Poromagia

Äänestys

Minkätyyppinen juusto on suosikkisi?

Sulatejuusto (Koskenlaskija, Aamupala, Cheddar...)
Tuorejuusto (levitettävä/leikattava)
"Salaattijuusto" (raejuusto, Mozzarella, Feta...)
Mieto kermajuusto (Edam, Oltermanni, Polar...)
Voimakas kermajuusto (Emmental, Gouda, Turunmaa...)
Homejuusto (sini/valko/x)
Erikoisjuusto/joku muu (vuohenjuusto, savujuusto...)
En syö juustoa (kolesteroliongelma, ei vain tykkää...)

Kirjoittaja Aihe: Vuoden juustoisin topic  (Luettu 5236 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Nastaboi

Vuoden juustoisin topic
« : 14.02.07 - klo 13:08 »
Muiden hassunhauskojen mieltymyskyselyjen innoittamana päätin kartoittaa ihmisten juustopreferenssejä. Eli kerro tähän topicciin: mistä juustoista pidät, mitä löytyy useimmiten jääkaapista, mikä jää kaupan hyllylle, mitä haluaisit kokeilla?

Itselläni on arkijuustona Emmental Punaleima, jota löytyy aina jääkaapista, paitsi tietenkin silloin, kun se on loppu. Kerran, pari vuodessa saatan ostaa palan Goudaa vaihtelun vuoksi, mutta Edamit ja Arkijuustot ovat kyllä tuntuneet niin mauttomilta sen jälkeen, kun löysin kunnon Emmentaalin. Oltermanni tai Pohjanpoika käy kyllä ruisleivän päälle paremman puutteessa, mutta aika pian tulee kyllä kiire kauppaan.

Fetajuustoa tulee tungettua usein salaattiin ja tortillaan, etenkin kun vaimo tykkää. Mozzarellaakin välillä, vaihteeksi. Mozzarella on pizzassa parasta, vaikka kotopizzaan meneekin useimmiten Emmentaalia, kun sitä kaapista kerran löytyy, ja hyvin toimii.

Home- ja muita erikoisjuustoja ei juurikaan tule itse ostettuja, mutta syön kyllä sitäkin paremmalla halulla, kun joku vain tarjoaa. Valkoinen Castello on homejuustoista suosikki. Ja jos ravintolassa on mihin tahansa annokseen, alku-, pää- tai jälkiruokaan, tungettu vuohenjuustoa, tilaan sitä. Se on vain niin herkkua.

Erikoisjuustoista pippurijuustoa (Musta Pekka tai se Arlan vastaava) tulee ainoana ostettua. Sitä on kiva mutustella tuc-keksien ja sopivan viinin kanssa. Olen kylläkin täysi käsi viinien suhteen, joten sopivia viini-juusto-yhdistelmiä saa myös ehdottaa.

Eväsleipien kaveriksi tulee ostettua niitä yksittäispakattuja sulatecheddareita. Oikeastaan mikä tahansa juusto käy, kunhan makua löytyy.

Keskustelua!
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa shazzle

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #1 : 14.02.07 - klo 13:16 »
Halluumi on sairaan hyvää! nii ja tietty lapinjuusto aka leipäjuusto... ;d

Poissa Nastaboi

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #2 : 14.02.07 - klo 14:09 »
Onkos tuo halloumi sitä, mitä yleensä tarjotaan vuohenjuustona? Ja miten saatoin unohtaa leipäjuuston! Se on herkkua myös grillattuna, tökitään kesällä vartaisiin.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa Hopo

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #3 : 14.02.07 - klo 15:22 »
Viime viikonloppuna vietin raclette-fiestaa. Sveitsiläinen Appenzeller tai Schrödinger(?) maistuvat raclette-grillistä, vaikka tuhteja ovatkin. Kyytipojaksi grilliin suosittelen pekonia, paprikaa, sieniä, punasipulia tai vaikka ilmakuivattua kinkkua. Kunhan ovat tuoreita eivätkä mitään säilykepaskaa. Paitsi tietenkin tuo kinkku.

Emmental on suunmukaista arkikäytössä, edamista en niin välitä, se on minun makuuni liian bulkkista. Kotikäytössä erikoisuudet jäävät aika vähille, joskus hemmottelen itseäni pippurijuustolla tai miedoilla homeilla.

Fondueta suosittelen kuriositeettina kaikille, itse en kuitenkaan ole siihen niin mieltynyt. Tosin viimeksi taisi sekaan lorahtaa liikaa valkoviiniä, mikä kostautuu siten että juuston maku kärsii ja etanoli saa liikaa jalansijaa. Oikeasti juustoista kiinnostuneille suosittelen kulinaristista ekskursiota Sveitsiin. Lihoin syksyllä siellä viikossa liioittelematta satatuhatta kiloa. Myös Hollanti on hyvä juustomaa, ja vaikkei aina ruoka maistuisikaan, voi siellä organisoida itselleen valtavan ruokahalun pikkurahalla: kiskalta paketti rizloja, kahvilasta ripaus yrttiä, ja eikun käärimään.

EDIT: Viinit ja juustot voivat olla pahimmillaan todella subjektiivisia kokemuksia, joten suosittelen vain ostamaan pari pulloa suosikkipunkkuasi (eri merkkejä) sekä paria erilaista juustoa ja yksinkertaisesti kokeilemaan. Hyvät yhdistelmät huomaat kyllä, huonoihin en ole oikeastaan törmännytkään. Juustoista on helppo rönsyillä muihin, erilaisiin makuaistimuksiin; hapokasta omenaa, etikkaista hillosipulia, makeaa suklaata. Kannattaa oikeasti kokeilla! Viininautinto monesti paranee sopivan suupalan myötä keskinkertaisesta erinomaiseksi.
« Viimeksi muokattu: 14.02.07 - klo 15:26 kirjoittanut Hopo »
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa Hopo

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #4 : 14.02.07 - klo 15:28 »
Onkos tuo halloumi sitä, mitä yleensä tarjotaan vuohenjuustona? Ja miten saatoin unohtaa leipäjuuston! Se on herkkua myös grillattuna, tökitään kesällä vartaisiin.
Halloum on kreikkalainen juusto, jonka supervoima on selvitä grillissä valumatta ritilöiden välistä hiilille. Paahtuu/paistuu mukavasti pinnalta. En kyllä sekoittaisi vuohenjuustoon, ainakaan perinteiseen suomalaistyyppiseen sellaiseen, sillä peinteisesti halloumissa on myös lampaan maitoa. Ja varmasti myös sen verran hintavampaa, ettei sitä kukaan vuohenjuuston tilalla yritä kenellekäään myydä.
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa one fool

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #5 : 14.02.07 - klo 15:30 »
Ah niin ihana cheddar-juusto.

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #6 : 14.02.07 - klo 15:40 »
Koska puheena on juusto, on aika todeta, että juustoa saa juustokaupasta. (Ei saa.) Ja sen kunniaksi myös linkki mahtavaan Order of the Stickin tribuuttijaksoon: http://www.giantitp.com/comics/oots0136.html

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #7 : 14.02.07 - klo 15:44 »
Itse tykkään kovasti home- ja polar juustosta

Poissa Snowman

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #8 : 14.02.07 - klo 15:46 »
Siis fetaa tulee syötyä ihan laittoman paljon, samoin noita kermajuustoja, varsinkin paahtoleivän päällä

Poissa hall0n

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #9 : 14.02.07 - klo 16:27 »
Kyllä eniten tulee syötyä näitä pattiperusjuustonmussuttajan edameita ja arkijuustoja. Mutta kyllä nekin niin hyvälle maistuvat kun heittää juustoa suuren(=sopivan) määrän ruisleivän päälle ja sitten mikroon, meidän mikron ihanne aika/teho-suhde on täysillä tehoilla 40sekuntia *njam*. Toiset tykkäävät myös paahtaa ruisleivän mutta itse en ole tähän vulgääriin tapaan tutustunut, eikä sillä muutenkaan ole mitään tekemistä juuston kanssa.

Itse en pidä mistään ihme home/aura/reikä juustoista. Perus arkijuusto se yleensä kotipizzankin päällä muhii. Tässä eilen tuli syötyä sellaista kummajaista kuin parmesan-juusto, oliskos se sitten Italialaisten lahja maailmalle, ei pysty muistamaan. Töhnä kumminkin haisee aivan samalata kuin vatsahapot. Sai vähän nuuhkia sitä hajua että nenä(hajuaisti) turtui, mutta kyllä se olikin sitten hyvää, parempaa kuin osasin odottaa, vaikka olikin kyseessä valmispasta jossa oli tuota parmesania mukana. Tarinan opetus: makuaisti on luotettavampi kuin hajuaisti.

Kerran olen tuohon fondueenkin törmännyt, ja en kyllä toista kertaa törmää, oli sen verran epämiellytävän makuista, tosin tässä on se hauska puoli että saa tökkiä tikuilla leivänpaloja ja sen jälkeen kastella niutä juustoon. En kyllä pitänyt tuosta kokemuksesta, mutta ei parane valittaa, sain sitä 9. luokan saksantunnilla ja kyllä se opiskelun voitti.

Mutta ylivoimainen kuningas on kyllä leipäjuusto, tuo prätkähiirissäkin esiintyny kaveri. Siinä vain on sitä jotain...

Poissa papana

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #10 : 14.02.07 - klo 16:30 »
Kyllä se on se homejuusto, joka aina tekee päivästä parhaan.

P.S. ''Minä olen oikeassa, kaikki muut ovat väärässä!'' Vitsi... Vitsi... ;)
H/W   

''Kun syöt, kannattaa niellä...''

Poissa Hopo

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #11 : 14.02.07 - klo 16:56 »
hyvälle maistuvat kun heittää juustoa suuren(=sopivan) määrän ruisleivän päälle ja sitten mikroon, meidän mikron ihanne aika/teho-suhde on täysillä tehoilla 40sekuntia *njam*.
Mikro kuulostaa juuston raiskaukselta.

Offtopikkia: Ylipäätään mikro ja ruuanlaitto eivät kuulu yhteen. Mikron käyttö on hyväksyttävää vain ekologisista syistä, mutta lopputuloksen ratkaistessa mikroaaltouunilla ei ole mitään annettavaa. Sulatukseen (pakasteiden) se soveltuu juuri ja juuri, mutta tasaisemman ja paremman tuloksen saa vesihauteella tai ihan vain huoneenlämmössä sulattamalla. Lämpimät voileivät paranevat potenssiin kaksi, kun malttaa lämmittää uunin ja kuumentaa leivät oikeasti lämpimiksi. Mikroaaltouunin luonteen vuoksi sen tarjoama kuumentaminenkin on vain lyhytkestoista ja usein hyvin epätasaista.
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #12 : 14.02.07 - klo 17:09 »
Offtopikkia: Ylipäätään mikro ja ruuanlaitto eivät kuulu yhteen. Mikron käyttö on hyväksyttävää vain ekologisista syistä, mutta lopputuloksen ratkaistessa mikroaaltouunilla ei ole mitään annettavaa.

Joidenkin mielestä ruuanlaitto on taidetta, jossa prosessi on tärkeämpää kuin päämäärä. Joidenkin mielestä ruuanlaitto on vain toimitus, jonka tarkoituksena on turvata riittävä syömäkelpoisen ruuan kulkeutuminen kohti suuaukkoa, jonka tarkoitus puolestaan on turvata kehon ravinnonsaanti ja sitä kautta välttämättömät elintoiminnot. En osaa sanoa, kumpi ihmisryhmä on maassamme ja maailmassa enemmistönä, mutta kumpi tahansa onkin, niin jäljelle jäävä muodostaa todella ison vähemmistön. Kummallekaan osapuolelle ei ole mitään haittaa toisten poikkeavasta käyttäytymisestä. Siksipä peitsen taittaminen tästä asiasta on aivan hyödytöntä: siitä säästyvän ajan voi käyttää hyvin vaikkapa kulinaristisen taiteen harjoittamiseen keittiössä, tai vastaavasti johonkin, mihin me ei-kulinaristit nyt aikaamme käytämmekään.

Poissa Hopo

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #13 : 14.02.07 - klo 17:41 »
Nimenomaan. Voi olla kulinaristi tai sitten ei. Kun juustoista on ketjussa kyse, ajattelen heti että kyseessä on ruokaentusiastiseen näkemykseen vivahtava keskustelu, sillä juusto ei ole kovinkaan funktionaalinen elintarvike. Kalsiumia kaipaaville riittää siivu juustoa leivän päällä. Toiset harrastavat juustoja. Itse olen jossain tuossa välimaastossa. Tunnen olevani juuri nyt kokeilunhaluisimmillani. Nastaboin hyvinajoitettu aiheen avaus kirvoittaa totta kai itselle rakkaasta aiheesta oman näkemyksen mukaisia kommentteja.

En edes yritä olla mikään ruokafasisti. Minun tieni ei ole se oikea, kuin minulle. Dikkaan vain pirusti hyvästä safkasta ja sen tekemisestä. Samaa tavaraa siitä kuitenkin lopuksi kaikilla tulee, oli suhde ruokaan minkälainen tahansa.
Pyrin olemaan käyttämättä jutuissani hymiöitä, mutta en näköjään enää edes osaa ilmaista pientä pilkettä silmäkulmassani verbaalisesti ;)
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa Jaakkima

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #14 : 15.02.07 - klo 11:13 »
homejuustot varsinkin se perinteinen aurajuusto sekä mustapekka ja oltermanni ovat parhaita. myös gouda on hyvää.
Tilaan urheilulehteä joten eiköhän se kerro, että tiedän todellakin mistä puhun.

H/W

Poissa Vilhis

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #15 : 15.02.07 - klo 11:54 »
En ole ikinä ollut mitenkään erityisen paljon juustojen ystävä, se perus mahdollisimman mauton edam oli se mitä käytin eniten. Maitotuotteista pois siirtyessäni ei jäänyt siis ainakaan juustoja ikävä, mitä nyt silloin tällöin soijajuustoa pizzaa varten ostankin.

Kun tuli tuo kulinaristi asia esille, niin minä lukeuden siihen välimaastoon; Ruuan laitto on mukavaa kun on aikaa ja ei ole liian väsynyt, mutta kun väsyneenä töiden jälkeen klo 16 aikoihin tulee kotiin, tulee nuudelit ensimmäisenä mieleen.
Lainaus käyttäjältä: Gerry Thompson
In the grand scheme of things, a single loss means nothing. By putting the emphasis on winning, I set unrealistic expectations for myself. Once winning stopped being my main goal, I was able to enjoy Magic again.

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #16 : 15.02.07 - klo 12:16 »
Koska hetkellisesti onkin puhe nuudeleista, seuraava linkki on paikallaan: http://www.phdcomics.com/comics/archive.php?comicid=22

Poissa jkk

  • L3-tuomari / Regional Coordinator
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ***
  • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #17 : 16.02.07 - klo 14:13 »
Tää on vaihdetaannetin paras threadi.

Meillä kotona syödään enimmäkseen Edam-henkisiä juustoja sekä Salaneuvos-juustoa (goudatyyppinen, kaiketi), etenkin sen takia että sen paketissa olevan äijän hattu on niin hieno. Itse en pidä ollenkaan sinihomejuustosta, mutta Pasille se maistuu. Valkohomejuusto on kyllä hyvää sopivina siivuina suolakeksien kanssa.
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa Hopo

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #18 : 16.02.07 - klo 15:15 »
Tähän väliin pitää myös mainita klassikkoyhdistelmä sinihomejuusto + joulupipari. Eksoottista, arveluttavaa, erinomaista. Piparia siis käytetään suolakeksien tapaan. Suosittelen kaikille auran ystäville ensi jouluna. Miksei jo aiemminkin.
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #19 : 16.02.07 - klo 15:54 »
Tähän väliin pitää myös mainita klassikkoyhdistelmä sinihomejuusto + joulupipari. Eksoottista, arveluttavaa, erinomaista. Piparia siis käytetään suolakeksien tapaan. Suosittelen kaikille auran ystäville ensi jouluna. Miksei jo aiemminkin.

Offttopic: Todella hyvä yhdistelmä, mutta vielä parempaa jos leipoo pipari taikinasta rullia joiden sisällä on aurajuustoa NJAM!

edit. (Homer kuolausta ;D)
« Viimeksi muokattu: 16.02.07 - klo 20:05 kirjoittanut fallen angel 91 »

Poissa Eetu

    Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Kuningas karismaattinen saa aina väkeä taakseen
Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #20 : 16.02.07 - klo 16:06 »
täällä on siis muitakin sinihomejuusto+piparin ystäviä. Se maku... se aromi... mm... (homer kuolausta)

Poissa av

Vs: Vuoden juustoisin topic
« Vastaus #21 : 20.02.07 - klo 07:56 »
Aura-juusto on kyllä mainiota ja sitä tulee käytettyä runsaasti ruoanlaitossa ja muutenkin. Salaneuvos on hyvää leivän päälle ja erilaiset tuorejuustot maistuvat myös.