Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Tukholman GP dekkivalinnat ja meta (09/2018)  (Luettu 1889 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Animal

Tukholman GP dekkivalinnat ja meta (09/2018)
« : 25.08.18 - klo 13:18 »
Mitä on nyky-modern? Onko suosittuja pakkoja GP:llä, joita varten pitää varautua kohtaamaan? Olen itse pelannut modernia lähinnä silloin tällöin, harvemmin kuin kerran kuussa.

Oma dekkivalinta Tukholman GP:n main eventtiin on Grishoalbrand, Jund tai Junk (liliana, tarmo, lingering souls, siege rhino... ei mikään CoCo). Onko jokin näistä dekkivaihtoehdoistani tällä hetkellä paremmassa asemassa kuin muut? Jos joutuisit valitsemaan näistä, niin millä lähtisit itse tykittämään main eventtiä day-2 unelma silmissä?

Poissa l33twash0r

Vs: Tukholman GP dekkivalinnat ja meta (09/2018)
« Vastaus #1 : 25.08.18 - klo 14:01 »
Shoal voi ainakin olla haastava, jos vengevinen jäljiltä kaikilla on  grave hatea enemmän kuin tarpeeksi

Poissa barros

  • Hidas vaihtaja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Totuus iski kuin salami.
Vs: Tukholman GP dekkivalinnat ja meta (09/2018)
« Vastaus #2 : 25.08.18 - klo 14:03 »
Metassa kuin paljos sidevihaa on näkynyt kiisselinpäntin animoinnissa. Jund vois olla samoilla viivoilla tai ehkä heikompi kuin death shadow ja muut gy synergyt. Helposti laajalle token päämäärään pyrkivät young pyromankeli, mentor, junk strategiat voi viedä pelejä sellaisenaan ellei random affiksen whiplare tai ee räjäytä 1/1 miehiä kentältä.

Silti junkilla ja dekillä, jota haluaisi pelitestaa räjähtävyyttä kynää ja kontrollia vs. eli toi animointi voisi olla sellainen yllättävä valinta ulkoilutettavaksi. Säästyy energiaa ja kerkeää pelaa kierrokset varmasti ajan puitteissa.

- Mika
« Viimeksi muokattu: 25.08.18 - klo 14:06 kirjoittanut barros »
https://mtgsuomi.fi/listat/barros/ Scratching wall with claws.

What I learned there, during those weeks of rehearsal, would serve me for the rest of my life. - J. Huston

Poissa Temezy

Vs: Tukholman GP dekkivalinnat ja meta (09/2018)
« Vastaus #3 : 25.08.18 - klo 16:09 »
Mitä on nyky-modern? Onko suosittuja pakkoja GP:llä, joita varten pitää varautua kohtaamaan?

Väittäisin, että Humans, Tron (MonoG, BG-Tron, Eldrazi Tron), UW Control, Storm voi olla match-uppeja joihin kannattaa varautua. Tietty näissä isommissa turnauksissa moni pelaa kanssa Burnia dekin ollessa suht halpa ja toimiva. Hollow One, KCI, Dredge kanssa mahdollisia esiintyjiä.

Itse lähtisin noista ylläolevista vaihtoehdoista ehdottomasti pelaamaan Jundilla. Dekki pystyy haastamaan monta yllämainituista dekeistä maindekillään suht helposti. Lisäksi BBE antaa melkoisen paljon valueta kahteen muuhun verrattuna.
"I will flay the skin from your flesh and the flesh from your bones and scrape your bones dry. And still you will not have suffered enough."

Poissa Possu81

Vs: Tukholman GP dekkivalinnat ja meta (09/2018)
« Vastaus #4 : 25.08.18 - klo 19:19 »
Kuinka paljon olet kiertänyt GP tai muita 200+ pelaajan turnauksia? Lähtisin liikkeelle dekkivalinnassa siitä miten hyvin pakalla pystyy suoriutumaan yhdeksän kierroksen tiivistä vedosta. Varsinkin jos olet menossa nyt ehkä ensimmäiselle GP:lle niin tähän on syytä kiinnittää erityisesti huomiota.
Ajalle ei saisi juuri mennä tai ylipäätään toistuvat hankalat pelit ovat hyvin kuluttavia ellei omaa erinomaista "turnauskestävyyttä". Tuo lienee selvä asia, josta suurin piirtein keskiverto pelaaja voi saavuttaa etua osaan fieldistä tai ainakin pitää tasonsa.
Jundia jos on aiemmin pelannut niin luultavasti nytkin sillä pääsee melko helposti sisään kun periaatteet eivät ole muuttuneet. Yksinkertaistettuna mielestäni modern on vuosien aikana lähestynyt legacya jonkin verran ja siinä mielessä jund ei ole "rehellisenä pakkana" niin selvä tier1 pakka enää kuin aiemmin.
« Viimeksi muokattu: 25.08.18 - klo 19:51 kirjoittanut Possu81 »

Poissa Prote

Vs: Tukholman GP dekkivalinnat ja meta (09/2018)
« Vastaus #5 : 26.08.18 - klo 09:34 »
FYI, GP day 1 on nykyään 8 kierrosta ja jatkoon vaaditaan 6-2 tai parempi.

Poissa Animal

Vs: Tukholman GP dekkivalinnat ja meta (09/2018)
« Vastaus #6 : 26.08.18 - klo 10:26 »
Kuinka paljon olet kiertänyt GP tai muita 200+ pelaajan turnauksia?
Tämä on elämäni toinen GP, ensimmäinen oli Legacy GP Praha 2016. Eli en paljoa. On onneksi jonkinverran saanut harjoteltua noita 7 kierroksen turnauksia poroilla, että osaa varautua 8 kierroksen rykäisyyn. Paras tulos on Legacy Champsit viime vuodelta, jossa hävisin vikan kierroksen win-and-in-top8 omalla UB animaattorilla Grixis Delveriä vastaan. Olis vissiin pitäny etukäteen kattoa oisko ID:llä voinu päästä toppiin, mutta matikka on vaikeeta turnauspaikalla suoritettavaksi.

Grishoalbrand on dekki joka on nopea pelata, mutta se häviää itseensä 30% ajasta. Dekillä on vetänyt 4-0 resultteja, mutta historiassa aina yritän sillä mennä Poro GP:lle ja tulokset ovat olleet niissä laihoja. Perus 3-2 drop kaljalle -pakka. Varsinkin nyt kun kaiken maailman graveyard pakat on nostanut päätään Modernissa, ja joku pakka pelaa kuulemma Leyline of the Voideja mainissa, niin olen alkanut arpomaan onko fiksua lähteä heittelee noppaa GP:lle että onko nutsi turn2 tappo tai turn4 isomatoajelu tällä kertaa.

Jundia aloin pelaamaan tämän vuoden puolella, se on dekki jolla on vaikeampi vetää 6-2 tulosta, koska tuntuu että jundilla voitan ~60% matseista. Se on tosiaan pakka jolla on hyvä maindeck ja ihan ok sideboard kohdata kaikkea, mutta ei saa "ilmaisia voittoja" niinkään kuin esim. Grishoalilla saa. Useimmiten 3-1 on end result viikkoturnauksissa. Kyllä sillä maaliin pääsee, mutta en tiedä onko omat taidot siinä kuosissa että onnistuu.

Junk on listoilla pääasiassa Lingering Soulsin ja sideboardissa olevien vahvempien lappujen, kuten Stony Silencen takia, mutta ei omaa sitä nopeata tempoa mitä Jundilla on ja sen takia Tron on vielä kauheampi matchup.

Pelaajana näen itseni keskivertona, hieman jopa paistina. Ajatuskatkot työpäivän jälkeisissä viikkoturnauksissa on normaaleja (IT-alan ihminen ei viikolla nuku tarpeeksi). Sen takia olen suosinut Legacyssa combopakkoja, kun ei ole tarvinnut paljoa miettiä mitä vastustajalla on voinut olla kädessä. Siellä joko on Force of Will tai ei ole.