Poromagia

Kirjoittaja Aihe: vaihtotaktikointia?  (Luettu 2231 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Sturmo

vaihtotaktikointia?
« : 09.10.13 - klo 07:11 »
mulla on 2x purphoros, god of the forge

livekaverini haluaisi vaihtaa multa toisen niistä (itse en siis näitä mihinkään tarvitse), sillä ei ollu tarjota mitään itseäni kiinnostavaa, mutta kylläkin vaihtoarvoltaan ihan hyviä mythicejä.
saisin siltä vaihdossa porojen hintojen mukaan enemmän kuin mitä annan

kymysys kuulosteleekin: onko kahden setti purphorosta live-vaihtoarvoltaan korkeampi kuin kaksi 'erillistä', vai kannattaisiko tällaisessa tilanteessa tehdä tuo vaihto? (olen huomannut että neljän setti korttia X on enemmän kuin neljä kertaa arvokkaampi kuin yksi X, livevaihdoissa siis)

sillä kysyn kun olen tosi epävarma ja aika arvokkaita (omalla mittapuullani) kortteja kyseessä

Poissa Wintersmith

 • Tampere
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • The Guilds of Ravnica Will Destroy Each Other
Vs: vaihtotaktikointia?
« Vastaus #1 : 09.10.13 - klo 08:05 »
Tuota taidetaan kutsua downtradettamiseksi. Eli yksi kallis kortti vaihdetaan useampaan halvempaan. Tuollaisessa vaihdossa on puolensa (määrä <>laatu), mutta yleisesti ottaen (eli en tiedä asiasta oikeasti ja puhun ympäripyöreitä) kannattaa vaihtaa kalliit kortit saman hintaluokan kortteihin, jos mahdollista.
Neljän kortin pelisetti voi olla hieman kalliimpi kuin neljä yksittäistä korttia, lähinnä vaivan säästämisen vuoksi.

Poissa mork

Vs: vaihtotaktikointia?
« Vastaus #2 : 09.10.13 - klo 09:00 »
2 ei ole enempää kuin 1+1 mielestäni
4 on enemmän kuin 1+1+1+1 koska monet haluaa pelisetin suoraan

Poissa Sturmo

Vs: vaihtotaktikointia?
« Vastaus #3 : 09.10.13 - klo 09:26 »
2 ei ole enempää kuin 1+1 mielestäni
4 on enemmän kuin 1+1+1+1 koska monet haluaa pelisetin suoraan
mutta mites kun godit on legendaryja, itse olen legendaryissa mieltänyt 2 tai 3 playsetiksi (poistoalttiudesta riippuen, joka indestructibleilla ei ole kovin korkea)?

mutta, käytännössä saisin siis yhden mythicin joka on lähes saman arvoinen kuin purpo, ja toisen halvemman sekä mahdollisesti päälle jotain unkkikäyttiksiä
jos 2x purpo ei ole merkittävän arvokas playset niin silloin menen vaihtoon
ja sitäkin mietin että miten kovaa kamaa nuo godit teidän mielestä on? porojen hinnoissa on varmaan aika paljon tämmöstä alkuhypetyskupla+standard -ilmaa

Poissa absurdimuukalainen

Vs: vaihtotaktikointia?
« Vastaus #4 : 09.10.13 - klo 09:43 »
Vaikka se on mytikki niin playset on edelleen 4x.

En ole vielä nähnyt Purphorosta yhdessäkään deckissä ja sen hinta on ollut kovassa laskussa MCM:ssä. Noista jumalista ainoastaan vihreä on nähnyt peliä standardissa tietääkseni (monovihreässä pakassa). Käyttäisin vaihtojen tekemiseen MCM:n hintakäppyrää, poroilla noi hinnat saa helposti toisen eduksi.


Poissa Sturmo

Vs: vaihtotaktikointia?
« Vastaus #5 : 09.10.13 - klo 11:11 »
kiitos hyvistä vastauksista :)

kyllä se taitaa olla vaihon paikka

Poissa Wintersmith

 • Tampere
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • The Guilds of Ravnica Will Destroy Each Other
Vs: vaihtotaktikointia?
« Vastaus #6 : 09.10.13 - klo 15:17 »
Missä menee rippauksen, downgreidauksen ja fair-traden rajat? Jos vaihdossa on esmes. 30 euron lappu, niin miten arvottaisitte vaihdot?
Ja vaihdatteko vain tarvitsemianne kortteja vai myös vain ns. vaihtamisen vuoksi?
« Viimeksi muokattu: 09.10.13 - klo 15:19 kirjoittanut Wintersmith »

Poissa Enterorrhexis

Vs: vaihtotaktikointia?
« Vastaus #7 : 09.10.13 - klo 15:31 »
Missä menee rippauksen, downgreidauksen ja fair-traden rajat? Jos vaihdossa on esmes. 30 euron lappu, niin miten arvottaisitte vaihdot?
Mielestäni rippausta alkaa olemaan se, että pyrkii tietoisesti vaihtamaan itselleen tai itseä kohdin kohdistuu vaihtoehdotus, jossa on selkeä etu toiseen nähden MUTTA arvoja ei tarkisteta tai ennemminkin niiden väitetään mututuntumalla olevan korkeampia kuin todellisuudessa on. Samalla kun kallista korttia väitetään vähemmän arvokkaaksi. Tuolloin ripataan

Downgradehan on oma valinta. Jos tarvitsee oikeasti läjän käyttistä/jätettä ja on valmis luopumaan jostain kalliista. Mun mielestä on downgraden raja kun ehdotus on lähtöisin kalliimman kortin omistajalta eikä päinvastoin.

Reiluinta on tosin vaihtaa kallista kalliiseen ja halpaa halpaan. Jos kyseessä on esimerkin 30€ lappu niin kyllä siitä vielä voi ottaa halvempia hintansa suht vakaasti säilyttäviä stapleja kokematta varsinaisesti downgradea. Etenkin jos kyseessä on arvonsa tulevaisuuden rotaatiossa menettävä t2 käyttis niin tuolloin vaihto voi jälkikäteen olla kannattavampi sille joka ottaa staplet. Tuon hetken reilu pysyy reiluna mutta jälkikäteen (jolla ei oo mitään väliä!) voi olla merkittävä up-/downgrade.
Niin, mutta kun teen Batterskullin ja se 0/0 token tulee sen mukana ja vastustaja tekee siihen sen että palautetaan sen tokenin omistaja käteen niin onko se siellä kädessä loppupelin vai mitä?

Poissa Puska

Vs: vaihtotaktikointia?
« Vastaus #8 : 09.10.13 - klo 19:08 »
Vaikka moni pyrkiikin vaihtohommissa välttämään downtradetusta ja formaateissa ristiin vaihtamista, kannattaa kuitenkin muistaa että nirsoillessa on vähemmän vaihtoehtoja. Käyttiksiä voi olla mukava säilöä kansiossa parempia kauppoja varten, mutta mitä iloa siitä on jos pakkasi on niiden takia puolikunnossa? Vähän samoista periaatteista käytiin joskus keskustelua myynnin puolella. Joskus sitä vaan joutuu ostamaan ylihintaisia kortteja, vain koska tarvitsee niitä kiireesti peleihin. Samoin välillä voi joutua luopumaan modern-käyttiksistä, jotta saisi vaihdoista "varmoja nakkeja".
« Viimeksi muokattu: 09.10.13 - klo 19:10 kirjoittanut Puska »

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: vaihtotaktikointia?
« Vastaus #9 : 10.10.13 - klo 11:37 »
Ei kai tuota eri arvoluokissa kaupankäyntiä voi oikeasti perustella mitenkään? Raha on rahaa ja arvo on arvo. Sitä totta kai voi perustella, ettei viitsi liikutella hirveän halpoja kortteja, koska ylimääräisen työn määrä alkaa muodostua aika ankean suureksi.