Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Premodern nationals 2024 - turnausraportti - ensimmäinen häviäjä  (Luettu 561 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Peikko

Totesin testeissä, että tässä formaatissa kuuluu aina kysyä, että oliko sulla vastaus vai ei. Kielteinen vastaus nimittäin johtaa tässä formaatissa nopeaan kättelyyn. Dreadnought on dekki joka tekee tämän paremmin kun muut, joten dekkivalinta oli loppujen lopuksi helppo, vaikka en erityisemmin pidä dekin play patterneistä, mutta ikäänkuin itse olisin täydellinen. Etsin kuitenkin hauskempaa dekkiä niin kauan, että lauantaina tarvitsee teknologioida oikein kunnolla. Tehokas ajankäyttö ja niin edelleen.

Dreadnoughtien stokkilistat herättivät tunteita. En pidä Counterspellistä korttina tässä formaatissa manaintensiivisyytensä takia, Dazet ja Force Spiket taasen ovat hyviä ainoastaan ykköspelissä jossa vihulla on tyypillisesti vastaus tai kaksi ja hemmetillinen kiire 12/12 Tramplen kanssa. Dazejen lähtiessä menee pohja Foililta, joka vaatii enemmän supportia kuin pelkän Gushin, joten cuttaan lopulta kiukuspäissäni kaikki edellämainitut. Dekki suorittaa nyt huomattavasti konsistisemmin, mutta 36 kortin dekki ei liene sääntökirjan mukaan kuuminta hottia. Tai sitten se olisi nimenomaan sitä, joten jotain olisi keksittävä tilalle.

Vannon Peekin nimeen. Pidän erityisesti siitä, että sen kanssa on huomattavasti mukavampi kysyä vihulta, että "oliko sulla" jos tiedät vastauksen etukelkkaan. Koska full-Island manabase ei ole enää välttämätön, menen all-in Peek planeille ja laitan dekkiin 8 peekiä lisää Duressin ja Cabal Therapyn nimisinä silläkin uhalla etteivät nosta korttia resolvattuaan. Ja koska annan aina 120%, dekkiin menee myös Cabal Winterrogator, koska sekin Peekkaa. Joka. Vuoro.

Sidelle haluan enemmän mustia kortteja kuin sinisiä, Pyroblastien ollessa suuressa suosiossa. Samoin play patternit menevät usein niin, että haluan discardeilla jättää vastuksen Naturalizet käteeen roikkumaan kunnes ne saadaan discardeilla pois juuri ennen Dreadnoughtia, joten minimoin enchantmenttien määrän.

Päädyn lopulta tähän:
https://www.mtggoldfish.com/deck/visual/6440504


Round 1 - Ville Saari - RW Rifter

Game 1
En löydä Dreadnoughtia riittävän aikaisin ehtiäkseni peliin mukaan ja jätän sen viimeisellä vuorolla pelaamatta, jotten paljasta mikä dekki kätkeytyy discardin ja cantrippien taakse. Kuolen kolmeen Lightning Riftiin varsin nopeasti.

Game 2
Löydän Phyrexian Dreadnoughtin ja vastus arvasi väärin dekin arkkityypin sidetyksen kanssa, joten 12/12 trample hoitaa homman kotiin.

Game 3
Pelaan kaksi Skeletal scryingiä x=3 & x=5, jotka antavat riittävästi potkua pelata 'nought discardien jälkeen kahta seal of cleansiniä päin. Kaksi Stifleä pelastaa noughtin ja ajan vihun kuuteen. Topdekkaan Duressin ja vastus pelaa responssina Enlightened Tutorin, jkolla etsitään Humility. Millaan sen pois Vision Charmilla ja väistän Charmilla rerollatun topdekin.

"Oliko sulla? "Ei."

1-0


Match 2 - Pekka Lähteenmäki - GR Oath

Game 1
Nopea 'nought dodgeaa Oathin Vision Charmin avustuksella (koska Phasing) ja Stiflaan seuraavan vuoron Oath-triggerin, jolloin Terravoren suuruutta ei tarvitse laskea.

Game 2
Pekka Mulligoi viiteen ja Winterrogator vie kädestä laitteet ja 'nought hetken kuluttua hengen.

2-0


Match 3 - Allu - GR Oath

Game 1
Duress vie aloituskädestä Sylvanin ja jättää Oathin. Pelaan 'noughtin ja phasing väistää ekan Oathitriggerin. Lyön 12 ja stifletän Oathin seuraavankin triggerin, joka sulkee viimeisenkin oven.

Game 2
Allu mulligoi viiteen ja pääsen Winterrogatorille. Vien koko käden kun saan toisenkin Interrrogatorin linjoille. Allu löytää Oathin, mutta olen ehtinyt nostaa Waterfront Bouncerin, joka estää kivasti Oathin toiminnan Interrogatorin kera. Alan ajamaan kolmea. Pöytäni saa kuitenkin hetken kuluttua Burning Wishin avustuksella Pyroclasmista. Olen kuitnekin resursseissa niin paljon edellä, että kun ensin vien Oathin Dystopialla ja viimeinkin löydän 'noughtin charmin kaveriksi homma on selvä.

3-0


Match 4 - Matias Hirsilä - GW Oath

Game 1
En löydä 'noughttia ja pelaan pelin esittäen että pelaan UB controllia. Exalted Angel vie lopulta homman kotiin.

Game 2
Peli menee discardien ja cantrippien kanssa tilanteeseen, jossa löydän 'noughtin ja saan sen pöytään. Exalted Angel morphataan tiskiin vastapalloon ja katselen kädessä olevia Snuff Outteja, jotka kaipaa Swamppia tai mitä tahansa ländiä, että ne voidaan pelaa Sphere of Resistancen haluamalla tavalla. Missaan ländi topdekin, joten joudun pelata Vision Charmin millin omaan naamaan, jotta saan thresholdin Cabal Pitille, jolla saan Exalted Angelin pois. 'Nought hoitaa loput. Matias kuitenkin tietää nyt mitä hänen kuuluu sidettää minua vastaan.

Game 3
Spheret rutistavat hieman liikaa ja Terravore osoittautuu liian kookkaaksi. Kuolen käsi täynnä cantrippja, joita ei ehditty koskaan pelata. Häviän siitäkin huolimatta, että Cabal Therapy oli makoisa 3-1 osuma Swords to Plowshareseihin. Ei siis vielä ID mahkuja maaliin.

3-1


Match 5 - Joonas "Joonas Koskelo" Koskelo - GR goblins


Game 1

Löydän 'noughtin liian myöhään ja topdekattu Warchief vie etäisetkin toiveet voitosta.

Game 2

Ykkösvuoron Duress vie Naturalizen ja pelaan kakkosvuoron 'noughtin. Jonttu ei topdekkaa ratkaisua. Umpihauska MtG-peli.

Game 3

Pelaan Duressin jolla naaraan Naturalizen. Ongelmaksi muodostuu Goblin Tinkerer, joka lävähtää kostoksi kakkosvurolla pöytään. Jonttu jää kuitenkin kahteen manaan ja tarvitsen setuppiin aikaa, joten Therapy vie Piledriverin, kädessä olevista kahdesta Goblin Matronista huolimatta. Saan lopulta setupattua vuoron, jossa pelaan Duressin vieden käteen nousseen backup Naturalizen, Dreadnoughtin, stiflen triggeriin ja lopuksi Snuff Outin Tinkereriin. 'Nought riittää ja saan tasuroida rauhgassa viimeisen rundin.

4-1


Match 6 ID

4-1-1 Swissin kolmas


QF - Pekka Lähteenmäki - GR Oath

Game 1

Peli kulminoituu loppuvaiheessa siihen, että joudun jäädä 'noughtin kanssa puolustamaan, tyypillisesti hyvin harvoin voittava line. Terravore, Treetop ja Mishra's Factory ajavat päin Dreadnoughtia, joka loisi kaksi letaalia uhkaa seuraavalle vuorolle. Blokkaan Terravoren ja saan lisäaikaa Vision Charmilla, joka phasettaa Fakkiksen jäähylle kesken combatin. Seuraavan vuoron Naturalize vie kuitenkin loputkin toiveet comebackistä.

Game 2

Winterrogator on mies paikallaan ja vie vastaukset pois, pois postin 'noughtin tieltä.

Game 3

Pekka saa nopean Oathin, mutta pääsen siitä eroon Dystopialla, jota lepuutan tiskissä muutaman vuoron extraa, jotta ostan aikaa Interrogatorille viedä sen takana turvallisesti käsikortit. Peli etenee tilanteeseen, jossa löydän vihdoin Vision Charmin kolmen kädessä odottelevan 'noughtin kaveriksi. Pekka löytää siihen kuitenkin Libraryllä Naturalizen, mutta topdekkaan vastapalloon toisen. Siihen ei vastausta ole tarjolla onnekseni. Kädessä enää ländejä ja 'nought, joten tästä olisi ollut todella hankala nousta. Todella tiukka game.


Semifinal - Matias Hirsilä - GW Oath

Game 1

Häviän ekan pelin Sylvan Libraryyn ja siihen, etten voi setuppaa Vision Charmin milliä (joka veisi oletetut dekin päällä kelluvat vastaukset 'noughtiin), discardia ja noughtia samalle vuorolle. Saan epätoivoisen 'noughtin phasing-saarille, mutta Cataclysmin jälkeen vastustava Terravore on sitä isompi, joten paluuta ei ole.

Game 2

Missaan ykkösvuoron sokealla Therapyllä kun koitan kalastella Oathia. Valitettavasti sinne jää nimenomaan toinen ongelmalaite Sylvan Libraryn muodossa. Pelaamme pitkän pelin, joka kulminoituu siihen, että Oathi resolvaa Interrogatoriani vastaan. Gravella olevaa Cabal Therapyä en tietoisesti käytä Oathin triggerin dodgeamiseen, sillä minulla on kädessä Gilded Drake ja tarvitsen voittokeinon ennen kuin vastaus löytää miesländit jota vastaan minulla ei ole interaktioita.

Suunnitelman ongelmana on manan vähyys ja vastustavat kaksi Sphere of Resisitancea. Oathi pyörähtää kerran ja pelaan sillä löytyneeseen Terravoreen Snuff Outin kun en löydä manaa Draken castaamiseen. Seuraavaan Oathin triggeriin manat saan kasaan, mutta valitettavasti olen manan vajaa Therapyn flashbackistä Interregatroin kanssa, joten vastus pääsee Oathille. Oathi menee randomisti todella syvälle ja vastukselle jää neljä korttia dekkiin. Vision Charmin jälkeen dekissä ei ole sitäkään vähää ja mennään kolmanteen.

Game 3

Peli etenee Sylvan Library versus Cabal Interrogator tilaan. Saan Cataclysmistä juuri kun olen setuppaamassa Hibernationia niin, että saan kirjaston vietyä Interrogatorilla. Floattaan manat ja castaan Hibernationin eniveikkis. En kuitenkaan löydä manaa pakan päältä Interrogatorille, joten sylvani näkee seuraavankin vuoron. Parin vuoron päästä vastus pelaa Terravoren, joka connectaa. Jään tästä seiskaan. Topdekkaan parin cantripin avustamana dekin ainoan outin Gilded Draken muodossa ja pelaan sen. En pääse Interrogatorilla ajoille, sillä tarvitsen manan Cabal Pitistä ja jään siitä kuuteen, joka olisi vastapalloon letaali Treetopin ja Gilded Draken kanssa kanssa, Terravoren ollessa täpissä. Olen siis käytännön yhdessä lifessä.

Duressiini responssina pelataan Enlightened Tutor, jolla ei onnekseni ole "sut pois" - linea. Se hakee Oathin ja Kirjasto ei tarjoa parempia optioita vuorolle, joten Oathi pelataan. Gilded Draken blokilla Terravoresta jäätäisiin kolmeen, mutta kaksi Vision Charmin milliä löytää riittävät ländit dekin päältä kääntäen Terravoren lethaaliksi.


Finals - Juri Surakka - Pit Rack

Game 1

Discardilla varmistan, että Bottomless Pit ei tule peliin ja että tie on auki 'noughtille. Löydän sen viimeisellä vuorolla, jotten häviä kilpa-ajoja kahta fakkista, cursed scrollia ja hypnoa vastaan. Vikaa drawsteppiä ei tartte dodgeaa kun ennen tramplen assignaamista toinen tramplelihaa blokkaavista Mishra's factoryistä menee Vision Charmilla phasingille.

Game 2

Kiippaan ländirikkaan käden, jotta en häviää kasaan discardia. Vaihdamme discardispellit parin ekan vuoron aikana, mutta harmittavasti vastuksella on Smother kädessäni majailevaan Cabal Interrogatoriin, joten joudun holdaamaan sitä hetken. Bottomless Pit muuttaa kuitenkin pelin luonteen ja vie sen suunnitelman pois randomdiscardilla. En löydä 'noughtia ennen kuin factoryt hoitavat homman kotiin.

Game 3

Olen playlla ja ekan vuoron Duressini näkee käden jossa on Duress, Skittering Skirge, Hypnotic Specter, kaksi Wastelandiä, Swamp ja Dark Ritual. Joudun ottamaan ritualin, jotten häviä nopeaan hypnoon, joten vastapalloon pelattu Duress osuu erittäin ikävästi Cabal Therapyyni. Ennen pitkää vastus löytää toisen swampin ja saa hypnon pelin. Joudun ottamaan siitä hitin ja toivomaan, että discari ei vie Skeletal Scryingiä, sillä tarvitsen enemmän manaa pelatakseni sen riittävällä määrällä, jotta voin realistisesti löytää discard + noughtin.

Väistän yhden random discardin ja saan Scryingistä kolme korttia. Ehdin pelata 'noughtin, joka voittaisi kilpajuoksun niukasti Hypnoa, Skittering Skirgeä ja The Rackiä vastaan. Connectaan 'noughtilla ja Juri löytää pakan päältä Diabolic Edictin. Käsiresurssien ollessa tasan nolla, se on täysin riittävä topdeck hoitamaan homman kotiin.

"Oliko sulla?" "Oli."Paluumatkan bussi on Pasilasta lähtiessä aivan tukossa Metallican konsertista palaavaa juhlakansaa. Näille aikuisoletetuille näytti tulevan uutena ja jännittävänä konseptina poistuvien matkustajien tieltä pois siirtyminen täynnä olevassa bussissa. Kyllä, tämänkin pysäkin välittämättömässä läheisyydessä saattaa joku asua. Olemme siis tismalleen samassa tilanteessa kuin kaksi minuuttia sitten, mutta ilmaise toki tunteesi tästä tilanteesta. Olet nimenomaan se uhri tässä.

Täydellisenä vastapainona kanssapelaajat olivat mukavia ja itse eventti oli upea; Ruoka oli loistavaa ja tunnelma mitä maittavin. Erityiskiitos järjestäjille, homma oli hoidettu hyvin ja kaikki vaikuttivat nauttivan pelaamisesta.

10/10 meno, cuttaisin kynärit toistekin.