Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Voi Poistaa.  (Luettu 5507 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ProxyMTG

Voi Poistaa.
« : 02.08.20 - klo 15:37 »
Voi Poistaa.
« Viimeksi muokattu: 17.08.20 - klo 17:50 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa Demppa

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #1 : 02.08.20 - klo 16:09 »
Tästä on lähetetty yksityiskohtaisempi viesti Wizards of the Coastille jossa on mukana asiaan liityvät markkinointistrategiat ja pidemmät sepostukset. Oletan etteivät halua tehdä asialla mitään jonka takia mietin että asian voisi toteuttaa ihan yksityishenkilönä.
Hyvä, että tämä askel on otettu. Vastaus tulee epäilemättä olemaan "ei". Kyseessä ei ole rahan tekeminen heidän IP:llään, vaan ajatus siitä että olisi olemassa jokin tuote johon heidän IP on helposti sekoitettavissa ja johon heillä ei ole kontrollia. Omien immateriaalioikeuksien puolustaminen on myös oikeudellisesta näkökulmasta hyvin tärkeää, koska oikeudenhaltijat eivät halua myöhemmin joutua tilanteeseen jossa tällaista todistetusti matalampaa kontrollia käytettäisi heitä vastaan.

Noita custom-settejä on netissä pilvin pimein ja mielestäni on ihan hauska että porukka niitä väsäilee. Kyseisten settien tuotteistaminen onkin jo monta kertaluokkaa hankalampi asia.

Poissa ProxyMTG

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #2 : 02.08.20 - klo 16:45 »
Voi Poistaa.
« Viimeksi muokattu: 17.08.20 - klo 17:50 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa zeeAbe

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #3 : 02.08.20 - klo 17:22 »
Lainaus
Tästä on lähetetty yksityiskohtaisempi viesti Wizards of the Coastille jossa on mukana asiaan liityvät markkinointistrategiat ja pidemmät sepostukset. Oletan etteivät halua tehdä asialla mitään jonka takia mietin että asian voisi toteuttaa ihan yksityishenkilönä. Internetistä löytyy suoraan sivuja jossa voi liittää kuvan ja tekstin omiin kortteihin.

Niin paitsi lähettävät jossain kohtaa viimeistään pyynnön lopettaa heidän IPnsä käyttö, jonka rikkomisesta todennäköisesti siirrytään lakipuolelle, viimeistään siinä kohtaa kun ruvetaan harrastamaan fyysisten asioiden tekemistä.

Tähän päälle: Oletko miettinyt millaisia kuluja tähän tulee? Boosterit maksavat printata pienissä erissä nopeasti omalta painoalan kokemukselta arvioituna taalan kappale kun puhutaan pienistä eristä (lue: vähintäänkin alle 5-numeroin, todennäköisesti 6-numeroinen määrä pusseja). Jos boksit ovat MTG kokoisia eli 36 boosteria niin joku 1000 pussia ei ole yhtään mitään. Toivottavasti ei ole vielä otettu pankkilainaa tämän rahoittamiseksi.

Poissa ProxyMTG

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #4 : 03.08.20 - klo 17:32 »
Voi Poistaa.
« Viimeksi muokattu: 17.08.20 - klo 17:51 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa Padishar

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #5 : 04.08.20 - klo 19:05 »
Tavoitteena on setti josta ei huomaa etteikö se olis virallinen setti ollenkaan vaan menis heittämällä virallisena settinä jos sitä jollekkin asiasta tietämättömälle sellaisena esittelisi.

Kieltämättä aika kova tavoite ottaen huomioon kuinka isolla porukalla ja kokemuksella ja missä ajassa viralliset setit luodaan.

Mutta intoa piisaa joten mikäs siinä. Mark Rosewaterilla on aika hyviä artikkeleita, jotka auttavat oman setin tekemisessä. Olisiko Nuts and Bolts -sarja. Kannattanee tutustua jos eivät ole ennestään tuttuja.

Wizardsille ei kannata omia tuotoksia lähetellä (setti/kortti/mekaniikka/jne.), sillä he eivät suostu katsomaankaan niitä. Pointtina on se, että jos he jossain vaiheessa keksivät samankaltaista ideaa, niin kukaan ulkopuolinen ei voi tulla väittämään, että he varastivat idean. Ja ei auta vaikka antaisit luvan hyödyntää ideaasi.

Poissa ProxyMTG

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #6 : 05.08.20 - klo 09:16 »
Voi Poistaa.
« Viimeksi muokattu: 17.08.20 - klo 17:51 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa luma

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #7 : 05.08.20 - klo 10:22 »
Mistä tiedät tuommosia asioita, että mitä esim ihmiset jotka on jossain ulkomailla töissä tekevät.

Tällä sivulla Mark Rosewater (Magicin pääsuunnittelija) sanoo suoraan ettei saa edes katsoa pyytämättä lähetettyjä ideoita.

Lainaus
Can I show you the cards/mechanic/set I designed?

Unfortunately no as I cannot look at any unsolicited material.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #8 : 05.08.20 - klo 10:52 »
Tällä forumilla ihmiset tuntus olevan harvinaisen hyvin perillä miten wizards of the coast toimii ja miten he menettelevät, mutta silti yhtäkään ihmistä ei halua osallistua tuommosiin luoviin peliin liittyviin asioihin.

Niin, tässä 26 vuotta peliä pelanneena on aika hyvin perillä miten WotC toimii pelin kehityksen suhteen. Alussa yhtiö oli enemmän idealistinen kommuuni ja pelin kehityskin oli poukkoilevaa, vuosien varrella moinen on karissut ja firma toimii myös pelinkehityksen suhteen kuin mikä tahansa korporaatio. Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö varsinkin designin puolella edelleen olisi virkeitä ideoita.

Lainaus
Jotenkin veikkaan ettei yhdeltäkään ihmiseltä tule yhtään ideaa, eli täysin turha oli postata tämä tänne, eikä kommenttejen lukeminen ole inspiroinut täällä mihinkään.

Jokainen keittiönpöytäpelaaja jossain vaiheessa on piirrustanut omia korttiaihioitaan, osa kokonaisia settejä. Tämä oli suositumpaa vielä pelin alkuvuosina ja internetin yleistyessä WotC teki linjauksen etteivät voi moisia edes katsoa eivätkä varmasti kommentoida koska jenkkien copyright lait. WotC on itse järjestänyt useamman Great Designer Seachin minkä puitteissa kilpailijat ovat lähettäneet luvan kanssa heille suunnittelua kilpailun sääntöjen puitteissa. Kisan voittajat (ja usein muutama muukin osallistuja) ovat saaneet firmasta töitä.

Kaiken kansan huvina on muutaman kerran ollut You Make the Card jossa yhteisö yhdessä äänestää kortin kaikista ominaisuuksista. Tekeleet ovat olleet vähintäänkin mielenkiintoisia.

Lainaus
Aiemmin ilmaisin että luovien ihmisten jotka on innostuneet tuon tyyppisistä asioista ja ovat vieläpä kyvykkäitä toteuttamaan asioita löytäminen on todella harvinaista. Voi olla ettei tällä forumilla ole sellaisia ihmisiä, suurimmaksi osin ihmiset vain kuluttavat muiden tekemiä asioita eivätkä tee itse.

Tällä foorumilla on varsin luovaa väkeä, mutta johtuen erinäköisistä rajoitteista ja kiinnostuksen kohteista he eivät vain ole kiinnostuneet käyttämään aikaansa samoin kuin sinä. Täällä on esim. erittäin taitavia korttien altteroijia, koodareita jne.

Lainaus
Esim, jos jollekkin taholle ei kannata lähettää jotain siksi etteivät "kuitenkaan katso sitä" tarkottaa minusta myös sitä että ei siitä haittaa ole jos lähettää jotain, kun saavat itse päättää katsovatko vai eivät, eli minusta se lähettäminen kannattaa tältä osin tehdä niin toisilla on mahdollisuus hyödyntää sitä tai eivät. Se lähettäminen on hyvä teko heitä kohtaan.

Kun eivät saa katsoa (siis tässä tapauksessa WotC:n suunnittelijat), luma tuossa ylempänä linkkasikin syyn miksi eivät saa. Kielto on absoluuttinen, siellä joku toimistosihteeri pistää joko aktuaaliseen tai virtuaaliseen silppuriin moisia viikottain.

Lainaus
Minusta teillä on tähän mennessä ollut aika huono asenne kommentoijat. Oletteko miettinyt tuota asiaa ?

Se ei ole huonoa asennetta että toisen ehdotuksiin ei hypätä muitta mutkitta mukaan.

Lainaus
Selasin nopeasti tätä osiota läpi ja vaikuttaa siltä että ainakaan lähimenneisyydessä tällä forumilla ei ole keskusteltu tämän tyyppisistä asioista (luova tekeminen magicin suhteen).

Joskus ammoisina aikoina täällä taisi olla kokonainen ketjukin fantasiakorteista, mutta kuten sanottua ilmeisesti sellainen ei tietyn vaiheen jälkeen kiinnosta suurinta osaa pelaajista. Ei ainakaan sillä tasolla millä sinä toivoisit. Onnea kuitenkin valitsemallasi tiellä, mihin se nyt johtaakaan.
« Viimeksi muokattu: 05.08.20 - klo 10:54 kirjoittanut kivi »
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa ProxyMTG

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #9 : 05.08.20 - klo 11:29 »
Voi Poistaa.
« Viimeksi muokattu: 17.08.20 - klo 17:51 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa Suppis

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #10 : 05.08.20 - klo 11:44 »
Eipä nuo minusa silti mitään meinaa. Ihmiset on vapaita tekemään mitä haluaa että eipä tuo oo kun yks henkilö ja miks tuommosia lukee missäkin voi olla myös eri asia.
Niin siis Mark Rosewater on Magicin pääsuunnittelija, sen sanomisella on aika iso paino ja ohjeistus on kuitenkin tullut Hasbron lakiosastolta.

Lainaus
Eipä kovin kannustavia ja inspiroivia ole mitkään jutut olleet. Hirveesti vaan ongelmia tuodaan esille.

Ihmiset on täällä vaan realistisia, eivätkä maalaile pilvilinnoja.

Lainaus
Tuo designer kiplailu kuulostaa hyvältä, millon semmosia on seuraavaksi ?

Jos kanavalta löytyy joku joka halua osallistua siihen minun kanssa.

Viimesin oli 2018 ja sitä edelliset 2010 ja 2016. Nää kilpailut on muutenkin vaan Jenkeille, todennäkösesti työlupien takia.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #11 : 05.08.20 - klo 11:48 »
Ensimmäinen GDS järjestettiin 2006, toinen 2010 ja viimeisin 2018. Veikkaus on että ihan muutamaan vuoteen tuota ei tulla järjestemään uudestaan. Lisää aiheesta voi lukea täältä. Kyseessä on siis yksilökilpailu, mutta voit testata itseäsi suorittamalla vaikka tuon ennakkotehtävän missä pitää vastata kymmeneen kysymykseen maksimissaan 350 sanan (englanniksi) esseevastauksilla.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Padishar

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #12 : 05.08.20 - klo 11:50 »
Prosessi mihin olet ryhtymässä, eli siis aidon Magic-setin tasoinen laajennus, on aivan tolkuttoman laaja ja raskas toteuttaa aikomallasi laadulla. Itse en ole luova, mutta vaikea on uskoa että luovatkaan ja asiasta jokseenkin kiinnostuneet henkilöt löytävät aikaa tuollaiseen projektiin ihan tuosta vain. Tämä foorumi on myös muiden some-kanavien myötä muuttunut melko hiljaisiksi vuosien myötä. En tiedä onko se sitten Facebook vai mikä paikka, missä voisi löytää samanhenkisiä tyyppejä enemmänkin.

Ja minä "tiedän" Magicin suunnitteluun liittyviä asioita, koska luen viikottain pääsuunnittelija Mark Rosewaterin artikkelit, tehnyt näin jo melkein 20 vuoden ajan poislukien välissä oleva muutaman vuoden tauko. Seuraan myös hänen tumblr:ää; on muuten mielenkiintoista jos on kiinnostunut Magic-suunnittelusta ja maailmasta, eli suosittelen tsekkaamaan pari-kolme kertaa viikossa jutut blogatogista. Luma tuosta linkkasikin blogatogista syyn sille, miksi lähettämiäsi suunnitteluita ei WotCissa tulla edes vilkaisemaan. Eikä se ole yhden miehen linjaus, vaan koko yhtiön. Ja lakitekniset syythän siellä takana ovat.

Inspiraatiotakin on hankala täältä muidenkin ehkä ammentaa, kun vasta kuvailit settiäsi. Yksi asia mikä heti itselle pisti silmään, on että setit ovat vain kaksivärisiä. Itse kyllä suosisin perinteistä kaikki värit kattavaa settiä teemasta riippumatta. Jos pistäisit jotain esimerkkisuunnitteluja korteistasi, niin ehkä joku luova foorumisti voisi jotain siihen istuvaa ehdottaa. Mutta varoitan kyllä, että koska halusit laaduksi WotC-tason settiä, voi äkkiä tulla kärkkäitä kommentteja jos mekaniikoissa tai ihan voimatasossa on jotain sanomista. Voimatason säätöhän ei sinänsä ole suunnittelijan hommaa, vaan siihen löytyy sitten oma poppoo joka säätää ne kohdilleen, tai no ainakin yrittää ottaen huomioon nykyisen Standardin bannilistan. Mutta jos on tarkoitus puskea priimaa tuutista pihalle, pitäisi balanssikin olla hyvässä suhteessa nykysetteihin verrattuna.

Onko setistä myöskin tarkoitus tulla draftattava? Se aiheuttaa omat haasteensa.

Poissa ProxyMTG

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #13 : 05.08.20 - klo 11:51 »
Voi Poistaa.
« Viimeksi muokattu: 17.08.20 - klo 17:51 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa Rancid-

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #14 : 05.08.20 - klo 11:53 »
Mainittakoon, että viimeisimmässä You make the card -setissä aivan loppuvaiheissa yksi mielenkiintoisimmista designeistä tuli hylätyksi, koska sen lähettäjäksi paljastui ei-jenkki (taisi itse asiassa olla suomalainen) ja näin ollen lakiasioita ei saatu järjesteltyä. Ei niitä sääntöjä ihan tyhjästä ole keksitty.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Babu

 • L1-tuomari
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Creature - Goblin Brushwagg
Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #15 : 05.08.20 - klo 11:53 »
Siis jos omaa korttipeliä haluaa ruveta suunnittelemaan niin kyllä täältä voi siihen saada ihan hyvää ja rakentavaa inputtia. Fakta nyt vaan on, että elämme kapitalistisessa yhteiskunnassa ja Magic the Gathering on maailman suurin keräilykortti IP jonka takia omien juttujen kanssa kannattaa pysyä siitä kaukana. Parhaassa tapauksessa settisi jää jonnekkin foorumeille pienen piirin tietoisuuteen. Huonoimmassa tapauksessa tulee lakimiehiltä kirje ja joudut maksumieheksi.

Kannattaa käyttää voimansa siis mieluumin vaikka täysin oman korttipelin kehittelemiseen kuin suunnitella epävirallista settiä jaettavaksi ympäri maailmaa.
"eikö se nyt ole vanha fakta että monoliitit menee infiniteks jos niitä päin edes katsoo pahasti"
- luma; 09.04.2020 klo 19:30

Poissa Mozzam

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #16 : 05.08.20 - klo 11:56 »
Johdatte minua harhaan, harhaanjohtajat. Minä en enää keskustele teidän kanssanne.

Tämä ei myöskään ole kovin rakentavaa keskustelua. Mutta helvetin hyvä quote, otan talteen kun on niin katujen käyttistä
Johdatte minua harhaan, harhaanjohtajat. Minä en enää keskustele teidän kanssanne.

Poissa ProxyMTG

Vs: Oman MTG sarjan kehitys
« Vastaus #17 : 17.08.20 - klo 07:16 »
Voi Poistaa.
« Viimeksi muokattu: 17.08.20 - klo 17:51 kirjoittanut ProxyMTG »