Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Cube-draftin sm-kisat ropeconissa?  (Luettu 1164 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa SahtiAine

Cube-draftin sm-kisat ropeconissa?
« : 07.02.24 - klo 12:33 »
Hei!

Minulla on ollut monivuotinen haave järjestää joskus cube-draftin epäviralliset SM-kisat. Ajatus syntyi jo ennen korona-vuosia, mutta olen haudutellut ja kehitellyt ideaa sekä laiskuuttani että epävarmuuttani että olisiko tällaiselle kysyntää. Ropecon on jotenkin tuntunut oikealta paikalta tällaisen kisan järjestämiseen. En ole muutamaan vuoteen päässyt tapahtumaan ja käsittääkseni magicin pelaaminen siellä on huippuvuosiin verrattuna kohtuullisen näivettynyttä? Olisiko tämä oikeanlainen turnaus sitä boostaamaan?

Onhan sitä ollut kiireitäkin. Toinen harrastus on vienut sekä rahat että vapaa-ajan, joten olen ajautunut kisa-skenen kovan ytimen ulkopuolelle. Siksi ei ole oikein hyvää tuntumaa siihen onko turnauksissa reissaavilla henkilöillä ylipäätään kiinnostusta pelata cubea kilpailullisesti tai päin vastoin koti-cubettejilla kiinnostusta tulla kisaamaan sm-tittelistä isompaan turnaukseen.

Tämä kesä näyttäisi pitkästä aikaa sellaiselta että pääsisin osallistumaan Ropeconiin (19.-21.7.) joten ajattelin nyt tehdä pientä ennakkokartoitusta sen suhteen olisiko mitään järkeä alkaa nähdä vaivaa sen eteen että conissa järkättäisiin cube-draftin sm-kisat. Ohessa muutama ensimmäisenä mieltä askarruttava kysymys ja oma ajatus johon toivoisin lisäajatusta skeneltä.

Ropecon pelipaikkana?

Tiedän hyvin menneiltä vuosilta argumentit conissa turnauksiin osallistumista vastaan: Pitää maksaa se sisäänpääsy, joka on arvokas niille jotka eivät conista halua mitään muuta. Conissa ei voi kerätä isoa turnausmaksua jolla katettaisiin isot palkinnot. Toisaalta cube sopisi mielestäni juuri coniin muutamista syistä: Ei tarvitse tuoda omia dekkejä, tokeneita, dekkilistoja jne, formaatissa on vahvasti nostalgiaa ja se on jotain vähän erikoisempaa verrattuna "normaaliin" turnaukseen.

Onko isot palkinnot kynnyskysymys osallistujille vai riittääkö pelaajia pelkästään sen takia että pelaaminen on hauskaa ja voi saada meemikkään sm-tittelin? Löytyisiköhän tästä maasta joku sponsori joka haluaisi alkaa tukea pikkusummalla cuben sm-kisojen palkintopoolia?

Proxyt vs aidot kortit?

Oma cubeni on ollut conissa yhtenä vuonna julkisesti pelattavana. Voin sanoa että kortteja kyllä jännitti laskea päivän päätteeksi, mutta mitään ei ollut silloin hävinnyt. Viime vuonna oli ollut conissa varkaustapaus, joten en pidä enää oikein realistisena sitä että kisattaisiin aidoilla korteilla. Aiheutuuko tästä jotain pulmia?

Mikä cube?

Pitäisin tasapuolisena sitä että käytettävä cube olisi magic onlinessa käytettävä vintage-cube ja sen viimeisimmän päivityksen mukainen korttilista. Tämä mahdollistaisi kaikille harjoittelemisen ja testailun kisoihin.

Formaatti?

Ajatukseni tähän oli että coni-lauantaina pelattaisiin 8 kappaletta 8 pelaajan karsintadrafteja, joista jokaisesta voittaja pääsisi finaalidraftiin, joka olisi lauantai-iltana. Raaka single-elimination siis. Aikataulullisesti tämä menisi suunnilleen niin että drafteja pyöritettäisiin kahdella tai kolmella cubella aloittaen heti aamusta ja uutta käyntiin aina sitä mukaa kun edellinen saadaan pelattua loppuun ja kortit sekoitettua. Formaatti on selvästikin muotoiltu olemaan enemmän con-elämys -tyyppinen, jossa käytyään voi lähteä muihin aktiviteetteihin. Ajatuksia?

Ylipäätään kiinnostaisi kuulla mikä on conin magic-meininki nykyään? Järkätäänkö sitä perinteistä team-sealedia vielä?

Poissa jkk

  • L3-tuomari / Regional Coordinator
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ***
  • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Vs: Cube-draftin sm-kisat ropeconissa?
« Vastaus #1 : 07.02.24 - klo 18:52 »
Lainaus
Formaatti?

Ajatukseni tähän oli että coni-lauantaina pelattaisiin 8 kappaletta 8 pelaajan karsintadrafteja, joista jokaisesta voittaja pääsisi finaalidraftiin, joka olisi lauantai-iltana. Raaka single-elimination siis. Aikataulullisesti tämä menisi suunnilleen niin että drafteja pyöritettäisiin kahdella tai kolmella cubella aloittaen heti aamusta ja uutta käyntiin aina sitä mukaa kun edellinen saadaan pelattua loppuun ja kortit sekoitettua. Formaatti on selvästikin muotoiltu olemaan enemmän con-elämys -tyyppinen, jossa käytyään voi lähteä muihin aktiviteetteihin. Ajatuksia?

Sinänsä hyvä idea, mutta tässä kysymyksiä pohdittavaksi: Saako pelata niin monessa podissa kuin haluaa (kunnes voittaa)? Entä jos silti ette saa kahdeksaa podia launchaamaan? Pääseekö siinä tapauksessa aamusta asti drafteja grindannut Mantti Alin (nimi keksitty) mukaan finaalipodiin? Entä jos aamulla on neljän podin verran porukkaa innokkaana jonossa mutta teillä on vain kaksi cubea käytössä, laitatteko jonotussysteemin pystyyn?

« Viimeksi muokattu: 07.02.24 - klo 19:07 kirjoittanut jkk »
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa so not

Vs: Cube-draftin sm-kisat ropeconissa?
« Vastaus #2 : 07.02.24 - klo 19:08 »
Great minds jne. Ollaan juuri tässä talven aikana kehitetty Team Birdlifen ja Team Kettun yhteistyönä toukokuussa järjestettävää cubecon-tyyppistä 64 pelaajan turnausta Motticon-nimellä. Moniin järjestelyteknisiin (mm. turnaussofta, usean eri cuben yhtäaikainen peluuttaminen ja uudelleen setuppaaminen), korttien turvallisuuteen ja pelaajien sitoutumiseen littyvien seikkojen vuoksi tähän ensimmäiseen eventtiin ollaan toistaiseksi kerätty osallistujia tutuista piireistä. Mikäli kaikki sujuu hienosti, niin tavoitteena ja toiveena on, että tulevina vuosina tapahtumasta tulee isompi ja kaikille avoin cubefest.

Kiinnostusta cubejen kilpailulliseen pelaamiseen tuntuu kyllä ainakin meidän eventin rekryn perusteella hyvin olevan, mutta en tiedä mikä on ropeconin nykytilanne mtg:n suhteen.
Väänänen on roiskapoönttöpää. Paska jätk äsiis.

Poissa SahtiAine

Vs: Cube-draftin sm-kisat ropeconissa?
« Vastaus #3 : 09.02.24 - klo 16:44 »
Erittäin hyviä kysymyksiä ja tilanteita mihin varautua.

Jonotussysteemi on ihan pakollinen jo sen takia että järjestäjät saavat kuvan siitä paljonko porukkaa on tulossa pelaamaan. Tämä kiinnostus ja pelaajamäärä osittain sanelevat sitten sitä että voiko sama pelaaja osallistua useampaan karsintadraftiin.

Systeemin yksityiskohtia on varmasti hiottava, mutta ennakkoajatus jotenkin niin että uuteen draftiin voisi ilmoittautua edellisestä pudottuaan. Siten "uusilla" draftaajilla olisi aina selkeä etuoikeus päästä seuraavaksi alkavaan draftiin, mutta mikäli kiinnostuneita on vähänlaisesti niin saisi jo kerran kokeilleista mahdollisesti täydennystä että uusi drafti saadaan nopeasti käyntiin. Voittajat täytyy sulkea ulkopuolelle etteivät ole passailemassa moxeja kavereilleen.

Ruuhkahuippujen tasaamiseen taitaa olla fiksua rakentaa vähintään kolmas cube. Jos kysyntä aamusta tai muilla kohdin on suurta, niin ne jotka eivät heti mahdu mukaan täytyy vaan laittaa jonottamaan.

Motticon-tiedon myötä voipi olla että unohdan tämän tapahtuman miettimisen sm-kisana ja pohdin motivaatiota järjestää tätä "pelkkänä" coni-elämyksenä.