Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Veteraani aloittelijan saappaissa  (Luettu 3038 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Neddie73

Veteraani aloittelijan saappaissa
« : 26.07.15 - klo 14:17 »
Heipä hei!

Olen aloittanut MTG'n joskus Revisedin aikoihin ja lopettanut myöskin moneen kertaan. Nyt en ole koskenutkaan likemmäs 10 vuoteen kortin korttiin ja Fantasiapeleillä nyt vierailessani jäi koukku huuleen. Ostin tuon Origins deck builder paketin pienemmän ja isomman (~25€, 42€). Avokkaan kanssa tuossa alettiin pelailla ja totesin et vanhoja 4th edition ns. peruskortteja ei tuntunut olevan yhtään (esim. Giant growth/Lightning bolt).

Jos nyt alkaisin laajentamaan korttivalikoimaa mihin minun kannattaa panostaa, jotta tulisi hankittua peruskortit ja olisin ajan tasalla "kehityksessä"? Mitä blokkia tai settiä kannattaisi boostereita ostaa? Kortti valikoimat on kyllä ihan eri sfääreissä mitä ne oli "nuoruudessa".

Kiitollisin terveisin!  ;D

Poissa Chill79

Vs: Veteraani aloittelijan saappaissa
« Vastaus #1 : 26.07.15 - klo 14:53 »
Originssia jonkinverran ja khans-blockkia tai vaihtoehtoisesti odotat seuraavan setin ilmestymiseen ja "aloitat" siitä.

-Jyri-

Poissa Vicard

Vs: Veteraani aloittelijan saappaissa
« Vastaus #2 : 26.07.15 - klo 14:57 »
Riippuu vähän myös siitä mitä formaattia ja kuinka "competetive" tahtoo pelata. Casuaalipelien kanssa ei mitään väliä mitä hankit kunhan itse tykkäät.
Jos standardia on tarkoitus pelata Khan blokki ja Origins on ihan hyvä aloitus.

Poissa Haumando

Vs: Veteraani aloittelijan saappaissa
« Vastaus #3 : 26.07.15 - klo 15:20 »
Täältä voi katsella mitä kortteja turnauspakoissa käytetään eniten:
http://www.mtgtop8.com/topcards?f=EDH&meta=87 (valittuna kasuaalin tyylinen commander)

Boostereista ei saa hirveänä rahoilleen vastinetta, koska niissä on useimmiten hyvät peruslaput melko harvassa. Yksittäisinä ostettuna staplet saa paljon halvemmalla. Jos välttämättä haluat ostaa boostereita niin modern masters ja khans of tarkir ovat varmaankin parhaimpia sijoituksia staplejen suhteen.

Poissa Ksanen

Vs: Veteraani aloittelijan saappaissa
« Vastaus #4 : 26.07.15 - klo 15:20 »
En tiedä onko boostereiden ostaminen joidenkin tiettyjen korttien toivossa kovin kannattavaa. Jos haluat jonkin tietyn kortin, se kannattaa ostaa irtokorttina. Hintoja ja niiden kehitystä voi seurata mm. MagicCardMarketin sivuilta.

Formaatteja on nykyään useita mm. standard, modern, legacy ja edh. Näiden säännöistä voi lukea magicthegatheringin omilta sivuilta (http://magic.wizards.com/en/game-info/gameplay/rules-and-formats). Keittiönpöydällä voikin sitten pelata omilla ehdoilla.

Oletko säilyttänyt vanhat korttisi? Niiden joukossa voi olla jotain arvokasta ja pelikelpoistakin.

Poissa Rancid-

Vs: Veteraani aloittelijan saappaissa
« Vastaus #5 : 26.07.15 - klo 15:32 »
Olennainen kysymys taitaa olla juurikin se, minkälaista pelailua haluat harrastaa.

a) Nostalginen tuuttailu vanhoilla vehkeillä --> kaikkein voimakkaimpia kortteja lukuun ottamatta vanhat kortit ovat aika halpoja hankkia sellaisenaan.
b) Kasuaali läiskyttely keittiönpöydällä parin kaverin kanssa --> ketjussa aiemmin mainittu EDH (formaatin "oikea" nimi) aka Commander (Wizardsin myyntinimike) on casual-pelaajien suosiossa ympäri maailman, ja lisäksi moninpeliin suunniteltua touhua. Formaatin suosio on kasvattanut EDH-herkkujen hintaa, mutta ei tämäkään kovin isoa kertainvestointia vaatine, että jonkinlaiseen alkuun pääsee.
c) Tuoreet kortit ja ehkä jopa Standardin pelaaminen --> hanki Khans-blokin ja Originsin parhaat palat singleinä, ja odota syksyllä julkaistavaa Battle for Zendikaria.

Edit: meni nyt vähän päällekkäin muiden kommenttien kanssa mutta menköön.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Neddie73

Vs: Veteraani aloittelijan saappaissa
« Vastaus #6 : 26.07.15 - klo 15:46 »
Omat kortit on tullut kaikki myytyä valitettavasti. Eli tietty tämän päivän pulkkaan haluaisin et mitä ihmiset käyttää ja enempi olen keittiönpöytä kuin turnaus. Tässä taisi tullakin jo hyviä vastauksia, kiitoksia kovasti.

Poissa Haumando

Vs: Veteraani aloittelijan saappaissa
« Vastaus #7 : 26.07.15 - klo 16:00 »
Valmiit commander pakat ovat myös hyvä investointi aloittelijalle, jos kyseistä formaattia kiinnostaa pelata. esim: http://poromagia.com/magic/107342-commander-2014-sworn-to-darkness.html

Duel Decks pakkauksissa on myös melko paljon stapleja hintaan nähden, eikä pakan kasaamistakaan tarvi itse miettiä sen kummemmin.
« Viimeksi muokattu: 26.07.15 - klo 16:04 kirjoittanut Haumando »

Poissa yugular

Vs: Veteraani aloittelijan saappaissa
« Vastaus #8 : 26.07.15 - klo 17:25 »
Khansissa reprintatut Onslaught fetsit kannattaa hankkia jokatapauksessa. nyt.
paupertothepeople.proboards.com