Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Proksy Vintagesta  (Luettu 6692 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa The Abyss

Proksy Vintagesta
« : 22.03.07 - klo 13:54 »
Se on moro. Oli tuossa kymmenen minuuttia joutilasta aikaa, jonka päätin käyttää tämän artikkelin kirjoittamiseen.

Käsittelen artikkelissani Vintagen pelaamista proksyilla. Proksyhan tarkoittaa sellaista korttia, joka ei ole aito (esimerkiksi proksytetyn kortin kuva on printattu ja liimattu jonkun aidon kortin päälle).

Oulussa on jo muutaman vuoden ajan pelattu Vintagen proksyturnauksia. Nykyään turnauksissa sallitaan kymmenen proksya. Tämä on mielestäni oikea määrä, sillä esimerkiksi viidellä proksylla saa vain Lotuksen, Anssin, Walkin ja väreille menevät Moksit. Kymmenen antaakin sitten jo huomattavasti enemmän valinnanvaraa, kun voi pelata proksytettyja Workshopeja, Bazaareja, Grim Tutoreita tai Mana Draineja. Viiden proksyn turnauksissa näkyisi todennäköisesti FCG:itä ja kaloja – siis etupäässä aggropakkoja, kun taas kymmenen proksyn turnauksissa onkin sitten jo kaiken maailman combo- ja controllipakkoja. Metagame paranee siis huomattavasti kymmenellä proksylla.

Lähdetään liikkeelle Vintagen aloittamisesta. Monet eivät halua edes ajatella Vintagen pelaamista, koska pitävät sitä kalliina formaattina. Näin ei itse asiassa ole. Koska Vintagessa ei rotaatiota tapahdu, korteista saa aina tarvittaessa rahansa takaisin, yleensä vieläpä pienen koron kera. Sijoitusmielessä Vintage tulee pitkässä juoksussa jopa halvemmaksi kuin Standard. Standardiin joutuu kolmen kuukauden välein hankkimaan uudet kortit, jotka menettävät nopeasti arvonsa, kun niitä tulee enemmän liikkeelle. Standardin korteista ei siten saa koskaan rahojaan takaisin, kun taas Vintagea voi pelata samoilla korteilla vuosikausia, eikä korttien arvoromahdusta tarvitse pelätä.

Vaikka proksyttaminen antaakin mahdollisuuden siirtää powereiden hankinnan tuonnemmaksi, seuraavat kortit ovat kuitenkin välttämättömiä, jos aiot Vintagen vakavissasi aloittaa.
   - 4x Force of Will - Jos sinulla ei ole varaa sijoittaa n. 70€ näihin, Vintage ei ole formaattisi.
   - 4x Brainstorm - Settihinta näille loistaville commoneille lienee vaivaiset pari euroa.
   - Polluted Deltat ja Flooded Strandit. Sinisillä fetseillä on loistava synergia Brainstormien kanssa. Tarvitset näitä yhteensä vähintään neljä. Kappalehinta pyörii nykyään 10€:n paikkeilla (Deltat hieman yli 10€).
Muita kannattavia hankintoja ovat esimerkiksi siniset dualit (aluksi riittää hyvin yksi Underground Sea ja yksi Volcanic Island), Duressit, mustat Ritualit, pari REB:iä ja Tormod’s Cryptaa sekä restrictoidut kortit.

Vintagen proksyturnaukset ovat ehdottomasti MTG:n parasta antia. Sen sijaan, että joutuisi pieksämään jotain random RG-Beatsia tai Mono Green Elfia, on hienoa taistella ihan oikeita vintagepakkoja vastaan, joissa on powerit ja muut vehkeet. Powereita omistavatkin pelaajat haluavat varmasti pelata mieluummin kunnolla tuunattuja pakkoja vastaan kuin joitain random aggroja. Proksyturnauksissa menestyminen on paljon hienompi saavutus kuin esimerkiksi voittaa turnaus, jossa vain joka toisella pelaajalla on powereita, jos niinkään monella.

Pitkälti yllä mainituista syistä proksykorteilla pelaaminen parantaa huomattavasti pelitaitoja. Olen seurannut paljon vintagepelejä pakoilla, joissa ei powereita ole. Perusvirheitä tehdään ihan liikaa; lähdetään kyseenalaisilla aloituskäsillä, fetsataan väärään aikaan, Forcataan vääriä kortteja, Forcataan päin Mana Drainia, pelataan Brainstormeja milloin sattuu, haetaan Tutoreilla vääriä kortteja jne. Proksytettyja pakkoja vastaan pelaaminen parantaa luonnollisesti powereita omistavienkin pelitaitoja.

Proksyt lisäävät myös ihmisten mielenkiintoa hankkia powereita ja semipowereita. Ei liene mikään yllätys, että Oulussa on proksyturnausten ansiosta Suomen paras metagame ilman proksyjakin. Toivottavasti ihmiset muuallakin Suomessa innostuvat vastaisuudessa järjestämään proksyturnauksia. Kiitokset Joonakselle proksyturnauksien organisoinnista Oulussa – pelaajia vaan kaipaisi nykyistä enemmän. Eli ne, jotka eivät vielä omista, hankkikaa ensimmäiseksi Forcet ja siniset fetsit, proksyttakaa powerit ja ruvetkaa pelaamaan Vintagea. Se on oikeasti hauskaa!

Mutta en nyt tällä haavaa kirjoita aiheesta sen kummemmin, jotta kenenkään hermot eivät venyisi enempää.

- Abyss, The -

Poissa Hopo

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #1 : 22.03.07 - klo 14:06 »
Proksyillä olisi ihan hauska testailla stadissakin päin. Powerittomuus ajaa muuten pelaamaan legacya. Powerit ovat juuri ne kortit, jotka hintansa puolesta tökkivät ja tekevät vintagen pelaamisesta eriarvoista. Käytännössä muissa formaateissa pelattavat kortithan saa "pikkurahalla", mutta jokunen tonni mokseihin ja ansseihin ei ole enää ihan kenen tahansa ulottuvilla. Proksyt varmasti lisäisivät vintagen suosioita, siitä ei ole epäilystä.
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa shazzle

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #2 : 22.03.07 - klo 14:07 »
proxy-vintage ois ihan kivaa kyllä - helsingissä tätä tuskin pelataan ja tuo ei taida olla myöskään sanktioitu formaatti?

Poissa DaiJou

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #3 : 22.03.07 - klo 14:10 »
Parasta tekstiä aikoihin, Pisteet Abyssille. Proksyt kunniaan ja turnausta kehiin.
Lainaus
ja tuo ei taida olla myöskään sanktioitu formaatti?

Jep, ei ole sanktioitu, proksyillä siis. [EDIT]
« Viimeksi muokattu: 22.03.07 - klo 14:17 kirjoittanut DaiJou »

Poissa ilpo

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #4 : 22.03.07 - klo 16:55 »
Proksyturnaukset antaa tosi paljon liikkumavaraa dekkien suhteen. 10 proksya mahdollistaa esimerkiksi sen, että jos pelaan Draineja, joku saa stäksin lainaan eikä mitään Glass Golem -hömppää (suol.).

Oulussa testattiin joskus viittä proksya ja lyhyessä ajassa se havaittiin onnettomaksi suunnitelmaksi. Ennen proksyja metagame oli FCG FCG SLIGH SLIGH jne. Viidellä proksylla: FCG + big blue... 10 proksya mahdollistaa jo sen, että voi heivata goblinit kuuseen ja laittaa tilalle vaikka kompopakan, joka vaatii vähän dualeita, Urza-blokin mauttomuudet, fetsejä ja mahdollisesti Forcet. TPS:n saa kasaan omistamalla Forcet, Deltat, pari dualia ja jotain täyhkää. Sitten porukka huomas, että vintage on muutakin kuin punaisia pakkoja ja kalaa, ja porukka osti poweria. Kokemattomilla tämä proksyjen vaikutus metagameen ei välttämättä ole vielä hahmottunut loppuun asti. Onhan isomanavintage uhattu pelata viidellä proksylla.

Sivuprojektina koitan tässä saada Ichoridia kasaan testipakaksi proksymetaan ja sehän on loistava lainapakka vintagesta kiinnostuneille. Ajatustenlukijana tiedän, että kaikkien salainen ja mahdollisesti tiedostamaton haave on pelata vintagea ihan oikeilla pakoilla. Sehän on kuitenkin munakkain formaatti ja vertauskuvana voisi käyttää t1-pelaajien Ferrarilla kruisailemista t2-pelaajien Ž83 Opel Corsalla nykimiseen. Itsehän oikeasti tuuttailen kyseisellä corsalla eikä autossa mitään vikaa ole - naiset vain kääntävät päänsä vastakkaiseen suuntaan liikenteessä ja porukka kyydissä kyyristelee mahdollisimman matalina.

Sanktioitu vintage on hyvää ainoastaan yhdestä syystä: mehuratinki. Sitä ei tietenkään pidä väheksyä kovin paljoa, sillä mehustelu ja suolaus on tärkeintä mäsikissä.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa Polari

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #5 : 22.03.07 - klo 17:12 »
joku saa stäksin lainaan eikä mitään Glass Golem -hömppää (suol.).

Smokestack ei lyö kuutta. Turhia lappuja sellaiset. Sitä paitsi mitä tekee artinakkimanalla kun voi pelata Null Rodeja?
Twitch-kanava (ensisijaisesti Mega Man -speedrunausta)

Poissa Anssi

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #6 : 24.03.07 - klo 22:50 »
Itseltä löytyy juuri kaikki vintagen 'halvat' käyttikset, joten proksyturnaukset Helsinkiin olisi poikaa. Ainakin saisi jotain käyttöä noille 11 FoWille.
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa ilpo

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #7 : 05.09.07 - klo 23:47 »
Ylös. Tämä aihe on suunnilleen aina ajankohtainen.

Listaanpa kostoksi dekin, jonka 10 proksylla saa kasaan tuosta vaan - eikä muuten oo paska pakka edes! Viidelläkin roksylla pärjää, jos oikeen pinnistää. Jos ihan totta puhutaan, niin oon nostanu tällä dekillä ehkä eniten mehuratingia. Plän Beellä ei oo huonoa matchuppia. Nimi plän B tulee yksinkertaisesti siitä, että tää läjä on ollu mun kilahdusoptio jo vuosia. Jos polvet tutisee tai mahaa kutkuttaa, heitän sinisen mehuläjän lootaan ja kaivan aina yhtä tasaisen vahvan Plän Been esiin.

Lähiaikoina oon antanu testimielessä dekkiä lainaan suurimmaksi osaksi Terolle ja Karrille, joista etenkin Tero on luvannut mulle kaikenlaista nautintoa, jos lainaan dekkiä isomanavintaasiin. Plän B & Tero (hieman humalassa): "Vittu tää dekki on paras", "vintage on oikeasti aika hauskaa", "Siis tää dekki on ihan uskomatonta paskaa täynnä, ei tätä vaan voi voittaa", "Pelataanks lisää vintagea?" ja "Joonas, ota mehut mukaan, haluan pelata jarrua".

Karrin suusta kuultua: "Gushgushgushgushgush...", "Tää orbi on aika hyvä gushgushgushia vastaan - kapteeni", "sun ehkä kannattas pelata Rebuildia mainissa", "saanks mä lainaan tän?".


Plän B: (Dekin hinta proksyjen kanssa halvempi kuin useat t2-dekit)

Proksytettavat kortit: 4x Mishra's Workshop, 5x Mox, 1 LOORUS

4 Smokestack
4 Tangle Wire
4 Sphere of Resistance
4 Chalice of the Void
2 Crucible
3 Orb of Dreams
1 Trinisphere

4 Metalworker
x Triskelion, Karn, Sundering Titan, Kavu, Kala

4 Wasteland
1 Strip Mine
1 Tolarian Academy
4 Ancient Tomb
x Muita Landeja (City of Traitors, Mishra's Factory, Bazaar of Baghdad mahdollisuuksien mukaan)


Pistän lisää featurea Plän Beestä tässä, kun aika on oikea.


EDIT: Juhan Seinät muistutti, että unohdin listasta jotain manakiihdytyksiä. Manavaulttia ja Rinkulaa ois tarjolla. Cryptaan kuoleepi itte ja Petal ei oo permanentti. Budjettiversiossa voi toki pelata Petalia, saapahan enemmän manaa kriittiselle vuorolle.
« Viimeksi muokattu: 06.09.07 - klo 00:24 kirjoittanut ilpo »
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #8 : 06.09.07 - klo 16:16 »
Hei, Joonas. (Hö hö hö.) Kuulepa. Onko tuon pakan kortteja menossa joillekin muille lainaan Isomana-Vintageen? Se pelataan joskus marraskuussa. Jos ei, niin haluaisin julkisesti ilmoittaa, että kiinnostaisi lainata osa seuraavista korteista: 4 Workshop, 3 Chains, 3 In the Eye. Tai jos olet sitä mieltä, että UB-versio on huono, niin sitten kiinnostavat Workshopit.

Ja jotta pakkakeskustelussa pysyttäisiin, mainittakoon, että UB-versio on aika lailla yo. Joonaan listan kaltainen. Metalworkerit ja parit muut kortit vaihdetaan VÄRILLISIIN jarrukortteihin (hui) eli Chains of Mehpistophelekseen ja In the Eye of Chaokseen. Ne vetävät kombon hyvänä päivänä ihan solmuun eivätkä mene präng Rebuildiin tai Hurkyliin. Lisäksi pelataan vain yhtä Titania ja pakkaan löytää tiensä ainakin kriittinen Tinker, ehkä myös Time Walk.

-- Nute
Oulu

Poissa instiqma

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #9 : 07.09.07 - klo 00:58 »
Sehän on kuitenkin munakkain formaatti ja vertauskuvana voisi käyttää t1-pelaajien Ferrarilla kruisailemista t2-pelaajien Ž83 Opel Corsalla nykimiseen. Itsehän oikeasti tuuttailen kyseisellä corsalla eikä autossa mitään vikaa ole - naiset vain kääntävät päänsä vastakkaiseen suuntaan liikenteessä ja porukka kyydissä kyyristelee mahdollisimman matalina.

Mm, Lada jossa on pahvia päällä johon on tussilla kirjotettu PHERRARRI.

Poissa mikko_r

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #10 : 07.09.07 - klo 10:40 »
@Nute: nostetaan Isomana Vintagen proksyjen määrä kymmeneen niin ei tarvi mehuja muilta lainailla. En usko että kukaan olisi tuota muutosta vastaan.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #11 : 07.09.07 - klo 14:23 »
Yksi asia minua on aina kiinnostanut näissä proxyturnauksissa, jos kerran saa proxyjä käyttää niin miksi ei sitten saisi proxyttää koko dekkiä?

Onko ainoa syy että tolkuttomasti typeen rahaa työntäneet yrittävät elvyttää skeneä houkuttelemalla ihmisiä sijoittamaan vaatimattoman alkupääoman hankkimalla muissa typeissä kohtuullisen turhia lappuja (tässä kohdassa huomioitakoon Legacy klausuuli) että näitä mahdollisesti rupeaisi himottamaan oikeiden powerien hommaaminen ja että piruparoilla olisi edes hieman vaihtelevaa peliseuraa?

Jos kokonaan proxyttäminen sallittaisiin (ja miksi näin ei tehtäisi), saisi jokainen aivan varmasti pelata juuri sillä pakalla millä haluaa ja näin metagame muotoutuisi korttirajoitteista vapautuneeksi. Nythän käytännössä esimerkiksi viiden proxyn turnauksissa huomataan että pakka valinnat ovat kovasti rajoittuneet kun vain hyvin harvat pystyvät pelaamaan oikeasti hyviä dekkejä, kymmenen proxyn tapauksessa tämä lievenee aavistuksen mutta jättää edelleen ylivoiman niille joilla on oikeasti mehukasta kuponkia tarjolla. Täysi proxyttäminen tietenkin veisi tämän edun ja samalla powerien omistamisesta menisi ainakin osa hohdosta, mikä ei välttämättä ole huono asia.

Ja ennen kuin joku keksii vittuilla että olen köyhä niin kyllä on tullut pelattua vintaasia ihan täysin mehuholovitunblingblingfoilatuilla lapuilla unohtamatta työpajoja ja helyjä.  En vaan pidä kovin järkevänä sijoittaa suuria summia pahvilappuihin.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa ilpo

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #12 : 07.09.07 - klo 15:19 »
Dekillinen tussattuja Plainsseja ei meikäläistä sytytä. Kymmenellä proksylla ei ole ylitsepääsemättömiä rajoitteita, siksi se on oiva määrä. Viisi puolestaan liian vähän. Muissa formaateissa "täysin turhat" kortit ovat ainoastaan Yawgmoth's Will ja Academy + pari muuta halpaa käyttistä. Jos näihin sijoittelussa ei ole mieltä, formaatti vaihtoon. Mulle proksyjen määrällä ei oo muuta väliä kuin pelin selkeys. 10 proksyn turnauksia pelanneena voin tarjota sen faktan, että powereita omistavilla ei ole enää ropecon-maista etua. Jollain on aina ylimääränen setti jotain semipoweria, joka mahdollistaa jollekin mieluisen pakan. Lisäksi mun järjestämät turnaukset on ollu sen verran reilua meininkiä, että proksyjen kanssa ei olla aina niin tarkkoja. Jos kaikilla on mieluinen dekki niin mulle passaa. Kymmenellä proksylla se useimmiten onnistuu, viidellä tulee vaan itkua.

Testaan jatkuvasti proksyläjiä vastaan eikä se mitään hohtoa pelistä vie. Poikkeuksena joku Teron 75 proksyn läjä, joista ei yhtä erota toisesta ilman suurennuslasia ja valonvahvistinta. Sellaiset on perseestä.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa Polari

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #13 : 07.09.07 - klo 15:24 »
Meh, ilpo näemmä ehti sanoa suunnilleen saman sillä aikaa kun viilasin tätä. Enivei,

jos pakoista tarpeeksi suuri osa on proksyjä niin niillä alkaa olla jo ikävä pelatakin. Kyllähän sitä niinkin voisi pelata, mutta mieluummin määrää että suurin osa pakasta (vaikka... 50 korttia) on oltava niitä oikeita pahveja. Dark Rituaalien ja Islandien hankkimisen ei kuitenkaan pitäisi olla ongelma kenellekään. Kymmenelläkin proksyllä voi toki tulla budjetti vastaan, mutta jos ei ole ihan pakko pelata niitä kalliimpia staksibuildeja niin se kyllä kattaa ne oikeasti kalliit laput (powerit, basaarit, shopit, drainit, sealin, grim tutorit... ja olisikohan se jo siinä). Loppuosa onkin samalla viivalla Legacyn ja Extendedin, ja nykyaikana ehkä jopa Standardin kanssa. Niissäkin lappujen saatavuus vaikuttaa pakkoihin muttei aiheuta suurempaa valitusta.

Muutenkin jos sallitaan koko pakan proksaaminen niin alkaa olla jo sama vaikka vetäisi turnauksen MWS:llä. Mikä taas ei välttämättä ole ollenkaan huono idea.
Twitch-kanava (ensisijaisesti Mega Man -speedrunausta)

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #14 : 07.09.07 - klo 16:08 »
@Nute: nostetaan Isomana Vintagen proksyjen määrä kymmeneen niin ei tarvi mehuja muilta lainailla.

4 Workshop, 3 Chains of Mephistopheles, 3 In the Eye of Chaos, 1 Mox Emerald, 1 Mox Sapphire, 1 Mox Jet, 1 Mox Pearl, 2 Sphere of Resistance... Triskelionejakaan minulla ei taida olla kuin yksi. Jos pelataan tyyliin 18 proksilla, minun ei tarvinne lainata kortteja Joonaalta.

Poissa ilpo

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #15 : 07.09.07 - klo 16:33 »
Oon luvannu Plän Been Terskalle (ellen itse pelaa sitä).
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa mikko_r

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #16 : 07.09.07 - klo 17:51 »
Rivien välissä luki notta miksi ei pelattaisi kymmenellä proksyllä? Viiteen olet päätynyt, vaikka kymmenen proksyn paremmuudesta on jo jonkin sortin yksimielisyys. Muistelisin että kymmenen proksyä sai enemmän kannatusta myös sähköposti keskustelussa.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #17 : 11.09.07 - klo 09:28 »
Dekillinen tussattuja Plainsseja ei meikäläistä sytytä. Kymmenellä proksylla ei ole ylitsepääsemättömiä rajoitteita, siksi se on oiva määrä. Viisi puolestaan liian vähän. Muissa formaateissa "täysin turhat" kortit ovat ainoastaan Yawgmoth's Will ja Academy + pari muuta halpaa käyttistä. Jos näihin sijoittelussa ei ole mieltä, formaatti vaihtoon.

Kuten ilmaisin, jos Legacy jätetään laskuista niin lista "turhista" lapuista jotka maksavat maltaita on aika pitkä. Siniset dualit nousevat ensimmäisenä mieleen. FoWit myös. Fetchit nyt sentään ovat pelattavissa toistaiseksi Extendedissäkin. Että jos siltä pohjalta lähdetään niin ei se nyt todellakaan ilmaista ole osallistua edes kymmenen proxyn turnaukseen. En siis tarkoittanut tuolla kommentilla Y.Winniä ja Akatemiaa enkä Solikkaa ja D.Tutoria joista kuitenkin syntyy jonkinlainen summa niistäkin.
« Viimeksi muokattu: 11.09.07 - klo 10:43 kirjoittanut kivi »
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Nastaboi

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #18 : 12.09.07 - klo 00:59 »
Dualeja voi pelata loputtomasti casualissa. Casualiin voi ja kannattaa sijoittaa rahaa. Lisäksi vähemmänkin mehukkaista korteista saa kummasti omistamisen iloa, vaikkei niillä pääsisikään pelaamaan turnauksessa viikoittain.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa av

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #19 : 12.09.07 - klo 03:49 »
Kuinka paljon ihmiset näkevät vaivaa proxyjen ulkonäön suhteen vai ovatko ne yleensä tasoa "plains johon tussilla töhritty BLACK LOORUS"? En tiedä olenko joku poikkeus tässä asiassa mutta minulta tuollaiset veisivät kyllä pelihaluja.

Laadukkaan tulostimen avulla ja kohtuullisella vaivan näöllä varmaan syntyisi ihan kohtuulliselta näyttäviä proxyja jotka varmaan muutamat pelikerrat kestäisivät?

Poissa Hopo

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #20 : 12.09.07 - klo 08:54 »
Kuinka paljon ihmiset näkevät vaivaa proxyjen ulkonäön suhteen vai ovatko ne yleensä tasoa "plains johon tussilla töhritty BLACK LOORUS"? En tiedä olenko joku poikkeus tässä asiassa mutta minulta tuollaiset veisivät kyllä pelihaluja.

Laadukkaan tulostimen avulla ja kohtuullisella vaivan näöllä varmaan syntyisi ihan kohtuulliselta näyttäviä proxyja jotka varmaan muutamat pelikerrat kestäisivät?

MAgiccards.info -> kortin nimi kenttään -> print proxies
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #21 : 12.09.07 - klo 09:18 »
Paperilappuproksit ovat hyvännäköisiä, mutta niiden ongelma turnauskäytössä on, että ne mahdollistavat huijaamisen. Tämä ei välttämättä ole ongelma niin kauan, kun turnauksessa ei ole mitään kunnon palkintoja, mutta jos palkinnoissa löytyy, niin varmasti jollakulla moraalikin voi löystyä.

Poissa Polari

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #22 : 12.09.07 - klo 15:11 »
Hienot viritykset ovat toki mukavamman näköisiä, mutta jos enemmän väsää proksyjä eri tarkoituksiin niin ei niiden kanssa jaksa väkertää paljoa enempää kuin on pakko. Itse kaivan jostain jonkun jätecommonin samalla manacostilla (tai tussaan manacostin samaksi jos oikeanlaista korttia ei löydy) ja kirjoitan kortin nimen paksulla tussilla kuvan päälle. Joskus olen yksi- tai kaksivärisissä kombopakoissa käyttänyt värejä eri asioita tekevien korttien tunnistamiseen (esim. sinimustassa kombossa häirintäkortit punaisella) ja artifaktit tietenkin teen yleensä landeihin. Mielestäni tuo on sopiva kompromissi laadun ja työmäärän välillä - oikea väri ja oikea manacost yläkulmassa auttavat yllättävän paljon, mutta eivät vaadi sen enempää kuin että valitsee (sortatusta) läjästä sopivan kortin pohjalle ihan vaan pinon päällimmäisen sijaan.

Noin siis niissä pakoissa millä oletan pelaavani vähän useammin - pelkästään placeholdereiksi muutamaan peliin sitä useimmiten vain kirjoittaa nimen jonkun valkoreunaisen basicin tai muun yhtä turhan lapun jommallekummalle puolelle.
Twitch-kanava (ensisijaisesti Mega Man -speedrunausta)

Poissa ilpo

Vs: Proksy Vintagesta
« Vastaus #23 : 12.09.07 - klo 16:01 »
Jos käyttää jatkuvasti tiettyjä proksyja (esim. powerit), mun mielestä niiden eteen voi ja kannattaa nähdä sen verran vaivaa, että niiden tunnistamiseen ei tarvi käyttää vaivaa. Jos haluaa vimpan päälle proksyt, voi hienolla hiekkapaperilla pyyhkäistä kortin kuvapuolen pinnan valkoiseksi ja tulostaa siihen halutun kortin kuva. Ensin testataan, mihin kohtaan paperia proksykortin kuva osuu ja sitten teipataan hiottu kortti juuri siihen kohtaan, mihin kuva osuu. Kortin paksuus ei pitäisi ratkaisevasti muuttua.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.