Muiden hassunhauskojen mieltymyskyselyjen innoittamana päätin kartoittaa ihmisten juustopreferenssejä. Eli kerro tähän topicciin: mistä juustoista pidät, mitä löytyy useimmiten jääkaapista, mikä jää kaupan hyllylle, mitä haluaisit kokeilla?
Itselläni on arkijuustona Emmental Punaleima, jota löytyy aina jääkaapista, paitsi tietenkin silloin, kun se on loppu. Kerran, pari vuodessa saatan ostaa palan Goudaa vaihtelun vuoksi, mutta Edamit ja Arkijuustot ovat kyllä tuntuneet niin mauttomilta sen jälkeen, kun löysin kunnon Emmentaalin. Oltermanni tai Pohjanpoika käy kyllä ruisleivän päälle paremman puutteessa, mutta aika pian tulee kyllä kiire kauppaan.
Fetajuustoa tulee tungettua usein salaattiin ja tortillaan, etenkin kun vaimo tykkää. Mozzarellaakin välillä, vaihteeksi. Mozzarella on pizzassa parasta, vaikka kotopizzaan meneekin useimmiten Emmentaalia, kun sitä kaapista kerran löytyy, ja hyvin toimii.
Home- ja muita erikoisjuustoja ei juurikaan tule itse ostettuja, mutta syön kyllä sitäkin paremmalla halulla, kun joku vain tarjoaa. Valkoinen Castello on homejuustoista suosikki. Ja jos ravintolassa on mihin tahansa annokseen, alku-, pää- tai jälkiruokaan, tungettu vuohenjuustoa, tilaan sitä. Se on vain niin herkkua.
Erikoisjuustoista pippurijuustoa (Musta Pekka tai se Arlan vastaava) tulee ainoana ostettua. Sitä on kiva mutustella tuc-keksien ja sopivan viinin kanssa. Olen kylläkin täysi käsi viinien suhteen, joten sopivia viini-juusto-yhdistelmiä saa myös ehdottaa.
Eväsleipien kaveriksi tulee ostettua niitä yksittäispakattuja sulatecheddareita. Oikeastaan mikä tahansa juusto käy, kunhan makua löytyy.
Keskustelua!