ainoat mitkä matsää on nimet ja kortin tekstit, nekö riittää rikkomukseen?
Nimet ei ylitä teoskynnystä, eikä välttämättä sääntötekstitkään, mutta teknisesti ottaen flavor teksti jo selkeästi riittää tekijänoikeusrikkomukseen. Sääntötekstistäkin pystyisi varmaan jo yrittämään jotain haastetta, mutta teoskynnysten rajasta on eri tuomareilta ja eri maissa todella vaihteleva skaala tulkintoja. Voi verrata siihen, että söhköpostiviestejä on useasti yritetty esittää oikeudessa teoskynnyksen ylittävinä.
mites nämä heebot jotka maalailee magic korttien päälle ja myyvät niitä?
Muokkaamista käsitellään eri maiden laeissa hieman eri tavalla, mutta tuossa tapauksessa tavaramerkki on kiinni aidossa Hasbron valmistamassa tuotteessa eikä ole väärennetty. Siitäkin saisi ehkä saivarreltua oikeusjutun, jos asianomistaja osaisi saivarrella oikein hyvin, kuinka alterointi voi erehdyttää asiakkaita ja luoda valheellisen mielikuvan huonolaatuisesta Hasbron tuotteesta, muttatuota siinä takerruttaisiin jo melkoisiin lillukanvarsiin, eikä varmaankaan haaste menis läpi edes Jenkkien oikeudessa. Kalliiksi tuollainen haaste tulisi kuitenkin puolustajalle.
Jos Hasbro olisi yhtä kammottava lafka kuin esimerkiksi Games Workshop, niin se saisi kustua faniensa muroihin ihan tosissaan, koska juuri mitään kivaa ei voi tehdä rikkomatta jotain tekijänoikeutta tai tavaramerkkiä. Onneksi Hasbro ei ole ihan niin paska lafka, eikä niillä olekaan mitään syytä alkaa copyright-trolleiksi, sillä sen tuoma huono maine vain vähentäisi heidän tekijänoikeuksiensa ja tavaramerkkiensä arvoa. Games Workshophan spämmää juurikin tällaisia oikeusjuttuja aivan jatkuvasti.