Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Project: Lega Champs  (Luettu 8210 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Wintersmith

 • Tampere
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • The Guilds of Ravnica Will Destroy Each Other
Project: Lega Champs
« : 03.11.15 - klo 18:06 »
Yritän valmistatautua tulevaan Legacy Championshipiin ja sain epämääräisen ajatuksen kirjoittaa siitä, miten koetan valmistautua tulevaan koitokseen.
Valmistatuminen alkoi viime viikon PKP Legacyn jälkeen, kun Avez mainitsi Champsien lähestyvän. Pelit menivät keskiviikkona ns. penkin alle, 1-1-2 tulos ei ole parhaasta päästä. Tuo "voittokin" tuli byestä. Vastassa olivat Storm, Pox, mono-R Sneak Attack/Through the Breach.
Seuraavana päivänä aloin taas tutustumaan paremmin legacyyn ja mitä siinä on tapahtunut. Scg:n youtube kanava, the Source, dci judge center, google haut. Muutin hieman maindeckiä ja sideä ja kokeilemaan onneani 931:n peleihin.

// Deck: Wintersmithin Maverick (60)

// Lands
2 Bayou
1 Dryad Arbor
1 Forest
1 Gaea's Cradle
1 Horizon Canopy
1 Karakas
1 Plains
2 Savannah
1 Scrubland
1 Swamp
3 Verdant Catacombs
4 Wasteland
4 Windswept Heath

// Creatures
4 Mother of Runes
1 Noble Hierarch
4 Deathrite Shaman
1 Gaddock Teeg
3 Qasali Pridemage
2 Stoneforge Mystic
4 Thalia, Guardian of Thraben
1 Scavenging Ooze
4 Knight of the Reliquary

// Spells
4 Green Sun's Zenith
4 Swords to Plowshares
1 Umezawa's Jitte
2 Sylvan Library
1 Sword of Fire and Ice
1 Sword of Light and Shadow

// Sideboard
SB: 4 Thoughtseize
SB: 3 Pithing Needle
SB: 2 Zealous Persecution
SB: 1 Gaddock Teeg
SB: 2 Abrupt Decay
SB: 2 Ethersworn Canonist
SB: 1 Krosan Grip

R1 vs. Stax.
G1: Mulligoin 2 kertaa 1 länderin pois. 5 oli keep. Stax Wastesi ekan landin, pelasi CotV:n ja mitä muuta Stax nyt pelaakaan. 2 ländiä, Thalia ja vastustajan Lodestone Golem ja CotV riittivät helppoon voittoon.
G2: Sideltä 2x Decay, Krosan Grip, pois 2x StoP (MoR olisi ollut parempi ja niitä otin pois kolmospeliä varten) ja Teeg(?).
Staxin peli kusi manoihin. 1 Ancient Tomb (teki enemmän vahinkoa vastustajaan kuin minun creaturet), 1 Mishra's Factory, + Crucible of Worlds +hidasteita.  Minulla taisi olla Thalia, Knight ja sopivasti Wastelandeja pitämään Factory pois tieltä. Ja sekoittaessamme pakkoja g3 huudettiin aika ja julistettiin tasapeli.

R2: vs. UR Delver
G1: Alku oli todella näppärää pelaamista minulta. Mutsi-ketjupultti. Thalia->Daze. Mikä Daze? Millä Islandilla? Mistä tuo tuli? Luulen, että hävisin pelin tuossa vaiheessa, mutta matsi jatkui. Lavamacer sai StoPista ja jotain muuta tapahtui. Lopulta pöydässä oli Delveriä, Pyromanceria ja ties mitä muuta mörköä ja mentiin 2. peliin.
G2: Sb: out Gaddock, QP, Sylvan Library ja joku, in 2x Decay, 2 x ZP.
Vastus aloitti Lavamancer -> StoP(?). Delver. DRS. Pyromancer. Thalia. Ponder tms->toksu, Delver ei flipannut. Thalia lyö, ei blockeja. EoT Zealous Persecution. Pelasin SoFaIn , mutta vastustajalla oli laittaa tiskiin Null Rod. Sain ukkoja peliin, vastustaja ei tarpeeksi ja pitkän väännön jälkeen sain voiton. Ja kun aloitimme kolmatta peliä, oli aikaa jäljellä pari minuuttia. Ja tasuri.

R3 vs. Lands.
G1 Loam engine, Punishing Fire ja Bojuga Bog pitivät huolen, ettei minulle jäänyt oikein mitään saumaa.
G2 Side: In 3 x Pithing Needle, out Gaddock, Jitte, StoP(?). Pelattiin jotain, sain 2. kierroksen Sylvan Libraryn (ja unohdin käyttää sitä seuraavalla vuorola) ja mm. DRS+Scooze, jotka yhdessä söivät 3 Punishing Fireä toivat voiton.
G3 Hyvä yritys, sain vastustajan 2 tai 1 lifeen (luultavasti missasin fetchauksen). Pöydässä minulla Hierarch, Knight, Thalia (jonka olin pelastanut Decayltä Karakasilla). Vastus posautti 2 Wastea, Cradle ja Karakas. Seuraava upkeep, unohdin Tabernaclen (olin maksanut upkeepin aiemmin Cradlella) ja pistin ukot pönttöön. Pelasin SFM:n. Miekka mukaan. Pöytään mönki Dread Marit Lage. Minun vuoroni. Unohdin Tabernaclen. Pistin SFM:n pönttöön. StoPasin Marit Lagen. Vastus toisti rituualin ja uudestisyntynyt Marit Lage manifestoitui jäästä ja siinäpä se ilta olikin.

Hirveitä virheitä, haavoittuva lista (PFire), mutta myös muutamia oppimiskokemuksia, toivottavasti molemmin puolin pöytää.
Nippelitieto nro 1: Hävisin kaikki g1:set. Voitin kaikki g2:set.
Päällimmäisenä mielessä: pelaanko minä liian hitaasti?
« Viimeksi muokattu: 06.11.15 - klo 11:21 kirjoittanut Wintersmith »

Poissa Delicious_Kake

Vs: Project: Lega Champs
« Vastaus #1 : 03.11.15 - klo 18:35 »
Kiitos tekstistäsi. Olisi kiva kuulla sidetysliikkeitä myös muiden pelien osalta, sillä sideboardaaminen on oman kokemukseni mukaan niin conssissa kuin limitedissäkin se paikka, jossa pelaajat tekevät virheitä ja jossa heillä olisi eniten opittavaa. Toisaalta myös mulligointipäätöksistä olisi hauska lukea lisää - myös täällä pelaajat kämmäilevät enemmän tai vähemmän.

Pelinopeuteen voin kommentoida oman kokemukseni perusteella: sinun pitäisi pelata nopeammin. Säännöllinen tahaton tasurointi ei ole kenenkään etu, mutta toisaalta molempien pelaajien tulisi kantaa vastuuta pelin jouhevasta etenemisestä. Parhaita keinoja nopeuttaa omaa pelaamistaan ovat mielestäni

a) turhien maneerien poistaminen: tarkkaile, sekoitatko todella pitkään tai harrastatko ns. pileshufflea. Olen itse huomauttanut pinosekoittamisesta pariin otteeseen eri vastustajille erityisesti silloin, kun pelikellossa ei ole kovin paljoa aikaa. Kysy suoraa palautetta pelikavereilta, niin hitaiden maneerien tunnistaminen on helpompaa. Ulkoisiin viesteihin saa toki suhtautua kriittisesti, mutta jos saat jonkin signaalin useasta eri suunnasta, se voi hyvinkin olla perusteltu.

b) toistuva harjoitteleminen. Tätä asiaa näytät kuitenkin jo postauksen perusteella erityisesti tsemppaamaan, joten siinä olet täysin oikealla tiellä. Toistojen määrä auttaa yleensä monimutkaisten tilanteiden sisäistämisessä sekä siinä, ettet joudu turnauspeleissä ikinä ns. täysin uuden tilanteen äärelle.

Seuraavaa postausta odotellessa!


Poissa chlb

Vs: Project: Lega Champs
« Vastaus #2 : 03.11.15 - klo 22:59 »
Paulolla on hyviä vinkkejä pelitahdin nopeuttamiseen, osin samoja kuin Kakella: http://www.channelfireball.com/articles/6-tips-to-play-faster/

Itse tunnen toisinaan kuuluvani "hitaat myssyttäjät" -kerhoon ja toisinaan pelaaminen tuntuu sujuvan n. 10 kertaa rivakammin. Alla omia mietteitä lisäksi, joista toivottavasti on apua myös sinulle:

- Tunne pakkasi. Omiin empiirisiin tutkimukseni perustuen sillä pakalla pelaa nopeiten, jonka pakkalistan pystyy ulkoa kirjoittamaan myös silloin, jos joku herättää sinut keskellä yötä deck registration sheet kädessä. Sinulla ei tosin taida olla tämän asian kanssa ongelmia, koska olen aina nähnyt sinun pelaavan turnauksissa maverick-housut jalassa.

- Tunne vastustajasi pakka. Tähän ei ole muuta keinoa kuin lukea esim. Sourcea ja turnaustuloksia, jotta opit tunnistamaan mitkä pakat pelaavat mitäkin kortteja. Myös eri pakkojen primereiden lukeminen auttaa. Tällöin avainkortin bongaamisen jälkeen ei tarvitse tuhlata aikaa vastustajan pelisuunnitelman arpomiseen, vaan tiedät kumpi teistä on beatdown.

- Tunne sidejuonet. Lekassa on niin paljon eri pakkoja, että itse tykkään kirjoittaa sidetykset lapulle ja kantaa sitä sideboardin mukana (esimerkkinä vanha TES:n sidelappu). Näin voin nopeasti tarkistaa, jos unohdan miten jossain matchupissa piti sidettää. Toki sidelappua ei kannata aina orjallisesti noudattaa, vaan soveltaa tilanteen mukaan. Muista, että sidetät vastustajan sidetettyä dekkiä vastaan!

- Jos peli on jo menetetty ja tiedät mitä pakkaa vastustaja pelaa, skooppaa. Varsinkin silloin kun kyseessä on game 1 ja sinun pitää ehtiä voittaa gamet 2 ja 3.

Nuo taitaa olla ihan itsestäänselvyyksiä mutten kehtaa poistaakaan kun tuli kirjoitettua. Tässä oisi varmaan hyvä miinuskarman paikka, jos foorumilla sellainen vielä käytössä olisi. :P

Tsemppiä Champseihin!

Poissa Rancid-

Vs: Project: Lega Champs
« Vastaus #3 : 04.11.15 - klo 01:50 »
Nippelitieto nro 1: Hävisin kaikki g1:set. Voitin kaikki g2:set.
Tähän kannattaa puuttua myös. Jos ykköspelissä tulee turpaan noin monesta eri suunnasta, kannattaa miettiä mitä korjattavaa maindeckissä on.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Wintersmith

 • Tampere
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • The Guilds of Ravnica Will Destroy Each Other
Vs: Project: Lega Champs
« Vastaus #4 : 05.11.15 - klo 22:41 »
Kiitoksia asiallisista ja asiassa pysyneistä kommenteista. Luin ajankäyttöartikkelin, koetin saada aikaan etukäteis-sideplänit ja tutustua etukäteen ainakin dtb pakkojen primereihin Sourcessa.

Torstain peli-ilta Artturissa.

Deck: Tuomion Maverick 2 (60)
// Lands
1 Bayou
1 Dryad Arbor
1 Forest
1 Gaea's Cradle
1 Horizon Canopy
1 Karakas
1 Plains
2 Savannah
1 Scrubland
1 Swamp
4 Verdant Catacombs
4 Wasteland
4 Windswept Heath

// Creatures
4 Mother of Runes
2 Noble Hierarch
3 Deathrite Shaman
1 Gaddock Teeg
2 Qasali Pridemage
2 Stoneforge Mystic
4 Thalia, Guardian of Thraben
1 Scavenging Ooze
4 Knight of the Reliquary
1 Courser of Kruphix

// Spells
4 Green Sun's Zenith
4 Swords to Plowshares
1 Umezawa's Jitte
2 Sylvan Library
1 Sword of Fire and Ice
1 Sword of Light and Shadow

// Sideboard
SB: 1 Bojuka Bog
SB: 2 Pithing Needle
SB: 2 Zealous Persecution
SB: 1 Gaddock Teeg
SB: 1 Qasali Pridemage
SB: 2 Abrupt Decay
SB: 2 Ethersworn Canonist
SB: 1 Life from the Loam
SB: 1 Krosan Grip
SB: 1 Armageddon
SB: 1 Thrun, the Last Troll

11 pelaajaa. Maindeckkiin vaihdettu QPm:n tilalle Courser of Kruphix, QPm sidelle. DRS-> 2 Noble Hierarch, koska DRS fizzlasi manantuotossa edellisellä kerralla pahasti Staxia vastaan. Sidellä myös jotain elämää, Thrun ja Armageddon tulleet yhden Pithing Needlen ja Scoozen tilalle. Yritän olla kirjoittamatta liian yksityiskohtaisesti peleistä, koska a) en muista, b) vastustajan deckissä voi olla jotain ylläripylläreitä joita en halua paljastaa... Latasin pelien alkaessa shakkikelloappin puhelimeen, jotta näkyvissä olisi jotain, mistä seurata aikaa.

Edit: 2 sääntö/muuta mokaa: eka matsi Miraclesia vastaan, pakkaan oli jäänyt edellisestä matsista sideltä LftL. Ja Courser of Kruphix näyttää kaikki Sylvan Librarylla pyöritetyt kortit.

R1: vs. Hexmage Depths.
G1: Aloitin Mother of Runesilla, pelattiin ukkoja, Dark Confidant, Knight, Hexmage, jolloin välähti. Dark Depths ilmestyi tiskiin. Pöydässä oli mutsi, knight, Sword of Light and Shadow, Wasteland, Karakas ja muita läänejä. En huomannut Waste->forcattu Hexmagen säccäys->Karakasilla toksu pois-linjaa. Marit Lage ajoi minut 2 lifeen (miekka oli osunut kerran) ja muihin ukkoihin oli blokkerit. Miekka oli tainnut saada Maelstrom Pulsesta. Mutsi ja Knight lopettivat match 1:n.
G2: Mulligoin neljään. Vastus tarjosi Cabal Therapyn, nimeten joko Mutsin tai StoPin. Kädessä minulla oli landejä, Thalia ja Stoneforge. Onneksi ei ollut Thoughtseize. Sylvan Library, SoFaI, hyökkäävä Hierarch toivat pelivirheistä (aktiivinen DRS-miekkadamage vastustajaan, ei DRS:ään, peli ei loppunut) huolimatta voiton.
Out: Gaddock, Thalia, QPm
In: 2 x Zealous Persecution, Armageddon
1-0

R2 vs. Stax
G1: CotV 1 ja pelin aikana toinen. Qasali alkoi lyömään, Lodestone Golem blokkasi, poistin jonkin kai CotVin. Knight taisi lyödä letaalit.
G2: CotV, tupla-Tanglewire, jumi jumi Bridge, mutta Stack puuttui. Sylvan Library, Courser, Knight, DRS söi viimeiset lifet vastustajalta tyhjästä kädestä (Chalice nollalla) huolimatta.
Out: Mutsit, Karakas, Gaddock
In: QPm, 2x Decay, Krosan Grip.
2-0

R3 vs. Miracles.
G1: Countereita, CB, FoW, StoP, Snäpäri, StoP, Top ja lopulta Entreat.
G2: Yritin Gaddockia, taisi olla jopa 3 Zenithiä kädessä. Liian hidasta. Monastery Mentor ja Toppihässäkkä. GG.
Out: 4 x StoP
In: Gaddock, KGrip, 2 x Decay
2-1

R4: vs. D&T
G1: Fetch-Forest, Wasteland, GSZ 1, Noble->StoP vs Thalia, Wasteland-> Wasteland, SFM, Batterskull->skoop.
G2: Mulligan 5. Jitte-taistelut, aktiiviset mutsit kuoli, Thaliat kuoli, kaikki kuoli. Lopulta topdeck Noble Hierarch+Jitte yhdellä counterilla blokkasi 2/2 Jittemiehen (0 counteria) ja käänsi pelin.
G3: vastus aloitti Vial, go. Ulos alkoi pukkaamaan 1,2,3 value-ukkoja, joiden rynnäkölle ei mahtanut mitään.

Vaikeimmat ja aikaavievimmät saidaukset.
Out: Gaddock, Library, Knight, DRS
In: Decay, 2 x Zealous Persecution, KGrip
2-2

2 eventtiä, 7 matsia 2-3-2
« Viimeksi muokattu: 06.11.15 - klo 11:28 kirjoittanut Wintersmith »

Poissa Hopo

Vs: Project: Lega Champs
« Vastaus #5 : 06.11.15 - klo 10:14 »
Mentor on muuttanut mielestäni miracle-matchuppia sen verran, että jättäisin ehkä yhden stopin sisään. En tiedä onko se tässä matchupissa oikein mutta sydämeni sanoo näin. Ennen mentoria Teeg + Mutsit/Sylvan Safekeeper oli lähes varma voitto jos malttoi olla hyökkäämättä Teegillä. Nykyään munkki sikiää nopeasti Teegistä läpi ihan vain toppeja/cantrippeja viuhuttamalla ja uhkia counteroimalla.

EDIT: ja kun kerran Armageddonia pelasit sidellä niin Miracles on juuri se matchup jossa sen haluaisit resolvata.

« Viimeksi muokattu: 06.11.15 - klo 10:43 kirjoittanut Hopo »
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa Rancid-

Vs: Project: Lega Champs
« Vastaus #6 : 06.11.15 - klo 15:07 »
Lyhyet pelikuvaukset on plussaa. Vielä vähän voisi tiivistää, eli mun kokemuksen mukaan peli yleensä käytännössä ratkeaa noin 1-3 asiaan, esim.
- vihu curvahti, minä en
- manat/värit kusi
- mulligoin 1landeriin ja Wasteland osui
- sain pelattua uhan X eikä siihen ollut vastausta ajoissa
- resurssista X käyty taistelu ratkesi korttiin Y
- topdecksodassa vihu osui kaasuun ja minä ländiin

Näin ollen ratkaisun kannalta merkityksettömien osien sieventäminen pois pelikuvauksesta pakottaa miettimään, mikä tässä pelissä oikeastaan oli olennaista, ja helpottaa myös dekin ja sidejuonien virtaviivaistamista.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Wintersmith

 • Tampere
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • The Guilds of Ravnica Will Destroy Each Other
Vs: Project: Lega Champs
« Vastaus #7 : 26.11.15 - klo 12:07 »
Kiitoksia huomioista Hopo ja Rancid-.


Pari viikkoa hiljaisempaa Legacy-rintamalla. Muutamat testipelit Painteria ja Canadian Thresholdia vastaan.
Painterista jäi muistilokeroihin Goblin Welderit ja niillä tehtävät kikat aiempien uhka-arvioiden lisäksi.
Threshiä vastaan tuli taas uudelleenkerrattua Stiflejen/Wastelandin vahvuus ja counterspellien ympäripelaamisen vaikeus.

PKP Legacy 25.11.15

MD muutoksia parin kortin verran. Sideboardi elää omaa elämäänsä.

Round 1: Parfait

G1 Mulligoin kutoseen. Muutama kierros peliä, vastustaja pelasi pöytään Land Taxin, RiPin, Mox Diamondeja, Leyline of Sanctity. Sain omalle puolelle Scryb Rangerin, jolle kiinni SoFaI, Mutsi. Vastus teki pelivirheen, unohti pelata Orim's Chantin ajoissa, pelasin Qasali Pridemagen.RiP pois. Seuraava vuoro Knight, 2 ländiä pönttöön. Hidas nitkutus, miekan extradamaget piti tehdä omiin ukkoihin, jotta sai edes nostaa kortin (tai olisi voinut tehdä damaget omaan päähänkin, jos olisi ollut merkityksellistä, katsojien huom. pelin jälkeen). 1-0

G2: Ajelin vastustajaa kohti nollaa. Sitten Needle Qasali Pridemageen (pystyykö aktiivisella Pridemagella poistamaan pöytään pelatun Neulan?). RiP+Helm. 1-1

G3: Pöydässä oli mutsi jolla miekka. Vastus 14 lifessä. Combopalasita taisi olla RiP. Top, Scroll Rack x 2, yms. Mentiin lisäkierroksiin. Laskin, että mutsi+miekka+exalted damage riittää, mutta sitten tuli Orim's Chanttia. Vastustajakaan ei saanut Helm of Obedienceä ja tasuri. 1-1-1

R2. D&T

G1: Treidattiin ukkoja poistoihin. Sain ensimmäisenä aktiviisen Jiten, huolimatta Magus of the Moonista. Lopulta olin 3:ssa lifessä, aktiivinen Jitte (1 counteri) kiinni Noble Hierarchissa, joka ajeli viimeisen uhkan pois pöydästä. Vastus skuuppasi. 1-0

G2. Mull 6. Vastustajan pläni toimi paremmin ja hän sai pöytään sopivasti tavaraa, jota en saanut poistettua.
1-1
G3. Alusta asti painetta päällä. Sain Hierarchin ja mutsin vs. vastustajan SFM, MotM, Jitte, BS, Mirran Crusader ja Flickerwisp. 1-2

R3 BYE

R4 ANT (selvisi vasta kakkospelissä, olisi pitänyt luonnollisesti scoutata edellisen kierroksen aikana).
G1 Pöytään mutsi. Vastustaja Cabal Therapoi. DRS. Ponderia yms. Knight. Löin Knigheilla. Söin DRS:illä yhteensä 8 lifeä pois. 1-0
G2 Pidin käden jossa ei tarpeeksi vihaa, oli manatonttua ja knight. Vastustaja pyörähti 10 stormiin kakkoskierroksella ja mentiin kolmospeliin.
G3 Sain 2 kierroksen Gaddock Teegin, sitten vastus pyöräytti hienon näytösluontoisen combon. 1-2.

Tänään tuntui olevan ländflood-päivä, kädessä oli lähes joka pelissä ländejä kaasun sijaan, vaikka vuoroländit tuli tiputtettua ajallaan. Mulligointeja taisi olla 2.

3 eventtiä, 3-5-3...
« Viimeksi muokattu: 26.11.15 - klo 12:09 kirjoittanut Wintersmith »

Poissa syfilisx

Vs: Project: Lega Champs
« Vastaus #8 : 26.11.15 - klo 12:23 »
Ei pysty poistamaan pöytään pelattua neulaa Quasali jos siihen nimetään kissamaagi, koska ei käytä stackia tämä nimeäminen.

Olin kierroksen 4 ANT vastustaja.
En tiedä, ehkä niistä ykköspelin pelaamistani spelleistä olisi voinut päätellä dekin, koska Maindeck Duress ei näyttäydy juuri missään muualla.
G2 Menin Nauseamille T2, siinä vaiheessa lifeä 18.
Lukijoille tiedoksi, että G3 näytösluonteinen combo oli siis Ledi + Petal ja Chain of Vapor jolla tehtiin vähän stormia ynnä Tresholdia ja heitettiin Teeg takas käteen.
« Viimeksi muokattu: 26.11.15 - klo 13:12 kirjoittanut syfilisx »

Poissa Wintersmith

 • Tampere
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • The Guilds of Ravnica Will Destroy Each Other
Vs: Project: Lega Champs
« Vastaus #9 : 30.11.15 - klo 23:45 »
Legacy Champs 28.11.15

Deckkilista oli saatu illalla valmiiksi ja luottavaisin mielin ajoissa nukkumaan. Lauantaina herätys kuuden aikoihin aamulla, kerättiin ukot kyytiin ja päräytettiin Poromagialle hyvissä ajoin.
Vähän säätöä paikanpäällä ja turnaus pääsi alkamaan.

// Deck: Lega Champs Maverick (60)

// Lands
2 Bayou
1 Dryad Arbor
1 Forest
1 Gaea's Cradle
1 Horizon Canopy
1 Karakas
1 Plains
2 Savannah
1 Scrubland
1 Swamp
4 Verdant Catacombs
4 Wasteland
4 Windswept Heath

// Creatures
4 Mother of Runes
2 Noble Hierarch
3 Deathrite Shaman
1 Gaddock Teeg
2 Qasali Pridemage
2 Stoneforge Mystic
4 Thalia, Guardian of Thraben
1 Scavenging Ooze
1 Scryb Ranger
4 Knight of the Reliquary

// Spells
4 Green Sun's Zenith
3 Swords to Plowshares
1 Abrupt Decay
1 Umezawa's Jitte
2 Sylvan Library
1 Sword of Fire and Ice

// Sideboard
SB: 4 Thoughtseize
SB: 2 Zealous Persecution
SB: 1 Gaddock Teeg
SB: 2 Abrupt Decay
SB: 2 Ethersworn Canonist
SB: 1 Life from the Loam
SB: 1 Scavenging Ooze
SB: 1 Sword of Light and Shadow
SB: 1 Krosan Grip

R1, Burn
G1 Oma vuoro, fetch-Savannah-GSZ 0 Dryad Arbor. Vastus pelasi vuorolla 1 Mountain, Goblin Guiden. Thalia. Ei toista mountainia. Lava Spike suspendiin. SFM-Jitte. Jotain pieksuja. Eidolon of Great Revel. Kolme ländiä pöydässä, 6 lifeä. Savannah, Dryad Arbor, Fetch. Price of Progress. Flashaan sisään Scryb Rangerin, palautan Arborin, fetchaan basicin. 2 damagea ja jään kolmeen. Sitten Jitte toi voiton.

G2 Vastustaja poltti aluksi minulta pari miestä, Noble Hierarchin ja Qasali Pridemagen. Sitten pultteja päähän. Minulle jäi toinen Pridemage, eikä Noblen poistaminen hidastanut koska aloituskädessä kolme ländiä. Savannah, Scrubland, Swamp ja neloskierroksen aktiivinen Knight.
Kahdeksan lifeä jäljellä, vastustajan PoP. Knight poistaa non-basic Plainsin, tilalle basic. PoP tekee jälleen vain 2 damagea ja toinen Knight pöytään viimeistelee pelin. 2-0
Sidellä ei ollut oikein mitään erityisen vahvaa burnia vastaan, toisen Scavengin Oozen ja SoLaSin taisin ottaa sisään. Gaddock ja Sylvan Library pois.

1-0

R2, Parfait.
G1 Fetch, Hierarch, DRS, Qasali, Knight. Vastustaja mull 6, Mox Diamond, Plains pönttöön. Land Tax. Back to Basics. RiP. Ei löytynyt comboa ja pääsin eroon RiPistä ja ukot ajoivat vastustajan pois.
G2 mulligan 6, Forest, DRS, Library ja jotain. Vastustaja Mox, LT, pari StoPpia, Supreme Verdict ja pari RiPpiä ennen Helm of Obediencea ja mentiin G3:een.
G3. Pidin seiskan, jossa oli kortteja. Vastustaja mulligoi 3:een. Pelattiin pari kierrosta, sain Knightin tai jonkun ja vastustaja skuuppasi. Voitto on voitto, mutta harmitti vastustajan puolesta. Edellisellä viikolla olin sattumalta päässyt pelaamaan Parfaittia vastaan legaturnauksessa, joten pakka oli sattumalta tuttu. Kiitokset Urposaurukselle! 2-1

2-0

R3, burn. (tämä burn eteni ainakin top 10:iin.)
G1 mulligan 6. Vastustaja Goblin Guide, Eidolon, Swiftspear, Lightning Bolt, Fireblast. GG.
G2, mulligan 6. Rift Bolt, Rift Bolt, Lava Spike, Lightning Bolt, Fireblast. GG.

2-1

R4 4C Control tai jokin sen tyyppinen
G1 Tästä tuli pitkä kamppailu. Minut mm. Cabal Therapoitiin 4 kertaa. Pöydässä oli lopulta vastustajalla kaiketi DRS, minulla Jitte ja Noble Hierarch, jotka puhdistivat pöydän ja toivat voiton.
G2 Pelasin pikkumiehiä, vastustaja Young Pyromancerin ja Izzet Staticasterin, joita en saanut ajoissa pois.
G3 Hidas käsi minulla ja alkupelin jälkeen vastustaja FoWasi minulta Sylvan Libraryn ja voitti Young Pyromancerilla.

2-2
R 5 Canadian Threshold

G1 Alkupelissä minulta Thalia-pois, Thalia, Hierach. Vastustajalta Delver (ei flipannut kahteen tai kolmeen vuoroon), pultti, Tarmo. Sain stabiloitua tilanteen Knightin avulla, kun olin GSZ:llä hakenut Scoozen ja etsin Knightillä Gaea's Cradlen. 7 vihreää manaa myöhemmin minulla oli 7/7 Ooze, 7/7 Knight, Noble, Thalia. Vastustajalla 2 Insectile Aberrationia, 2 Tarmoa (pöntössä vain ländejä molemmissa graveissa). Minulla 6 lifeä. Voin poistaa kädessä olevalla StoPilla joko oman ukon ja saada 7 lifeä tai vastustajan IA:n. Paitsi että ainoat valkeat manasourcet (Noble Hierarch ja DRS) ovat täpissä ja pystyssä vain vihreitä ländejä. Päivän pahin pelivirhe ja arvatkaa harmittiko.

G2 Sain vastustajan WasteLoam-lukkoon ja se riitti.

G3 Ratkaiseva peli. 7:ssa väärän väristä ländiä alkupeliin ja 2 Wastea, mull to 6. 1 Länd, ei pelattavaa. Mull 5-no länder-mull 4. 2 käypää ländiä ja 2 Scoozea. Parin kierroksen pyristely, Delver, Forked Bolt, Tarmo, GG.

2-3

R6 Punishing Jund (sain ”vahingossa” etukäteistietoa vastustajan pakasta, kun tarjosin lainaan puuttuvia kortteja ennen turnauksen alkua).

G1 Jäin 3 lifeen, kun Grovet ja Punishing Firet olivat tehneet hommia BBE:n, Abrupt Decayn ja muiden Jundivermeiden kanssa. Pöydässä minulla oli 2 Knightia, joilla toisella SoFaI.

G2 Mulligan 6. Vastustaja Swamp, DRS. Minulta Scrubland, mutsi. Vastustajalta Needle mutsiin, Mountain. Minä pelaan jonkin ländin, Jitte. Vastustaja Blood Moon. Nostan kortin ja skuuppaan.

G3 Fetch->Forest vs Swamp-TSeize. Joku ukko, Decay. Pöydässä minulla täpätty ländi, Gaea's Cradle, Forest, Dryad Arbor, joka tuli juuri peliin, juuri pelattu Hierarch. Kädessä vain Sword of FaI. Passaan vuoron ja lasken manat. Hetkinen, Cradlesta 2 ja Forestista kolmas, olisin voinut pelata miekan pöytään. Toinen järkyttävä moka. Seuraavaksi kuolivat Dryadi ja Hierarch enkä voinut pelata muuta. 1-2

2-4

R7 Shardless Bug

G1 Vastustajalta tulee DRS:ää, Tseizeä, FoWia, Jacea. Poistan esteet, Knight, Scooze, QPM, Thalia ajavat vastustajan nollaan. Jään fetchien jälkeen 24 lifeen.

G2 Vastustaja poistaa parikin ukkoa Disfigureilla, minulle jää Sylvan Library ja Knight. Vastustajalla on Shardless Agent, Strix ja DRS. Saan Strixin pois StoPilla ja Knight ajaa muut piiloon.

3-4

Pessimisti ei pety. Tulos oli aika lailla sellainen, mitä laskeskelin mahdolliseksi vähäisen harjoittelun ja pelaamisen vuoksi. Alun 2-0 alku ehkä vähän nosti odotuksia.

Plussat:
Voitin yksittäisiä pelejä rauhallisella pelaamisella, huolimatta hyvin alhaisista lifetotaleista/topdeck tilasta.
7 matsia, 6 eri deckkiä. Joista vain yksi combo-pakka, eikä sekään mikään Storm.
Legapelaajat.

Miinukset:
En saanut voitettua koko matsia, vaikka mahdollisuudet olivat tarjolla.
Järkyttävät pelivirheet, jotka liittyivät manojen määrään/väriin.
Liian vähäinen valmistautuminen/sideplänit kusivat aika lailla yms.
« Viimeksi muokattu: 30.11.15 - klo 23:56 kirjoittanut Wintersmith »