Poromagia

Kirjoittaja Aihe: "budjetti BUG:i"  (Luettu 3565 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Ahtii

"budjetti BUG:i"
« : 09.04.14 - klo 08:14 »
Elikäs , mulla ei ole yksinkertasesti varaa / kortteja pelata bugia , niin tein eri väreihin vähän samantyylisen listan (ilman vihreää ja deathriteä) mitä olen tässä testaillut varmaan toista sataa peliä. olen ollut tähän mennessä tyytyväinen.

4xWasteland
4xScalding tarn
4xBloodstained Mire
3xUnderground Sea
3xVolcanic Island
1xBadlands
1xCreeping Tar Pit

4xBrainstorm
4xPonder
4xDaze
4xForce of Will
2xSpell Pierce
4xHymn to Tourach
4xLightning Bolt

4xDark Confidant
4xDelver of Secrets
3xTrue-Name Nemesis
3xGrim Lavamancer


Eroina Bugi listoihin on Abrupt decay:n ja Deathriten menetys, tilalle saa vähän burnia (bolt ja lavamancer) En sano että välttämättä hyvä treidi, mutta näillä mennään. Mielipiteitä saa sanoa (tiedän että vähän heikkona golgari charmiin , zealous persecuteen etc...) mutta niidenkin ympäri voi pelata jonkin verran ! Lisäksi sideltä on techikkäitä juttuja  :o

Lavamancer on tehnyt hirveän hyvää työtä , tappaa hirmuisasti miehiä , ja burnaa TNN - Tarmo lockissa vastustajan yllättävän nopiaa (deathrite tietty tekisi saman , mutta Lavamancer tappaa sen deathriten)
Creeping Tar pit on ollut joka kerta hyvä kun nostanut sen. tekisi mieli ehkä pelaa kahta , mutta landi base on aika tiukoilla jo nyt (se voisi olla landi n.21)

Mielipiteitä? hulluja ideoita? Young pyromancer testattu cabal therapyjen ja probejen kanssa , mielestäni se "grixis delver" oli paska , 4 värisen paskaksi väittäminen kai viime SCG:n jälkeen vähän kyseenalaista , mutta en pidä anyway.
« Viimeksi muokattu: 09.04.14 - klo 15:15 kirjoittanut Ahtii »

Poissa syfilisx

Vs: "budjetti BUG:i"
« Vastaus #1 : 09.04.14 - klo 08:23 »
Deathritessä on puolensa, mutta on se Grim Lavamancerin parhaimmillaan ihan sairas ukko. Itse diggaan pelata UR-dekkejä erilaisissa muodoissaan ja Grim Lavamancer ollut aina dem nuts kaikissa paitsi comboa vastaan.
Pystyisitkö saamaan jotain good stuffia sisään vielä cuttaamalla piercet sidelle?
Tuleeko manabasessa usein ongelmaa, ettei ole näyttää BB joka sanoo GG T2?

Poissa weaselface

"budjetti BUG:i"
« Vastaus #2 : 09.04.14 - klo 09:56 »
Siinä vaiheessa kun Decay, Deathrite ja Liliana on poissuljettu, en ole vakuuttunut että musta splashi on Delver-deckissä hintansa väärti. Tiputtamalla mustan pois saisit pelata lisää 1cc polttoa ja Guideja jne. Saisit myös basic landeja joka on tällä hetkellä mukava bonus. Jos kuitenkin haluat pelata mustaa, harkitsisin Hymnien korvaamista Seizeillä ja/tai Inquizitioneilla.

4x Bob ja 4x Fow mainissa ei välttämättä ole paras yhdistelmä, sitäpaitsi neljäs Fow on mielestäni sidekamaa joka tapauksessa.

Disfigure on tyydyttävä Decay -sijainen, pistäisin pari mainiin. Tosin lisää polttoa saattaa olla suoraan parempi.

Oletko muuten kokeillut pelkkiä Probeja Lavamancerien kanssa?

Niin ja se Liliana ois kyl kiva..
« Viimeksi muokattu: 09.04.14 - klo 18:57 kirjoittanut weaselface »

Poissa Ahtii

Vs: "budjetti BUG:i"
« Vastaus #3 : 09.04.14 - klo 10:31 »
Thoughtseizejä , probeja , cabal therapyjä ja lilianaa on testattu. Liliana ei vakuuttanut. +1 ability satutti usein itseään enemmän kuin vastustajaa, se oli käytännössä edict you , gain 1 life. Hymni on ollut näistä ehdottomasti paras vaihtoehto. Manalle se on vähän raskas , mutta kun pelaan nyt tuota True-namea , niin lisäsin 2 landia tuohon perus 18 land baseen anyway. Nyt sinne mahtui tuo badlands. Lisäksi pakka pelaa 8x Cantrippeja joilla löytää kohtuullisen hyvin landia. Pyrin aina pitämään vähintään 3 landia pelissä , kun  spellit on niin tehokkaita , että on varaa pitää se 3 landia tiskissä. Erittäin harvoin manat kusee oikeastaan. Useiten stiffleen ja useaan wastelandiin, joskus myös yllättäviin wastelandeihin (turn 1 ug sea , turn 2 badlands) --> waste ug sea (tämän ympäri tietysti pelaa viimeiseen asti)

Musta splashi on erityisen hyvä Sideboard vehkeiden takia. (perish , engineered plague , edictit , discardia , etc)

Piercen slotti on joo vähän kyseenalainen , olen kuitenkin tähän mennessä perustellut ne mainiiin A) counteraa kaikki vastaukset true-nameen paitsi supreme verdictin B) Luultavasti itseäni parempien pelaajien jälkeen huonoin matchup on Miracles , Daze ei oikeen tunnu tekevän siinä mitään. tykkään että pakassa olisi siihen jotain kivaa, mikä ei olisi kuollut kaikkia muita vastaan (burni tietty voisi olla erittäin hyvää tässä)
« Viimeksi muokattu: 09.04.14 - klo 15:02 kirjoittanut Ahtii »

Poissa Ahtii

Vs: "budjetti BUG:i"
« Vastaus #4 : 14.05.14 - klo 09:27 »
Testaillut nyt pari viikkoa Deathrite splashilla kun pakka kuitenkin pysyi vielä järkevissä hinnoissa ja sain tarvittavat kortit helposti kasaan.
Cuttaukset tieltä oli kivuliaita, mutta decki saattaa olla hivenen parempi. (ero ei ole mielestäni huomattava)

Nykyinen lista:

4 Delver of Secrets
4 Deathrite Shaman
3 Dark Confidant
3 True-Name Nemesis

4 Brainstorm
4 Force of will
4 Lightning Bolt
4 Daze
1 Spell Snare

4 Ponder
4 Hymn to Tourach
1 Forked Bolt

4 Wasteland
4 Bloodstained Mire
4 Scalding Tarn
4 Underground Sea
2 Volcanic Island
1 Taiga
1 Badlands

SB:
1 Null Rod
1 Ancient Grudge
1 Umezawa's Jitte
2 Pyroblast
2 Thoughtseize
2 Spell Pierce
2 Grafdigger's Cage
1 Marsh Casualties
2 Grim Lavamancer
1 Surgical Extraction

Tar pittiä on ikävä , mutta en uskalla karsia turn 1 blue sourceja enempää. en omista Polluted deltoja niin en voi pelata tropicalia vihreänä sourcena (Saattaa olla seuraava hankinta jahka tuo rupeaa tosissaan ärsyttämään) Taiga on kuitenkin ollut ihan jees (olisin halunnut nähdä vastustajan ilmeen kun cockatrice testissä (mulligan 5) pelasin turn 1 : Taiga -> Deathrite , turn 2: Deathrite -> Pass , turn 3: 2 Vastustajan fetchiä deathriteillä --> True-Name Nemesis. Vastustaja dazettaa , Forceen takaisin :D (voitin pelin)

Poissa syfilisx

Vs: "budjetti BUG:i"
« Vastaus #5 : 14.05.14 - klo 09:51 »
Pidän asiallisena DRS:ää kyllä, helpottaa kovasti niitä T2 Hymneja ja sit ku on ne nutsit T2 Hymn + Waste nii aijaij ku makiata.

Poissa Peikko

Vs: "budjetti BUG:i"
« Vastaus #6 : 14.05.14 - klo 15:16 »
En kyllä itse pelaisi Taigaa. Ei sitä Deathriten vihreää abilityä tarvitse kun muutamassa MU:ssa, joissa Delver (dekkinä) yleensä on muutenkin niskan päällä. Toki joissain tilanteissa racen voittaisi juuri sen parin elemän ansiosta, mutta väitän silti, että useammin voitat paremman manabasen ansioista. Ancient Grudgea ei toki voi enää sidellä sen jälkeen pelata, mutta en kyllä kovin suureksi menetykseksi sitäkään laskisi. Jos reanimator on kotometassa iso juttu, niin sen voi laittaa vaikka sidelle. On myös ihan hyvä sidettää delver-mirrorissa.

Poissa Ahtii

Vs: "budjetti BUG:i"
« Vastaus #7 : 14.05.14 - klo 18:40 »
Dredge , Reanimator , Burn ja Delver matchupit , sekä Dark Confidantit omassa pakassa riittää minulle syyksi pelata vihreä source main deckissä. Ymmärrän ,että taiga on hyvin paska , mutta toisaalta olisi se tropical islandikin hyvin paska. Jos päädyn siihen että Landit kusevat liikaa Taigan ja Badlandsin takia , uskon että on aika tarkastella kriittisesti Hymn to Touracheja noiden landien sijaan (Tropical island on vielä huonompi kuin Taiga hymnin kannalta)
Vaikka manabase on ahne , sanoisin että se on silti ERITTÄIN hyvä.

6+8 Sinistä sourcea (8 fetch , 4 ug sea , 2 volcanic)
5+8 Mustaa sourcea (8 Fetch ,4 ug sea , 1 Badlands)
4+8 Punaista sourcea (8 Fetch , 2 volcanic , 1 badlands , 1 taiga)
1+8 Vihreää sourcea (8 fetch , 1 taiga)

Pelaan kuitenkin normaalia 18 land delverin manabasea + 2 Non blue dualia.

Sen sijaan että pelaisin taigaa sidellä , sidetän sen ulos joissain matchupeissa. (Esimerkiksi storm , jossa myös True-Name Nemesikset saavat lähtöpassit)

Poissa Peikko

Vs: "budjetti BUG:i"
« Vastaus #8 : 14.05.14 - klo 20:29 »
En mä sitä Tropicaliakaan pelaisi. Enkä itsekään usko tuon manabasen olevan huono, mutta yhden ländit kädet ovat monesti täysin pelattavia, usein jopa hyviä, sillä edellytyksellä että se ländi on sininen. Ahneus on hyve, mutta DRS:n vihreän abilityn aktivointi on kyllä ollut minulla niin harvinaista Delverissä, että pelkästään sen takia en enää nykyään vihreää splashaa. Burnia kun ei pahemmin ole turnauksissa näkynyt ja Reanimator on hyvä MU muutenkin. Dredge harvemmin kaatuu suoraan yhteen DRSään, mutta siinä sitä toki kaipaisi. Mirrorissa on aika sama kumman abilityn aktivoi, ellei kyseessä ole joku äärimmäistapaus, missä nimenomaan tarvitaan se uusi vuoro, jotta voitaisiin voittaa race.

Summa summarum, mielestäni nuo MU:t ja tilanteet ovat harvinaisia ja väitän, että se Creeping Tar Pit tulisi Taigan tilalla voittamaan enemmän pelejä. Tai ainakin se aiheuttaisi vähemmän mulliganeja.