Poromagia

Kirjoittaja Aihe: MTG Areena  (Luettu 13653 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Meltyman

MTG Areena
« : 04.09.17 - klo 09:41 »
http://epicstream.com/news/Magic-The-Gathering-Arena-World-Premiere-Details-With-New-Jace-Poster

Onko tästä ollut puhetta jo?
Voisiko tämä olla modontappaja vai joku uusi magic duels?
Ajattelin kyllä tuon paljastuksen katsella, että tietää onko aika siirtyä modosta toiseen alustaan.

Poissa Prote

Vs: MTG Areena
« Vastaus #1 : 04.09.17 - klo 09:50 »
Kyseessä nimenomaan Duelsin korvaaja. Modo jää ns. pro-alustaksi.

Areenalla koitetaan vissiin haukata markkinaosuutta esports-puolella eli HS:ltä yms.

Poissa Lunic

Vs: MTG Areena
« Vastaus #2 : 08.09.17 - klo 15:57 »
https://magic.wizards.com/en/articles/archive/feature/everything-you-need-know-about-magic-gathering-arena-2017-09-07

Vaikuttaa kyllä erittäin lupaavalta. Ulkoasu on jotain HS:n ja Duelsin väliltä ja ilmeisesti keskittyy Standard-formaattiin. Voipi olla, että Arena tulee syömään FNMistä entistä enemmän Standard-pelaajia pois. Itse pistin hakuun paikan Closed Betaan ja jos alusta on toimiva, niin oma stanupelaaminen siirtynee tuonne aika vahvasti.

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #3 : 27.02.18 - klo 13:49 »
Pienta necroa tähän, kun on uutta infoa tullut viime postausten jälkeen. Esimerkiksi ansaintalogiikasta täällä:

https://magic.wizards.com/en/articles/archive/magic-digital/developing-mtg-arena-economy-2018-01-17

Hearthstoneen on helppo vertailla, paitsi drafteista saa kortit pitää. Saapa nähdä kuinka paljon aikaa/rahaa vaatii, että saa ykköstierin standardipakkoja mythicceineen päivineen kasaan. FAQ löytyy tästä:

https://magic.wizards.com/en/mtgarena/faq

Tähän kiinnostaa kovasti saada lisätietoja, kun ei ainakaan alussa ole tuossa tarkoitus tukea vanhoja formaatteja:

Q. What happens when my cards rotate out of Standard?
A. The focus of MTG Arena will be on Standard card sets. We're working on fun ways for players to play with cards once they rotate out of Standard. We'll talk more about this later in the year.


Oletan, että jossain kasuaalimoodissa saa pelata vanhojakin kortteja. Mutta jos ei varsinaista kilpailutukea niille ole, niin stanusta rotatoituneet vehkeet kyllä jäävät täysin turhaksi. Tuskin ne yksi-yhteen muuttuvat wildcardeiksi, koska muuten saisi ajan kanssa loputtomat standardivehkeet ilman lisäinvestointeja.

Itseäni kuitenkin eniten kiinnostaa draftien hinta (raha tai pelimarkka). Ihan Hearthstone-areenan luokkaa ei voi olla, kun kortit saa pitää, mutta olisi se nyt ainakin yksi drafti viikossa kiva saada pelimarkoillla ilman älytöntä grindiä. Modossahan draftit on todella kallista hommaa, jos vähänkään tulee tappiokasta putkea.

Modoa heidän ei ole tarkoitus korvata, vaan se pysyy edelleen monipuolisen formaattitarjonnan vuoksi omana fokuksenaan. Uskonpa silti, että modon käyttäjämäärät ottavat aika paljon hittiä kun Areena tulee, mutta eiköhän se ole kehittäjillä tiedossa.

Poissa Possu81

Vs: MTG Areena
« Vastaus #4 : 28.03.18 - klo 18:07 »
Hieman streameista seuranneena ja itse yhden pelin peliä pelanneena:

Pelissä on minun silmääni puutteita jotka voisi korjata, mutta valitettavasti beta ei taida nykypäivänä olla sellainen ympäristö jossa tehdään peliin isompia muutoksia (?).

Muutama huomio:

-Kaikenkaikkiaan raivostuttavasti kopioitu Hearthstonea, mutta halvoilla efekteillä. Sinänsä tuollaiset puolivalmiit ja tyhmät efektit eivät raivostuttaisi, mutta jos kaikessa on haettu samaa niin tulee nolo olo. Eniten tämä ehkä iskee silmille boosterien avaamisessa. Halusin vain äkkiä pois siitä toisin kuin hs:ssa, jossa se on valtavaa tykitystä. Miksi halutaan tulla suoraan vertailluksi markkinajohtajaan jos ollaan jossain kategoriassa ihan eri sarjassa?

-Alkuvalikot ovat tyylikkäitä ja aikuismaisia. Sopii hyvin windows-peliksi. Itse pelihän on jo varsin nopeasti havaittavissa tältäkin alustalta paremmaksi kuin Hearthstone, jonka kulmakivi on minusta lopulta tuo, että itse peli ei vain jaksa kantaa. Pidin myös siitä, että kortit näyttävät isoina hienoilta näytöltä. On niiden taiteessa vain aika paljon yksityiskohtia.

-Pelin UI varmaan pelotti etukäteen eniten. Siinä on hyvääkin, mutta paljon haluaisin muutoksia ennenkuin pitäisin sitä puoleensa vetävänä.
 
*Välittömästi avatar kiinnitti huomiota, joka on aseteltu varsin isona aivan keskelle varastaen pelikentän ja tehden siitä sotkuisen oloisen kun kentän ja käden välissä on jokin "möykky". Itse toimintaa siinä ei juuri ole ja ovat ruminta mtg-arttia jotka olen nähnyt
 
*Miksi kortit ovat vain puoleen väliin alareunassa kun pöydällä on valtavasti tyhjää tilaa?

*Pelaaminen näytti sujuvan mutkattomasti, mutta sitä hidasti kun jatkuvasti piti "matkustaa" hiirellä oikeen alareunaan jossa tehdään hyväksynnät. Miksei keskelle kortin viereen voisi tulla vaikka pientä vihreää ja punaista merkkilaatikkoa ok:n ja cancelin painamiseksi. Tässä on iso haaste mtg:lle kun kaikista vuoron yksityiskohdista pitäisi tehdä sujuvia eikä tämä ainakaan auta jos peliä pitää pelata näytöllä kahdessa aivan eri kohdassa. Ehkä tämä alkaa sujumaan ajan kanssa paremmin.

-Yhteenvetona ensimmäisen pelini jälkeen minulle tuli vahvasti tunnelma, että pelin on kehittänyt varsin ulkopuolinen porukka, jota ei nyt ihan amatööreiksi voi sanoa, mutta focus on hyvän alun jälkeen siirtynyt muualle. Ihan kuin jossain välissä joku olisi laskeutunut näistä kuuluisista norsunluutorneista käskemään, että nyt pojat pitää tehdä lähempänä Hearthstonea oleva tuote. Sitten kiukulla laitettu nopeasti vähän sinnepäin olevia juttuja.

Minulle jäi sellainen tunnelma, että peliä pelaa pikkulapsi jolle uppoavat halvalta kuulostavat ääniefektit ja puolivillaiset graafiset efektit joilla yritetään vakuuttaa, mutta herättävät enemmän sääliä. Täppääminenkin suoritetaan huolimattomasti vain puoleen väliin. Tietenkin voin olla jo niin ikämies, että aika on ajanut ohi ja ylimääräiset räiskähdykset enemmän ärsyttävät!

EDIT: Nyt pelattuani pari päivää pidän pelistä jo enemmän. Itseasiassa pelissä on varsin hienoja myyttisten korttien animaatioita. Myös planeswalkerit puhuvat, joskin ääninäyttelijät eivät ole saaneet kiitosta.
Itse pelattavaa on tässä vaiheessa harmillisen vähän. Pelit ovat välillä varsin pitkiä. Toivoisin silti jatkoa ajatellen, että kun tietty taso on saavutettu, pelit muuttuisivat paras kolmesta peleiksi, mutta se siis vasta todella "end-gamessa". Paritussysteemi varmasti tulee parantumaan, nyt se on hieman epäreilu on ja myöhään aloittaneet saattavat jäädä hieman jumiin kun kehittyneempiä pakkoja ei vain oikein voi noilla starttereilla voittaa.
Kuten joku sanoikin, magicista on vaikea tehdä kovin kasuaalia peliä. Kyllä Arenassakin huomaa sen ettei peleaamisesta oikein tule mitään ellei kumpikin pelaaja keskity peliin riittävästi.
« Viimeksi muokattu: 02.04.18 - klo 05:15 kirjoittanut Possu81 »

Poissa hall0n

Vs: MTG Areena
« Vastaus #5 : 29.03.18 - klo 12:48 »
Mulle on Areena alusta asti maistunut ihan hyvin ja tämä viimeisin versio on jo oikein pelattava. Ainoa risu mikä nyt tulee mieleen, on että upkeepissa tapahtuviin triggereihin olisi kiva päästä oletuksella responssaamaan. Nyt pitää muistaa laittaa stoppi, jos on vaikka joku Search for Azcanta tiskissä ja haluaisi tehdä jotain ennen triggerin resolvaamista.

Eiköhän se näytä ja tunnu vähän Hearthstonelta, kun sieltä niitä pelaajia koitetaan kosiskella. Omalla kohdallani ainakin toimi, kun en ole betaan pääsyn jälkeen edes HS:a avannut. Muutenkin ulkoasu tuntuu olevan ihan linjassa nykytrendien kanssa. Ei erkkikään jaksa mitään modostriimiä seurata, jos ei peli ole valmiiksi tuttu.

Muutenkin Hearthstonen parjaaminen on aika passéa touhua, kun kyseessä kuitenkin on genren markkinajohtaja, joten jotain siellä on tehty oikein. Tästä voisi ihan oman artikkelinsa kirjoittaa, mutta MTG-piireissä on aika vahvana käsitys, että kompleksisuus johtaisi väistämättä syvyyteen. Menee vähän historiantunnin puolelle, mutta selkeimmin tätä oli havaittavissa silloin, kun combat damage lakkasi menemästä stäkkiin ja porukka vaahtosi miten peliä tyhmennettiin. Jos tajuaa jotain pelin pelaamisesta ja pelisuunnittelusta niin tuo muutos nimenomaan lisäsi syvyyttä vähentämällä kompleksisuutta. "Lämät stäkkiin" oli lähes poikkeuksetta de facto paras play ja ottamalla se pois saatiin mielenkiintoisempia tilanteita aikaiseksi.

- - -

Tällä hetkellä odotan, että pääsisi limitediä pelaamaan. Amonkhet + Ixalan "standard" on aika nähty muutaman pelin jälkeen.

Poissa absurdimuukalainen

Vs: MTG Areena
« Vastaus #6 : 29.03.18 - klo 16:04 »
Välittömästi avatar kiinnitti huomiota, joka on aseteltu varsin isona aivan keskelle varastaen pelikentän ja tehden siitä sotkuisen oloisen kun kentän ja käden välissä on jokin "möykky".

Täppääminenkin suoritetaan huolimattomasti vain puoleen väliin. Tietenkin voin olla jo niin ikämies, että aika on ajanut ohi ja ylimääräiset räiskähdykset enemmän ärsyttävät!

Nämä kaksi seikkaa pistävät todella pahasti omaan silmään, miksi ihmeessä ei opeteta potentiaalisia uusia pelaajia pelaamaan oikein? Tässä kuva random streamistä miltä näyttää:
(click to show/hide)

Poissa Spinefist

Vs: MTG Areena
« Vastaus #7 : 29.03.18 - klo 17:55 »
Videoita seuraamalla on kyllä tullut jo periaatteessa selväksi, ettei tästä tule muuta kuin floppia pitkällä tähtäimellä. Hearthstoneen on huono verrata, koska pelit on oikeasti ihan perusteellisen erilaisia (pelien kesto isoimpana erona). Paljon parempi vertailukohde on Eternal, joka on alusta asti tehty pelattavaksi digitaalisena ja on pelitekniesti virtuaalimätkyä kilometrejä edellä.

Ainoa hypoteettinen pelastus Arenalle olisi alusta asti uudelleen tehdyt säännöt pelkkää Arenaa varten, jolla saataisiin pelattua "mtg:tä" ihan eri tyylillä kuin paperikorteilla (toisin sanoen pitäisi ripata Eternalia, mikä on sinänsä jo aika säälittävää).

Poissa psyno

Vs: MTG Areena
« Vastaus #8 : 02.04.18 - klo 01:17 »
Välittömästi avatar kiinnitti huomiota, joka on aseteltu varsin isona aivan keskelle varastaen pelikentän ja tehden siitä sotkuisen oloisen kun kentän ja käden välissä on jokin "möykky".

Täppääminenkin suoritetaan huolimattomasti vain puoleen väliin. Tietenkin voin olla jo niin ikämies, että aika on ajanut ohi ja ylimääräiset räiskähdykset enemmän ärsyttävät!

Nämä kaksi seikkaa pistävät todella pahasti omaan silmään, miksi ihmeessä ei opeteta potentiaalisia uusia pelaajia pelaamaan oikein? Tässä kuva random streamistä miltä näyttää:
(click to show/hide)
Muistanko väärin, vai onko tuo korttien väärin päin pelaaminen pöytään säännöissä kiellettyä? Eikö siitä ollut joskus jotain mainintaa? :think:

Poissa Cloverdad

Vs: MTG Areena
« Vastaus #9 : 02.04.18 - klo 03:22 »
Lainaus
Täppääminenkin suoritetaan huolimattomasti vain puoleen väliin. Tietenkin voin olla jo niin ikämies, että aika on ajanut ohi ja ylimääräiset räiskähdykset enemmän ärsyttävät!

Nämä kaksi seikkaa pistävät todella pahasti omaan silmään, miksi ihmeessä ei opeteta potentiaalisia uusia pelaajia pelaamaan oikein? Tässä kuva random streamistä miltä näyttää:
(click to show/hide)
Muistanko väärin, vai onko tuo korttien väärin päin pelaaminen pöytään säännöissä kiellettyä? Eikö siitä ollut joskus jotain mainintaa? :think:

En ihan suorilta käsitä mitä haet tällä kommentilla ja pelkkien screenshottien perusteella ei kannattane liikaa johtopäätöksiä.

Tähän mennessä arena on maistunut hyvältä, kiitos vaan, koska free to play on tähän mennessä todellakin ollut free to play. Lisäksi peli on tehty sen verran vauhdikkaaksi, että pelit sujuvat nopeasti ja jun siihen ehti tottua, tuntui MTGO älyttömän kankealta.
« Viimeksi muokattu: 02.04.18 - klo 12:38 kirjoittanut Cloverdad »

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: MTG Areena
« Vastaus #10 : 02.04.18 - klo 10:07 »
Toim. huom. en ole Areenaa vielä päässyt pelaamaan, stress testiin toivottavasti ensi perjantaina pääsen mukaan ja viikon päästä lupasivat invitet kaikille jotka eivät kutsua perjantaille saa.

Tuoreemmille pelaajille voi olla suunnaton hyöty näistä betaan sun muihin osallistumisista koska kunnollinen F2P clientti yhdistettynä oikeisiin mekaniikoihin ja oikeisiin ihmispelaajiin antaa mahdollisuuden harjoitella paljon. Etenkin dräftääminen on taito jota ei opi muuten kuin dräftäämällä, itse pelasin aikanaan Magic Onlinen betassa satoja dräftejä ja samalla omat limited taidot paranivat räjähdysmäisesti. Pelin siirryttyä betasta ulos pystyin varsin pitkään pelaamaan sijoittamatta yhtään rahaa peliin sisään koska taitotaso oli kiitos harjoituksen noussut. En tiedä onko Areenassa mahdollisuus dräftätä ollut kuinka laajassa testissä, mutta jos on niin suosittelen käyttämään mahdollisuuden hyväkseen.

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #11 : 02.04.18 - klo 13:57 »
Toim. huom. en ole Areenaa vielä päässyt pelaamaan, stress testiin toivottavasti ensi perjantaina pääsen mukaan ja viikon päästä lupasivat invitet kaikille jotka eivät kutsua perjantaille saa.

Käsittääkseni inviteä ei edelleenkään saa kaikki betaan ilmottautuneet edes tuolloin 9.4. Perjantaina 6.4. tapahtuvan stress-testin vuoksi satatuhatta ei vielä kutsua saanutta ovat saaneet sähköpostin, jossa heille ilmoitettiin, että perjantain aikana saattaa tulla avain, jolla pääsee pelaamaan. Ilmeisesti haluavat lisätä hallitusti serverikuormaa (ja olettavat aika rohkeasti, että jengi päivystää sähköpostiaan valmiudessa päästä ehkä pelaamaan). Jos ei avainta perjantain aikana tule, niin kaikki nämä 100000 pelaajaa saavat beta-avaimen sitten viimeistään maanantaina 9. päivä. Mutta ei koske siis pelaajia, jotka eivät tuota stress test -postia saaneet. Itsekään en saanut, joten alkaa pikkuhiljaa vaikuttaa, että suljettuun betaan en tule pääsemään. Ei se sinänsä haittaa, kun kokoelmat resetoidaan joka tapauksessa open betan alussa.

Lainaus
En tiedä onko Areenassa mahdollisuus dräftätä ollut kuinka laajassa testissä, mutta jos on niin suosittelen käyttämään mahdollisuuden hyväkseen.

Draftaamaan ei ole päässyt normi-ihminen vielä ollenkaan. Kaikki mahdollinen draftitestaus on tapahtunut sisäisesti. Ja sealed on vasta draftin jälkeen prioriteettina, eli ei sitäkään pääse pelaamaan. On myös outoa, että vaikka pakkoihin tehdään sideboardi, ei vieläkään ole kuin yhden gamen matseja tarjolla. Eli closed beta on vielä aika raakile tällä hetkellä.

Poissa hall0n

Vs: MTG Areena
« Vastaus #12 : 02.04.18 - klo 16:15 »
On myös outoa, että vaikka pakkoihin tehdään sideboardi, ei vieläkään ole kuin yhden gamen matseja tarjolla.

Mastermind's Acquisition 8)

Mutta joo, lisäominaisuuksia odotellessa.

Poissa sepatus_tiatus

Vs: MTG Areena
« Vastaus #13 : 02.04.18 - klo 19:52 »
just äske tuli ihelle avain betaan vaikkei oo tammikuun jälkee tullu mitää muuta viestii areenasta


Poissa psyno

Vs: MTG Areena
« Vastaus #14 : 04.04.18 - klo 01:39 »
Lainaus
Täppääminenkin suoritetaan huolimattomasti vain puoleen väliin. Tietenkin voin olla jo niin ikämies, että aika on ajanut ohi ja ylimääräiset räiskähdykset enemmän ärsyttävät!

Nämä kaksi seikkaa pistävät todella pahasti omaan silmään, miksi ihmeessä ei opeteta potentiaalisia uusia pelaajia pelaamaan oikein? Tässä kuva random streamistä miltä näyttää:
(click to show/hide)
Muistanko väärin, vai onko tuo korttien väärin päin pelaaminen pöytään säännöissä kiellettyä? Eikö siitä ollut joskus jotain mainintaa? :think:

En ihan suorilta käsitä mitä haet tällä kommentilla ja pelkkien screenshottien perusteella ei kannattane liikaa johtopäätöksiä.

Tähän mennessä arena on maistunut hyvältä, kiitos vaan, koska free to play on tähän mennessä todellakin ollut free to play. Lisäksi peli on tehty sen verran vauhdikkaaksi, että pelit sujuvat nopeasti ja jun siihen ehti tottua, tuntui MTGO älyttömän kankealta.
Tarkoitan vain sitä, että aivan selkeästi vihu lyö lappuja tiskiin väärin päin. Onko tämä sallittua?

Jostain tulee mieleen joku case, jossa joku pelaaja pelasi lappuja tiskiin väärin päin streamissa, ja sääntöjä muutettiin niin, että tämä kiellettiin?
Joku jutke voisi valaista kyseistä casea, jos tämän lukee.

Poissa zeeAbe

Vs: MTG Areena
« Vastaus #15 : 04.04.18 - klo 01:56 »
Lainaus
Täppääminenkin suoritetaan huolimattomasti vain puoleen väliin. Tietenkin voin olla jo niin ikämies, että aika on ajanut ohi ja ylimääräiset räiskähdykset enemmän ärsyttävät!

Nämä kaksi seikkaa pistävät todella pahasti omaan silmään, miksi ihmeessä ei opeteta potentiaalisia uusia pelaajia pelaamaan oikein? Tässä kuva random streamistä miltä näyttää:
(click to show/hide)
Muistanko väärin, vai onko tuo korttien väärin päin pelaaminen pöytään säännöissä kiellettyä? Eikö siitä ollut joskus jotain mainintaa? :think:

En ihan suorilta käsitä mitä haet tällä kommentilla ja pelkkien screenshottien perusteella ei kannattane liikaa johtopäätöksiä.

Tähän mennessä arena on maistunut hyvältä, kiitos vaan, koska free to play on tähän mennessä todellakin ollut free to play. Lisäksi peli on tehty sen verran vauhdikkaaksi, että pelit sujuvat nopeasti ja jun siihen ehti tottua, tuntui MTGO älyttömän kankealta.
Tarkoitan vain sitä, että aivan selkeästi vihu lyö lappuja tiskiin väärin päin. Onko tämä sallittua?

Jostain tulee mieleen joku case, jossa joku pelaaja pelasi lappuja tiskiin väärin päin streamissa, ja sääntöjä muutettiin niin, että tämä kiellettiin?
Joku jutke voisi valaista kyseistä casea, jos tämän lukee.

Kortteja saa pelata väärin päin, samoin kun saa pelata landit edessä creaturet takana.

GPeillä/PTeillä jne on käytössä erillis sääntöjä koskien feature matchissa tapahtuvaa pelaamista jossa asioiden pitää mennä tietyllä tavalla. Energiat merkataan nopilla, tokeneina ainoastaan Wizardsin virallisia, kortit oikein päin, ländit takana jne jne. Tämä kaikki sen takia että pelin seuraaminen ruudun välityksellä olis mahdollisimman selkeää.
Saa ostaa läsyjä ja näin ollen tukea turnausmatkoja lähelle ja kauas: MCM Listaus

Poissa Possu81

Vs: MTG Areena
« Vastaus #16 : 04.04.18 - klo 16:12 »
Minusta tuo oli varsin intuitiivista, että arenassa asettelu on näin päin ja livepelaamisessa taas niin, että landit pelataan oikein päin.

Poissa absurdimuukalainen

Vs: MTG Areena
« Vastaus #17 : 04.04.18 - klo 16:47 »
Minusta tuo oli varsin intuitiivista, että arenassa asettelu on näin päin ja livepelaamisessa taas niin, että landit pelataan oikein päin.

Samaa mieltä.

Aiemman postaamani screenshotin pointti oli se kuinka hölmösti kortit täpätään ja avatar (???) joka on pahasti tiellä.

Poissa Possu81

Vs: MTG Areena
« Vastaus #18 : 04.04.18 - klo 18:37 »
Tuon avatarin kanssa oli kyllä niin, että ensimmäistä kertaa kun pelasin niin se oli minusta typerimmin sijoiteltu koskaan. Kun totuin softaan niin en enää edes huomaa sitä. Ehkä kehittäjillekin on käynyt näin ja olisi hyvä, että saisi objektiivista kritiikkiä. Ihan typerähän se siis on eikä mitään funktiota. Mutta jospa lopulliseen ohjelmaan tulisi vähän enemmän asetuksia ja vaikkapa hide avatar-asetus.

Mulla päivitteli tuo arena itseään äsken rankasti, mutta mistään ei selvinnyt, että mitä se touhas. Ehkä latas jotain tulevaa patchia.
« Viimeksi muokattu: 04.04.18 - klo 19:03 kirjoittanut Possu81 »

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #19 : 04.06.18 - klo 12:46 »
Tällä viikolla pärähtää sitten koko standardi bänneineen Areenaan. Ja antavat vielä playsetit turnauskelpoisimpia lappuja Kaladesh-blockista ja muitakin vähempinä kuin 4-offeina. Sekä drafteihin että conssiin tulee myös vihdoinkin best of 3 -moodi sideboardeineen mukaan.

Eipä kyllä random cube/flashback-eventtejä lukuunottamatta ole itse tullut modoon koskettua, kun ekat draftit alkoivat areenassa. Huomattavasti halvempaa on kyllä (jopa ilmaista, jos ei draftaisi kuin muutaman kerran viikossa). Bonuksena kaikki kortit ovat jääneet constructed-pelattavaksi, kun modossa kaikki vaihtui itsellä aina tiksuiksi. Vaikea uskoa, että modon on kovin helppo vetää uutta pelaajistoa ainakaan limitedin ja standard-pelaamisen osalta, kunhan tuo Areena vielä viimeistellään ja open beta alkaa.

Poissa Possu81

Vs: MTG Areena
« Vastaus #20 : 15.06.18 - klo 13:08 »
Aika kovalla tohinalla viety parempaan suuntaan softaa. Moni asia johon kiinnitin aluksi huomiota on itseä ilahduttavasti ainakin parantunut.

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #21 : 15.06.18 - klo 15:29 »
Joo rupeaa pikkuhiljaa olemaan paketti ihan kohtuullisessa kunnossa. Viime pätsistä lähtien on saman pelaajan yhtäaikaiset triggeritkin voinut laittaa stackiin haluamassaan järjestyksessä. Useamman replacement efektin järjestystä ei vielä voi päättää, mutta työn alla on sekin. Muissa osa-alueissa paljon parjattua ekonomiaakin on hieman paranneltu vielä, ja tällä hetkellä päivittäisistä voitoista saa 15:een asti jotain pientä kivaa. Ensi kuun päivityksessä meinaavat vielä tehdä jotain viidensien kopioiden hyvitykselle, joka tällä hetkellä on todella huono etenkin rarejen ja mythiccien kohdalla, koska niitä ei kerry pilvin pimein edes runsaasti draftaamalla.

Singleton-formaattikin tulee viikon päästä, jos haluaa vähän muutakin kun stankkua tai draftia pelailla. Brawl-tukea ei ole ainakaan vielä tulossa, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa. Pikku miinuksena singleton on vain kilpaeventtinä, eli maksaa sisään. Vaikka palkintojakauma on ihan ok huonoillekin tuloksille, niin olisi kiva playtestailla omassa ladderissa. Nyt voi testata vain perustikkaissa, eli vastassa on normi standardipakkoja.

Kilpailullisen draftin, eli ainoan best-of-3-draftiformaatin palkintojakauma on hieman turhan boosteripainotteinen. Toisin kuin modossa, Areenassa ei voi päksejä käyttää sisäänpääsymaksuna. Break-even sisäänostovaluutan suhteen, eli päksit huomioimatta, on 3-2 (mutta vaatii käytännössä 3-1, koska event on double elimination). Jos tulee isompi sarja 0-2 voiton runeja, rupeaa gemmit äkkiä hupenemaan, eikä siinä auta saadut päksipalkinnot. Paras tulos eli 5-0/5-1 antaa hieman alle 1.5-kertaisesti gemmejä draftin hintaan nähden, vaikka pusseja tuleekin sitten kuusi kipaletta. Sisäänpääsy 1500, viidellä voitolla saa 2100. Toki täytyy muistaa, että peli antaa päivittäin reilu 1250-1500 kultaa questeista riippuen, jos pelaa maksimimäärän. Kultaa voi sitten konvertoida gemmeiksi best-of-1-drafteilla. Monimutkaista on, mutta silti edukkaampaa kuin modottaminen.

Toki gemmejä voi ostaa shopista ihan rahalla, jota kautta draftit ovat myös selvästi modoa edukkaampia.

Poissa hall0n

Vs: MTG Areena
« Vastaus #22 : 16.06.18 - klo 14:07 »
Tätä pelaa ihan mielellään. Hiukan harmillista ettei kullalla pääse suoraan Competitive best-of-3 drafteihin vaan pitää Quick Draftien (best-of-1 ja 7 voittoon tai kahteen häviöön) kierrättää. Standardissa pelaan Esperiä, jolla kultaa ja sitä kautta gemejä on saanut grindattua sen verran, että mukavasti voi draftata muutaman kerran viikkoon.

Enemmän pelaajia kaipaisi Comp. drafti. Äsken pelasin Padisharia vastaan kaksi kertaa putkeen :D Olin se kilipäinen GB, joka spläshäsi Tatyovaa. Nimim. Sankari.

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #23 : 16.06.18 - klo 20:07 »
Joo aika kova dekki oli hall0n sulla, pikkusen harmitti ku pairas putkeen toisenkin. Oli hieman tasoeroa pakoissa :)

Ehkä open betan myötä saa enemmän populaatiota noihin eventteihin.

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #24 : 27.07.18 - klo 10:20 »
Jakoivat beta-avaimia viime viikolla sisällä oleville pelaajille eteenpäin annettavaksi. Lopullinen account wipe tuossa tulee vielä ennen open betaa, joten ei ehkä ole hyötyä kauheasti grindata menemään. Mutta jos jotain nappaa testata tuota softaa ja miksei draftata vähän (muutaman päivän F2P:llä saa kasaan BO1-draftin sisäänpääsyn), minulta saa yv:llä beta keyn. Muutama jäljellä.

Poissa Kylooppi

Vs: MTG Areena
« Vastaus #25 : 21.08.18 - klo 17:29 »
Vieläkö jollakulla olisi käyttämättömiä beta avaimia? En lunastanut omiani ajoissa ja tottakai sen jälkeen kaverit alkoivat kysellä niiden perään. :) Kolmelta tai neljältä puuttuu vielä.
Killing you softly with triggers,
with triggeeeers!

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: MTG Areena
« Vastaus #26 : 22.08.18 - klo 08:24 »
Vieläkö jollakulla olisi käyttämättömiä beta avaimia? En lunastanut omiani ajoissa ja tottakai sen jälkeen kaverit alkoivat kysellä niiden perään. :) Kolmelta tai neljältä puuttuu vielä.

kg6-ta5r-719
6en-ttd5-nta
9yn-s3oj-n8u
mww-tnt7-9mk
rwr-xsja-wj8

Ilmoittakaa jos käytätte koodin niin ei seuraavalle tule paha mieli.
« Viimeksi muokattu: 24.08.18 - klo 16:23 kirjoittanut kivi »

Poissa Kylooppi

Vs: MTG Areena
« Vastaus #27 : 22.08.18 - klo 10:26 »
Kiitos paljon.

rwr-xsja-wj8 ja mww-tnt7-9mk käytetty.
Killing you softly with triggers,
with triggeeeers!

Poissa Vicard

Vs: MTG Areena
« Vastaus #28 : 22.08.18 - klo 22:46 »
kg6-ta5r-719 käytetty, kiitos erittäin paljon! ;D
« Viimeksi muokattu: 22.08.18 - klo 23:49 kirjoittanut Vicard »

Poissa Sabo

Vs: MTG Areena
« Vastaus #29 : 24.08.18 - klo 10:08 »
Hello and good luck!

6en-ttd5-nta käytetty. TYVM.

 

arcuate_lurid