Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Oman MTG sarjan kehitys  (Luettu 775 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ProxyMTG

Oman MTG sarjan kehitys
« : 02.08.20 - klo 15:37 »
Kehittelen paraikaa omaa MTG sarjaa ja mietin kysyä ihmisiltä tähän neuvoa tai apua.

Kortteja kehitetään tarinallisesti niin, että ensimmäinen sarja on valkoinen vs musta. Shadow Cabal vs Order of Light.

Shadow Cabalilla on tällä hetkellä miltei 90 uutta korttia joten siinä alkaa olemaan kohta tarpeeksi mutta ideoita saa silti antaa. Joitakin kortteja tulee re-printtinä kuten muutama Shade, Dark Ritual, Cabal Coffers yms mutta Order of Lightilla on kortteja vasta muutama kymmen.

Oletettavasti Oder of Light hirviöt koostuvat pääasiallisesti Aveneista jotka käyttävät valoenergiaa.

Toinen sarja tulee pohjautumaan elementteihin ja elementaaleihin ja on sininen vastaan punainen. Tässä on kaikista vähiten kortti ideoita ja korttien tulisi olla elementtipohjaisia. Olentoina toimii mahdollisesti Celaphidit vastaan kääpiöt.

Viimeinen sarja on vihreä vastaan kaikki muut ja käytössä olevat hirviöt tulee olemaan joko haltioita tai todennäkösesti enemmänkin spritejä. Vihreässä sarjassa maan kärsimä korruptio herättää uinuvan luonnon sekä "ancient" tyyppiset luontoon pohjautuvat olennot.


Tavoitteena on tehdä sarjasta lopulta graafiset kortit joilla voi haluttaessaan pelata muun MTG:n yhteydessä.

Eräs villi idea olis tilata lopulta teollisesti printattuja boostereita limited editiona niin että maailmassa olisi olemassa ensimmäinen epävirallinen MTG setti jota jaettaisiin ilmaiseksi ihmisille ja josta voisi tulevaisuudessa tulla jopa keräilykappaleita. En tiedä mitä Copyrightsit meinaisivat jos boostereita jakais esim ilmaiseksi, ymmärtääkseni tuommonen non-profit toiminta on ihan ok eikä kaupallisesti uhka. Re-printit vois olla ongelma jonka takia niitä ei tuollseen versioon tulis ollenkaan vaan kaikki kortit olisi alusta loppuun itse suunniteltuja.

Tästä on lähetetty yksityiskohtaisempi viesti Wizards of the Coastille jossa on mukana asiaan liityvät markkinointistrategiat ja pidemmät sepostukset. Oletan etteivät halua tehdä asialla mitään jonka takia mietin että asian voisi toteuttaa ihan yksityishenkilönä. Internetistä löytyy suoraan sivuja jossa voi liittää kuvan ja tekstin omiin kortteihin.

Yleensä teen asioita yksin mutta mietin että tähän voisi rekrytoida muitakin ihmisiä mukaan. Minulla on tämän lisäksi paljon muitakin projekteja.

Eräs liittyy sci-fi aiheisen MTG tyyppisen pelin kehittämisen johon halutaan myös ihmisiä mukaan. Tämä projekti on vasta ideoimis asteella ja perustuu ajatukseen että MTG on paras mahdollinen fantasiapohjainen formaatti mutta sci-fi puolella tämmöistä formaattia ei vielä ole kehitetty josta ajatus, että voisinko esim itse edesauttaa tuollaisen kehittämisessä. Koen että sci-fi aiheiseen keräilykorttipeliin on olemassa tyhjiö ja mahdollinen kysyntä, eli että sitä parasta formaattia ei vielä ole olemassa.
« Viimeksi muokattu: 02.08.20 - klo 15:56 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa Demppa

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #1 : 02.08.20 - klo 16:09 »
Tästä on lähetetty yksityiskohtaisempi viesti Wizards of the Coastille jossa on mukana asiaan liityvät markkinointistrategiat ja pidemmät sepostukset. Oletan etteivät halua tehdä asialla mitään jonka takia mietin että asian voisi toteuttaa ihan yksityishenkilönä.
Hyvä, että tämä askel on otettu. Vastaus tulee epäilemättä olemaan "ei". Kyseessä ei ole rahan tekeminen heidän IP:llään, vaan ajatus siitä että olisi olemassa jokin tuote johon heidän IP on helposti sekoitettavissa ja johon heillä ei ole kontrollia. Omien immateriaalioikeuksien puolustaminen on myös oikeudellisesta näkökulmasta hyvin tärkeää, koska oikeudenhaltijat eivät halua myöhemmin joutua tilanteeseen jossa tällaista todistetusti matalampaa kontrollia käytettäisi heitä vastaan.

Noita custom-settejä on netissä pilvin pimein ja mielestäni on ihan hauska että porukka niitä väsäilee. Kyseisten settien tuotteistaminen onkin jo monta kertaluokkaa hankalampi asia.

Poissa ProxyMTG

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #2 : 02.08.20 - klo 16:45 »
Onko linkkejä mihinkään potentiaalisiin setteihin että voin katsoa mimmosia muut ovat tehneet ?

Löysin itse kanssa nuilta sivustoilta, mutta pääasiassa kortit olivat todella surkeita niin en jaksanut selata kovin paljoa ja irrallisia mistään kokonaisuudesta. Pääasiassa kortit olivat myös huumori pohjalla toteutettuja.

Wizards of the Coast viestin aihe ei liittynyt tuohon mitä ajattelit.

Tuota ei oo myöskään tarkotus tuotteistaa itse. Tarkoitus tehdä huvikseen. Tuo boostereiden tekeminen tarkottas sitä että minä tilaan yksityishenkilönä itse tekemiäni kortteja joita voin vaikka antaa ihmisille. Jos tuo scifi aiheinen peli aktualisoituu niin jos kyseessä on itse alusta loppuun tehty peli niin on eri asia, mutta realistisinta että ei aktualisoidu vaan jota aletaan ehkä kehittämään jos inspiraatio tulee ja kehitetään huvikseen ilman sen suurempaa tavoitetta.

Tuommosia motiiveita, että oman inspiraation ja mielenkiinnon käyttäminen hyödyllisiin asioihin. Motiivi kirjoittaa tänne on inspiraation hakeminen muilta ihmisiltä.


Olisi hienoa jos joku haluaisi osallistua tähän projektiin, laadun tässä tulee olla vastaava kun MTG korteissa. Tämä on se ominaisuus minkä takia setti erottuu muista, että tuntuu ihan oikealta setiltä. Tavoitteena on setti josta ei huomaa etteikö se olis virallinen setti ollenkaan vaan menis heittämällä virallisena settinä jos sitä jollekkin asiasta tietämättömälle sellaisena esittelisi.

Osaan epäillä että kovin kattavia ja pitkälle mietittyjä settejä silti ei ole olemassa. Tähän olisi tulossa kattava taustatarina, ja uusia kortteja tulee yhteensä varmasti yli viisisataa.


Osallistujalta kaipaan lähinnä ideoita jotka inspiroivat itseä tekemään tuota eteenpäin. Myös palautetta siinä vaiheessa kun asia on ajankohtainen. Mielellään yksi henkilö jota kiinnostaa tuon tyyppiset asiat ja osallistuminen sekä uuden tekeminen kun monta henkilöä jotka heittävät paljon ei käytännöllistä.

Tämmöisiä henkilöitä on nykypäivänä erittäin vaikea löytää mutta ajattelin kokeilla silti. Olen myös huomannut että ulkomaalaiset ihmiset ovat suomalaisia enemmän kiinnostuneita uusien asioiden kehittämisestä mutta se on usein just tuota turhien tai irrallisten asioiden heittelyä.

Millaisia MTG forumeita ulkomailla on ? Onko jotain paikkaa johon tuommosta ideaa voisi kannattaa viedä ?

« Viimeksi muokattu: 02.08.20 - klo 17:14 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa zeeAbe

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #3 : 02.08.20 - klo 17:22 »
Lainaus
Tästä on lähetetty yksityiskohtaisempi viesti Wizards of the Coastille jossa on mukana asiaan liityvät markkinointistrategiat ja pidemmät sepostukset. Oletan etteivät halua tehdä asialla mitään jonka takia mietin että asian voisi toteuttaa ihan yksityishenkilönä. Internetistä löytyy suoraan sivuja jossa voi liittää kuvan ja tekstin omiin kortteihin.

Niin paitsi lähettävät jossain kohtaa viimeistään pyynnön lopettaa heidän IPnsä käyttö, jonka rikkomisesta todennäköisesti siirrytään lakipuolelle, viimeistään siinä kohtaa kun ruvetaan harrastamaan fyysisten asioiden tekemistä.

Tähän päälle: Oletko miettinyt millaisia kuluja tähän tulee? Boosterit maksavat printata pienissä erissä nopeasti omalta painoalan kokemukselta arvioituna taalan kappale kun puhutaan pienistä eristä (lue: vähintäänkin alle 5-numeroin, todennäköisesti 6-numeroinen määrä pusseja). Jos boksit ovat MTG kokoisia eli 36 boosteria niin joku 1000 pussia ei ole yhtään mitään. Toivottavasti ei ole vielä otettu pankkilainaa tämän rahoittamiseksi.

Poissa ProxyMTG

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #4 : 03.08.20 - klo 17:32 »
Ei oo ajankohtaista, tässä vaiheessa tekemisen iloa ja inspiraatiota. Jos on kortti ideoita aiheesta varjot, valo, elementit tai luonto niin toivon tähän ketjuun.

Myös vinkkejä mistä löytyy tuon tyyppisiä kuvia kortteihin tai ilmaisu jos joku haluaa omaa taidetta kortteihin.

Ehkä valmis tuotos lähetetäänkin ensin wizardsille ja tarjoavat töitä, kuka tietää.

Paikalla Padishar

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #5 : 04.08.20 - klo 19:05 »
Tavoitteena on setti josta ei huomaa etteikö se olis virallinen setti ollenkaan vaan menis heittämällä virallisena settinä jos sitä jollekkin asiasta tietämättömälle sellaisena esittelisi.

Kieltämättä aika kova tavoite ottaen huomioon kuinka isolla porukalla ja kokemuksella ja missä ajassa viralliset setit luodaan.

Mutta intoa piisaa joten mikäs siinä. Mark Rosewaterilla on aika hyviä artikkeleita, jotka auttavat oman setin tekemisessä. Olisiko Nuts and Bolts -sarja. Kannattanee tutustua jos eivät ole ennestään tuttuja.

Wizardsille ei kannata omia tuotoksia lähetellä (setti/kortti/mekaniikka/jne.), sillä he eivät suostu katsomaankaan niitä. Pointtina on se, että jos he jossain vaiheessa keksivät samankaltaista ideaa, niin kukaan ulkopuolinen ei voi tulla väittämään, että he varastivat idean. Ja ei auta vaikka antaisit luvan hyödyntää ideaasi.

Poissa ProxyMTG

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #6 : 05.08.20 - klo 09:16 »
Juu itekkin keksin monia niistä asioista mitä wizards on toteuttanut tässä vuosien saatossa tietämättä että ovat toteuttaneet.

Sinulla on ilmeisesti tuon tyyppisiä kokemuksia ?

Mistä tiedät tuommosia asioita, että mitä esim ihmiset jotka on jossain ulkomailla töissä tekevät.

Tällä forumilla ihmiset tuntus olevan harvinaisen hyvin perillä miten wizards of the coast toimii ja miten he menettelevät, mutta silti yhtäkään ihmistä ei halua osallistua tuommosiin luoviin peliin liittyviin asioihin.

En tiedä kumpi on parempi, ei yhtään kommenttia miten yleensä on asia vai se että on kasapäiten turhia kommentteja.

Jotenkin veikkaan ettei yhdeltäkään ihmiseltä tule yhtään ideaa, eli täysin turha oli postata tämä tänne, eikä kommenttejen lukeminen ole inspiroinut täällä mihinkään.

Aiemmin ilmaisin että luovien ihmisten jotka on innostuneet tuon tyyppisistä asioista ja ovat vieläpä kyvykkäitä toteuttamaan asioita löytäminen on todella harvinaista. Voi olla ettei tällä forumilla ole sellaisia ihmisiä, suurimmaksi osin ihmiset vain kuluttavat muiden tekemiä asioita eivätkä tee itse.


MTG Online ohjelmassa olis paljon parannettavaa kyllä, että sitä ei olla mietitty ihan loppuun saakka.

MTG Arena taas ei tarjoa niitä mahdollisuuksia keräilyyn mitä Online tarjoaa, että ainakin virtuaaliset MTG alustat on molemmat puutteellisia ja surkeita. Ehkä niitä tekee eri ihmiset mitä Magicia muutoin.

Magic on pääasiallisesti hyvin suunniteltu peli, ja suunnittelijat on kyllä todella hyviä mutta muutamat ratkaisut korttien designeissä on aika surkeita, mutta harvinaisia. Pääasiassa todella hyviä.

Tuommonen tavote pitää vähintään olla kun lähtee jotain tekemään, että asioista tulee hyviä ja kunnollisia.

Rupesin kehittelemään tuota sci-fi aiheista peliä myös eteenpäin.

Eikö tuo tarkota tuo postaus sitä, että minun ei pidä katsoa tuota mainitsemaasi asiaa koska voin saada siitä jotain ideoita väärin.


Onko ihmiset oikeasti nuin negatiivisia omassa elämässään. Esim, jos jollekkin taholle ei kannata lähettää jotain siksi etteivät "kuitenkaan katso sitä" tarkottaa minusta myös sitä että ei siitä haittaa ole jos lähettää jotain, kun saavat itse päättää katsovatko vai eivät, eli minusta se lähettäminen kannattaa tältä osin tehdä niin toisilla on mahdollisuus hyödyntää sitä tai eivät. Se lähettäminen on hyvä teko heitä kohtaan.

Alpha Investments Rudy väittää että Magic The Gathering on rikkinäisten ihmisten kokoontuminen. Tuo rikkinäisyys minusta paistaa teistä kommentoijista, että omaatte negatiivisen elämän asenteen jostain syystä, ehkä koska se on jotenkin iskostettu teihin ulkoapäin.

Minusta teillä on tähän mennessä ollut aika huono asenne kommentoijat. Oletteko miettinyt tuota asiaa ?

Kokeilkaa miettiä millainen asenne teillä on muita kohtaan ja miksi kommentoitte jotain mitä kommentoitte. Tai millainen asenne teillä on itseänne kohtaan yms, ja miten siitä saisi paremman että elämä olisi parempaa itselle ja muille.


Selasin nopeasti tätä osiota läpi ja vaikuttaa siltä että ainakaan lähimenneisyydessä tällä forumilla ei ole keskusteltu tämän tyyppisistä asioista (luova tekeminen magicin suhteen).


Plääh
« Viimeksi muokattu: 05.08.20 - klo 10:06 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa luma

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #7 : 05.08.20 - klo 10:22 »
Mistä tiedät tuommosia asioita, että mitä esim ihmiset jotka on jossain ulkomailla töissä tekevät.

Tällä sivulla Mark Rosewater (Magicin pääsuunnittelija) sanoo suoraan ettei saa edes katsoa pyytämättä lähetettyjä ideoita.

Lainaus
Can I show you the cards/mechanic/set I designed?

Unfortunately no as I cannot look at any unsolicited material.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #8 : 05.08.20 - klo 10:52 »
Tällä forumilla ihmiset tuntus olevan harvinaisen hyvin perillä miten wizards of the coast toimii ja miten he menettelevät, mutta silti yhtäkään ihmistä ei halua osallistua tuommosiin luoviin peliin liittyviin asioihin.

Niin, tässä 26 vuotta peliä pelanneena on aika hyvin perillä miten WotC toimii pelin kehityksen suhteen. Alussa yhtiö oli enemmän idealistinen kommuuni ja pelin kehityskin oli poukkoilevaa, vuosien varrella moinen on karissut ja firma toimii myös pelinkehityksen suhteen kuin mikä tahansa korporaatio. Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö varsinkin designin puolella edelleen olisi virkeitä ideoita.

Lainaus
Jotenkin veikkaan ettei yhdeltäkään ihmiseltä tule yhtään ideaa, eli täysin turha oli postata tämä tänne, eikä kommenttejen lukeminen ole inspiroinut täällä mihinkään.

Jokainen keittiönpöytäpelaaja jossain vaiheessa on piirrustanut omia korttiaihioitaan, osa kokonaisia settejä. Tämä oli suositumpaa vielä pelin alkuvuosina ja internetin yleistyessä WotC teki linjauksen etteivät voi moisia edes katsoa eivätkä varmasti kommentoida koska jenkkien copyright lait. WotC on itse järjestänyt useamman Great Designer Seachin minkä puitteissa kilpailijat ovat lähettäneet luvan kanssa heille suunnittelua kilpailun sääntöjen puitteissa. Kisan voittajat (ja usein muutama muukin osallistuja) ovat saaneet firmasta töitä.

Kaiken kansan huvina on muutaman kerran ollut You Make the Card jossa yhteisö yhdessä äänestää kortin kaikista ominaisuuksista. Tekeleet ovat olleet vähintäänkin mielenkiintoisia.

Lainaus
Aiemmin ilmaisin että luovien ihmisten jotka on innostuneet tuon tyyppisistä asioista ja ovat vieläpä kyvykkäitä toteuttamaan asioita löytäminen on todella harvinaista. Voi olla ettei tällä forumilla ole sellaisia ihmisiä, suurimmaksi osin ihmiset vain kuluttavat muiden tekemiä asioita eivätkä tee itse.

Tällä foorumilla on varsin luovaa väkeä, mutta johtuen erinäköisistä rajoitteista ja kiinnostuksen kohteista he eivät vain ole kiinnostuneet käyttämään aikaansa samoin kuin sinä. Täällä on esim. erittäin taitavia korttien altteroijia, koodareita jne.

Lainaus
Esim, jos jollekkin taholle ei kannata lähettää jotain siksi etteivät "kuitenkaan katso sitä" tarkottaa minusta myös sitä että ei siitä haittaa ole jos lähettää jotain, kun saavat itse päättää katsovatko vai eivät, eli minusta se lähettäminen kannattaa tältä osin tehdä niin toisilla on mahdollisuus hyödyntää sitä tai eivät. Se lähettäminen on hyvä teko heitä kohtaan.

Kun eivät saa katsoa (siis tässä tapauksessa WotC:n suunnittelijat), luma tuossa ylempänä linkkasikin syyn miksi eivät saa. Kielto on absoluuttinen, siellä joku toimistosihteeri pistää joko aktuaaliseen tai virtuaaliseen silppuriin moisia viikottain.

Lainaus
Minusta teillä on tähän mennessä ollut aika huono asenne kommentoijat. Oletteko miettinyt tuota asiaa ?

Se ei ole huonoa asennetta että toisen ehdotuksiin ei hypätä muitta mutkitta mukaan.

Lainaus
Selasin nopeasti tätä osiota läpi ja vaikuttaa siltä että ainakaan lähimenneisyydessä tällä forumilla ei ole keskusteltu tämän tyyppisistä asioista (luova tekeminen magicin suhteen).

Joskus ammoisina aikoina täällä taisi olla kokonainen ketjukin fantasiakorteista, mutta kuten sanottua ilmeisesti sellainen ei tietyn vaiheen jälkeen kiinnosta suurinta osaa pelaajista. Ei ainakaan sillä tasolla millä sinä toivoisit. Onnea kuitenkin valitsemallasi tiellä, mihin se nyt johtaakaan.
« Viimeksi muokattu: 05.08.20 - klo 10:54 kirjoittanut kivi »
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa ProxyMTG

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #9 : 05.08.20 - klo 11:29 »
Eipä nuo minusa silti mitään meinaa. Ihmiset on vapaita tekemään mitä haluaa että eipä tuo oo kun yks henkilö ja miks tuommosia lukee missäkin voi olla myös eri asia. Voisko jopa olla että se lukee tuola juuri sen takia että käyttäytyisitte tuolla tapaa.

Ajattelin äskön poistaa tämän ketjun tai siksi kirjauduin uusiksi sisään kun mietin että ehkä teen vain itse mutta tuossa on liikaa lainauksia aiemmista postauksesta etten viitti poistaa.

Mietin vaan että jos tulis inspiraatiota täältä kutta mutta ei oo ainakaan vielä tullut.

Eipä kovin kannustavia ja inspiroivia ole mitkään jutut olleet. Hirveesti vaan ongelmia tuodaan esille.

Tuo designer kiplailu kuulostaa hyvältä, millon semmosia on seuraavaksi ?

Jos kanavalta löytyy joku joka halua osallistua siihen minun kanssa.
« Viimeksi muokattu: 05.08.20 - klo 11:47 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa Suppis

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #10 : 05.08.20 - klo 11:44 »
Eipä nuo minusa silti mitään meinaa. Ihmiset on vapaita tekemään mitä haluaa että eipä tuo oo kun yks henkilö ja miks tuommosia lukee missäkin voi olla myös eri asia.
Niin siis Mark Rosewater on Magicin pääsuunnittelija, sen sanomisella on aika iso paino ja ohjeistus on kuitenkin tullut Hasbron lakiosastolta.

Lainaus
Eipä kovin kannustavia ja inspiroivia ole mitkään jutut olleet. Hirveesti vaan ongelmia tuodaan esille.

Ihmiset on täällä vaan realistisia, eivätkä maalaile pilvilinnoja.

Lainaus
Tuo designer kiplailu kuulostaa hyvältä, millon semmosia on seuraavaksi ?

Jos kanavalta löytyy joku joka halua osallistua siihen minun kanssa.

Viimesin oli 2018 ja sitä edelliset 2010 ja 2016. Nää kilpailut on muutenkin vaan Jenkeille, todennäkösesti työlupien takia.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #11 : 05.08.20 - klo 11:48 »
Ensimmäinen GDS järjestettiin 2006, toinen 2010 ja viimeisin 2018. Veikkaus on että ihan muutamaan vuoteen tuota ei tulla järjestemään uudestaan. Lisää aiheesta voi lukea täältä. Kyseessä on siis yksilökilpailu, mutta voit testata itseäsi suorittamalla vaikka tuon ennakkotehtävän missä pitää vastata kymmeneen kysymykseen maksimissaan 350 sanan (englanniksi) esseevastauksilla.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Paikalla Padishar

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #12 : 05.08.20 - klo 11:50 »
Prosessi mihin olet ryhtymässä, eli siis aidon Magic-setin tasoinen laajennus, on aivan tolkuttoman laaja ja raskas toteuttaa aikomallasi laadulla. Itse en ole luova, mutta vaikea on uskoa että luovatkaan ja asiasta jokseenkin kiinnostuneet henkilöt löytävät aikaa tuollaiseen projektiin ihan tuosta vain. Tämä foorumi on myös muiden some-kanavien myötä muuttunut melko hiljaisiksi vuosien myötä. En tiedä onko se sitten Facebook vai mikä paikka, missä voisi löytää samanhenkisiä tyyppejä enemmänkin.

Ja minä "tiedän" Magicin suunnitteluun liittyviä asioita, koska luen viikottain pääsuunnittelija Mark Rosewaterin artikkelit, tehnyt näin jo melkein 20 vuoden ajan poislukien välissä oleva muutaman vuoden tauko. Seuraan myös hänen tumblr:ää; on muuten mielenkiintoista jos on kiinnostunut Magic-suunnittelusta ja maailmasta, eli suosittelen tsekkaamaan pari-kolme kertaa viikossa jutut blogatogista. Luma tuosta linkkasikin blogatogista syyn sille, miksi lähettämiäsi suunnitteluita ei WotCissa tulla edes vilkaisemaan. Eikä se ole yhden miehen linjaus, vaan koko yhtiön. Ja lakitekniset syythän siellä takana ovat.

Inspiraatiotakin on hankala täältä muidenkin ehkä ammentaa, kun vasta kuvailit settiäsi. Yksi asia mikä heti itselle pisti silmään, on että setit ovat vain kaksivärisiä. Itse kyllä suosisin perinteistä kaikki värit kattavaa settiä teemasta riippumatta. Jos pistäisit jotain esimerkkisuunnitteluja korteistasi, niin ehkä joku luova foorumisti voisi jotain siihen istuvaa ehdottaa. Mutta varoitan kyllä, että koska halusit laaduksi WotC-tason settiä, voi äkkiä tulla kärkkäitä kommentteja jos mekaniikoissa tai ihan voimatasossa on jotain sanomista. Voimatason säätöhän ei sinänsä ole suunnittelijan hommaa, vaan siihen löytyy sitten oma poppoo joka säätää ne kohdilleen, tai no ainakin yrittää ottaen huomioon nykyisen Standardin bannilistan. Mutta jos on tarkoitus puskea priimaa tuutista pihalle, pitäisi balanssikin olla hyvässä suhteessa nykysetteihin verrattuna.

Onko setistä myöskin tarkoitus tulla draftattava? Se aiheuttaa omat haasteensa.

Poissa ProxyMTG

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #13 : 05.08.20 - klo 11:51 »
Johdatte minua harhaan, harhaanjohtajat. Minä en enää keskustele teidän kanssanne.

Katson ensi kuussa jos on ollut joku kiinnostunut.

Paikalla Rancid-

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #14 : 05.08.20 - klo 11:53 »
Mainittakoon, että viimeisimmässä You make the card -setissä aivan loppuvaiheissa yksi mielenkiintoisimmista designeistä tuli hylätyksi, koska sen lähettäjäksi paljastui ei-jenkki (taisi itse asiassa olla suomalainen) ja näin ollen lakiasioita ei saatu järjesteltyä. Ei niitä sääntöjä ihan tyhjästä ole keksitty.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Babu

 • L1-tuomari
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Creature - Goblin Brushwagg
Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #15 : 05.08.20 - klo 11:53 »
Siis jos omaa korttipeliä haluaa ruveta suunnittelemaan niin kyllä täältä voi siihen saada ihan hyvää ja rakentavaa inputtia. Fakta nyt vaan on, että elämme kapitalistisessa yhteiskunnassa ja Magic the Gathering on maailman suurin keräilykortti IP jonka takia omien juttujen kanssa kannattaa pysyä siitä kaukana. Parhaassa tapauksessa settisi jää jonnekkin foorumeille pienen piirin tietoisuuteen. Huonoimmassa tapauksessa tulee lakimiehiltä kirje ja joudut maksumieheksi.

Kannattaa käyttää voimansa siis mieluumin vaikka täysin oman korttipelin kehittelemiseen kuin suunnitella epävirallista settiä jaettavaksi ympäri maailmaa.
"eikö se nyt ole vanha fakta että monoliitit menee infiniteks jos niitä päin edes katsoo pahasti"
- luma; 09.04.2020 klo 19:30

Poissa Mozzam

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #16 : 05.08.20 - klo 11:56 »
Johdatte minua harhaan, harhaanjohtajat. Minä en enää keskustele teidän kanssanne.

Tämä ei myöskään ole kovin rakentavaa keskustelua. Mutta helvetin hyvä quote, otan talteen kun on niin katujen käyttistä
Johdatte minua harhaan, harhaanjohtajat. Minä en enää keskustele teidän kanssanne.