion ring) on niin paljon parempi, koska saat itse päättää mitä teet eikä vastustaja. Lisäksi tuo kortti ei tee mitään creatureille joilla käytetään abilityjä (Arbor elf tai Zarichi Tiger)

Lisäksi tuon kortin halvalla manacostilla ei ole niin paljon väliä, koska sille ei välttämättä löydy alussa targetteja (tyhjä pöytä?) eikä sillä loppupelissä tee juuri mitään.
« Viimeksi muokattu: 20.06.13 - klo 00:01 kirjoittanut Co »
"Fight? I cannot. I do not care if I live or die, so long as I can rest."

Poissa de-layer

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #28 : 20.06.13 - klo 08:26 »
Sinister Possessionin tapaisista korteista hyvänä limitedlappuna voisi mainita Lust for Warin. Kuten aikaisemmin mainittiinkin niin tässä lappusessa vastustajalle ei anneta vaihtoehtoja, se on aina ukkoa kenoon ja 3 kuonoon.

Näkikö Lust for War ikinä kuitenkaan peliä standardissa?

Poissa Thalian

Vs: Aloittelijat turnauksissa?
« Vastaus #29 : 20.06.13 - klo 09:14 »
Näkikö Lust for War ikinä kuitenkaan peliä standardissa?

No eihän se nyt standardiin tarpeeksi voimakas ollut, mutta limitedissä ihan hauska panostusplääni.