Poromagia

Kirjoittaja Aihe: päivi_räsänen.dec  (Luettu 3594 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Frost

päivi_räsänen.dec
« : 30.08.14 - klo 01:42 »
Löysin joskus keväällä netistä modern decklistan (muistaakseni Travis Woo:n tekemä), jossa oli ideana "Mono White Only Enchantments" -control. Deckissä oli vihanallejen tapaan ideana estää, vaikeuttaa ja hidastaa vastustajan peliä, mutta creaturejan sijaan pelkkien enchantmenttien avulla. Enchantmentit myös tukisivat toisiaan ja toimisivat itessään deckin winconina (Sphere of Safety ja Sigil of the Empty Throne).

Tykästyin ideaan, koska decki oli A) budjetiltaan suhteellisen halpa modern deckiksi toteuttaa (monovärinen, ei fetsejä) B) sillä olisi teoriassa paperilla vastauksia moniin modernin metan pelatuimpiin toptier deckeihin. Hommasin kortit ja nyt on muutaman kuukauden, eli kesän ajan, tullut testailtua pakkaa.

Deckille vakiintui nopeasti lempinimi "Päivi Räsänen", koska teemanahan on osaltaan "kielletään kaikki". Nihkeäksikin sitä on haukuttu ja raskaaksi pelata vastaan. Voittoprosentit deckillä ovat olleet yllättävänkin hyvät, johtuen ehkä siitä että maindeckissä pystyn pelaamaan paljon asioita, jotka olisivat monessa muussa deckissä korkeintaan vihakortteina sidellä. Tietenkin siinä on myös riskinsä, sillä osa maindeckistä on täysin kuollutta tiettyjä deckejä vastaan. Esimerkkinä 3x Leyline of Sanctity mainissa, on tietyille deckityypeille todella raskas (burni, millaus, discard), mutta jossain matchupeissa se lähinnä vain tuottaa nopeaa devotionia.

Devotion onkin deckissä erittäin tärkeässä roolissa ja sitähän riittää koska enchat ovat tietenkin permenentteja. Nykthos, Shrine to Nyx on koko deckin selkäranka, jota ilman decki olisi välittömästi täysin unplayable. Nykthos varmistaa että tärkeiden 5-droppien (Sphere of Safety ja Sigil of the Empty Throne) ramppaaminen pöytään onnistuu pelkästään 3:lla ländillä pöydässä.

Koska decki ei käytännössä pelaa itse creatureita ollenkaan (1off Heliodia lukuunottamatta, joka on myös encha), niin vastustajat joutuvat pitämään käsissään turhia creaturepoistoja.

Ensisijainen voittokeino on vastustajan pelin lukottaminen, turhautuminen ja scooppaaminen. Toisina voittokeinoina ovat Sigil of the Empty Thronen enkelispämmi ja Heliod, God of the Sun:lla / sen tuottamilla  2/1 tokeneilla ajaminen. Huomasin että muuten Modern-formaatissa surkeat scry-ländit toimivat näin rauhallisessa deckissä hyvin, koska on tärkeää nostaa oikeat enchat/ländi oikeaan aikaan ja scry helpottaa sitä huomattavasti. Koska kyseessä on käytännössä Mono White decki, ei scry-ländien väreille ole väliä, mutta päädyin Temple of Enlightenmenteihin, joiden avulla sain spläshättyä hiukan sinistä ja myös muutamat Celestial Colonnadet mukaan kolmansiksi voittokeinoiksi.

Kuten aiemmin sanottu, deckille parhaat matchupit ovat ne missä maindeckin Leyline of Sanctityt pilaavat heti vastustajan deckin idean (burni, millaus, discard, Scapeshift). Se toimii myös hyvin perusreiluja creaturepohjaisia deckejä, kuten Zoota vastaan. Myös Twinin/Podin etc. combodeckien kanssa decki pärjää, koska maindeckissä on paljon combovihaa ja Runed Halon / Nevermoren avulla combon osio voi nimetä häiritsemästä. Affinitya ja Living Endia vastaan on myös mukavat aseet, etenkin sidetysten jälkeen.

Pahimmat matchupit ovat tähän mennessä olleet ultranopeat aggrot, kuten Infect. Deckit jotka voittavat ajelemalla yhdellä creaturella vuorolla 3, jollain itse ehtii ehkä vasta saada peliin ensimmäisen Ghostly Prisonin, eivät juuri ehdi välittää deckin hitaasti kasvavasta lukosta. Lisäksi tietenkin kaikki sininen kontrolli, eli counterspellit ovat pahoja deckille. Counttereihin olen koittanut miettiä aseita edes sidellä, ainoa mitä olen keksinyt olisi sininen Leyline of Anticipation, jonka avulla voisin castata enchoja flashina vastustajan endissä ja pakottaa käyttämään manat kynäreihin omalla vuorollaan?

Deckin suurin heikkous tietenkin massaenchatuhot, joita valitettavasti modern-laillisina löytyy liikaakin etenkin vihreältä ja valkoiselta, esim. Back to Nature. Omaksi onnekseen decki ei ole toptierkamaa tai kovin pelattu/tunnettu, joten harva niitä sidellään pitää. Deckin vahvuus turnauksissa onkin ehkä yllätysmomentti, kun vastustaja ei tiedä mitä on vastassa. Sitten kun omassa metassa decki on ruvennut olemaan tuttu ja pelikaverien sidet räätöilyy sitä vastaan, huononee decki vauhdilla. Olen yrittänyt mahdottaa omalla sidelle Open the Vaultsit vastaukseksi vastustajien massaenchapoistoihin, mutta se tuntuu vähän liian kömpelöltä. Mana Tithe?

On/off kortteina siden ja mainin on pomppinut Path To Exilet, Idyllic Tutorit ja Endless Horizons. Patheja en aluksi pelannut mainissa lainkaan, mutta infectin kaltaiset ulta-aggrot pakotti siihen. Idyllic Tutoreita omistan ja korttihan on teoriossa tässä deckissä valuet, mutta usein ne tuli vain ekan pelin jälkeen sidetettyä ensimmäisenä ulos. Endless Horizons antaa uskomatonta korttietua, jos sen uskaltaa pelata pöytään (tietää ettei vastustajan deckissä ole siihen poistoa), koska varma land drop, deckin thinnaus parhaimmillaan 10landista ja se että nostaa lähes varmasti joka vuoro uuden enchan eikä ländiä - ovat aika kivoaj ja vahvoja efektejä.

Main:
4x Porphyry Nodes

4x Runed Halo
4x Suppression Field

2x Banishing Light
2x Oblivion Ring
4x Ghostly Prison
4x Nevermore

3x Leyline of Sanctity
1x Heliod, God of the Sun

3x Sphere of Safety
4x Sigil of the Empty Throne

2x Path To Exile

10x Plains
4x Flagstones of Trokair
4x Temple of Enlightenment
2x Celestial Colonnade
3x Nykthos, Shrine to Nyx


Side:
2x Greater Auramancy
2x Kataki, War's Wage
2x Open the Vaults
2x Path to Exile
2x Rest in Peace
2x Stony Silence
2x Wrath of God
1x Endless Horizons


Maybe:
Idyllic Tutor
Leyline of Anticipation


Tämmönen halpishassutteludeckihän tämä pääosin on, verrattuna niihin "oikeisiin" isojen poikien modern-deckeihin. Mutta ainakin itellä on ollut ihan hauskaa ja tasaista haastaa tällä niitä toptier -metankin deckejä.

Toivoisin kommentteja, ideoita ja kehitysehdoksia näillä raameilla deckille. Mitä pitäisi teidän mielestä heittää pois / mitä laittaa sisään? Onko land base typerä? Liikaa täppiländejä? Tarkoitus olisi kuitenkin pysytellä mahdollisimman Mono White linjalla, eikä lähteä enempää U/W -deckiksi. :)

Lisäksi jos jollain on kokemuksia samankaltaisen deckin pelaamisesta, kuulisin mielelläni miten on pelittänyt muilla? Kuulin, että ilmeisesti ainakin KuukkaConissa jollain oli ollut joku tämän tyylinen viritelmä?
« Viimeksi muokattu: 30.08.14 - klo 01:44 kirjoittanut Frost »

Poissa SahtiAine

Vs: päivi_räsänen.dec
« Vastaus #1 : 30.08.14 - klo 07:32 »
Favor of the mighty voisi olla toimiva kortti noita infectiä ja boglea vastaan, jotka mainitsit onglemaksi.

Poissa Wrakis

  • Kuopio
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Karplusan Forest, punaista, Birds of p... Eiku vit
Vs: päivi_räsänen.dec
« Vastaus #2 : 30.08.14 - klo 08:18 »
Ekana nyt tulee mieleen Story Circle, mikä voisi olla hauska tuollaiseen pakkaan.

Ps. häiritseekö combot?
« Viimeksi muokattu: 30.08.14 - klo 08:28 kirjoittanut Wrakis »

Poissa Frost

Vs: päivi_räsänen.dec
« Vastaus #3 : 30.08.14 - klo 14:05 »
Kappas, tuo Favor of the Mighty ei ole ollut edes tiedossa/mielessä. Voisihan sitä testailla, pilaa ainakin vihreäpohjaiset boostimisaggrot. Tosin se ei synergioi kovin hyvin sitten ehkä tarvittaessa omien Path to Exilejen kanssa?

Story Circle on toki käynnyt mielessä alusta asti, en vaan oo löytänyt sille sopivaa paikkaa deckissä. Lähinnähän se on kovin burnia/monovärisiä deckejä vastaan, mitä omassa metassa on melko vähän Modernissa. Mitä sen tieltä karsisi pois? Leylinet, Runed Halot ja Ghostly Prisonit hoitaa samaa asiaa monipuolisemmin ja ilman manamaksua abilitysta.

Rule of Law menee varmasti heti sidelle, jos rupeaa Stormia tulemaan paljon vastaan. Käytännössähän siitä ei olisi omalle pelaamiselle nytkään mitään haittaa, kun etenkin alkupelissä tulee pelattua vain se 1 encha vuorossa. Mutta loppupelissä, Nykhtoksen rampilla ja enkelikone pöydässä, niitä enchoja haluaa mahdollisimman paljon kerralla pöydälle, etenkin jos osa niistä counteroidaan. Hyvä kortti toki.

Poissa Anssi

Vs: päivi_räsänen.dec
« Vastaus #4 : 30.08.14 - klo 14:22 »
Tectonic Edge + Crucible of Words + Ghost Quarter käy aika nopeesti raskaaksi controlleille (ja tronille).
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä