Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Kortin suoristaminen  (Luettu 5027 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa NSulonen

Kortin suoristaminen
« : 13.12.16 - klo 13:01 »
Minulla on yhdessä dual landissa joku omituinen painauma, enkä oikeen tiedä mistä lähtisin liikkeelle sen suoristamisen kanssa. Se oli paperien ja puristimien välissä viimeyön, mutta se ei kokonaan kadonnut kyseisellä metodilla.

Kortissa siis ei ole taitoksia eikä muita, vaan lähinnä valoa vasten näkyvä ehkä kynästä tms tullut painauma, kun se on lojunut varastossa pitkään.

Joten onko vinkkejä/kokemuksia asiasta?

https://www.dropbox.com/s/bw39qnycmald9ew/20161212_155650.jpg?dl=0

Poissa Salevanen

Vs: Kortin suoristaminen
« Vastaus #1 : 15.12.16 - klo 14:31 »
Tuon tyyppisiin hommiin ei oikein korjauskeinoa ole. Yleensä kortti palaa samaan muotoon jossain vaiheessa, vaikka sen väliaikaisesti saisitkin suoristumaan. Ainoa vaihtoehto onkin siis vain tiputtaa hintaa pikkusen ja ilmoittaa korttia myydessä sen lievästä kieroudesta.

Poissa Sir Marde

Vs: Kortin suoristaminen
« Vastaus #2 : 15.12.16 - klo 15:33 »
Tuossa kunnossa se saattaa olla jopa turnauspelikelvoton, jos noin ison mutkan voi tuntea sleeven läpi. Itse arvelisin, että taitekohtia varovasti vastasuuntaan taivuttamalla (keskeltä ja reunoista eri suuntiin tietty) tuosta saa vielä turnauskelpoisen. Jos kortti olisi omani, pitäisin taivuttelun jälkeen pari päivää kirjan välissä prässissä, muutaman kilon painon kanssa, ja jos sen jälkeen vielä näkyy ongelmaa, yrittäisin höyryttää korttia varovasti molemmilta puolilta tasaisesti, sitten pyyhkeeseen enin kosteus ja uudestaan kirjan väliin, paikkaa vaihtaen tunnin päästä.

Poissa Gagis

Vs: Kortin suoristaminen
« Vastaus #3 : 15.12.16 - klo 15:46 »
Tuo vaikuttaa aika lopulliselta tuholta, mutta noita ehdotettuja korjauskikkoja kannattaa juuri siksi kokeilla, kun kortin arvo ei voi mennä tuosta kuin ylös.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Naabi

Vs: Kortin suoristaminen
« Vastaus #4 : 15.12.16 - klo 21:00 »
Mustehan ei siis todellakaan tykkää vedestä, että kannattaa se pitää mielessä. Muutenki höyryttely saattaa toimia huonosti, koska nää pelikortit on pinnotettu jollakin lakalla nimenomaan, ettei kosteus/rasva osu musteeseen.

Mitä tuohon painohommaan... En tiedä miksi, mutta tuntuu lähes mahdottomalta saada suoraksi sillä menetelmällä. Tein kahdesta levystä ja pulteista viritelmän, jolla saa puristettua kortit kasaan hitonmoisella voimalla, mutta viikon prässin jälkeen kortit pysy silti kierossa. Se elasto/plastinen luonne noilla korteilla taitaa olla sellanen, ettei sitä ilman vastataittamista saa pysyvään asentoon millään. Vastataitto tosin tuntuu kyllä pilaavan lapun lopullisesti.
"A little learning is a dangerous thing; drink deep, or taste not the Pierian spring"

Poissa Salevanen

Vs: Kortin suoristaminen
« Vastaus #5 : 15.12.16 - klo 22:48 »
Semmone muute kyl voi pelastaa vielä et pistää lapun tuplasleevaten, sillon se on nii tiukassa et se saattaa "suoristaa" sitä ainakin niin kauan ku se on siellä tuplasleevattuna.

Poissa NSulonen

Vs: Kortin suoristaminen
« Vastaus #6 : 15.12.16 - klo 23:57 »
Kiitos vastauksista! Tällä hetkellä kortti on kirjan ja parin paperin välissä 30kg painojen alla "suoristumassa". Olkoot siellä nyt vaikka viikon vähintään. Tuota painaumaa ei siis edes tunnustelemalla huomaa, joten voi olla aika mahdoton saada kuntoon. Pitänee katsoa mitä toi painon alla makoilu saa aikaan ja säätää hinta sen mukaiseksi :/