Poromagia

Kirjoittaja Aihe: [Ropecon 2023] cEDH Swiss Open 28.7.2023 (by Kallion Hoviseura)  (Luettu 1163 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Leptys

EDIT 30.7: TOP4:N PAKKALISTAT LÖYTYVÄT ALLA OLEVASTA POSTISTA!

Tästä on nyt ollut pitkään puhetta edellisvuoden Ropeconin pienemmän huomion cEDH Double Elimination -turnauksen myötä, mutta viimeinkin virallisesti: Kallion Hoviseura järjestää Ropecon 2023 -tapahtumassa uudemman kerran Magic The Gathering-turnauksen Commanderista sekä cEDH:sta nauttiville - tällä kertaa perinteiseen Swiss-turnaustyyliin. Tervetuloa!

Missä/milloin: Turnaus alkaa Ropecon 2023 -tapahtuman ensimmäisenä päivänä (28.7.) kello 17:00. Turnaus pidetään Helsingin Messukeskuksen (Messuaukio 1, 00520 Helsinki) turnaussalissa, jonka löytää tapahtuman aikana jaetuista ohjelmaoppaista ja kartoista. Pitkät jonot huomioiden, suosittelemme tulemaan ajoissa jo paikalle, viimeistään klo 16:50 mennessä.

Ilmoittautuminen: Tapahtuma on avoin, ja siihen käytetään Ropeconin turnausten ilmoittautumisohjelmaa Konstia: https://ropekonsti.fi/ sivu ja ohjelma aukeavat tapahtumapäivänä. Paikkoja on rajattu määrä, eli mikäli haluatte tehdä ennakkovarauksen, ilmoittautujalista löytyy myös MtgSuomen kalenterista: https://mtgsuomi.fi/turnaukset/5783/ HUOM: Jotta ilmoittautumisenne on sitova, Konsti-ohjelmaan täytyy silti ilmoittautua tapahtumapäivänä!

Formaatti/banlist: Commander (voimataso cEDH), banlist https://mtgcommander.net/index.php/banned-list

Palkinnot: Turnauksessa ei ole suoraa rahallista palkintoa, mutta Kallion Hoviseura pistää likoon muutama hupimielistä kiiltävää korttia top4-finalisteille. :) Turnauksen lopulliselle voittajalle on myös Ropeconin turnaustiimiltä luvassa erillinen palkinto!

Pakkojen palautus: Huom! Tilaisuus on avoin, ja ei vaadi pakkojen palautusta. Kuitenkin uskon ihmisten haluavan jakaa pakkalistojaan ja jaamme mielellämme pakkalistat tapahtuman jälkeen, jonka takia vaihtoehtoinen pakkalistojen palautus on mahdollista tätä kautta (voi editoida turnauksen alkuun saakka): https://forms.gle/5yrnWTpDVCQWxfMj7

Turnausrakenne: Swiss (organisointiin käytetty ohjelmisto: https://eminence.events/)
- 12-16 pelaajaa: 2 kierrosta (1 karsintakierros, voittajien kesken finaali)
- 17-32 pelaajaa: 3 kierrosta ja finaali (top 4)

Pelikierroksen kesto: 75 minuuttia. Aikamääreen päätyttyä peli etenee ylimääräisiin vuoroihin, joita pelataan elossa olevien pelaajien verran (vuoro, jolla aikaraja ylittyy on "vuoro 0", jota ei lasketa ylimääräisiin vuoroihin). Viimeisen vuoron päätyttyä kaikki pelaajat ottavat tasapelin. Finaaliottelussa ei ole erillistä aikarajaa.

Pisteytys:
- Voitto: 3 pistettä
- Tasapeli: 1 piste (Kaikki pelaajat saavat pisteen, elossa tai ei).
- Tappio: 0 pistettä.
- Bye: 3 pistettä.

Turnaussäännöt: Regular REL. Huom: turnaus on sanktoimaton.

Alterit: Altereiden osalta käytämme MTR 3.3:n kirjattuja sääntöjä (https://blogs.magicjudges.org/rules/mtr3-3/). Lyhyesti summaten: alterit ovat sallittuja, kunhan alkuperäisen artin tunnistaa kortista selvästi, kortti ei sisällä merkittäviä strategisia neuvoja tai mahdollisesti loukkaavaa sisältöä (kuvia/tekstiä/ym.). Kortista täytyy nähdä vähintään kortin nimi ja mana cost.

Playtest-kortit/proxyt: Playtest-kortit ovat täysin sallittuja turnaukseen! Vähimmäisvaatimukset playtest-kortille on, että kortista voi selkeästi lukea:
* kortin nimen
* kortin mana costin
* kortin muut sääntötekstit (tyypit, text box, power ja toughness)
Playtest-kortin EI tarvitse sisältää taidetta, mutta korttien tunnistamiseksi taide myös on rohkaistua ja suositeltavaa. Huomio, että playtest-kortin ulkonäön täytyy noudattaa ylle summattuja alter-sääntöjä, varsinkin jos kortissa on taidetta missään muodossa.

Tauotus: Olettaen että pidämme yli 16 hengen turnauksen, 1- tai 2-kierroksen jälkeen pidetään puolen tunnin (30 min) päivällistauko osallistujien mututuntumaa seuraten. Helsingin Messukeskuksesta löytyy muutama pikaruokapaikkaa, jotka ovat myös illalla auki (mm. Hesburger).

Ohjelmakuvaus turnauksesta hieman poikkeavalla descriptionilla löytyy myös Ropecon 2023-tapahtuman ohjelmasta ennen tapahtuman alkua: https://ropecon.fi/opas/
« Viimeksi muokattu: 30.07.23 - klo 19:52 kirjoittanut Leptys »

Poissa Leptys

Ropecon 2023:n cEDH-mestaruuden haavittelu on saatu päätökseen, ja on aika julkistaa palkintosijoille yltäneet pelaajat sekä heidän pilotoimat pakkalistat:

1. Sija (finaalivoittaja, 3 pistettä, TB 44.33%): Lupu - Narset, Enlightened Master (https://www.moxfield.com/decks/A4ha30WoB0CVRcTiJ78JwQ)
2. Sija (6 pistettä, TB 40.7%): Juha Jordan - Jeska, Thrice Reborn // Tymna the Weaver (https://www.moxfield.com/decks/AfvTChM42kOT5ZT0rHUonQ)
3. Sija (6 pistettä, TB 38.05%): Akseli Rantakari - Kinnan, Bonder Prodigy (https://www.moxfield.com/decks/LoTJTdmufk2DDzQeXHuH5A)
4. Sija (6 pistettä, TB 36.85%): Markus Partanen - Tivit, Seller of Secrets (https://www.moxfield.com/decks/Pd3yFUArvU2Gbyaw25RyYA)

Huom: koska turnaus oli viimeiseen aloitusminuuttiin asti avoin kaikille halukkaille, pyysimme pakkalistat ainoastaan Top4-finalisteilta!

Onnea Lupulle sekä muille Top4:ään sijoittuneille, ja tietenkin syvään kumartaen kiitos kaikille turnaukseen osallistujille! Oli ilo nähdä miten 20:n hengen voimin saatiin rutkasti cEDH-intoa käyntiin heti tapahtuman ensimmäisistä tunneista alkaen, joka jatkui pitkälle viikonloppuun myös turnauksen jälkeen. ;D

Kallion Hoviseuraa edustaen vinkkaan, että seuraavan vuoden Ropeconissa saattaa olla jotain mielenkiintoista myös luvassa allekirjoittaneelta – pysykää kuulolla!

Terveisin,
-Leptys / Valtteri