Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Lorwyn arvostelu, osa 1: Valkoinen  (Luettu 7298 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Lorwyn arvostelu, osa 1: Valkoinen
« : 08.11.07 - klo 16:04 »
Lorwyn on ollut kaupoissa jo jonkin aikaa ja tuli myös saataville Magic Onlinessä joten alkaa olla aika tehdä hieman arviointi setin korttien suhteen, sekä limitedin että constructedin suhteen. Constructedissä pyrin pitäytymään Standardin mittapuiden sisäpuolella, mutta noteeraan myös selkeästi formaatista riippumattomat hyvät kortit. Kaikki arvostelut ovat omia mielipiteitäni ja niistä saa olla toista mieltä. Kaikki palaute noteerataan mielenkiinnolla, myös se onko tällaisille arvosteluille kysyntää myös tulevien settien osalta. Vastaavaa tekstiä kyllä löytyy netistä paljon, mutta suomeksi harvemmin.

Arvosteluasteikko on 1-5 missä 1 on silkkaa silsaa ja 5 parasta parhautta. Kannattaa huomioida että varsinkin limitedissä vielä 2:lla arvostellutkin laput voivat olla hyviä tietyissä tilanteissa tai tietyissä pakoissa, nelosen ja viitosen kortit voi huoletta dräftissä first pickata.

Koska setti on iso, jaan arvostelun kuuteen erilliseen postaukseen.
1. Valkoinen
2. Sininen
3. Musta
4. Punainen
5. Vihreä
6. Moniväriset, artifaktit ja maat

Valkoinen, commonit:

Avian Changeling [C:1,L:4]
Cenn's Heir [C:1,L:2]
Dawnfluke [C:1,L:1]
Goldmeadow Dodger [C:1,L:1]
Goldmeadow Harrier [C:2,L:3]
Hillcomber Giant [C:1,L:3]
Judge of Currents [C:1,L:3]
Kinsbaile Balloonist [C:1,L:4]
Kinsbaile Skirmisher [C:1,L:2]
Kithkin Greatheart [C:1,L:3]
Kithkin Healer [C:1,L:2]
Lairwatch Giant [C:1,L:1]
Neck Snap [C:1,L:4]
Oaken Brawler [C:1,L:1]
Oblivion Ring [C:3,L:5]
Plover Knights [C:1,L:3]
Shields of Velis Vel [C:1,L:2]
Soaring Hope [C:1,L:1]
Springjack Knight [C:1,L:2]
Surge of Thoughtweft [C:1,L:3]
Triclopean Sight [C:1,L:2]
Wellgabber Apothecary [C:1,L:2]
Wispmare [C:1,L:2]

Constructedia ajatellen ainoastaan Oblivion Ring on käyttökelpoinen. Se on myös samalla valkoisen paras commoni limitedissä ja yhdessä Neck Snapin kanssa erittäin hyvä syy spläshätä valkoista dräftissä tai sealedissä. Valkoinen tukee kolmea heimoa, Kithkineitä, Giantteja ja Merfolkkeja (jos kahta yksinäistä Treefolkkia ei lasketa) ja näistä Kithkinit on valkoisen pääheimo. Valitettavasti se on myös selkeästi heikoin kaikista heimoista, ainakin jos tarkastellaan commoneita ja uncommoneita. Valkoinen ei silti ole mahdoton dräftättävä, varsinkin jos olet ainoa tai yksi kahdesta pöydässä joka tekee niin. Valkoinen on myös hyvä tukiväri, varsinkin jos et yritä väkisin kerätä Kithkineitä. Jo mainitut poistot, Avian Changeling, Kinsbaile Balloonist sekä Plover Knights ovat hyviä lentomiehiä, Surge of Thoughtweft hyvä combat trick ja Goldmeadow Harrier hyvä semi-poisto. Merfolk-pakat arvostavat kovasti Judge of Currentsia ja Wellgabber Apothecaryä.

Valkoinen, uncommonit:
 
Battle Mastery [C:1,L:2]
Burrenton Forge-Tender [C:1,L:2]
Changeling Hero [C:2,L:4]
Cloudgoat Ranger [C:1,L:4]
Crib Swap [C:1,L:4]
Entangling Trap [C:1,L:1]
Goldmeadow Stalwart [C:3,L:3]
Harpoon Sniper [C:1,L:3]
Kithkin Harbinger [C:1,L:2]
Knight of Meadowgrain [C:3,L:3]
Pollen Lullaby [C:1,L:2]
Sentry Oak [C:1,L:2]
Summon the School [C:1,L:3]
Veteran of the Depths [C:1,L:3]
Wizened Cenn [C:3,L:3]

Constructed näkökulmasta merkittävät kortit ovat Kithkinit (Goldmeadow Stalwart, Knight of Meadowgrain ja Wizened Cenn). On jo todistettu että Kithkin-aggrolla pystyy pärjäämään joten kuten joten näillä korteilla lienee ainakin jonkin verran käyttöarvoa. Limited näkökulmasta samat kortit eivät ole kummoisia ellet ole raskaasti dräftäämässä Kithkiniä joka kuten sanottua, on aika riippuvaista hyvistä rareista ja muilta väreiltä saadun poiston määrästä. Crib Swap on kohtuullinen poisto, tosin ei kovin hyvä aggrossa ja Cloudgoat Ranger sekä Summon the School loistavia sopivissa pakoissa.

Valkoinen, raret:

Ajani Goldmane [C:2,L:5]
Lienee käyttökelpoinen Kithkin-pakassa toista aggroa vastaan T2:ssa, muut kuin toinen ability eivät kauheasti houkuta. Limitedissä jokainen Planeswalker on käyttökelpoinen, siitä ei ole kysymystäkään.

Arbiter of Knollridge [C:1,L:4]
Casting cost lienee yhden liian korkea että olisi oikeasti mahdollinen vaihtoehto constructediin, mutta kenties mahdollista pelata jossain Sneak Attack/Through the Breach virityksessä. Tai sitten ei. Ei ole limitedissäkään mikään hirveä pommi vaikka ison ruhon jättääkin jälkeensä, välillä tämä jää istumaan käteen jos lifetilanne on kovin suotuisa. Vain yhden värillisen manan vaatimus tekee tästä helpon spläshättävän.

Austere Command [C:2,L:5]
Niin kauan kuin Wrath of God (ja Damnation) ovat käytettävissä, ei tämä nouse käyttöön. Block constructedissa tämä on ilmiselvästi käyttökelpoinen kuten blokki-Wrathit yleensäkin. Limitedissä yllätyksetön first-pick.

Brigid, Hero of Kinsbaile [C:1,L:5]
Constructedissa tuskin käyttöä, limitedissä yllättävän hyvä joskin aavistuksen hauras.

Favor of the Mighty [C:1,L:2]
Se pakollinen jörssirare. Limitedissä EHKÄ toimii vihreiden puiden tai punaisten gianttien kera.

Galepowder Mage [C:2,L:5]
Lienee liian hidas constructediin mutta limitedissä toimii.

Hoofprints of the Stag [C:2,L:4]
Pieni varaus constructedin suhteen käyttökelpoisuudesta jossain controllivirityksessä, varsinkin blokissa. Limitedissä aavistuksen hidas.

Militia's Pride [C:2,L:5]
Jotenkin tämä tuntuu T2:ssa win-more tyyppiseltä ratkaisulta, en tykkää. Limitedissä toksujen tuotanto on yllätyksettömästi hyvä juttu.

Mirror Entity [C:2,L:5]
En ole vielä löytänyt pakkaa jossa tämä constructedissa olisi kotonaan, mutta sinänsä pidän kyllä kortista paljonkin.

Purity [C:2,L:5]
Duh. Nämä CCC3 rare-emmentaalit ovat järjestäen pommeja limitedissä eikä tämä tee poikkeusta.

Thoughtweft Trio [C:3,L:5]
Tämä on jo ilmeisesti ollut onnistuneesti käytössä Kithkin aggrossa.

Varsinaista raha-rarea en näe valkoisessa mutta block constructedin tullessa vuoroon monen kortin arvostus muuttuu jonkin verran korkeammaksi joten jos sitä aikoo pelata niin ei muuta kuin raret jemmaan odottamaan päivää seuraavaa.
« Viimeksi muokattu: 13.11.07 - klo 14:48 kirjoittanut kivi »
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Anssi

Vs: Lorwyn arvostelu, osa 1: Valkoinen
« Vastaus #1 : 08.11.07 - klo 16:15 »
Mitäs tästä nyt keksisi sanoa... No, ekana propsit siitä että jaksoit kirjoittaa. Toi arvostelujärjestelmä on vähän kehno varsinkin Lorwynin kanssa kun kortit tuppaavat menemään tasan yhteen dekkiin.
Sitten vähän omia mielipiteitä:

Cloudgoat Giant - Pelattava constructedissa, kai se on paras pihvi kithkineille, ainakin STR mehusteli tällä runsaasti ennen Krakovaa. Myös suoraan paras valkoinen unkki limitediin.

En myöskään antaisi Puritylle, Mirror Entitylle, Galepowder Magelle ja varsinkaan Militia's Pridelle samaa arvoa conssia ajatellen kuin vaikka Lairwatch Giantille, noita kaikkia voi kuitenkin pelata ja niillä on paljonkin potentiaalia.

Avian Changeling on helposti 2. paras valkoinen common, Changeling on niin vahva ability.

Jatka toki.

Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Lorwyn arvostelu, osa 1: Valkoinen
« Vastaus #2 : 08.11.07 - klo 16:22 »
Myönnän että arvosteluasteikossa on viilaamista, mutta jos ajattelee arvostelua varsinkin constructedissa rariteetin sisäisenä niin tuohon tulee vähän enemmän järkeä. Kun asteikko on vain välillä 1-5 niin pakostikin tuota ykköstä joutuu jakelemaan korteille jotka esimerkiksi block constructedissa tulevat varmaankin olemaan pelattuja. Yritän tarkistaa arvostelua asteikko tuleviin osioihin ja samalla joudun vielä ilmeisesti viilaamaan näistäkin muutamaa.

Ja tuo Couldgoat Giantin käyttö constructedissa tuli kylläkin vähän puun takaa, mutta se ei ole ihme koska olen enemmänkin limited kuin constructed pelaaja.

Ja kiitos palautteesta, rohkaisee käyttämään aikaa loppujenkin kirjoittamiseen.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa zoukka

Vs: Lorwyn arvostelu, osa 1: Valkoinen
« Vastaus #3 : 08.11.07 - klo 16:33 »
Anna palaa vaan. Mielellään näitä lukee.

Kithkin Greatheart ei ole paska. Olin eräässä dräftissä jonka voitin loppujenlopuksi ihan kusessa erään kaverini R/W dekkiä vastaan juuri noiden pirulaisten kanssa. Changeling ukkojen kanssa ihan mauton kaveri. Avian Changelinghän kaverillani toki pöydässä oli ::)


Poissa duracel

Re: Lorwyn arvostelu, osa 1: Valkoinen
« Vastaus #4 : 09.11.07 - klo 08:49 »
Olen eri mieltä melkein jokaisesta commonista, mutta se mistä olen eniten eri mieltä, on Hoofprintsit, jotka ovat täysin pelikelvotonta paskaa. Se on hitaampi kuin mikään koskaan. Favor of the Mighty on mauton Elementaalien kanssa.

~jari
Tätä se dementia teettää. Ei dementia! Ei, ei vaan dementia. Sanoinko mä sen dementian taas? Ei dementia vaan väsymys. Väsymystä tarkoitin. Meni sanat sekasin, kun on tämä dementia. Ei dementia ole minulla! Väsymys on vaan. Väsymys ja dementia. Jumalauta!

Poissa Thalian

Vs: Re: Lorwyn arvostelu, osa 1: Valkoinen
« Vastaus #5 : 09.11.07 - klo 09:41 »
mutta se mistä olen eniten eri mieltä, on Hoofprintsit, jotka ovat täysin pelikelvotonta paskaa. Se on hitaampi kuin mikään koskaan.

Raakasti eri mieltä. Hoofprints on limitedissä melkein pommi. Kakkos kiekalla kun vastustaja pelaa tuollaisen, niin voittaminen on tosi vaikeaa ilman hyvää aggroalkua. Varsinkin UW-merfolkissa, jolla saa helposti stallin aikaiseksi, tuo on ihan voittajakortti. Myös poistoläjät arvostavat, kun uhkia tulee tasaisesti joka kolmas vuoro ja voi keskittyä vastustajan miesten poistamiseen.
Prelikassa eräällä sankarilla oli näitä kaksi deckissä. Ihan älyttömän masentavaa, kun se tuli Aina alkupuolella tiskiin ja sitten alkoi air elementaaleja tippumaan joka kolmas vuoro tiskiin. Mitäpä siinä sitten mahtamaan.

Poissa Rancid-

Vs: Lorwyn arvostelu, osa 1: Valkoinen
« Vastaus #6 : 09.11.07 - klo 11:56 »
Drafti onkin ihan eri maailma kuin sealed, varsinkin näin synergiapainotteisen setin kohdalla. Lisäksi juuri millään muulla kuin kakkosvuorolla Hoofprints ei sitten teekään mitään kovin relevanttia.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa KukistajA

Vs: Re: Lorwyn arvostelu, osa 1: Valkoinen
« Vastaus #7 : 09.11.07 - klo 23:02 »


Raakasti eri mieltä. Hoofprints on limitedissä melkein pommi.

Crowd Favorites oli aikoinaan myös melkein pommirare. Paitsi ettei ollut pommi eikä rare. Hoofprints nyt sensijaan ainakin täyttää jälkimmäisen kriteerin.
Allekirjoitus näkyy vain MtgSuomi Premium™ -jäsenille.