Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Vanhojen korttien säännöistä  (Luettu 4960 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Lure/Venom

Vanhojen korttien säännöistä
« : 04.01.18 - klo 10:22 »
Moro.

Poika (7v) innostui kokeilemaan pelaamista minun vanhoilla (uusimmat on noin 7th editionin luokkaa) korteilla. Pelataan huviksi sääntöjä opetellen ja samalla yritän tutkia missä nykyään sääntöjen kanssa mennään. Itsekin joutuu kertaamaan, kuitenkin Tempestin aikaan tullut enemmän pelattua viimeksi.

Miten toimi otuksilla (esim Tempestin Pincher Beetles)"cannot be target of spells or abilities"?  Pystyykö siihen laittamaan itse esim enchant creature kortteja? Kavereiden kanssa pelattiin aikoinaan niin ettei voinut, mutta kohdentamattomat loitsut osuu. kuten Fog tai Wrath of God.

Poissa l4hlborg

Vs: Vanhojen korttien säännöistä
« Vastaus #1 : 04.01.18 - klo 10:27 »
Tervetuloa takaisin!

Juurikin noin toimii Pincher Beetles (tuo kyky on sitemmin nimetty shroudiksi). Sitä ei voi targetoida kerta kaikkiaan millään, omilla tai vastustajan jutuilla, mutta efektit, joissa ei lue "target" toimivat kyllä.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Vanhojen korttien säännöistä
« Vastaus #2 : 04.01.18 - klo 10:32 »
Ja vielä sivuhuomautuksena, nykyään on olemassa ability nimeltään Hexproof missä sinä voit targetoida creaturea mutta vastustaja ei voi. Shroudia ei enää nykylapuissa käytetä.

Poissa Lure/Venom

Vs: Vanhojen korttien säännöistä
« Vastaus #3 : 04.01.18 - klo 10:42 »
Hyvä että on mennyt oikein. Välillä lukioaikoina (96-99) oli aika tiukkaa keskustelua siitä miten kortit toimii. Ja onneksi en hävittänyt korttejani, niistä on nyt pojalle iloa.

Hän teki vihreä/valkoisen mörköpakan (Crash of rhinos*3, Rhox*2, Jungle wurm*3, Spined Wurm...) joiden seassa on pienia valkoisia otuksia ja vihreästä manaotuksia. Otti kortteja sillä perusteella minkä kuvasta tykkäsi. Toki kysyi niiden ominaisuuksista. Itse tein sinisen pakan. Hauska pelata värillä jota ei aikoinaan usein tullut käytettyä. Puna/musta tai valko/musta oli oma valinta aikoinaan.

Poissa Lure/Venom

Vs: Vanhojen korttien säännöistä
« Vastaus #4 : 04.01.18 - klo 11:21 »
Jos pöytään pelataan esim Cloudchaser Eagle mutta pelissä ei ole enchantmentia. jonka voisi tuhota niin Eagle tulee peliin mutta muuta ei tapahdu?

Poissa malin

  • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • **
  • Taas Helsinginforssassa
Vs: Vanhojen korttien säännöistä
« Vastaus #5 : 04.01.18 - klo 11:38 »
Jos pöytään pelataan esim Cloudchaser Eagle mutta pelissä ei ole enchantmentia. jonka voisi tuhota niin Eagle tulee peliin mutta muuta ei tapahdu?
Juuri näin. Eagle targetoi vasta tullessaan peliin, joten sen voi pelata vaikkei battlefieldillä (uusi termi: aiemmin "comes into play", nykyään "enters the battlefield") ole yhtäkään enchantmenttia.

Korttikohtaisiin kysymyksiin löytyy usein vastaus Wizardsin Gatherer-tietokannasta:
http://gatherer.wizards.com/
Esimerkiksi Cloudchaser Eaglen kohdalla lukee nämä:
Lainaus
"It destroys one of your enchantments if you are the only player with any enchantments."
Nothing happens if there are no legal enchantments to target when it enters the battlefield."
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa Lure/Venom

Vs: Vanhojen korttien säännöistä
« Vastaus #6 : 04.01.18 - klo 11:56 »
Hyvä, kiitoksia näistä vastauksista.

Poissa Lure/Venom

Vs: Vanhojen korttien säännöistä
« Vastaus #7 : 05.01.18 - klo 10:55 »
Tuohon "cannot be target of spells" liittyen vielä.

Miten Castle tai Parapet? Tuleeko plussaa?

Poissa luma

Vs: Vanhojen korttien säännöistä
« Vastaus #8 : 05.01.18 - klo 11:08 »
Tuohon "cannot be target of spells" liittyen vielä.

Miten Castle tai Parapet? Tuleeko plussaa?

Kumpikaan kortti ei sano target, joten plussaa tulee.