Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Sensei's Divining Shop vei neitsyyteni!  (Luettu 6175 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ruusuv

Sensei's Divining Shop vei neitsyyteni!
« : 15.03.16 - klo 01:27 »
Turnausraporttia Legacyn ensikertalaiselta.

Sensei's Divining Shop ja isohko Legacy-turnaus Artturissa? Eipä minulla yövuoron jälkeen muutakaan tekemistä ko. sunnuntaille ollut tiedossa. Myös buffet ja olut kiinnosti.

En toki ollut ennen viikonloppua pelannut peliäkään Legacya.

Mutta koska aloitin Magicin pelaamisen Revisedin aikoihin, varastojen kätköistä löytyy kuitenkin 4x Force of Will, 3x Underground Sea, 2x Badlands ja 1x Volcanic Island ja tietysti kasa noita Standard-käyttiksiä, fetchejä. Kyllähän näistä jonkinlainen pakka kasaan saadaan, totesin. Väreinä tulisi ilmiselvästi olemaan URB, ja turnausta edeltävällä viikolla sitten ähräsin kasaan Pyromancer-Cabal Therapyyn pohjautuvan viritelmän. Harkitsin myös pelaavani Grixis Delveriä, mutta kun en omista Wastelandeja ja Death-Rite Shamanejakin vain yhden niin pysykööt delverit pauper-pakassa ja Death-Rite EDH-tonttupakassa.

Aika halpaa leka-pakan kokoaminen lopulta oli: jouduin ostamaan 4x Brainstorm kun en kehdannut pelata neljällä erilaisella (vitosedikan Brainstorm muuten on ruma kuin synti) tai ottaa Ice Agen pelisettiä pois Pauper-pakasta, 2x Cabal Therapy kun en löytänyt omiani mistään ja vielä pari Ponderia samasta syystä. Muut kortit olikin sitten omasta takaa, paitsi espanjankielinen Flusterstorm jonka lainasin Commanderin Political Puppetsin omistavalta kaverilta. Cabal Therapyt yhteensä 14€ MCMstä, Mercadian Masquesin Brainstormit yhteensä 6€ ja M10 Ponderit 2€, kaljan tarjoaminen kaverille 5€. 27€ ja ihmiset valittaa että Legacyn aloittaminen on kallista?

Pakkalista:
4x Brainstorm
1x Counterspell
1x Fire/Ice
4x Force of Will
1x Izzet Charm
1x Kolaghan's Command
4x Lightning Bolt
1x Murderous Cut
1x Spell Pierce
3x Cabal Therapy
3x Gitaxian Probe
1x Innocent Blood
2x Painful Truths
4x Ponder
1x Thoughtseize
1x Baleful Strix
1x Gurmag Angler
2x Snapcaster Mage
1x Vendilion Clique
3x Young Pyromancer
2x Badlands
2x Bloodstained Mire
1x Island
1x Mountain
4x Polluted Delta
4x Scalding Tarn
1x Swamp
3x Underground Sea
1x Volcanic Island

Sideboard (15)
1x Dread of Night
1x Flusterstorm
1x Grafdigger's Cage
1x Hydroblast
1x Massacre
1x Minister of Pain
1x Misdirection
1x Null Rod
1x Pithing Needle
1x Pyroblast
1x Rakdos Charm
1x Recoil
1x Surgical Extraction
1x Terminate
1x Zuran Orb


Lauantain ja sunnuntain välinen yö meni sitten jutellessa ruotsia töissä ja riidellen känniääliöiden kanssa taksin toiminnasta ("kaverin koti kun nyt vaan ei ole erityisen tarkka osoite"). Turnauspaikalle selvisin sitten rapsakoiden 1,5h yöunien jälkeen. Kauheita suorituspaineita ei ainakaan ollut.

Turnaus oli pätevästi järjestetty, ja suht hyvin aikataulussa päästiin asiaan.

Kierros 1: Lands, Ikävalko

Kierros 1, pöytä 2 ja vastaan asettui Tampereen pelipiireistä tutunnäköinen naama, jota vastaan en varmaan kuitenkaan ollut koskaan pelannut. Ehkä. Legacy-neitsyys olisi lähtemässä Lands-pakan hellässä kohtelussa. Niin, Blood Moon olisi varmaan ollut hyvä laittaa pakkaan.

G1: Mana Bond ja Gamble varmistavat, että tiedän nopeasti mitä vastaan pelaan. T3 vastustajalla on 6 ländiä kentällä ja myös Life from the Loam pyörimässä. Saan Pyromancerin ja jokusen tokenin kentälle, mutta vastustajan kello on aavistuksen nopeampi, 20/20 Marit Lage (kädessä oleva Murderous Cut näyttää tässä kohtaa aavistuksen heikolta kortilta). Selviän yhden vuoron Fire/Icen sinisellä puolella, mutta sitten mörkö tulee ja syö. Sidetän Pithing Needlen, Surgical Extractionin, Recoilin ja Rakdos Charmin ja totean että olisihan se Blood Moon varmaan ihan kiva.

G2: Lands aloittaa t1 Urborg, Divining Top, mutta sen jälkeen ei kauheasti actionia näy, vastustajan keskittyessä lähinnä toppaamaan. Saan Pyromancerin ja kasan tokeneita tiputtamaan vihun life totalia alaspäin. Tabernacle of Pendrell Vale sitoo aika hyvin manani, ja 2x Maze of Ith pitää huolen että saan läpi vain 1-2 pistettä vahinkoa/vuoro. Saan nitkutettua vastustajan 11 lifeen ennenkuin  Marit Lage lopulta saapuu kulmille. Kädessä on Painful Truths ja teen päivän ensimmäisen aivopierun: tiedän että täytyy käytännössä nostaa Truthsilla joko Innocent Blood tai Fire/Ice että peli ylipäänsä jatkuu, mutta upkeepissä makselen Pendrell Valelle manaa siten, että eihän minulla riitä mana castia edes Innocent Bloodia ellen myös nosta ländiä. Olisi pitänyt vain antaa niiden tokeneiden mennä, jäljelle olisi kuitenkin voinut jättää Pyromancerin ja yhden tokenin + sen pienen mahdollisuuden voittoon. Totta kai castaan Truthsin ja nostan sekä Innocent Bloodin JA Icen, joilla olisi kenties voinut pari vuoroa vielä tikittää menemään vaikka 20/20 olisikin tehnyt comebackin. Kädessä oli myös boltti, eli damage olisi voinut juuri ja juuri riittää. Nyt mentiinkin sitten Painful Truths -> kättely.

Neitsyys siis meni niinkuin se yleensä menee: interaktiota ei ollut nimeksikään, vastapuolelta löytyi massiivinen muinainen pubiruusu jostakin synkistä syvyyksistä, lonkeroita oli tottumattomalle liikaa ja jonkinlaista rankaisevaa poltteluakin tuntui. 0-2.

Päivän ensimmäinen olut maistui kuitenkin hyvälle.

Kierros 2: Maverick, Anneberg
Vastaan asettui Maverickilla pelaava herrasmies, jota vastaan olin joskus aiemminkin pelannut modernia.

G1: Peli käynnistyi vauhdikkaasti. Vastustaja kokeili pelata t2 Thalian, joka ei käynyt, vaan Fowasin sen pois. Sain Pyromancerin pöytään. Vastustaja vastasi Stoneforge Mysticilla ja haki sillä Jitten. Jitte tuleekin pian pöytään, mutta Cabal Therapyt, Innocent Blood ja boltit pitävät vastustajan käden ja pöydän suht tyhjänä eikä jitteä saada equipattua. Kelloni on kuitenkin aika hidas, ja vastustaja saa lopulta Jitten flashaavalle, prot. blue ja lentävälle miehelle ("ai se lentääkin? voi paska."). Vastustajan olin saanut tässä kohtaa jo kuuteen lifeen, mutta pöytäni tyhjenee yhtä nopeasti kuin jitte countereistaan, ja iso Knight of the Reliquary ja jittemies ajelevat minut pois.

G2: Toiseen pelin sideltä löytyy apuja ihan mukavasti. Pidän kuitenkin hiukan toiveikkaan käden yhdellä ländillä ja Brainstormilla. T1 Cabal Therapy "Thalia, Guardian of Thraben" menee ohi, ja paljastaa vastustajalla olevan aika nopeaa kamaa tiedossa (Noble Hierach, DRS, Knight of the Reliquary, Wasteland, pari fetchiä ja yksi kortti josta en saa enää selvää). Vastustajan t1 Hierarch ja heti perään tullut Death-Rite Shaman + kasa isoja miehiä tappaa nopeasti, kun toista ländiä ei löydy riittävän nopeasti. 0-2 toinen matsi putkeen, ja legacy-urani ei ole lähtenyt huimaan lentoon. Sain myös neuvon: "FoWit ei ole hyviä Maverickia vastaan". Who knew?

Tässä välissä saatiin sitten ruokaa. Kasvisruokakin saapui lopulta. Ruokailu teki hyvää, ja kolmanteen matsiin pystyi lähtemään levollisin mielin ja maha täynnä. Ajatuskin kulki ehkä aavistuksen verran paremmin kuin aamun ekoissa pelissä.

Kierros 3: Sneak and Show, Ohra-Aho
Vastaan asettui vierailija Hämeenlinnasta (?)

G1: Kumpikin aloittaa pelin Gitaxian Probella, joten nopeasti on selvää, että vastassa on Sneak and Show. Saan pöytään Pyromancerin ja alan bolttailla vastustajaa ja tehdä tokeneita. Vien myös Show and Tellin Cabal Therapylla. Vastustaja ei löydä kaasua ja boltit ja tokenit riittää ajamaan lethaalit. Ensimmäinen Legacy-voitto on tosiasia.

G2: Ensimmäisen pelin toisinto. Saan nopean Pyron peliin, ja alkukäden 2x FoW, Hydroblast, Pyroblast, Cabal Therapy auttavat pitämään vastustajan pelin reiluna.

Viikonlopun paras play minulta tuli tässä pelissä. Vastustaja Ponderoi ja mietti valintojaan hetken. Tiesin Probesta että kädessä on Sneak Attack. Hetken mietittyään vastus piti kortit, nosti kortin ja pelasi Sneak Attackin suoraan odottavaan Spell Pierceen. Otin vuoron ja pelasin Cabal Therapyn, nimeten Sneak Attackin- kyllä vaan, olihan siellä se toinenkin. Tämän jälkeen ajeltiin elementaaleilla ja Pyromancerilla, ja vastustajalla olikin vain 6 lifea. Tiesin Probesta että vastustajalla on kädessä Omniscience + Misdirection+ Ashen Rider, kun taas minulla 2x Lightning Bolt ja Counterspell. Sehän riittää.

1-2, tässähän ollaan vielä elossa. Barely.

Kierros 4: Burn, Huttunen

Olin varautunut kohtaamaan enemmänkin burnia, mutta tämä jäi ainoaksi matsiksi.

G1: Pelaan t1 Gitaxian Proben (maksaen 2 lifea, totta kai) ja selvää on, mitä on vastassa- vastustajan käsi on 2x Eidolon of the Great Revel, 2x Searing Blaze, Sulfuric Vortex, Chain Lightning, mutta vain 1 ländi. Vastustaja pysyy yhdessä manassa muutaman vuoron, mutta osuu kuitenkin Lava Spikeihin yms. polttoon. Actionia alkaa olla kun toinen ländi tulee pöytään, mutta vastustajan tuskaillessa manojensa kanssa olen saanut Pyromancerin kentälle ja kello löytyy myös toiseenkin suuntaan. Koitan edelleen hidastaa vastustajan touhua Cabal Therapyilla ja Force of Willeilla. Thoughtseizellä otan pois Fireblastin, mikä vaikuttaa ihan hyvältä vaihtokaupalta. Olen kolmessa lifessa, vastustaja kahdeksassa. Minulla on pöydässä on 8 poweria tokeneita ja kun poistan vastustajan blokkerin, johdan 1-0.
G2: Burn tekee mitä burn tekee, eikä rypistely auta. Tuntuu muuten myös vähän tyhmältä Surgical Extractionilla poistaa Lava Spike, kun pakka on täynnä vastaavaa kamaa.
G3: Saan Cabal Therapylla ja countereilla vastustajan käden ja pöydän tyhjäksi ja tilanne näyttää hyvältä etenkin siinä kohtaa kun Cabal osuu kahteen Rift Boltiin eikä vastustajalla ole pelissä kuin pari ländiä. Olen kuitenkin 8ssa lifessa, ja vastustaja nostaa hyvin tarvittavat Eidolonin ja pari bolttia, ja se on siinä. 1-3.

Kierros 5: Jund, Someroja

Vastaan asettuu tuttuja eli Somerojan Timo, jota vastaan on tullut pelattua tiukkoja (ja ajoittian jopa laadukkaita) matseja ennenkin. Tiukka peli tuli tästäkin.

G1: Peli on aikamoista vääntöä, ja vaihdamme resursseja puolin ja toisin. Grixis ja Pyromancer-tokenit vievät kuitenkin ensimmäisen pelin.
G2: Sama homma jatkuu. Pelailen vastustajan Choken pois. Misdirection ohjaa Pyroblastin vastustajan omaan ländiin. Gurmag Angler tekee tässä pelissä ensiesiintymisensä, mutta kuten useimmat otukset, ei kestä kentällä kovinkaan kauaa. Lopulta Timo saa ison Tarmogoyfin pöydälle, ja se ajelee minut pois.
Edit: Nyt kun muistelen matsia niin Timolla oli tämän pelin alussa vähän manaongelmia, mutta en saanut kyllä minkäänlaista kunnon kelloa pöytään. Ponderoin ja Brainstormasin kyllä kovasti. Deckki kaipaa lisää viimeistelijöitä.
G3: Kolmas peli on samanlaista vääntöä. Olen vähän altavastaajana koko pelin, mutta päädymme tilanteeseen jossa pöytä ja molempien kädet on tyhjät. Timo löytää Tarmogoyfin, kun menemme ajalle. Lisävuoroilla jäädytän Tarmon, ja päädymme tasapeliin lifejen ollessa 13-17.

Kierros 6: Jund, Mäkelä

Paikallinen tuttu vastassa tässäkin matsissa, ja uusi vääntö Jundia vastaan.

G1: Discardausta tapahtuu puolin ja toisin ja olennot eivät kauaa kentällä kestä. Saan kuitenkin tehtyä jonkun verran painetta vastustajan life totaleihin. Muistaakseni Gurmag Angler vei Aten 8 lifesta 3een, ja Gurmagin poistuttua Atte oli yhdessä fetchattuaan yms. Ponderoin, ei löydy mitään hyvää, nostan tyhjään käteen mysteerikortin ja Kolaghan's Command vie pelin.
G2: Peli ratkeaa alkukierroksilla. Vastustajalla on 2/3 Tarmogoyf ja Death-Rite Shaman pöydässä, minulla Pyromancer ja pari tokenia. Misdirectaan vastustajan boltin Death-Rite Shamaniin (Tarmosta olisi tullut 3/4 joten se ei kannata), ja vastaus on aika tuhoisa- Golgari Charm ja -1/-1 kaikillem ja minun puoli pöydästä tyhjäksi. Tästä ei toivuttu.
G3: Kolmannessa pelissä lähinnä minä otan vahinkoa. Hymnit vie kaiken actionin, lightning boltit tappaa miehet ja mitään hyvää ei oikein nouse. Misdirection ei myöskään näemmä toimi Duressiin. Pelit Atelle 1-2.

Elämäni ensimmäinen Legacy-turnaus päättyi siis sijaan 51 tuloksella 1-1-4.

Plussat:
- Hauska formaatti, eikä tarvinnut kohdata samoja pakkoja uudestaan ja uudestaan (pl. Jund).
- Turnauksen järjestelyt kohdallaan.
- Cabal Therapy on hauska kortti.
- Olut on hyvää.
- Tapahtuman jälkeinen pizza, sauna, olut ja jalkapallo-combo oli aika kova.

Miinukset:
- Yövuorot. Väsymys ja muutama olut ei välttämättä ole se paras tila pelata korttia. Tai jotain Commanderia toki joo, mutta...
- Pelivirheet ja töhöily.
- Dack Fayden. Vaikuttaa olevan puhtaasti sideboard-materiaalia. Toiveena oli osua tuolla sokkona johonkin kamalaan artifaktiin (Batterskull/Blightsteel Colossus) ja voittaa randomisti pelejä. En nähnyt yhtä ainutta artifaktia jonka haluaisin varastaa koko turnauksessa, ja ainut hyöty koko kortista oli että se oli sininen kortti jonka voi pitchata FoWille.
- Pelasin selkeästi liian vähän Gurmag Anglereita. Zombikala on hyvä, zombikalaan voi aina luottaa. Etenkin japanilaiseen zombikalaan.

Sellaista. Kiitos ja anteeks. Saatan tulla toistekin kokeilemaan.

- Juho
« Viimeksi muokattu: 15.03.16 - klo 03:21 kirjoittanut ruusuv »

Poissa l33twash0r

Vs: Sensei's Divining Shop vei neitsyyteni!
« Vastaus #1 : 15.03.16 - klo 01:50 »
- Dack Fayden. Vaikuttaa olevan puhtaasti sideboard-materiaalia. Toiveena oli osua tuolla sokkona johonkin kamalaan artifaktiin (Batterskull/Blightsteel Colossus)
Näin kun siellä MUD:ia ensimmäistä kertaa pyöritteli joutuu kiittämään onneaan, ettei kohdattu ja Dack vienyt fakteja pois.

Poissa Tiemuuu

Vs: Sensei's Divining Shop vei neitsyyteni!
« Vastaus #2 : 15.03.16 - klo 02:25 »
--ja ihmiset valittaa että Legacyn aloittaminen on kallista?

vitsi on yhtä mauton kuin dualien hintakehitys MCM:ssä

Poissa ruusuv

Vs: Sensei's Divining Shop vei neitsyyteni!
« Vastaus #3 : 15.03.16 - klo 02:52 »
--ja ihmiset valittaa että Legacyn aloittaminen on kallista?

vitsi on yhtä mauton kuin dualien hintakehitys MCM:ssä

Juu. Kieltämättä kun tappedout automaagisesti laski pakan hintaa alkoi pieni järkytys iskeä. Kannatti säilöä noi kortit, vaikka parin Tropical Islandin myyminen joskus aikanaan vähän harmittaakin. Olin nuori, tarvitsin rahaa.

Poissa chlb

Vs: Sensei's Divining Shop vei neitsyyteni!
« Vastaus #4 : 15.03.16 - klo 08:44 »
Hyvä rapsa, jee!

Miinukset:
- Dack Fayden. Vaikuttaa olevan puhtaasti sideboard-materiaalia.

Ilmankos mun pakalla oli suoritusongelmia, kun mulla oli Dack Fayden -playset mainissa. ::) Tosin sain sentään parit Mox Diamondit varastettua. Täytyy varmaan oma rapsa rustata myös, jotta herra Faydenin taru voi jatkua.

Poissa Mal

Vs: Sensei's Divining Shop vei neitsyyteni!
« Vastaus #5 : 15.03.16 - klo 13:50 »
Kierros 5: Jund, Someroja

Vastaan asettuu tuttuja eli Somerojan Timo, jota vastaan on tullut pelattua tiukkoja (ja ajoittian jopa laadukkaita) matseja ennenkin. Tiukka peli tuli tästäkin.

G1: Peli on aikamoista vääntöä, ja vaihdamme resursseja puolin ja toisin. Grixis ja Pyromancer-tokenit vievät kuitenkin ensimmäisen pelin.
G2: Sama homma jatkuu. Pelailen vastustajan Choken pois. Misdirection ohjaa Pyroblastin vastustajan omaan ländiin. Gurmag Angler tekee tässä pelissä ensiesiintymisensä, mutta kuten useimmat otukset, ei kestä kentällä kovinkaan kauaa. Lopulta Timo saa ison Tarmogoyfin pöydälle, ja se ajelee minut pois.
Edit: Nyt kun muistelen matsia niin Timolla oli tämän pelin alussa vähän manaongelmia, mutta en saanut kyllä minkäänlaista kunnon kelloa pöytään. Ponderoin ja Brainstormasin kyllä kovasti. Deckki kaipaa lisää viimeistelijöitä.
G3: Kolmas peli on samanlaista vääntöä. Olen vähän altavastaajana koko pelin, mutta päädymme tilanteeseen jossa pöytä ja molempien kädet on tyhjät. Timo löytää Tarmogoyfin, kun menemme ajalle. Lisävuoroilla jäädytän Tarmon, ja päädymme tasapeliin lifejen ollessa 13-17.
Game 2 oli kyllä surkuhupaisa kun molemmat pelattiin draw go pari vuoroa. Pidin riskikkään kutosen missä tohtori shamaani olisi aloittanut vuoron 2 kuristelu hommat mutta kuoleman riitit piti suorittaa kun tapoit dörssini. Hauskaa oli myös kun klikkasit choken pois nähden pyronblastin. Nostin siitä REBin ja ajattelin että pyrotaan kun näit sen... Misdirection! Tämäpä yllätys, mutta onneks oli REBi. Game 3 oli itsellä hyvin hallussa kunnes rakdos charmasit ainoan punishing firen vieden mukanaan enchantmentin ja planeswalkerin mikä teki tarmogoobista "vain" klassisen neli keno vitosen. Huumoria itse myös sain siitä kun Osmo pelasi sun vieressä ja totesit mulle, että oletat että meillä on vain 1 playset wasteja. Jossain vaiheessa myös sait selville sen että meillä on kaksi settiä. :)
Legacy is like an onion. There are multiple layers and crying is involved.

Poissa Wintersmith

  • Tampere
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • The Guilds of Ravnica Will Destroy Each Other
Vs: Sensei's Divining Shop vei neitsyyteni!
« Vastaus #6 : 17.03.16 - klo 21:50 »
Kiitos rapsasta, näitä on aina kiinnostavaa lukea. Varsinkin, kun itse on mukana.  ::)
Jos joku voi vahvistaa vielä tuon FoW vs. Maverick pointin (tosin Pispa sen kyllä varmisti siellä paikanpäällä), niin jäisi ehkä varmempi mielikuva asiasta.

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Sensei's Divining Shop vei neitsyyteni!
« Vastaus #7 : 17.03.16 - klo 22:21 »
Jos joku voi vahvistaa vielä tuon FoW vs. Maverick pointin (tosin Pispa sen kyllä varmisti siellä paikanpäällä), niin jäisi ehkä varmempi mielikuva asiasta.
No FoW nyt ei yleensä ole mitään reilua deckiä vastaan erityisen hyvä. Knight of the Reliquarylle ei tostakaan listasta oikein kovasti vastauksia löydy eli niitä voi pitää muutaman sisässä (drawlla enemmän). Ennemmin pelaisi toki esim. Sword to Plowshares tai Abrupt Decay Maverickia vastaan, jos sellaisia löytyy niin silloin voi cuttaa kaikki FoWit. Ei voi siis suoraan sanoa että Delver deckien pitäisi aina cutata kaikki FoWit, riippuu pakasta. Jos Maverickilla ei olisi hyvää Delver matchuppia sitä ei varmaan pelattaisi.