Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Oman MTG sarjan kehitys  (Luettu 344 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ProxyMTG

Oman MTG sarjan kehitys
« : 02.08.20 - klo 15:37 »
Kehittelen paraikaa omaa MTG sarjaa ja mietin kysyä ihmisiltä tähän neuvoa tai apua.

Kortteja kehitetään tarinallisesti niin, että ensimmäinen sarja on valkoinen vs musta. Shadow Cabal vs Order of Light.

Shadow Cabalilla on tällä hetkellä miltei 90 uutta korttia joten siinä alkaa olemaan kohta tarpeeksi mutta ideoita saa silti antaa. Joitakin kortteja tulee re-printtinä kuten muutama Shade, Dark Ritual, Cabal Coffers yms mutta Order of Lightilla on kortteja vasta muutama kymmen.

Oletettavasti Oder of Light hirviöt koostuvat pääasiallisesti Aveneista jotka käyttävät valoenergiaa.

Toinen sarja tulee pohjautumaan elementteihin ja elementaaleihin ja on sininen vastaan punainen. Tässä on kaikista vähiten kortti ideoita ja korttien tulisi olla elementtipohjaisia. Olentoina toimii mahdollisesti Celaphidit vastaan kääpiöt.

Viimeinen sarja on vihreä vastaan kaikki muut ja käytössä olevat hirviöt tulee olemaan joko haltioita tai todennäkösesti enemmänkin spritejä. Vihreässä sarjassa maan kärsimä korruptio herättää uinuvan luonnon sekä "ancient" tyyppiset luontoon pohjautuvat olennot.


Tavoitteena on tehdä sarjasta lopulta graafiset kortit joilla voi haluttaessaan pelata muun MTG:n yhteydessä.

Eräs villi idea olis tilata lopulta teollisesti printattuja boostereita limited editiona niin että maailmassa olisi olemassa ensimmäinen epävirallinen MTG setti jota jaettaisiin ilmaiseksi ihmisille ja josta voisi tulevaisuudessa tulla jopa keräilykappaleita. En tiedä mitä Copyrightsit meinaisivat jos boostereita jakais esim ilmaiseksi, ymmärtääkseni tuommonen non-profit toiminta on ihan ok eikä kaupallisesti uhka. Re-printit vois olla ongelma jonka takia niitä ei tuollseen versioon tulis ollenkaan vaan kaikki kortit olisi alusta loppuun itse suunniteltuja.

Tästä on lähetetty yksityiskohtaisempi viesti Wizards of the Coastille jossa on mukana asiaan liityvät markkinointistrategiat ja pidemmät sepostukset. Oletan etteivät halua tehdä asialla mitään jonka takia mietin että asian voisi toteuttaa ihan yksityishenkilönä. Internetistä löytyy suoraan sivuja jossa voi liittää kuvan ja tekstin omiin kortteihin.

Yleensä teen asioita yksin mutta mietin että tähän voisi rekrytoida muitakin ihmisiä mukaan. Minulla on tämän lisäksi paljon muitakin projekteja.

Eräs liittyy sci-fi aiheisen MTG tyyppisen pelin kehittämisen johon halutaan myös ihmisiä mukaan. Tämä projekti on vasta ideoimis asteella ja perustuu ajatukseen että MTG on paras mahdollinen fantasiapohjainen formaatti mutta sci-fi puolella tämmöistä formaattia ei vielä ole kehitetty josta ajatus, että voisinko esim itse edesauttaa tuollaisen kehittämisessä. Koen että sci-fi aiheiseen keräilykorttipeliin on olemassa tyhjiö ja mahdollinen kysyntä, eli että sitä parasta formaattia ei vielä ole olemassa.
« Viimeksi muokattu: 02.08.20 - klo 15:56 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa Demppa

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #1 : 02.08.20 - klo 16:09 »
Tästä on lähetetty yksityiskohtaisempi viesti Wizards of the Coastille jossa on mukana asiaan liityvät markkinointistrategiat ja pidemmät sepostukset. Oletan etteivät halua tehdä asialla mitään jonka takia mietin että asian voisi toteuttaa ihan yksityishenkilönä.
Hyvä, että tämä askel on otettu. Vastaus tulee epäilemättä olemaan "ei". Kyseessä ei ole rahan tekeminen heidän IP:llään, vaan ajatus siitä että olisi olemassa jokin tuote johon heidän IP on helposti sekoitettavissa ja johon heillä ei ole kontrollia. Omien immateriaalioikeuksien puolustaminen on myös oikeudellisesta näkökulmasta hyvin tärkeää, koska oikeudenhaltijat eivät halua myöhemmin joutua tilanteeseen jossa tällaista todistetusti matalampaa kontrollia käytettäisi heitä vastaan.

Noita custom-settejä on netissä pilvin pimein ja mielestäni on ihan hauska että porukka niitä väsäilee. Kyseisten settien tuotteistaminen onkin jo monta kertaluokkaa hankalampi asia.

Poissa ProxyMTG

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #2 : 02.08.20 - klo 16:45 »
Onko linkkejä mihinkään potentiaalisiin setteihin että voin katsoa mimmosia muut ovat tehneet ?

Löysin itse kanssa nuilta sivustoilta, mutta pääasiassa kortit olivat todella surkeita niin en jaksanut selata kovin paljoa ja irrallisia mistään kokonaisuudesta. Pääasiassa kortit olivat myös huumori pohjalla toteutettuja.

Wizards of the Coast viestin aihe ei liittynyt tuohon mitä ajattelit.

Tuota ei oo myöskään tarkotus tuotteistaa itse. Tarkoitus tehdä huvikseen. Tuo boostereiden tekeminen tarkottas sitä että minä tilaan yksityishenkilönä itse tekemiäni kortteja joita voin vaikka antaa ihmisille. Jos tuo scifi aiheinen peli aktualisoituu niin jos kyseessä on itse alusta loppuun tehty peli niin on eri asia, mutta realistisinta että ei aktualisoidu vaan jota aletaan ehkä kehittämään jos inspiraatio tulee ja kehitetään huvikseen ilman sen suurempaa tavoitetta.

Tuommosia motiiveita, että oman inspiraation ja mielenkiinnon käyttäminen hyödyllisiin asioihin. Motiivi kirjoittaa tänne on inspiraation hakeminen muilta ihmisiltä.


Olisi hienoa jos joku haluaisi osallistua tähän projektiin, laadun tässä tulee olla vastaava kun MTG korteissa. Tämä on se ominaisuus minkä takia setti erottuu muista, että tuntuu ihan oikealta setiltä. Tavoitteena on setti josta ei huomaa etteikö se olis virallinen setti ollenkaan vaan menis heittämällä virallisena settinä jos sitä jollekkin asiasta tietämättömälle sellaisena esittelisi.

Osaan epäillä että kovin kattavia ja pitkälle mietittyjä settejä silti ei ole olemassa. Tähän olisi tulossa kattava taustatarina, ja uusia kortteja tulee yhteensä varmasti yli viisisataa.


Osallistujalta kaipaan lähinnä ideoita jotka inspiroivat itseä tekemään tuota eteenpäin. Myös palautetta siinä vaiheessa kun asia on ajankohtainen. Mielellään yksi henkilö jota kiinnostaa tuon tyyppiset asiat ja osallistuminen sekä uuden tekeminen kun monta henkilöä jotka heittävät paljon ei käytännöllistä.

Tämmöisiä henkilöitä on nykypäivänä erittäin vaikea löytää mutta ajattelin kokeilla silti. Olen myös huomannut että ulkomaalaiset ihmiset ovat suomalaisia enemmän kiinnostuneita uusien asioiden kehittämisestä mutta se on usein just tuota turhien tai irrallisten asioiden heittelyä.

Millaisia MTG forumeita ulkomailla on ? Onko jotain paikkaa johon tuommosta ideaa voisi kannattaa viedä ?

« Viimeksi muokattu: 02.08.20 - klo 17:14 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa zeeAbe

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #3 : 02.08.20 - klo 17:22 »
Lainaus
Tästä on lähetetty yksityiskohtaisempi viesti Wizards of the Coastille jossa on mukana asiaan liityvät markkinointistrategiat ja pidemmät sepostukset. Oletan etteivät halua tehdä asialla mitään jonka takia mietin että asian voisi toteuttaa ihan yksityishenkilönä. Internetistä löytyy suoraan sivuja jossa voi liittää kuvan ja tekstin omiin kortteihin.

Niin paitsi lähettävät jossain kohtaa viimeistään pyynnön lopettaa heidän IPnsä käyttö, jonka rikkomisesta todennäköisesti siirrytään lakipuolelle, viimeistään siinä kohtaa kun ruvetaan harrastamaan fyysisten asioiden tekemistä.

Tähän päälle: Oletko miettinyt millaisia kuluja tähän tulee? Boosterit maksavat printata pienissä erissä nopeasti omalta painoalan kokemukselta arvioituna taalan kappale kun puhutaan pienistä eristä (lue: vähintäänkin alle 5-numeroin, todennäköisesti 6-numeroinen määrä pusseja). Jos boksit ovat MTG kokoisia eli 36 boosteria niin joku 1000 pussia ei ole yhtään mitään. Toivottavasti ei ole vielä otettu pankkilainaa tämän rahoittamiseksi.

Poissa ProxyMTG

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #4 : 03.08.20 - klo 17:32 »
Ei oo ajankohtaista, tässä vaiheessa tekemisen iloa ja inspiraatiota. Jos on kortti ideoita aiheesta varjot, valo, elementit tai luonto niin toivon tähän ketjuun.

Myös vinkkejä mistä löytyy tuon tyyppisiä kuvia kortteihin tai ilmaisu jos joku haluaa omaa taidetta kortteihin.

Ehkä valmis tuotos lähetetäänkin ensin wizardsille ja tarjoavat töitä, kuka tietää.

Poissa Padishar

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #5 : eilen kello 19:05 »
Tavoitteena on setti josta ei huomaa etteikö se olis virallinen setti ollenkaan vaan menis heittämällä virallisena settinä jos sitä jollekkin asiasta tietämättömälle sellaisena esittelisi.

Kieltämättä aika kova tavoite ottaen huomioon kuinka isolla porukalla ja kokemuksella ja missä ajassa viralliset setit luodaan.

Mutta intoa piisaa joten mikäs siinä. Mark Rosewaterilla on aika hyviä artikkeleita, jotka auttavat oman setin tekemisessä. Olisiko Nuts and Bolts -sarja. Kannattanee tutustua jos eivät ole ennestään tuttuja.

Wizardsille ei kannata omia tuotoksia lähetellä (setti/kortti/mekaniikka/jne.), sillä he eivät suostu katsomaankaan niitä. Pointtina on se, että jos he jossain vaiheessa keksivät samankaltaista ideaa, niin kukaan ulkopuolinen ei voi tulla väittämään, että he varastivat idean. Ja ei auta vaikka antaisit luvan hyödyntää ideaasi.