Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Liikunnasta nauttimaan oppiminen  (Luettu 4528 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa 326

Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« : 16.04.18 - klo 17:05 »
Liikunta tekee kuulemma hyvää. En liiku juurikaan ja liikkuminen vituttaa, tai ainakin pitkällä tähtäimellä on vaikeaa pitää tapaa yllä, alkaa tuntua jossakin vaiheessa pakkopullalta. Erinomaisia ratkaisuja? Käsittämättömiä määriä ihraa tai muuta fyysisesti rajoittavaa tekijää ei löydy, vaikka kunto onkin toki mitä on.
[00:23] <_326> Runoilet?
[00:23] <Retardi> Näin teen
[00:23] <_326> Anneli
[00:23] <Stormis> Päivi
[00:23] <Julppu> pippeli

[01:45:15] jolssoni: niinku taksi mut ku kaikki kortit on tämmösiä low impact paskeita nii tilttaa vielä pahemmin

Poissa Gagis

Vs: Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« Vastaus #1 : 16.04.18 - klo 17:08 »
Joku ylimääräinen syy liikkua on ihan jees. Motivoin itseäni aikoinaan liikkumaan sillä, että harrastin historiallista miekkailua, jossa täky oli historian oppiminen ja liikkuminen välttämätön paha historian pähkinän avaamiseksi. Harmi ettei oo aikoihin ollu aikaa harrastaa.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Hamppa

Vs: Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« Vastaus #2 : 16.04.18 - klo 18:31 »
Liikunnan muotoja on hyvin paljon. Tykkäätkö joukkuelajeista vai yksilölajeista? Jos on olemassa edes yksi laji mitä olet joskus koulussa harrastanut ja siitä nauttinut on todennäköistä, että alueeltasi löytyy kuntoiluryhmä / puulaaki joukkue kyseisestä lajista ja siihen tod.näk pääsee mukaan jos olet kiinnostunut.

Jos tykkää luistelusta, rullaluistelu voi olla mukavaa. On olemassa hyvin paljon erilaisia lajeja / liikuntamuotoja. Suosittelen googlaamaan muutaman hetken, katsomaan mikä herättää oman kiinnostuksen kohteen ja sitten tutustumaan missä sitä voisi harrastaa, mitä tarvitaan harrastamiseen ja silleen.

Itse olen ainakin huomannut, että oma kiinnostuminen lajista on erittäin tärkeää, jotta sitä jaksaa harrastaa yli kuukauden.

Poissa Infrapunatulkku

  Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • Sää tänään: käsittämätöntä perseilyä Itä-Suomessa
Vs: Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« Vastaus #3 : 16.04.18 - klo 18:43 »
Kokeile ja tutki ja mieti ja taas kokeile, että mikä on se oma juttu. Kun sen löytää, niin se liikunnan ilo tulee sen mukavan tekemisen kautta. Sen oman jutun löytäminen on myös ensiarvoisen tärkeää, että mielenkiinto pysyy yllä. Ei pirukaan rehki pelkästä hikoilun ilosta. Ainakin itselläni on liikunnassa monia pakkopullajuttuja joita en halua tehdä, ja sitten on muutamia joihin on paloa ja joita jaksaa tehdä vuodesta toiseen.

Onko kavereita, jotka harrastavat jotain ja joiden kautta ja kanssa pääsisi kokeilemaan uusia juttuja? Jos on niin sinne vaan, jos löytyy hyviä juttuja niin kaveritkin tykkää että tulee lisää tekijöitä.

Lajeja ja liikuntamuotoja on helvetin paljon, ja yksi kerrallaan kokeilu on aikaa vievää ja työlästä. Jos sinulla on mukavia muistoja edes lyhyistä keikoista jonkin liikuntamuodon kanssa tai yllämainittuja kavereita/tuttuja jotain touhuamassa, niin niistä voisi aloittaa.
Beep-boop, olen pösilö.

Poissa Pifase

Vs: Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« Vastaus #4 : 16.04.18 - klo 19:50 »
Pitää vaan löytää se oma juttu liikunnassa, testaa eri asioita. Hikeen ja lihaskipuun kyllä tottuu - jos ne on sellaiset asiat jotka vituttaa. Mä olen entinen kestävyysjuoksija, joka leipääntyi täysin siihen touhuun. Yksinään juokseminen vaan sai jäädä ja vaihdoin kuntosalitreeniin + lavatansseihin, koska tahdoin kehittää lihasmassaa ja voimaa sekä jonkunlaista sosiaalistakin menoa.

Poissa FailSafe

Vs: Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« Vastaus #5 : 16.04.18 - klo 20:29 »
Kuten tuossa joku sivusikin, niin jos on mahdollista löytää joku vakikaveri seuraksi tekemään jotain, niin tympeämpikin laji muuttuu siedettävämmäksi. Lisäksi sohvalle jäänti on pykälän vaikeampaa, jos sopii ennakkoon harjoitusajankohdan ja on toinen osapuoli patistamassa.

Poissa Kaitsu

Vs: Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« Vastaus #6 : 16.04.18 - klo 21:19 »
Samaistun vahvasti ketjun aloittajaan, liikunta ei suurissa määrin maistu ja mielelläni luen nämä vinkit.

Kannattaa tosiaan käydä testaamassa joku laji joka on joskus tuntunut tai edes kuulostanut kivalta, kyllä porukoita varmaan löytää internet-aikana. Itselleni se laji joka uppoaa on sulkapallo, ja sitä pelatessa ei tule oikein mietittyä sitä liikuntana kun se on niin kivaa.

Poissa Chill79

Vs: Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« Vastaus #7 : 16.04.18 - klo 21:24 »
Pokemon Go, tulee liikutua ihan huomaamatta päivänmittaan 5km--> ;D

-Jyri-

Poissa Nekron

Vs: Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« Vastaus #8 : 16.04.18 - klo 21:30 »
Pokemon Go, tulee liikutua ihan huomaamatta päivänmittaan 5km--> ;D

-Jyri-

Tähän täytyy samaistua, itse tullut liikuttua pokemonien perässä yli 4500km suunnilleen parin vuoden aikana, suurin osa pyöräillen ja siitä pyöräilystä on jäänyt paljon näkymättä.
Voisitko vastata painamalla "lainaus nappia" Kitos :)

Samaan sekavaan ketjuun postaaminen Nekronin ja kumppanien kanssa on tosin tunnetusti pelivirhe.

Poissa kaMeli85

Vs: Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« Vastaus #9 : 16.04.18 - klo 21:36 »
Itekin olin tuossa intin jälkeen melkein 15-vuotta enemmän tai vähemmän tekemättä mitään, koska a) ei maistunut, b) ei ollut seuraa. Nyt vaimo sai reilu vuosi sitten väännettyä mukaan crossfit-treeneihin ja sitä olen yllättävän paljon jaksanut, koska a) todella monipuolista, b) on seuraa, c)löytyy skaalaus oman tason mukaisesti, d) se tunne, kun on ramp -kurssilla teet 5 ilmakyykkyä tuskissasi ja reidet on 2 viikkoa lukossa (toimistotyö ei paljoa lihaksia rasita) vs. nyt voi tehdä etu-/taka- ja valakyykkyjä ihan oikeaa rautaa tangossa. Eli kuten tuossa aiemmatkin on asian ilmaissut, pitää vain löytää se "sun-oma-juttu", joka saa sut ittes tyytyväiseks siihen mitä touhuat. nimim. "vitutti kaikki PT-hessut ohjaamassa, että näin sun pitää tehdä ja syödä näin jne. ja jäi tasan yhteen kertaan ne kokeilut"

Poissa HaccyZ

Vs: Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« Vastaus #10 : 16.04.18 - klo 22:16 »
Tiedän et joukkuelajit ei kaikille maistu, mut jos vaan joku sopiva löytyy niin suosittelen lämpimästi. Kun tietää että vajaalla porukalla pelaaminen on tylsää niin ryhmäpaine saa viimeistään aina raahautumaan paikalle.

Poissa tyhjaarpa

  Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • Summoning Sick
 • I will inspire you all by charging blindly on!
Vs: Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« Vastaus #11 : 16.04.18 - klo 22:44 »
Seurassa liikkuminen on huomattavasti helpompaa / motivoivampaa oli laji sitten mikä tahansa. Jos jonkun kaverin saa mukaan tai sitten johonki joukkue lajiin josta saa kavereita liikuntaan.

Poissa Kylooppi

Vs: Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« Vastaus #12 : 22.04.18 - klo 22:53 »
Seurassa liikkuminen on huomattavasti helpompaa / motivoivampaa oli laji sitten mikä tahansa. Jos jonkun kaverin saa mukaan tai sitten johonki joukkue lajiin josta saa kavereita liikuntaan.

Tämäkin ihan ihmisestä kiinni, itelle melkein kaikki ryhmäliikunta on myrkkyä ja iso osa liikunnan iloa on kun saa samalla olla omissa ajatuksissaan ja puuhailla omaan tahtiin. Komppaan näitä, jotka ovat kehottaneet etsimään sen jutun joka itsessään tuottaa iloa.

Luonnossa liikkuminen on ollut mulle aina tärkeä asia ja runsas kävely ja soutaminen on pitänyt jonkunlaista pohjakuntoa yllä silloin kuin muu liikunta ei ole innostanut. Myöhemmin mukaan tuli alamäkirullalautailu joka motivoi lisäksi kuntouttaamaan jalkoja ja tasapainolihaksia sekä seinäkiipeily joka on ehkä tehokkainta ja monipuolisinta liikuntaa jota olen ikinä kokeillut. Kaikkia yhdistää se, että liikunta on sivutuote ja pääasia hauskanpito.
Killing you softly with triggers,
with triggeeeers!

Poissa Apophis

Vs: Liikunnasta nauttimaan oppiminen
« Vastaus #13 : 23.04.18 - klo 16:32 »
Jos helsingissä asustaa ja osuu 18-29 ikävuosille niin tämmöistä voi kokeilla:

"-NYT-liikuntatunnit ovat tarkoitettu 18-29 -vuotiaille helsinkiläisille
-Kaikki NYT-liikuntatunnit ovat osallistujilleen maksuttomia
-NYT-tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osallistua voi menemällä mukaan aina, kun toimintaa on tarjolla. Ei pelkästään kauden alussa.
-Kustakin tunnista löydät NYT-liikunnan internet-sivuilta lajikuvaukset ja lisätietoja mm. mahdollisesta osallistujamääräkatosta tai mahdollisista tarvittavista välineistä tunneille.
-NYT-tunnille voi mennä, vaikka et olisi koskaan kokeillut lajia.  Kaikenlaisilla taidoilla voi osallistua. Tuntien opetuksen lähtökohtana on kunkin lajin alkeet.
-Pääosin kaikki liikuntavälineet (esim. mailat ja pallot) löytyvät NYT-liikunnan puolesta tunneilta.
-Tule NYT-tunnille itsellesi mukavassa asusteessa. Sisäkengät on kuitenkin hyvä varata mukaan, sillä joihinkin toimipisteisiin on ulkokengillä meno kielletty.
-Kaupunki ei ole vakuuttanut osallistujia.
-Voit käydä tarkistamassa mahdolliset tuntiperuutukset nettisivuiltamme (www.nytliikunta.fi : Ajankohtaista tai Etusivu) sekä NYT-liikunnan Facebook -sivulla.

Tule sellaisena kuin olet!
Tule mukaan yksin tai kavereiden kanssa. Toiminnan on tarkoitus olla hauskaa!"