Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Taitiksen SM-kisat 8.9.2018  (Luettu 1913 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa malin

 • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • **
 • Taas Helsinginforssassa
Taitiksen SM-kisat 8.9.2018
« : 02.09.18 - klo 23:20 »
Vuoden (insert superlatiivi) Magic-tapahtuma tulee taas: Taitiksen Suomenmestaruuskisat!

Klassisen taitoformaatin SM-kisat 2018 alkavat heti Magicin SM-kisojen viimeisen swiss-kierroksen päätyttyä, lauantai-iltana 8.9. Arvioitu alkamisaika on klo 20. Paikkana ravintola Blancco Helsingin Pasilassa, Poromagiaa vastapäätä.
Coveragea toivottavasti tulee.

Kesto: Noin 20 minuuttia, pelaajamäärästä riippumatta
Hinta: producti hankittuna, ei varsinaista osallistumismaksua
Osallistumisoikeus: Kaikilla paikan päälle tulevilla, joilla on producti hankittuna. (oletettavasti sen vieressä olevan toisen turnauksen, eli Magicin SM-kisojen, top8-pelaajat ja sitä tuomaroivat joutuvat valitsemaan Taitiksen ja top8:n välillä  ::)

Formaatti: 6 boosteria seuraavasti:
 • 2x vapaavalintainen Standard-laillisen setin boosteri (molemmat erilaisia)
 • 3x vapaavalintainen 12-15 kortin boosteri
  • kaikki erilaisia eikä samoja kuin yllä. Saa olla Standard-laillisia, vanhoja herkkuja tai vaikka Conspiracyä / Battlebondia. Saa käyttää myös kahta 8 kortin boosteria, esim. Homelands ja Arabian Nights, korvaamaan yksi normaalikokoinen boosteri. 12-korttinen Alliances käy yksinäänkin, 10-korttisen Ungluedin kaveriksi voi halutessaan ottaa 8-korttisen boosterin)
 • 1x vapaavalintainen seuraavista: mikä tahansa Masters-edition boosteri (Modern Masters / MMA2015 / MMA2017 / Eternal Masters / Iconic Masters / Masters 25), Alara Block all-foil booster tai 1990-luvulla printattu boosteri (kuten yllä, 8 kortin boostereita tarvitaan kaksi ja oltava erilaisia)

Porot tulevat myymään turnauspakettia paikan päällä pakettihintaan ja omia herkkuja saa myös käyttää (Legends tai Fallen Empires + The Dark, anyone? Lisää saaliita -> lisää pelaajia!). Max. yksi ei-enkku, ei-aasialainen.Säännöistä:
Taitis (Skillz) on nimensä mukaisesti taitoformaattien ykkönen. Jokaiselle pelaajalle kootaan suurinpiirtein samanlainen boosterikasa, joka avataan ja sekoitetaan kuvapuoli alaspäin yhdeksi pinoksi. Tästä pinosta sitten yhtä aikaa paljastetaan päällimmäinen kortti, ja suurin converted mana cost vie. Landin CMC heitetään kuusisivuisella nopalla.

Tasapelin sattuessa alkaa ns. lypsäminen, eli jos suurinta CMC:tä on näyttää kahdella tai useammalla, kaikki muut laittavat pinostaan kortin väärinpäin pottiin samalla kun titaanit taistelevat koko kasan herruudesta.

Taitiksen voittajaksi ja täten Suomenmestariksi glorifioidaan se, jolla on taistelon päätyttyä suurin kasa. Ja ne kortit saa tietty pitää, jotka itselleen tässä taitolajissa saa. Vielä ehtii harjoittelemaan!


Double-faced cardit: no ne nyt vaan tulee näkymään etukäteen, no can do. Omaa pinoahan ei saa sekoittaa tai muutenkaan vaihtaa järjestystä sen jälkeen, kun pelaaminen on aloitettu.
Split-kortit: molemmat puolet lasketaan yhteen
X = 0
ei manacostia = CMC 0 (paitti ländit heitetään D6:llä)

Jos vain yhdellä pelaajalla on kortteja (esim. pelasi 6x 15 kortin boosterilla tai kahdella 8-korttisella ja muut käyttivät 12-15 - korttisia), saa viimeiset kortit pitää.
Jos taitistelu jatkuu (yleensä 1-2 kortin verran) mutta itseltä ovat kortit loppu, saa käyttää saalistamiaan pimeitä kortteja tai olla osallistumatta - päätös on tehtävä ennen kuin yhtäkään korttia on pelattu kierroksella pöytään, ei voi odotella ja katsoa, mitä herkkuja näkyy.


Ja keräänpä tähän vielä muistoksi tietoja aikaisemmista mestareista - näitä ei muista kohta enää kukaan ilman muistelua!

1999 Tomi Korkki (8 pelaajaa)
2000 Tomi Korkki (8 pelaajaa)
2001 Tomi Korkki (8 pelaajaa) COVERAGE! http://web.archive.org/web/20011205133736/http://www.safehaven.fi/SM2001/taitis.html COVERAGE!
2002 Antti Malin & Olli Oja (tasapeli) (11 pelaajaa)
2003 - kisoja ei järjestetty
2004 - kisoja ei järjestetty ??
2005 - Pekko Kurttio
2006 - Seppo Toikka (Coverage by SahtiAine: "Sabo dominoi taitista vetämällä alussa pelkkiä lypsypotteja. Loppupuolella hyvässä johdossa otti sitten käyttöön varmistelutaktiikan ja kelpasi lypsyttömätkin potit. ")
2007 - Simo Lagerspetz
2008 - Juho Klemola
2009 - Tuomas Vanhanen (14 pelaajaa!)
2010 - ?
2011 - ?
2012 - ? (Ropecon. Ehkä Tomi Kaapro?)
2016 - Joonas Nylund (10 pelaajaa?)
2017 - Tuomas Vanhanen (11 pelaajaa, coverage: https://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php?topic=71145.msg376185#msg376185
2018 - Tuomas Vanhanen (15 pelaajaa, coverage alla)
« Viimeksi muokattu: 08.09.18 - klo 23:37 kirjoittanut malin »
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa malin

 • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • **
 • Taas Helsinginforssassa
Vs: Taitiksen SM-kisat 8.9.2018
« Vastaus #1 : 08.09.18 - klo 23:36 »
Magicin SM-kisojen quarterien alkaessa kokoontui ennätykselliset 15 pelaajaa taistelemaan kuningaslaji Taitiksen Suomenmestarin tittelistä. Mittelössä oli mukana sekä lajin saloihin vasta tutustuneita pelaajia että kokeneempia tieteenharjoittajia. Hallitseva Suomenmestari Tuomas Vanhanen oli puolustamassa mestaruutta, Tompan lisäksi aiemmista mestareista uusintaa tavoitteli Antti Malin.

Moni pelaaja oli lähti taisteloon harjoittelun sijasta välineurheilun kautta, ovathan Rise of the Eldrazi sekä Modern Masters 2015 Magicin lähes suurimpien lihojen kotisijoja - etenkin, kun tähän kylkeen lisätään suurten costien teemasetti Scourge & assist-Battlebond!
Saaliissa vilahteli standard-settien lisäksi myöskin Prophecyä (kaksi arvokkainta korttia ovat commoneita, mutta rareissa on pihvejä), Coldsnapia, Iconic Masters, Masters 25, Theros, Eldritch Moon, Return to Ravnica, Dragon's Maze, Khans of Tarkir & Dragons of Tarkir

Hetken taisteluiden jälkeen ensimmäiset isommat saaliit saivat Kristian Tuomi ja Tuomas Vanhanen lypsyjen muodossa, pelien edetessä lypsyjä tuli huomattavan monta - tupla/triplalypsyjä ei juurikaan nähty. Kun noin kolmasosa korteista oli taitisteltu, oli selvässä kärjessä Tuomas Vanhanen, vähän myöhemmin viimeisetkin saivat haalittua ensimmäiset saaliin. Foili Deathrite Shaman suuntasi Kristian Tuomen suuntaan, muiden käkläillessä bännien aiheuttamalla ei-niin-vähäisellä arvonmuutoksella. Nähtiinpä taistelun puolivälissä yksi 5-way nelostasurikin, usein aiemmin 15 pelaajalla ländejäkään ei tarvinnut heittää kun joku iski pöytään seiskan tai kasin (ja joku / jotkut saalistivat kolme pientä kivaa värikästä noppaani). Tompan johtoa Niko Korhonen (Vantaa) koitti tavoitella voitetuilla triplalypsyillä.

Viime vuoden tapaan Tomppa jatkoi saalistelua keräten lypsyjä varsin mittavat määrät. Loppuvaiheessa seiska onnistui häviämään kasille, ysin alle pelaajat sentäs onnistuivat laittamaan vain pienempiä hiluja. Tämän suurempaa nöyryytystä ei nähty. Herkkuseteista huolimatta suurin converted mana cost oli tänäkin vuonna säälittävä ysi, suurimpien Eldrazien loistaessa poissaolollaan boostereista

Kun vajaa kaksi boosteria kuudesta oli jäljellä, oli Tompan saavuttaminen enää lähinnä teoreettisten mahdolisuuksien päässä. Kun viimeiset kortit jakautuivat tasaisesti eikä viimeistäkään jouduttu ratkaisemaan pimeitä kääntelemällä, oli Tuomas Vanhasen triplamestaruus (2009, 2017, 2018) uusinta täysin selvä ilman tarvetta korttien laskemiselle.
Näkyvistä herkuista Blood Moonia ja foil-DRS:ää suuremmat saaliit jäivät uupumaan (myöhemmin jatketuilla Battlebond 2HG-taitiksilla tiimin Henrik Forsström - Niko Korhonen (Vantaa) saatuun Doubling Seasoniin asti), mutta pimeistä lypsysaaliista löysi joku vielä Jace, the Mind Sculptorin - neljän pelaajan kiitellessä sitä, etteivät olleet ainoita M25:n pelaajia ja täten varmasti Jacen avanneita.


Seuraavat Taitiksen SM-kisat järjestettäneen Magicin SM-kisojen yhteydessä vuonna 2019, olkoon Tuomas Vanhanen puolustamassa tuplamestaruutta ja tavoittelemassa Tomi Korkin legendaarista saavutusta, kolmea peräkkäistä mestaruutta!
« Viimeksi muokattu: 08.09.18 - klo 23:45 kirjoittanut malin »
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.