Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Tampereella aloitteleva  (Luettu 1510 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa badganondorf

Tampereella aloitteleva
« : 24.06.13 - klo 12:16 »
Terve!

MTG alkoi kiinnostamaan ja kyselisinkin, missä täydellisen uusnobon olisi hyvä saada opastusta Tampereelta päin? Muutin Tampereelle opiskelemaan ja korttipelihistoriaa on sen verran, että Pokémon TCG:ta on jonkun verran tullut hakattua. En viitsi kortteihin alkaa investoimaan hirveästi ennen kuin tiedän kiinnostaako peli oikeasti kun opiskelijabudjetti on suht rajattu niin mietin, että onko jotain paikkaa jossa pystyy lainata pakkaa JA saamaan opastusta samaan aikaan?

Ja pliis sanokaa, että MTG:ta pelataan jossain muuallakin kuin Hervannassa...

Kiitos jo etukäteen!

Poissa Viikumi

Vs: Tampereella aloitteleva
« Vastaus #1 : 24.06.13 - klo 12:32 »
Itse en Tampereella ole pelannut, paikassa en itseasiassa ole ikinä edes käynyt, mutta uusille pelaajille (jotka kuitenkin osaavat vähintään sääntöjen perusteet) Pre-releaset on hyviä paikkoja aloittaa.
http://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php/topic,67839.msg327955/topicseen.html#new 13.7 ja 14.7 on tuollaiset. Erittäin hyvä tapa kartuttaa sitä alun korttivarastoa ja nähdä millaista se mtg on keittiönpöydän ulkopuolella. Mikäli peli sitten ei kiinnosta, niin riippuen lappusaldosta, voi vaikka myydä lappunsa pois.

Eli hintahan tuolla on siis 25-30€ (muistaakseni tuollaista haitaria, varmaankin 30€), joka hieman siis kustantaa, mutta jos on kavereita jotka pelaavat, saattavat hyvinkin tarjota esimerkiksi diiliä että maksavat tuosta hinnasta osan ja pitävät avatuista lapuista sitten ne joilla tekee jotain ja jättävät sinulle sellaiset mistä voi sitten aloittelija pakkansa tehdä.
Osaaminen on taitolaji.

Poissa luma

Vs: Tampereella aloitteleva
« Vastaus #2 : 24.06.13 - klo 12:38 »
 Puolenkuun peleissä Keskustorilla on joka viikon perjantaina FNM-turnaus, jonne saattaa saada jopa pakan lainaan etukäteen kyselemällä.

Kuten Viikumi jo mainitsikin, niin vajaan kolmen viikon päästä on perussetin prerelease, joka on yksi aloittelijaystävällisimmistä turnauksista. Lauantain tai sunnuntain päiväturnaus maksaa TTY:llä 25 euroa, ja sisältää kuuden buusterin edestä kortteja joilla pelataan.

Jos Hervantaan asti jaksaa lähteä (ja miksipä ei jaksaisi), niin Tornimagic palvelee myös.

Poissa badganondorf

Vs: Tampereella aloitteleva
« Vastaus #3 : 24.06.13 - klo 20:09 »
FNM kuulostaa hyvältä, mutta tiedä häntä viitsiikö mennä pelailemaan kun ei sääntöjä osaa ja vastustajat todennäköisesti lähinnä masentuisivat kun en tiedä mistään mitään, hehe. Olen kuitenkin Espoossa kesälomalla joten asia on ajankohtaista vasta syyskuussa, mutta FNM:t varmaan jatkuvat syksylläkin. Täytyypi katsella lähempänä syksyä lisää ja tutusta sääntöihin vaikka sillä aikaa...


Poissa Mal

Vs: Tampereella aloitteleva
« Vastaus #4 : 24.06.13 - klo 23:18 »
Jos käytät Steamiä tai omistat playstationin tai xboxin niin suosittelen tutustumista Duels of the Planeswalkers peleihin. Demot niistä on ilmaisia missä saa pikaisen tutoriaalin siitä kuinka pelataan ja sitten saa vähän kokeillakkin tekoälyä vastaan. Noista peleistä omakin pelaamiseni lähti pari vuotta sitten.
Legacy is like an onion. There are multiple layers and crying is involved.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Tampereella aloitteleva
« Vastaus #5 : 25.06.13 - klo 07:37 »
Eivätkä ole koko versiotkaan hinnalla pilattu, kymmenisen taalaa näyttää olevan normiversion hinta. Löytyy myös iOS:lle ja Androidille.

Poissa Padishar

Vs: Tampereella aloitteleva
« Vastaus #6 : 25.06.13 - klo 11:01 »
Duels of the Planeswalkers ja Basic Rulebook auttavat alkuun. Tuokin sääntökirja on kohtuullisen pitkä, mutta MtG on monikerroksinen peli. Turnauksissa en suosittelisi pelaamaan ennen kuin pelin kulku on sen verran lapasessa, että se menee jokseenkin automaattisesti eteenpäin. Paras keinohan olisi saada joku toinen opettamaan alkeet.