Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Ikoria  (Luettu 7273 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Orion

Ikoria
« : 03.04.20 - klo 16:09 »
Mitä mieltä olette tämänhetkisistä Ikoria-spoilereista?

Aikooko kukaan käyttää tuota mutation-mekaniikkaa? Käytät useita kortteja yhteen ukkoon joka kuolee kuitenkin yhteen poistoon. Niissä on vähän sama heikkous kuin auroissa, paitsi että nämä maksavat paljon enemmän kuin useimmat aurat. Ehkä tullaan vielä spoilaamaan kortteja jotka tekevät tuosta mutaatiosta pelattavan, mutta itsestäni vaikuttaa tällä hetkellä että esim drafteissa tulen aina pelaamaan ne ihan vain normaaleksi creatureiksi.

Tässä vielä linkki mekaniikkoihin: https://magic.wizards.com/en/articles/archive/feature/ikoria-lair-behemoths-mechanics-2020-04-02

Poissa Porrima

Vs: Ikoria
« Vastaus #1 : 03.04.20 - klo 19:32 »
Companion on mekaniikka jota limitedissä ei usein tapahdu, niin mutate on tuon setin päämekaniikka niinkuin adventure eldrainessa tai escape theros 2:Ssa.
Luuletko nyt ihan oikeasti että wizards olisi testannut setin pelaamista, ottaen huomioon miten onnistuneita lähes kaikki viime aikojen limitedsetit on olleet, ja todenneet että "ei tätä voi pelata ollenkaan".
Jos poisto on esim. kallista ja huonoa tai kiinni mutate-mekaniikassa niinnkun nyt on jo se käärme, se lepakko ja se 4 damagen lightning strike mutate, niin pelaahan sitä.
Ja mutateissa saat sitä tehdessä useimmiten jonkinlaisen spelliefektin tavallaan siinä samalla, joten ei se ole mikään suora auran 2 for 1.

Jos et pelaa mutatea ja vastus pelaa otuksesi jäävät jalkoihin satavarmasti.

Ja jos näin ei käy ja mutatea tosiaan ei voi pelata, setti on limitedin suhteen massiivinen epäonnistuminen avacyn restoredin veroisesti.
« Viimeksi muokattu: 03.04.20 - klo 19:43 kirjoittanut Porrima »

Poissa Pulli

Vs: Ikoria
« Vastaus #2 : 07.04.20 - klo 09:58 »
Itse katselen tätä settiä enemmän Commander lasien läpi. Tosin nyt tänä korona aikana innostunut pelaa arenaa, joten sielläkin standardissa huollettaa mutate mekaniikan ilmeisen helppo poisto, spotti poistoja löytyy. Commanderissa sama juttu. Okei pakat on 100 kortin singletoneja, mutta vastassa on 2- useampi pelaaja. Tuoko mekaaniikka tarpeeksi valueta esim noille kolmevärisille möröille, jos ovat komentajina? Oletan myös mutate costin kasvavan samalla tavalla kuin komentajankin, kun se poistetaan pelistä.

Muuten tykkään todella paljon mekaniikan ideasta ja osa noista möröistä on vaan ihan sika hienoja, mun ehdoton lemppari  on Vadrok (jota olen miettinyt Jeskaille komentajaksi, koska sellainen puuttuu), hyvänä kakkosena Nethroi ja kolmosena FFVIII:sta Grieveristä kopioiutu Illuna. Pitää nyt ainakin testimielessä yrittää joillekkin noista väsätä pakka.

Commander20 sisältöihin olin semisti pettynyt. Mikään kokonaisuus ei saanut meikäläistä hyppimään tasajalkaa. Saatan harkita sultain ostoa tai sitten vain muutamia singlejen ostoa myöhemmin.

Poissa Padishar

Vs: Ikoria
« Vastaus #3 : 07.04.20 - klo 12:05 »
Limited-mielessä useimmissa tähän mennessä spoilatuista mutate-vehkeissä on riittävän hyvä triggeri mielestäni, jotta sietää ajoittaiset 2-for-1:t. Ja joskus vaan se 3/3 maaukko ei tee mitään, joten on parempi antaa sille evaasio kuin antaa sen möllöttää paikallaan. En tuomitsisi limitedin kannalta settiä tässä vaiheessa. Conssissa nyt ei useatkaan settimekaniikat loista, enkä osaa arvioida miten on mutatenkaan laita siellä.

Poissa barros

  • Hidas vaihtaja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Totuus iski kuin salami.
Vs: Ikoria
« Vastaus #4 : 10.04.20 - klo 22:20 »
Mythos of Illuna klooni efekti on hyvä juttu, kun kunnon poistoja ei tunnu olevan limitedissa. Myös landin kopsaaminen on sallittu. Ultimatumeja saa nähdä pelaako paperilla kukaan. Hirveä artti ja rajoitukset companion mekaniikan myötä jää päälimmäisenä mieleen setistä.
https://mtgsuomi.fi/listat/barros/ Scratching wall with claws.

What I learned there, during those weeks of rehearsal, would serve me for the rest of my life. - J. Huston

Poissa Orion

Vs: Ikoria
« Vastaus #5 : 02.05.20 - klo 20:44 »
Mikä fiilis setistä nyt?

Mielestäni setin vahvin mekaniikka limitedissä on cycling. Niin paljon hyviä lappuja commonina/uncceina jotka tukevat arkkityyppiä, ja kun puolet pakasta korvaa itsensä niin aika varmasti myös nostat avaamasi pommit. Myös monet isot lihat cyclaa eli voi alkupelissä pistää kiertoon tai loppupelissä pelata uhkiksi.

Mutate sen sijaan on aika huono. Noin 50:stä pelatusta limited-pelistä olen yhden hävinnyt mutatelle ja senkin olisin voittanut helposti nostamalla yhden poiston kuudesta pelin kuluessa.
Muuten juuri kukaan ei pelaa mutatea, tai säkällä yhtä tai kahta fillerinä. En haluaisi kehua, mutta mitäs minä sanoin?

Poissa Villikisu

Vs: Ikoria
« Vastaus #6 : 08.05.20 - klo 22:25 »
Itsellä vain 14 draftia takana ja kaikki kolme cycling-pakkaa menivät päätyyn asti ilman Zenith Flareja.
Statsit: cycling 21-5 ja non-cycling 28-33.

Mutate on ollut vaikea saada kasaan. Ehkä teema toimii paremmin vain kun payoff on mythic-mutaatti tai "mythic-uncommon" Starrix.

Mustan Whisper Squad & Bastion -teemat ovat olleet hauskimmat tähän asti ja kunnon Weaponize the Monsters -pakkaa odotellessa jatketaan harjoituksia.

Poissa Mal

Vs: Ikoria
« Vastaus #7 : 09.05.20 - klo 13:00 »
Itse tuli draftailtua areenassa sen verta että palkinto pussit avattua mulla on 100% rareista ja melkein 50% mythiceistä kokoelmissa. Oiskohan ollut about kolmisenkymmentä draftia.

Cycling on nutsi, onneks ei tarvinnut formaatin alussa kohdata yhtä paljoa kuin nyt. Mutate pakat onkin sit aika all-in niin omat tulokset niillä alko paraneen kun aloin main deckkaan Keep Safee. Omiin suosikkeihin kuuluu Abzan reanimaattori pakat, erityisesti jos saa Eerie Ultimaattumin. Mutta hauskin pakka mitä pelasin oli Stormwild Capridor "combo". Capridorit tiskiin ja sit omat Divine Arrowit ja Rockslidet ammuttiin niihin.

En tiedä tuleeko draftattua tätä sit kuinka paljon lisää. Kun jos et ole cycling niin joudut kohtaamaan sitä ja mutaten sekä ability counterian takia pitää aina vähän väliä tarkistaa mitä mikäkin nyt osas.
Legacy is like an onion. There are multiple layers and crying is involved.

Poissa Padishar

Vs: Ikoria
« Vastaus #8 : 11.05.20 - klo 14:01 »
Itse avasin vihdoin Areenassa Ikoria-päksit kun olin draftannut riittävästi saadakseni 4x kaiken mythicit mukaanlukien duplicate protectionin ansiosta. Ehkä joku 50-60 traditional draftia meni.

Cycling-pakkaa en forssaillut kauheasti niin en osaa siitä sanoa muuta kuin että ne oli aika helppo biitata jos ne ei saanut nuts-draweja. Ehdottomasti sidelle kannatti aina draftata niitä late pick fakseja jotka tekee 3 lämää, koska cycling-pakan double strikerit ja first strikerit delaavat siihen samoin kuin se täpperi. Muutenkin poistolla pärjää cyclingiä vastaan; niissä ei kovin montaa win connia yleensä ole. Ehkä se toimii paremmin BO1:ssä, mutta BO1 Ikoria-limitedistä minulla on vain yhden draftin kokemus, kun halusin seasonal rewardsit aktivoida.

Vihreäpohjainen mutate on kyllä ollut itsellä varsin toimiva paketti. Tosin ei sen koko pakan tarvitse olla mitään mutatea. 5-6 mutate-vehjettä ja muutama sopiva mutate-targetti niin siinä on jo riittävästi synergiaa hyviin kurvahduksiin. Loppupakka voi sitten olla perussettiä: poistoa ja ukot hyvällä kurvella.

Poissa Rancid-

Vs: Ikoria
« Vastaus #9 : 11.05.20 - klo 21:31 »
Jos mutatea sanoo huonoksi, ei oo vissiin nähnyt mitä Archipelagore ja Auspicious Starrix tekee.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Orion

Vs: Ikoria
« Vastaus #10 : 12.05.20 - klo 13:07 »
Jos mutatea sanoo huonoksi, ei oo vissiin nähnyt mitä Archipelagore ja Auspicious Starrix tekee.

Niin juu, yleensä 7/7 on limitedissä ihan kova pihvi peliin päästessään, samoin 5 manan 6/6. Toimii vanillanakin, ei siinä mutatea tarvitse.

Itse asiassa jos mutatoit tuon 7/7 tuolle 6/6 niin saat tapattua yhden vihun ja saat itsellesi yhden ekstraukon. Kaikki tämä maksaa 11 manaa. Vastustaja saa sen jälkeen yhdellä (esim kahden manan) poistolla molemmat möllit pois.

Olet siis kaiken tämän jälkeen menettänyt kaksi korttia ja yksitoista manaa, ja saanut yhden satunnaisen ukon, keskimäärin ehkä 3/4.
Jos olisit pelannut möllit ilman mutatea sinulla olisi nyt poiston jälkeen ainakin 6/6 jäljellä.

Poissa Padishar

Vs: Ikoria
« Vastaus #11 : 12.05.20 - klo 15:35 »
Jos mutatea sanoo huonoksi, ei oo vissiin nähnyt mitä Archipelagore ja Auspicious Starrix tekee.

Niin juu, yleensä 7/7 on limitedissä ihan kova pihvi peliin päästessään, samoin 5 manan 6/6. Toimii vanillanakin, ei siinä mutatea tarvitse.

Itse asiassa jos mutatoit tuon 7/7 tuolle 6/6 niin saat tapattua yhden vihun ja saat itsellesi yhden ekstraukon. Kaikki tämä maksaa 11 manaa. Vastustaja saa sen jälkeen yhdellä (esim kahden manan) poistolla molemmat möllit pois.

Olet siis kaiken tämän jälkeen menettänyt kaksi korttia ja yksitoista manaa, ja saanut yhden satunnaisen ukon, keskimäärin ehkä 3/4.
Jos olisit pelannut möllit ilman mutatea sinulla olisi nyt poiston jälkeen ainakin 6/6 jäljellä.

Tuskinpa lainaamassasi tekstissä haettiin sitä, että noita möllejä päällekkäin mitenkään tyypillisesti laitetaan. Ei vaadi kuin Farfinderille pistää kumman tahansa noista niin tulee ikään kuin hastena halpaa pihviä niskaan ja samalla lisäefektiä mutatesta. Farfinder haki jo ländin, joten poisto siihen kokonaisuuteen on ihan fine treidi. Ja jos ei enableria löydy, niin kuten mainitsit ne voi joka tapauksessa pöydätä ihan semmoisenaankin, varsinkin 5 manan 6/6.

Mutatella ei tietty pärjää jos pelilliikkeet ovat mainitsemasi kaltaisia. Se vaatii ehkä pientä tatsia touhuun.

Poissa Rancid-

Vs: Ikoria
« Vastaus #12 : 12.05.20 - klo 16:04 »
Tässä yks esimerkkiläjä, millä mentiin Diamond-tason draftissa 7-0 (toivottavasti toimii, URL osoittaa Discordiin):Olisin halunnut tuon munan, Anticipaten ja Facet Readerin tilalle jotain parempia mutate-pohjia, mutta kumpaakaan Symbiotea saati Glimmerbelliä ei näkynyt, joten näillä jouduttiin menemään. Kääntöpuolena pääsin ainakin kerran elämään unelmaa ja lätkäisemään tiskiin kakkosvuoron Parcelbeastin generoimaan loputtomat määrät korttietua.

Pointtina tässä siis se, että joka ikinen noista mutate-lihoista käytännössä korvaa itsensä jo castattaessa, ja sitten aina välillä niistä saa vieläpä inkrementaalisesti lisäarvoa. Lisäksi formaatissa on poistoa paljon tavallista vähemmän, joten aika harvoin tarvitsee lopulta pelätä että responssina pärisee.
« Viimeksi muokattu: 12.05.20 - klo 16:06 kirjoittanut Rancid- »
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Padishar

Vs: Ikoria
« Vastaus #13 : 12.05.20 - klo 16:14 »
Sivuhuomiona sanon, että toi puskaliha-Poacheri on taas näitä kortteja joita en osannut heti arvostaa setin ollessa nuori. Lifen gaini sekä laputus on aika kova yhdistelmä. Varsinkin kun perusstatsit on neljän manan lankku, joka nyt ei vanillana menis mutta varsin kelpo seinä jumittamaan jotain itsessäänkin. Helposti tosiaan spläshääkin muun mustan mukana.

Poissa Rancid-

Vs: Ikoria
« Vastaus #14 : 12.05.20 - klo 16:26 »
Sivuhuomiona sanon, että toi puskaliha-Poacheri on taas näitä kortteja joita en osannut heti arvostaa setin ollessa nuori. Lifen gaini sekä laputus on aika kova yhdistelmä.
Tästä täsmälleen samaa mieltä. Ehdoton setin sleeper-common mullekin. Varsinkin kun poisto on usein muotoa Pacifism tai Capture Sphere, niin siitä jumiin laitetusta kavusta saa tällä lankulla vielä törkeät valuet irti.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Thalian

Vs: Ikoria
« Vastaus #15 : 12.05.20 - klo 17:17 »
Lisäksi formaatissa on poistoa paljon tavallista vähemmän, joten aika harvoin tarvitsee lopulta pelätä että responssina pärisee.

Poisto responssina ei muuten haittaa sillä se liha tulee silti tiskiin, ei vain mutatoidu.

Poissa Porrima

Vs: Ikoria
« Vastaus #16 : 12.05.20 - klo 22:45 »
Starrix ja saaristogore ovat toki bonk, mutta minusta se helvetin jumping shark on jo yksistään massiivisen rasittava, varsinkin kun se triggeroi monta kertaa. Ja se rampant growth mutate on erittäin hyvä "2-droppi ja sitten se" kurveen. En ole yhtä paljon ja hyvin draftaava kuin monet mutta melkein kaikki hyvät draftit ovat olleet minulla mutatepohjaisia, varsinkin UG.

Tämä menee tietysti appeal to authorityn puolelle, mutta joitakin lauseita Ben Starkin tämän päivän top 5 underperfomers Ikoria draft cards:
(Dead Weight)
"... A lot of the small creatures get mutated onto quickly instead of sticking around..."
(Facet Reader)
"...throw in that it can’t be mutated on, which is what the UG deck is all about, and this card rarely makes my deck..."
(Dark Bargain)
"... Ikoria is a hard-hitting format, that revolves around cheap hasty big things (mutate) and extremely focused strategies like Cycling, UR Spells, and BW Humans..."
jne.
« Viimeksi muokattu: 12.05.20 - klo 22:47 kirjoittanut Porrima »